İntihar edecek raddeye geldim

canım benim de babam öyleydi. hatta 3 kardeşiz tek birine çok iyiydi ama diğer ikisine çok eksiklik hissettirdi. özgüvenimi çok sarstı. hayatım travmalarla doldu. şuan okuyor musun bilmiyorum ama okuyorsan çok büyük bir avantajın var inan ki. okulun yoksa bile kendine şunu söyle bu hayat benim ve kimse bana üzülmüyor kimse yaptığına pişman olmuyor kendimi mahvetmeme değmez gibi düşün ve güçlü ol. sabret pozitif ol. ben bunları yapamadım keşke yapabilseydim. kaç yaşında olduğunu yazdın mı hatırlamıyorum ama her yaş önemlidir hayata sımsıkı tutun canım

Var var öyleleri. Ben de çok yaşadım yaşadıklarını.22-23 yaşında carsilarda dövmeye kalkardi. Utanirdim insanlardan. Agiza alinmayacak laflar.Deger vermezdi .Sevmezdi oksamazdi. Çoğu kez acaba evlatlık mıyım dedim kendime. Icimde yaradir o lafları. Çok üzülüp aglardim.

canım benim de babam öyleydi. hatta 3 kardeşiz tek birine çok iyiydi ama diğer ikisine çok eksiklik hissettirdi. özgüvenimi çok sarstı. hayatım travmalarla doldu. şuan okuyor musun bilmiyorum ama okuyorsan çok büyük bir avantajın var inan ki. okulun yoksa bile kendine şunu söyle bu hayat benim ve kimse bana üzülmüyor kimse yaptığına pişman olmuyor kendimi mahvetmeme değmez gibi düşün ve güçlü ol. sabret pozitif ol. ben bunları yapamadım keşke yapabilseydim. kaç yaşında olduğunu yazdın mı hatırlamıyorum ama her yaş önemlidir hayata sımsıkı tutun canım

Çok teşekkür ederim..

Var var öyleleri. Ben de çok yaşadım yaşadıklarını.22-23 yaşında carsilarda dövmeye kalkardi. Utanirdim insanlardan. Agiza alinmayacak laflar.Deger vermezdi .Sevmezdi oksamazdi. Çoğu kez acaba evlatlık mıyım dedim kendime. Icimde yaradir o lafları. Çok üzülüp aglardim.

Allahtan öyle değil, başkalarının yanında yüceltir aksine.. Evlatlık mıyım hiç demedim kendime ama hiç olmasaydım, bir başıma olsaydım çok dedim, bunun ne kötü birşey olduğunu bile bile. Allah korusun, insan neleri diler hale geliyor. Benim de içimde çok yaralar açılıyor arkadaşım, saramıyorum, anlatabilecek ne bir dost ne bir insan. Hadi konu komşu olsa anlatırsın ama kendi canın kendi ailen, dertleşmeye bile gelmeyen bir konu. Saramıyorum.

Çok teşekkür ederim..

Allahtan öyle değil, başkalarının yanında yüceltir aksine.. Evlatlık mıyım hiç demedim kendime ama hiç olmasaydım, bir başıma olsaydım çok dedim, bunun ne kötü birşey olduğunu bile bile. Allah korusun, insan neleri diler hale geliyor. Benim de içimde çok yaralar açılıyor arkadaşım, saramıyorum, anlatabilecek ne bir dost ne bir insan. Hadi konu komşu olsa anlatırsın ama kendi canın kendi ailen, dertleşmeye bile gelmeyen bir konu. Saramıyorum.
Aynen haklısın canım kimseye anlatilmiyor.Hep içinde yaşıyorsun. Icine atıyorsun. Sana tavsiyem oku. Sınava gir kazan git bir yerlere.

anneniz size sahip olduğu içinne kadar şanslı olduğunu bakalım ne zaman anlayacak ve hayatının en büyük ve telafisiz hatasını yaptığı için pişman olacak...

Merhaba,

Konum biraz uzun, buraya yazma sebebim ise konuşacak kimsem olmaması, kimseye anlatamayacak olmam, kimsenin anlamayacak olması.

