İntihar edecek raddeye geldim

Küçük kız çocuklarında Elektra kompleksi olur, annen p dönemi şu an sana karşı yaşıyo heralde, ciddi sıkıntılı bi kere seni dövmesine asla izin verme, elini tut indir gerekirse ittir ciddiyim, ruhun un ufak olmuş

Annen çok fevri ve çok ağır sözler söylemiş sanırım seni kıskanıyor
var böyle anneler , bir eline sağlık deyip gönlünü alması gerekirdi ,
ne bu öfke ,kin ?
Annenin piskolojik sorunları mı var yoksa menopoz başlangıcı mı?

Sizin icin demiyorum ama boyle anne veya babalar oldukca cocuklar olk seiyorum diyene ona guven verene iki cift guzrl lafa kanip kurtulus amacli evleniyolar sonrasi husran oluyor bir evladi en cok annesi kosulsuz sever guya..anne boyleyse evlattan bisey bekleyemez tek dilegim allah karsina iyi insanlar cikarsin sevip sevil

Yahu güzel kardeşim, o yaşta annenden nasıl dayak yiyorsun ben orasını anlamadım. Dayak bu dayak. Tokat yedim desen anlarım. Dayak nasıl yiyorsun? Beni annem şu yaşımda dövmeye kalksa ben onu döverim, ciddiyim. Babam dövmeye kalksa onu da döverim. Nasıl oluyor o dayak işi?

Yahu güzel kardeşim, o yaşta annenden nasıl dayak yiyorsun ben orasını anlamadım. Dayak bu dayak. Tokat yedim desen anlarım. Dayak nasıl yiyorsun? Beni annem şu yaşımda dövmeye kalksa ben onu döverim, ciddiyim. Babam dövmeye kalksa onu da döverim. Nasıl oluyor o dayak işi?
Yani annesi tabiki öyle davranmamalı ama sizin önerinizde hoş değil Anneye babaya da el kalkmaz:KK20:

Anne demeye bin sahit ister. Allah sabir versin bir an once kurtulmayi nasip etsin.

Size el kaldırdığında elini tutun AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ 'ın dediği gibi. Ben 20 yaşındayken ve çok problemi varken annem de bir kere niyetlendi; "Yavaş gel anne" dedim, tuttum ellerini. Ondan sonra aklını başına aldı.

Anneniz sizi kıskanıyor mu filan, orasını bilemem ama; problemleri olduğu kesin. Okuyor musunuz? Okulunuzu bitirip ilişiğinizi kesmeye bakın bence.

Yani annesi tabiki öyle davranmamalı ama sizin önerinizde hoş değil Anneye babaya da el kalkmaz:KK20:
Kimse kusura bakmasın, o yaşta evlada da el kalkmaz. Evlat da olsa ailenin her şeyi yapmaya hakkı yok. Evet hoş değil, kimse hoş karşılamaz ama dayak da olmaz yani o yaşta. Benim dediğim şeyi yapmasa bile en azından elini tutar, bi durdurur, engel olur bir şekilde insan.

ne anne hakkı yahu annen bildiğin ruh hastası.. yani kusura bakma bunu daha nazik nasıl söyleyebilirim bilmiyorum.. ama tam hastaneye yatırılacak seviyede.. hani kondursam seni resmen kıskanıyor diyeceğim.. allah kurtarsın ne diyeyim..

Oncelikle yasadiklarini asla ama asla sevgiline anlatma. Dayak kismi haric her satirini yasadim neredeyse. Annemle aram hic arkadasca olmadi. Hic yaranamadim ben de senin gibi. Yaptigimi begenmez en ufak sey de laf soyler. Kisaca yazdiklarinin altina imzami atarim iste. Ama sana sunu soyleyim o cok sevdigim ve beni cok seven adam var ya 1 seneden sonra gormeye basladim gercek yuzunu. Anlattığım her seyi yuzume vurdu. Ben her seferinde ona destek oldum ailevi sorunlarini çözmesine yardımcı oldum ama o bir sure sonra resmen beni ezmek icin kullandi. Guven sev huzur bul yaninda bunlar cok guzel seyler ama asla TAM olarak güvenme kimseye. Kirk yillik kocasindan bile laf duyanlar var canim dikkatli ol. Annenden sonra bir de sevgilinden darbe yeme.

