İntihar edecek raddeye geldim

Az önce babam geldi, bugün ne oldu, bir şey mi dedi bir şey mi yaptı dedi, niye moralin bozuk dedi. Hayır baba, yok dedim. Yalan söylüyorsun ben anlıyorum dedi, yok baba vallahi dedim. İçimi görseniz düğüm düğüm oldu, ciğerlerim kasıldı sanki ağlamayayım diye.. Anlatsam ne değişecek hiç bir şey, yine suçlusu ben olacağım..

Nefret ediyorum, şu mübarek ayda, aldığım nefesten. Allah affetsin.

Ben derim, kimse kusura bakmasın. O yaşta insan dövülmez, yuh yani. Nasıl dövebiliyor bir anne 20 yaşındaki kızını? O kızın elleri yok mu? İnsan kendisine uygulanan şiddete bir şekilde karşılık verebilir yani, ya vurmalarına karşılık vererek ya da ittirerek, elini tutarak falan. Ana baba oldular diye karşılarındaki koskoca insana şiddet uygulayamaz kimse, uygularsa alacağı karşılık da kişiye göre değişir ama muhakkak bir karşılığı olur. Ne demek o yaşta dövmek yani? Benim tepkim yazdığım gibi olurdu, kimse bunu doğru ya da yanlış bulmak zorunda değil.
Psikolojisi normal bi insan anami babami doverim demez kendimi dovdurmem der. Elini kolunu tutmak baska bi sey dovmek baska

Evet dayak hoş değil bu konuda aynı fikirdeyiz ama Anne-Babaya da el kalkmaz. Belli ki konu sahibinin annesinin bir sıkıntısı var bunu ya konuşarak halledecek ya anneyi psikoloğa falan götürecek
Ben konu sahibi annesini dövsün demiyorum, öyle diyecek olsam sen de onu döv derdim. O yaşta nasıl dayak yenebiliyor, ben onu merak ediyorum çünkü çok okuyoruz böyle şeyler. Tabi dayağa karşılık vererek çözülecek iş değil o ama insan ana baba geçinip 20 yaşında evladına şiddet uygulayamaz, uygulatmaz o evlat. Şimdi patlamasa, yarın patlamasa birgün çok kötü patlar o evlat bir şekilde. Bazıları anneliği ve babalığı çok yanlış anlıyor.

Psikolojisi normal bi insan anami babami doverim demez kendimi dovdurmem der. Elini kolunu tutmak baska bi sey dovmek baska
Valla umrumda değil normal mi değil mi, kimin ne düşündüğü, benim vereceğim tepki o olurdu, kimseyi de ilgilendirmez. Ben sinir anında bana yapılsa patlardım. Hadi dediğiniz gibi olsun diyelim, nasıl dövdürür o yaşta bir insan kendini, aklım almıyor.

Ben konu sahibi annesini dövsün demiyorum, öyle diyecek olsam sen de onu döv derdim. O yaşta nasıl dayak yenebiliyor, ben onu merak ediyorum çünkü çok okuyoruz böyle şeyler. Tabi dayağa karşılık vererek çözülecek iş değil o ama insan ana baba geçinip 20 yaşında evladına şiddet uygulayamaz, uygulatmaz o evlat. Şimdi patlamasa, yarın patlamasa birgün çok kötü patlar o evlat bir şekilde. Bazıları anneliği ve babalığı çok yanlış anlıyor.

Uygulatmamak mümkün değil ki. Uygulayamaz, uygulamamalı. Herkes bir birey, herkesin bir karakteri, bir kişiliği var.. 18 yaşında bir erkek kardeşim var, bir kere annemden dayak yediğini görmedim. Hatta annemin bana saydığı lafların onda birini bile söylediğini görmedim.. O kırılır, üzülür, ergenliktedir, bırak olur en fazla. Bunu söylemeye çalıştığımda kıskançlığını bırak, şu fitneliğini bırak oldum.. Söylemekten de vazgeçtim artık.

Valla tuhaf bir anneniz var, bence siz fazla vicdanlısınız. Ben öyle bir anda hayatta dönüp bakmam, ölse bile umrumda olmaz bana onları yapan insan. Bana çok fazla geliyor, neyse ki bende yok öyle bir anne, yoksa ben sinir anında artık ne yapardım bilmiyorum. Gözüm döner benim.