8 aydır şükür ki güzel giden bir ilişkim var. Hayallerimdeki adamı bulduğumu hissediyorum, daha bir kez en ufak bir tartışmamız dahi olmadı, kalbimi bir kere dahi kırmadı ve gerçekten çok mutluyum. Çok kibar, cömert, anlayışlı ve kafa dengi bir adam, kendim gibi, diğer yarım gibi. İlk zamanlarda elini tuttuğum için bile pişman olup kendime günlerce cehennem azabı yaşattım, güvenemedim, ama bunları da onunla paylaştım. Beni hep anladı, konuştu, dinledi, hiç hafife almadan tek tek kafamdaki şüpheleri sildi attı. Benim çok yakın arkadaşım yoktur, kimseyle derdimi paylaşamam, kimsenin yanında ağlayamam, aksine içim kan ağlasa da gülerim, kızgınken bile inatla gülerim hatta, kimseye sırrımı vermem, içimi açamam dalga geçerler diye.. Ama bunların hepsini ona açtım, anlattım, güvenebildim. Kafamda hiç bir konuda hiç bir soru işareti bırakmadı, bırakmıyor, sağolsun. Ailesiyle, arkadaşlarıyla tanıştım, hatta ailesinden biri gibi oldum, hepsi beni çok seviyorlar.

Benim sorunum ise annem.

Yaklaşık 7 aydır annemin ilişkimden haberi var. Hayatımda hiç gizli bir iş yapmadım, yalan söylemedim, ilişkimi de gizlemeden anneme söyledim. 4. ayımızda annemi ve sevgilimi tanıştırdım. Herşey çok güzel geçti. Sanki 40 yıldır tanışıyorlarmış gibi muhabbet ettiler, hiç gergin bir ortam olmadı, o anneme hediye almış, annem ona almış, velhasıl çok güzel bir günde tanıştılar. Annemin yorumları gayet olumluydu, sevgilim deseniz annemi çok seviyor, annem diyor, sürekli selam söylüyor, konuşurken saygıyla sanki kendi annesiymiş gibi bahsediyor.

Fakat annem bugün şu mübarek günde beni bileklerimi kesecek raddeye getirdi arkadaşlar.. Annem çok iyi, çok anlayışlı, belki de herkesin sahip olmak isteyeceği gibi bir anne, ama küçüklüğümden beri hep sıkıyor, sevmiyor belki de bilmiyorum. Başarılı, güzel, terbiyeli bir kızım, fakat anneme göre dünyanın en ahlaksız, en değer bilmez, en saygısız, en çirkin insanıyım. Ona göre ne yapsam kötü yaparım, ne yapsam batırırım, iğrenç olur. Başkalarının kızları mükemmeldir, ama ben tamamen en kötünün de kötüsüyüm. İbret almam lazım onlardan, ben afedersiniz yontulmamış ayıyım.. Erkek kardeşim bana mütemadiyen küfür eder, dayak yerim, hep bağırır, emreder ama altta kalmam, ablayım ya güya, kendi tavrımı koyuyorum ya. Ama hep o haklıdır, ben hep ortalık karıştırıcı, hep kıskanç, fesat, fitneyimdir, tek amacım evi karıştırmaktır.

Bugün sırf annem yarın misafirler gelecek yorulmasın diye tek başıma öğlen bütün evi temizlemeye karar verdim, duvarından kapısına arap sabunuyla çamaşır suyuyla oruçlu oruçlu ama zevkle bütün evi tertemiz yaptım. Ve 20 yaşımda annemden dayak yedim, ağza alınmayacak sözler işittim. Sebebi de yarın değil bugün yapmam, tozu süpürgeden önce almamam, yerleri ikişer kere silmem, büyük temizlik yapmış olmam, uzun sürmesi.. Her tarafı b.k götürüyormuş, benim neyimeymiş temizlik, bugününü mahfetmişim, ölmüş bitmiş, delirecekmiş. Ve hiç birşey yapmadı, dışarıdaydı, ben yaptım, ve geldiğinde bunlar yaşandı. Ben de susmadım, karşılık verdim kendimi tutamadım, daha ağır şeyler işittim. Kalbimi kırdın anne içimi yakıyorsun dedim, ben istekle temizledim, kendin yapmadığın için beğenmiyorsun dedim, sus artık dedim, ağladım ama ne haldeyim görmeniz lazım. Bana faldan ağladığımı, ortalık karıştırmaya çalıştığımı söyledi. Annem sırf böyle yaptığı için, yaptığım hiçbir şeyi beğenmediği için mutfaktan küçüklüğümden beri nefret ediyorum, şu yaşıma kadar hiç yemek yapmadım, ve şu an mutfak ben de fobi haline geldi. Bugün de yemin ettim, bir daha bu evde temizlik yapmayacağım diye.