Annen konusuna gelince neyi.neden yapti.bilmiyorum ama kiskanclikta olabilir baska sorunlari sana yansitiyor da olabilir. Sana tek diyebilecegim annen de olsa kendini ezdirme. Ben cok ezdirdim ama susmadim daha sonra ve bir sure.sonra sindirmeyi basardim. En.azindan eskisi kadar degil. Ben de senin.gibi tovbe ettim yemek falan yapmam mecbur kalmadikca. Ve laf yaptigi zamanda cevabini veririm yaptigimi begendigin.mi var da falan diye. Cok sukur eskisi gibi degiliz ama yine de cok iyi degiliz. Dedigim gibi kendini ezdirme. Eger baban anlayisli biriyse otur onunla konus. Gerekirse birlik olup anneni psikologa goturun. Cunku.normal.degil yaptiklari.

Ayrıca asla ölümü falan düşünme. Hayati daha fazla zehir etme.kendine. Mutlu oldugun seyleri yap seni mutsuz eden her seye kapa kendini. Okumuyorsan bi okul kazan ve git kendino kurtar. Yada is bul memur ol vs. Elindeki her seyi degerlendir kendi ayaklarin uzerinde durmadan kurtulamazsin.bu azaptan.
Eger okuyorsan da okulunu bitirip kurtulacagin gunu dusun. Uzme kendini.

Son düzenleme:
Kimse kusura bakmasın, o yaşta evlada da el kalkmaz. Evlat da olsa ailenin her şeyi yapmaya hakkı yok. Evet hoş değil, kimse hoş karşılamaz ama dayak da olmaz yani o yaşta. Benim dediğim şeyi yapmasa bile en azından elini tutar, bi durdurur, engel olur bir şekilde insan.
Evet dayak hoş değil bu konuda aynı fikirdeyiz ama Anne-Babaya da el kalkmaz. Belli ki konu sahibinin annesinin bir sıkıntısı var bunu ya konuşarak halledecek ya anneyi psikoloğa falan götürecek

çok üzüldüm gerçekten. bazen anne babalar çok acımasız laflar edebiliyorlar. bahaneleri de ben anneyim babayım, benim ettiğim beddua tutmaz, kavgada atılan yumruklar sayılmaz... hadi canım oradan! anne babanın evlat üstünde hakkı varsa, evladın da ana baba üstünde hakkı var.

bilmiyorum, inanın bilmiyorum, ben elimle tek bir hayır hareketi yapsam bildiğimiz el jestinden bahsediyorum, duymadığım laf kalmıyor. ama bana şunu dedin bunu dedin diyorum, yine suçluyum..

Herkesin sahip olmak isteyecegi anne mi? Kim annesinden eften puften sebepler yuzunden dayak yiyip dusmana soylenmeyecek hakaretler duymak ister ki? Oruc basina vurdu heralde

Annenin psikolojik bir sorunu mu var acaba. Anlam veremedim ben hiç:110:

Annenizin psikolojik sorunları mı var acaba? Babanızla ilişkileri nasıl?

hayır yok.. babamla ilişkileri standart, mutlu ya da mutsuz diyemem, hatta daha çok mutsuz sanırım.

Bu nedir arkadaş böyle... En iyi niyetli halimle bile anneniz iyiliğinizi istiyor, diyemeyeceğim. Anneniz iyi değil. Hırsını sizden alıyor. "Çalışın ve evden ayrılın." butonuna basıyorum :KK43:

seneye okulum bitiyor, nasipse gerçekten bir şekilde evden ayrılmak istiyorum. muhtemelen eğer ilişkim aynen şu günkü gibi giderse ciddi bir adım atacağım..

önceki yorumda söylendiği gibi, sakın ha evde huzurunuz yok diye yedi aylık adama da güvenmeyin tamamen arkadaşım. yedi ay zaafların, kusurların, iç yüzün anlaşılması ve maskelerin düşmesi için yeterli bir süre değil. önünüze gelenle evlenmeyin ya da birkaç evden uzaklaşmak için iş garantisi olmayan bir okula yerleşmeyin.

iyi bir üniversitede ve iyi bir bölümde okuyorum. 8 ay öncesine kadar evlilik benim için iğrenç, hatta hiç kesinlikle yanaşmayacağım bir şeydi. bunu nedenleriyle ona da söyledim, en çok da bu düşüncelerimi düzeltti benim.. ama haklısınız elbette, umarım Allah yardımcım olur ve güzel şeyler olur..