Edit: Alıntı yaptım ama çıkmadı sanırım, bende gözükmüyor şu an.

Uygulatmamak mümkün değil ki. Uygulayamaz, uygulamamalı. Herkes bir birey, herkesin bir karakteri, bir kişiliği var.. 18 yaşında bir erkek kardeşim var, bir kere annemden dayak yediğini görmedim. Hatta annemin bana saydığı lafların onda birini bile söylediğini görmedim.. O kırılır, üzülür, ergenliktedir, bırak olur en fazla. Bunu söylemeye çalıştığımda kıskançlığını bırak, şu fitneliğini bırak oldum.. Söylemekten de vazgeçtim artık.
Tabiki uygulamamalı, bunu yapan annede sorun var zaten. Babanla aran iyiyse bunun bir çaresine bakın en kısa zamanda, baban hakkında ne yazdın bilmiyorum, henüz okumadım hepsini yorumlarının ama benim önerim o.

Bu ne ya? Babana kesinlikle söylemeliydin bence. İspiyonlar gibi değil ama dertleşir gibi. Okurken yazını genel olarak kendini ezdirmeyen bir kız olduğunu düşünmüştüm ama şu An kendini evin eziği konumuna koydun. Kemalettin Tuğcu romanı mı bu anneden saçma sapan dayak ye, kardeşten dayak ye baba sorunca yok bir şey baba. Öyle ara bir yaştasın ki bir de çek git düzen Kur desem çok gençsin. İçim daraldı yemin ederim. Ne güzel annen varmış gerçekten piyango sana vurmuş.

annenız bı travma yasamıs ve kaldıramamıs galıba
ya da seker hastası falan mı ?
onlar boyle ıstemsız cıkıslar yapabılıyor
kotu anne olmaz lafına bende ınanmıyorum
annenın kotusu gercekden dibine kadar kotu oluyor
evlılık ve yanlıs meslek kurtulus degıl
dogru meslek ve dogru kısıyle evlılık kurtulus
cunku annenız sız evlenırken ve sonrasındada sorun cıkaracaktır
allah sabır versın

Annenizin kesinlikle psikolojik sorunları var ve kesinlikle tedavi olmalı.Ben hayatımda böyle manyaklık görmedim.Görmedimde duymadımda yani.Allah esirgesin evlerden ırak etsin.Sadece şok oldum diyecek bişey bulamıyorum.Okumuyosanız okuyun oradan uzaklaşın,çalışmıyorsanız çalışın o evden uzaklaşın.Koşarak uzaklaşın.

Bu ne ya? Babana kesinlikle söylemeliydin bence. İspiyonlar gibi değil ama dertleşir gibi. Okurken yazını genel olarak kendini ezdirmeyen bir kız olduğunu düşünmüştüm ama şu An kendini evin eziği konumuna koydun. Kemalettin Tuğcu romanı mı bu anneden saçma sapan dayak ye, kardeşten dayak ye baba sorunca yok bir şey baba. Öyle ara bir yaştasın ki bir de çek git düzen Kur desem çok gençsin. İçim daraldı yemin ederim. Ne güzel annen varmış gerçekten piyango sana vurmuş.

Karşılık veriyorum, hakaretlerin altında kalmıyorum, hatta otur konuşalım insan gibi oturarak konuş benimle dedim, ama annem sus konuşma karşımda sus dinle laf yetiştirme tarzı biri. Eziği konumunda olmak mıdır bilmiyorum, ama söylesem yine suçlu olacağımı adım gibi biliyorum. Söylemediğim halde ortalık karıştıran, fitnelik yapan benim, söylesem neler olur neler tahmin edemiyorum..

Aman böyle anne olmaz olsun kac arkadasim kac böyle biriyle ayni evde durulmaz imkanin varsa üniversiteye falan git uzak dur psikolojin kalmiycak

Karşılık veriyorum, hakaretlerin altında kalmıyorum, hatta otur konuşalım insan gibi oturarak konuş benimle dedim, ama annem sus konuşma karşımda sus dinle laf yetiştirme tarzı biri. Eziği konumunda olmak mıdır bilmiyorum, ama söylesem yine suçlu olacağımı adım gibi biliyorum. Söylemediğim halde ortalık karıştıran, fitnelik yapan benim, söylesem neler olur neler tahmin edemiyorum..