okudum hepsını annen senı kıskanıyor tatlım olay bu sevgılının sana ıyı davranmasını kıskanıyor kendısınden daha guzel temızlık yaptın belkı bunu kıskanıyor 20 yasındaymıssın yasın cok genc okula devam etme sansın ya da calışma sansın yok öu ortamdan uzaklasmıs olursun

bilmiyorum, bunu bugün gerçekten ben de düşündüm. acaba sevgilimi mi kıskanıyor dedim.. kesinlikle buluşmamı istemiyor, buluştuğumuzda sürekli arıyor, sürekli saat sınırlamaları koyuyor. babam sorun oluyor biliyorum fakat çok bunaldım.. şu yaşımda hayatımda hiç kimseyle böyle olmayan biriyim, hiç mi arkadaşım olmasın hiç mi evlenmeyeceğim? hiç birşeyimi gizlemiyorum, ama kıskanmaz yani anne bu neden kıskansın?

annen sorunlu...20 yaşında kızını her gün dövmek nedir...
birde böyle ağşalayıcı davranması,konuşması...
çok sevgisiz,öfke dolu....
ne olur etkilenme olanlardan...olan sadece sana olur...

her gün dövmek değil fakat aşağılayıcı konuşmalar her gün.. açıkca diyorum, benimle böyle konuşma diyorum, etki etmiyor. mal, salak, köpek, ayı.. bunlar artık öyle normalleşti ki. hatta bazıları hitap gibi.. nasıl etkilemesin? çocuk sahibi olmak ya da evlenmek dahi istemiyordum ben, anne olmak dahi istemiyordum düşünün..

Annen manyak, bildiğin deli baban aklı selim biriyse sıkıntıyı anlat

babam bir gün anlayışlı bir adamsa geri kalan kırk gün aksi bir adamdır. saygılı normal bir iletişimim var ama anlatılacak kadar değil benim için malesef.. anlatmam bildiğiniz evde kavga kıyamet demek. anlatsam da birşey değişmez zaten, babam gittiğinde aynı şeyler daha şiddetli olur..

Annen normal değil. Büyük ihtimal çok ağır psikolojik sorunları olan biri. Annen resmen sana normal ve en kötüsü de psikolojik şiddet uygulamış.. Babanla konuş, anneni psikiyatriye götürün.. Şunu merak ettim. Bir tek size karşı mı böyle? Ailenin diğer fertlerine karşı nasıl?

sadece bana karşı böyle, bazen babama olan hıncını mı benden alıyor diyorum. sorunları olduğunu sanmıyorum, ama beni öldürüyor. küçüklüğümden beri her seferinde kendimi öldürme planları yaptım, ağlamamayı öğrendim, kendimi sıkmayı öğrendim, bugün içimden belki yüz kere "ağlama kızım, sakın ağlama" dedim, kendimi sıktım..

Küçük kız çocuklarında Elektra kompleksi olur, annen p dönemi şu an sana karşı yaşıyo heralde, ciddi sıkıntılı bi kere seni dövmesine asla izin verme, elini tut indir gerekirse ittir ciddiyim, ruhun un ufak olmuş

ruhum öyle bir halde ki.. konuşamamak en kötüsü, en.

Annen çok fevri ve çok ağır sözler söylemiş sanırım seni kıskanıyor
var böyle anneler , bir eline sağlık deyip gönlünü alması gerekirdi ,
ne bu öfke ,kin ?
Annenin piskolojik sorunları mı var yoksa menopoz başlangıcı mı?

ne eline sağlığı arkadaşım, dedim ki "bağırma, ben zevkle eğlenerek yapıyorum, sus, ben yapıyorum" dedi ki "ben kime yapıyorum hergün, yapma, meraklı mıyım senin yapacağın işe ben.." bir de bu söylediğim cümleyi yontmuş, nah yaparım demişim vesaire vesaire.. demedim diyorum, o çok dokunuyor, demediğimin denmiş gibi olması..

Sizin icin demiyorum ama boyle anne veya babalar oldukca cocuklar olk seiyorum diyene ona guven verene iki cift guzrl lafa kanip kurtulus amacli evleniyolar sonrasi husran oluyor bir evladi en cok annesi kosulsuz sever guya..anne boyleyse evlattan bisey bekleyemez tek dilegim allah karsina iyi insanlar cikarsin sevip sevil

çok teşekkür ederim, gerçekten sevebildim sevebiliyorum, ve sevildiğimi de hissediyorum. ama evlilik bana halen çok uzak, keşke öyle olabilsem belki bilmiyorum, bu sorunlarım yüzünden onu kaybetmek istemiyorum, tek düşüncem bu.

bir kere çok ağır bir kavga anımızda yine dayak atarken yeter dedim, kolunu tuttum, hiç yapacağım birşey değildir. kolu kızarmış hafif, bundan sonra kaç saat bilmiyorum, bayıldı, böyle sinir krizi gibi bağırmalar, çağırmalar, tekrar dayak.. neye yaradı? hiç bir şey. günlerce küs kaldı, günlerce zindan etti bana. ki ben üzüntüsünü dahi uzatan biri değilim, yarım saat geçse açılır konuşurum.. dediğiniz dayak işi oluyor, öyle de güzel oluyor ki..

Canım eklemek istiyorum lütfen sevgiline bu yaşadıklarını anlatma sonra gün gelir başına kalkabilir nacizane tavsiyem:KK51:

anlatmıyorum, anlatamıyorum. olur da ileride Allah evlilik nasip ederse korkuyorum aileme saygısı olmaz diye. ama öyle ağır geliyor ki, soruyor bana, neyin var üzülme böyle diyor, seni anlıyorum birşey var diyor, anlatamıyorum. korkuyorum ağlarsam anlatırım diye, kendi kendime uyduruyorum birşeyler.. çok kötü dertleşememek, anlatamamak.. çok. bir de anlatsam gözündeki annem öyle üstlerde, öyle melek biri ki bir anda yıkılacak, belki koskocaman bir yalan olacak bildiği çoğu şey..

Size el kaldırdığında elini tutun AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ 'ın dediği gibi. Ben 20 yaşındayken ve çok problemi varken annem de bir kere niyetlendi; "Yavaş gel anne" dedim, tuttum ellerini. Ondan sonra aklını başına aldı.

Anneniz sizi kıskanıyor mu filan, orasını bilemem ama; problemleri olduğu kesin. Okuyor musunuz? Okulunuzu bitirip ilişiğinizi kesmeye bakın bence.

okuyorum, seneye okulum bitecek. ama ilişik kesmek öyle kolay değil. muhtemelen uzak bir yerde oturacağım ama annemin beklediği hep yanında olacak bir kız, emrinde(!) olacak bir damat. bugün düşündüm dedim ki ben mutluyum, benim mutlu olacağım önemli değil de, bunun dediği mi önemli? muhtemelen hep annemin ağırlığı olacak üstümde,hep..

Merhaba,

Konum biraz uzun, buraya yazma sebebim ise konuşacak kimsem olmaması, kimseye anlatamayacak olmam, kimsenin anlamayacak olması.

8 aydır şükür ki güzel giden bir ilişkim var. Hayallerimdeki adamı bulduğumu hissediyorum, daha bir kez en ufak bir tartışmamız dahi olmadı, kalbimi bir kere dahi kırmadı ve gerçekten çok mutluyum. Çok kibar, cömert, anlayışlı ve kafa dengi bir adam, kendim gibi, diğer yarım gibi. İlk zamanlarda elini tuttuğum için bile pişman olup kendime günlerce cehennem azabı yaşattım, güvenemedim, ama bunları da onunla paylaştım. Beni hep anladı, konuştu, dinledi, hiç hafife almadan tek tek kafamdaki şüpheleri sildi attı. Benim çok yakın arkadaşım yoktur, kimseyle derdimi paylaşamam, kimsenin yanında ağlayamam, aksine içim kan ağlasa da gülerim, kızgınken bile inatla gülerim hatta, kimseye sırrımı vermem, içimi açamam dalga geçerler diye.. Ama bunların hepsini ona açtım, anlattım, güvenebildim. Kafamda hiç bir konuda hiç bir soru işareti bırakmadı, bırakmıyor, sağolsun. Ailesiyle, arkadaşlarıyla tanıştım, hatta ailesinden biri gibi oldum, hepsi beni çok seviyorlar.

Benim sorunum ise annem.