İyi de güzelim sen zaten ne yapsan haksız oluyorsun. Madem öyle onun da huzuru kaçsın. O kadar üzüldüm ki sana. Bırak kaçsın huzuru. Ara babanı bir gün, dışarıda baş başa buluşun. Anlat derdini. Baban yani o saksı değil ki.

İyi de güzelim sen zaten ne yapsan haksız oluyorsun. Madem öyle onun da huzuru kaçsın. O kadar üzüldüm ki sana. Bırak kaçsın huzuru. Ara babanı bir gün, dışarıda baş başa buluşun. Anlat derdini. Baban yani o saksı değil ki.

Öyle bir adam değil ne yazık ki.. Mutlu bir evlilikleri yok, desteklemediğim, beğenmediğim sayısız şeyi var. Babama bugün anneme olduğum kadar şeffaf olsam yedi mahalle duyar kavgamızı, eminim buna. Sağolsun, aç değilim, parasız değilim, babalığından allah razı olsun fakat dertleşilebilecek biri değil. Muhtemelen dertleşmeye kalksam şu zamana kadar yalan söylememek adına anneme söylediğim herşeyi sinirle ortaya döker, al babana söyle anlat bakayım der, altından kalkılmaz bir hal alır herşey.

Aman böyle anne olmaz olsun kac arkadasim kac böyle biriyle ayni evde durulmaz imkanin varsa üniversiteye falan git uzak dur psikolojin kalmiycak

Kalmadı zaten, duygularım körelmiş, alınmış gibi hissediyorum. 8 ay öncesine kadar görmeniz lazım, duygusuz bir erkek çocuğu gibiydim, duygularım olduğunu hatırladım. Ama sonra hep bu bastırmalarımı tek tek gördüm, kendime kızdım hep neden böyle yapıyorum diye.

Öyle bir adam değil ne yazık ki.. Mutlu bir evlilikleri yok, desteklemediğim, beğenmediğim sayısız şeyi var. Babama bugün anneme olduğum kadar şeffaf olsam yedi mahalle duyar kavgamızı, eminim buna. Sağolsun, aç değilim, parasız değilim, babalığından allah razı olsun fakat dertleşilebilecek biri değil. Muhtemelen dertleşmeye kalksam şu zamana kadar yalan söylememek adına anneme söylediğim herşeyi sinirle ortaya döker, al babana söyle anlat bakayım der, altından kalkılmaz bir hal alır herşey.
Vallahi nutkum tutuldu, ev ev değil cadı kazanı. Üniversite falan var mı? Yazdıktan görmedim kusura bakma. Tek çare o gibi çünkü.

Merhaba,

Konum biraz uzun, buraya yazma sebebim ise konuşacak kimsem olmaması, kimseye anlatamayacak olmam, kimsenin anlamayacak olması.

8 aydır şükür ki güzel giden bir ilişkim var. Hayallerimdeki adamı bulduğumu hissediyorum, daha bir kez en ufak bir tartışmamız dahi olmadı, kalbimi bir kere dahi kırmadı ve gerçekten çok mutluyum. Çok kibar, cömert, anlayışlı ve kafa dengi bir adam, kendim gibi, diğer yarım gibi. İlk zamanlarda elini tuttuğum için bile pişman olup kendime günlerce cehennem azabı yaşattım, güvenemedim, ama bunları da onunla paylaştım. Beni hep anladı, konuştu, dinledi, hiç hafife almadan tek tek kafamdaki şüpheleri sildi attı. Benim çok yakın arkadaşım yoktur, kimseyle derdimi paylaşamam, kimsenin yanında ağlayamam, aksine içim kan ağlasa da gülerim, kızgınken bile inatla gülerim hatta, kimseye sırrımı vermem, içimi açamam dalga geçerler diye.. Ama bunların hepsini ona açtım, anlattım, güvenebildim. Kafamda hiç bir konuda hiç bir soru işareti bırakmadı, bırakmıyor, sağolsun. Ailesiyle, arkadaşlarıyla tanıştım, hatta ailesinden biri gibi oldum, hepsi beni çok seviyorlar.

Benim sorunum ise annem.

Yaklaşık 7 aydır annemin ilişkimden haberi var. Hayatımda hiç gizli bir iş yapmadım, yalan söylemedim, ilişkimi de gizlemeden anneme söyledim. 4. ayımızda annemi ve sevgilimi tanıştırdım. Herşey çok güzel geçti. Sanki 40 yıldır tanışıyorlarmış gibi muhabbet ettiler, hiç gergin bir ortam olmadı, o anneme hediye almış, annem ona almış, velhasıl çok güzel bir günde tanıştılar. Annemin yorumları gayet olumluydu, sevgilim deseniz annemi çok seviyor, annem diyor, sürekli selam söylüyor, konuşurken saygıyla sanki kendi annesiymiş gibi bahsediyor.

Fakat annem bugün şu mübarek günde beni bileklerimi kesecek raddeye getirdi arkadaşlar.. Annem çok iyi, çok anlayışlı, belki de herkesin sahip olmak isteyeceği gibi bir anne, ama küçüklüğümden beri hep sıkıyor, sevmiyor belki de bilmiyorum. Başarılı, güzel, terbiyeli bir kızım, fakat anneme göre dünyanın en ahlaksız, en değer bilmez, en saygısız, en çirkin insanıyım. Ona göre ne yapsam kötü yaparım, ne yapsam batırırım, iğrenç olur. Başkalarının kızları mükemmeldir, ama ben tamamen en kötünün de kötüsüyüm. İbret almam lazım onlardan, ben afedersiniz yontulmamış ayıyım.. Erkek kardeşim bana mütemadiyen küfür eder, dayak yerim, hep bağırır, emreder ama altta kalmam, ablayım ya güya, kendi tavrımı koyuyorum ya. Ama hep o haklıdır, ben hep ortalık karıştırıcı, hep kıskanç, fesat, fitneyimdir, tek amacım evi karıştırmaktır.

Bugün sırf annem yarın misafirler gelecek yorulmasın diye tek başıma öğlen bütün evi temizlemeye karar verdim, duvarından kapısına arap sabunuyla çamaşır suyuyla oruçlu oruçlu ama zevkle bütün evi tertemiz yaptım. Ve 20 yaşımda annemden dayak yedim, ağza alınmayacak sözler işittim. Sebebi de yarın değil bugün yapmam, tozu süpürgeden önce almamam, yerleri ikişer kere silmem, büyük temizlik yapmış olmam, uzun sürmesi.. Her tarafı b.k götürüyormuş, benim neyimeymiş temizlik, bugününü mahfetmişim, ölmüş bitmiş, delirecekmiş. Ve hiç birşey yapmadı, dışarıdaydı, ben yaptım, ve geldiğinde bunlar yaşandı. Ben de susmadım, karşılık verdim kendimi tutamadım, daha ağır şeyler işittim. Kalbimi kırdın anne içimi yakıyorsun dedim, ben istekle temizledim, kendin yapmadığın için beğenmiyorsun dedim, sus artık dedim, ağladım ama ne haldeyim görmeniz lazım. Bana faldan ağladığımı, ortalık karıştırmaya çalıştığımı söyledi. Annem sırf böyle yaptığı için, yaptığım hiçbir şeyi beğenmediği için mutfaktan küçüklüğümden beri nefret ediyorum, şu yaşıma kadar hiç yemek yapmadım, ve şu an mutfak ben de fobi haline geldi. Bugün de yemin ettim, bir daha bu evde temizlik yapmayacağım diye.

Oradan konuyu sevgilime getirdi, gözünde 1 olan değeri şimdi 0 mış, p...venkin tekiymiş, ben görecekmişim bana değer vermiyormuş, elin küçücük kızları sevgililerini parmağında oynatıyormuş, ailesinin emrinde oluyormuş, benimki ne yapmış, dedim ya sen ne diyorsun, nişanlım değil birşey değil daha ne yapsın çocuk ne yaptı sana bunları söylüyorsun?! Yok işte ben şırfıntıymışım, beni kullanıyormuş, ama görecekmişim ağzıma s.çacakmış. Kapısına gelmesinmiş, arayıp onun da ağzına edecekmiş, ahlaksızın, terbiyesiz çakalın tekiymiş.. Dedim sen ayrılmamı mı istiyorsun, söyle bana ayrılayım mı bunu mu istiyorsun, ona da deli halan gibisin, işte sen evlenince de benim lafımı ona götürürsün, ortalık karıştırırsın, iki aileyi birbirine düşürürsün, senden bana evlat mı olacak, sen mi bana evlatlık yapacaksın, Allah sana düşürmesin.. Daha neler neler.