Yaklaşık 7 aydır annemin ilişkimden haberi var. Hayatımda hiç gizli bir iş yapmadım, yalan söylemedim, ilişkimi de gizlemeden anneme söyledim. 4. ayımızda annemi ve sevgilimi tanıştırdım. Herşey çok güzel geçti. Sanki 40 yıldır tanışıyorlarmış gibi muhabbet ettiler, hiç gergin bir ortam olmadı, o anneme hediye almış, annem ona almış, velhasıl çok güzel bir günde tanıştılar. Annemin yorumları gayet olumluydu, sevgilim deseniz annemi çok seviyor, annem diyor, sürekli selam söylüyor, konuşurken saygıyla sanki kendi annesiymiş gibi bahsediyor.

Fakat annem bugün şu mübarek günde beni bileklerimi kesecek raddeye getirdi arkadaşlar.. Annem çok iyi, çok anlayışlı, belki de herkesin sahip olmak isteyeceği gibi bir anne, ama küçüklüğümden beri hep sıkıyor, sevmiyor belki de bilmiyorum. Başarılı, güzel, terbiyeli bir kızım, fakat anneme göre dünyanın en ahlaksız, en değer bilmez, en saygısız, en çirkin insanıyım. Ona göre ne yapsam kötü yaparım, ne yapsam batırırım, iğrenç olur. Başkalarının kızları mükemmeldir, ama ben tamamen en kötünün de kötüsüyüm. İbret almam lazım onlardan, ben afedersiniz yontulmamış ayıyım.. Erkek kardeşim bana mütemadiyen küfür eder, dayak yerim, hep bağırır, emreder ama altta kalmam, ablayım ya güya, kendi tavrımı koyuyorum ya. Ama hep o haklıdır, ben hep ortalık karıştırıcı, hep kıskanç, fesat, fitneyimdir, tek amacım evi karıştırmaktır.

Bugün sırf annem yarın misafirler gelecek yorulmasın diye tek başıma öğlen bütün evi temizlemeye karar verdim, duvarından kapısına arap sabunuyla çamaşır suyuyla oruçlu oruçlu ama zevkle bütün evi tertemiz yaptım. Ve 20 yaşımda annemden dayak yedim, ağza alınmayacak sözler işittim. Sebebi de yarın değil bugün yapmam, tozu süpürgeden önce almamam, yerleri ikişer kere silmem, büyük temizlik yapmış olmam, uzun sürmesi.. Her tarafı b.k götürüyormuş, benim neyimeymiş temizlik, bugününü mahfetmişim, ölmüş bitmiş, delirecekmiş. Ve hiç birşey yapmadı, dışarıdaydı, ben yaptım, ve geldiğinde bunlar yaşandı. Ben de susmadım, karşılık verdim kendimi tutamadım, daha ağır şeyler işittim. Kalbimi kırdın anne içimi yakıyorsun dedim, ben istekle temizledim, kendin yapmadığın için beğenmiyorsun dedim, sus artık dedim, ağladım ama ne haldeyim görmeniz lazım. Bana faldan ağladığımı, ortalık karıştırmaya çalıştığımı söyledi. Annem sırf böyle yaptığı için, yaptığım hiçbir şeyi beğenmediği için mutfaktan küçüklüğümden beri nefret ediyorum, şu yaşıma kadar hiç yemek yapmadım, ve şu an mutfak ben de fobi haline geldi. Bugün de yemin ettim, bir daha bu evde temizlik yapmayacağım diye.

Oradan konuyu sevgilime getirdi, gözünde 1 olan değeri şimdi 0 mış, p...venkin tekiymiş, ben görecekmişim bana değer vermiyormuş, elin küçücük kızları sevgililerini parmağında oynatıyormuş, ailesinin emrinde oluyormuş, benimki ne yapmış, dedim ya sen ne diyorsun, nişanlım değil birşey değil daha ne yapsın çocuk ne yaptı sana bunları söylüyorsun?! Yok işte ben şırfıntıymışım, beni kullanıyormuş, ama görecekmişim ağzıma s.çacakmış. Kapısına gelmesinmiş, arayıp onun da ağzına edecekmiş, ahlaksızın, terbiyesiz çakalın tekiymiş.. Dedim sen ayrılmamı mı istiyorsun, söyle bana ayrılayım mı bunu mu istiyorsun, ona da deli halan gibisin, işte sen evlenince de benim lafımı ona götürürsün, ortalık karıştırırsın, iki aileyi birbirine düşürürsün, senden bana evlat mı olacak, sen mi bana evlatlık yapacaksın, Allah sana düşürmesin.. Daha neler neler.

İftara gittim, ve geç geleceğimi babama da anneme de haber verdim, ikisi de evdeler, saat başı babamı aradım, haber verdim, gelirken semt semt haber verdim, hiç bir problem yoktu. 12 civarı eve geldim, babam hiç birşey demedi. Bugün annemden yediğim 2. dayağın sebebi de, babamı neden arıyormuşum haber veriyormuşum da onu aramıyormuşum, neden babama dakika başı haber veriyormuşum, diyorum anne ben babama programımı söyledim, a dan z ye biliyor, sen ne işler karıştırıyorsun, senin ağzını burnunu kırmazsam, baban bana neler sordu, neler saydı diyor. Gelince sorucam ben ona haber verdim, niye böyle yapıyor diyorum, Kız sen kocamla beni birbirimize mi düşüreceksin, evi mi karıştıracaksın, cenabet misin nesin, dizlerini dövüyor, bağıra bağıra inletiyor.

Dediğim gibi daha neler neler var, ama annem çok iyi, çok anlayışlı, belki de herkesin sahip olmak isteyeceği gibi bir annedir, herkes anneliğine hayrandır dışarıdan, birine söylesem, düşünemiyorum bile..

Allaha inancım olmasa, cehennemlik olacağımı bilmesem, bir de "o" olmasa sahura kadar bileklerimi kesip kendimi öldürürüm. Tek yapmak istediğim bu, bu evden gitmek istiyorum, bu şehirden, bu dünyadan gitmek istiyorum. Tek başıma yaşamak istiyorum, kimsem olmasın, ayda yılda bir göreyim, ama tatlılıkla göreyim istiyorum. Kendimi öldürmekten korkmuyorum, cehennem var, korkum ondan.

Çok yoruldum, ölsem, gitsem, kimse üzülmez, duvarların kalbi olsa onlar bile üzülmez arkadaşlar bana..

Hayatımda ilk kez birine güvendim, ön yargılarımı çok zor aştım, az önce aradı, sanki hissetmiş gibi sorular soruyor, hiç bir şey söyleyemedim, dişlerimi sıktım, bana konuş, anlat bir şey mi var diyor, çözeriz sen üzülme yeter ki kıyamam diyor. Ama annemin söyledikleri yüzünden yine kendimden nefret ediyorum, hayatımdan ilk kez birine güvendim ve kendi annem yüzünden herşeyi bırakıp gitmek istiyorum..

Not: Lütfen yargılayan, yadırgayan, anne hakkıdır diyen, öğüt veren yorumlarınızı kendinize saklayın. Derdimi açtım, bir yürek bulayım diye, ahlak dersi almak için değil.

Annenize gercekten diyecek bir sey bulamadim. Yani resmen nankör bir insan kusura bakmayinda. Normal bir insanin yapmayacagi seyleri yapmis. Acaba bir psikolojik rahatsizligi olabilirmi?
Su dünya imtihan dünyasi iste hepimizin sinandigi seyler farkli. Kimisi annesinden kimisi babasindan kimiside evladindan sinaniyor. Allah sabir versin. Insallah birgün o evden kurtulursun. Ama bunun icin hemen evleniyim falan deme.

Bi insan bu kadar rahat anami babami doverim diyememeli. Tabii ki eriskin bi insan siddete karsi koyar ama ana babayi dovecegini ilan baska bir sey.

Bi insan bu kadar rahat anami babami doverim diyememeli. Tabii ki eriskin bi insan siddete karsi koyar ama ana babayi dovecegini ilan baska bir sey.
Ben derim, kimse kusura bakmasın. O yaşta insan dövülmez, yuh yani. Nasıl dövebiliyor bir anne 20 yaşındaki kızını? O kızın elleri yok mu? İnsan kendisine uygulanan şiddete bir şekilde karşılık verebilir yani, ya vurmalarına karşılık vererek ya da ittirerek, elini tutarak falan. Ana baba oldular diye karşılarındaki koskoca insana şiddet uygulayamaz kimse, uygularsa alacağı karşılık da kişiye göre değişir ama muhakkak bir karşılığı olur. Ne demek o yaşta dövmek yani? Benim tepkim yazdığım gibi olurdu, kimse bunu doğru ya da yanlış bulmak zorunda değil.

X