İftara gittim, ve geç geleceğimi babama da anneme de haber verdim, ikisi de evdeler, saat başı babamı aradım, haber verdim, gelirken semt semt haber verdim, hiç bir problem yoktu. 12 civarı eve geldim, babam hiç birşey demedi. Bugün annemden yediğim 2. dayağın sebebi de, babamı neden arıyormuşum haber veriyormuşum da onu aramıyormuşum, neden babama dakika başı haber veriyormuşum, diyorum anne ben babama programımı söyledim, a dan z ye biliyor, sen ne işler karıştırıyorsun, senin ağzını burnunu kırmazsam, baban bana neler sordu, neler saydı diyor. Gelince sorucam ben ona haber verdim, niye böyle yapıyor diyorum, Kız sen kocamla beni birbirimize mi düşüreceksin, evi mi karıştıracaksın, cenabet misin nesin, dizlerini dövüyor, bağıra bağıra inletiyor.

Dediğim gibi daha neler neler var, ama annem çok iyi, çok anlayışlı, belki de herkesin sahip olmak isteyeceği gibi bir annedir, herkes anneliğine hayrandır dışarıdan, birine söylesem, düşünemiyorum bile..

Allaha inancım olmasa, cehennemlik olacağımı bilmesem, bir de "o" olmasa sahura kadar bileklerimi kesip kendimi öldürürüm. Tek yapmak istediğim bu, bu evden gitmek istiyorum, bu şehirden, bu dünyadan gitmek istiyorum. Tek başıma yaşamak istiyorum, kimsem olmasın, ayda yılda bir göreyim, ama tatlılıkla göreyim istiyorum. Kendimi öldürmekten korkmuyorum, cehennem var, korkum ondan.

Çok yoruldum, ölsem, gitsem, kimse üzülmez, duvarların kalbi olsa onlar bile üzülmez arkadaşlar bana..

Hayatımda ilk kez birine güvendim, ön yargılarımı çok zor aştım, az önce aradı, sanki hissetmiş gibi sorular soruyor, hiç bir şey söyleyemedim, dişlerimi sıktım, bana konuş, anlat bir şey mi var diyor, çözeriz sen üzülme yeter ki kıyamam diyor. Ama annemin söyledikleri yüzünden yine kendimden nefret ediyorum, hayatımdan ilk kez birine güvendim ve kendi annem yüzünden herşeyi bırakıp gitmek istiyorum..

Not: Lütfen yargılayan, yadırgayan, anne hakkıdır diyen, öğüt veren yorumlarınızı kendinize saklayın. Derdimi açtım, bir yürek bulayım diye, ahlak dersi almak için değil.
Canim senin doneminde herkes anne kiz catismasini yasar sert anneye sahipsin belli once sevgilin cok iyi olabilir ama zamanla onu dha iyi tanirsin ama ailene tercih etme kmse anne kadar seni dusunmez bunu unutma sende bu dnmde annenin suyuna git her kizdiginda cevap verme o konussun

Evet, seneye mezun olacağım.
Arkana bile bakmadan kaç ne olursun. Çok çok zor ama ne olursa olsun aklından o intihar düşüncesini çıkar. Senin gibi akıllı genç kadınlar kendini bu ruh hastalarından koruyacaklar ki eğer anne olmak isterlerse kendi gibi güçlü evlatlar yetiştirecekler. Şu An sana çok uzak geliyor biliyorum ama bu insanların elinden kurtulup, bir sabah evinde kahveni içerken hayat ne güzel ya diyeceğin günler gelecek

Canim senin doneminde herkes anne kiz catismasini yasar sert anneye sahipsin belli once sevgilin cok iyi olabilir ama zamanla onu dha iyi tanirsin ama ailene tercih etme kmse anne kadar seni dusunmez bunu unutma sende bu dnmde annenin suyuna git her kizdiginda cevap verme o konussun

İnsan nereye kadar susabilir? Cevap vermediğimde de suratsız, yüzsüz, ahlaksız hiç umurunda mı oluyor.. Bizimki sürekli bir çatışma değil, ya en kötü ya en iyiyiz. Ya en dibine kadar delirtene kadar böyle, ya da dünyanın en iyi annesi denilebilecek, arkadaşınızmış gibi bir kadın.

Ama susmak yoruyor.

X