Oradan konuyu sevgilime getirdi, gözünde 1 olan değeri şimdi 0 mış, p...venkin tekiymiş, ben görecekmişim bana değer vermiyormuş, elin küçücük kızları sevgililerini parmağında oynatıyormuş, ailesinin emrinde oluyormuş, benimki ne yapmış, dedim ya sen ne diyorsun, nişanlım değil birşey değil daha ne yapsın çocuk ne yaptı sana bunları söylüyorsun?! Yok işte ben şırfıntıymışım, beni kullanıyormuş, ama görecekmişim ağzıma s.çacakmış. Kapısına gelmesinmiş, arayıp onun da ağzına edecekmiş, ahlaksızın, terbiyesiz çakalın tekiymiş.. Dedim sen ayrılmamı mı istiyorsun, söyle bana ayrılayım mı bunu mu istiyorsun, ona da deli halan gibisin, işte sen evlenince de benim lafımı ona götürürsün, ortalık karıştırırsın, iki aileyi birbirine düşürürsün, senden bana evlat mı olacak, sen mi bana evlatlık yapacaksın, Allah sana düşürmesin.. Daha neler neler.

İftara gittim, ve geç geleceğimi babama da anneme de haber verdim, ikisi de evdeler, saat başı babamı aradım, haber verdim, gelirken semt semt haber verdim, hiç bir problem yoktu. 12 civarı eve geldim, babam hiç birşey demedi. Bugün annemden yediğim 2. dayağın sebebi de, babamı neden arıyormuşum haber veriyormuşum da onu aramıyormuşum, neden babama dakika başı haber veriyormuşum, diyorum anne ben babama programımı söyledim, a dan z ye biliyor, sen ne işler karıştırıyorsun, senin ağzını burnunu kırmazsam, baban bana neler sordu, neler saydı diyor. Gelince sorucam ben ona haber verdim, niye böyle yapıyor diyorum, Kız sen kocamla beni birbirimize mi düşüreceksin, evi mi karıştıracaksın, cenabet misin nesin, dizlerini dövüyor, bağıra bağıra inletiyor.

Dediğim gibi daha neler neler var, ama annem çok iyi, çok anlayışlı, belki de herkesin sahip olmak isteyeceği gibi bir annedir, herkes anneliğine hayrandır dışarıdan, birine söylesem, düşünemiyorum bile..

Allaha inancım olmasa, cehennemlik olacağımı bilmesem, bir de "o" olmasa sahura kadar bileklerimi kesip kendimi öldürürüm. Tek yapmak istediğim bu, bu evden gitmek istiyorum, bu şehirden, bu dünyadan gitmek istiyorum. Tek başıma yaşamak istiyorum, kimsem olmasın, ayda yılda bir göreyim, ama tatlılıkla göreyim istiyorum. Kendimi öldürmekten korkmuyorum, cehennem var, korkum ondan.

Çok yoruldum, ölsem, gitsem, kimse üzülmez, duvarların kalbi olsa onlar bile üzülmez arkadaşlar bana..

Hayatımda ilk kez birine güvendim, ön yargılarımı çok zor aştım, az önce aradı, sanki hissetmiş gibi sorular soruyor, hiç bir şey söyleyemedim, dişlerimi sıktım, bana konuş, anlat bir şey mi var diyor, çözeriz sen üzülme yeter ki kıyamam diyor. Ama annemin söyledikleri yüzünden yine kendimden nefret ediyorum, hayatımdan ilk kez birine güvendim ve kendi annem yüzünden herşeyi bırakıp gitmek istiyorum..

Not: Lütfen yargılayan, yadırgayan, anne hakkıdır diyen, öğüt veren yorumlarınızı kendinize saklayın. Derdimi açtım, bir yürek bulayım diye, ahlak dersi almak için değil.
Allah yardımcın olsun canım
ben de ilk arkadaşın dediği gibi sakın o evden kaçayım diye sevgilinizin olası hatalarına göz yummayın demek istedim
gözünüzü kör etmeden mantıkla ve sevgiyle evlilik kararı verin
ayrıca annenizin gazına gelip sevgilinize ailenize bir şeyler yapması konusunda sakın sıkıntı yaşatmayın
o ilişki aranızda olan bişey annen ne yaptı bizim için dedi diye sakın onu sıkıştırmayın beklenti yapmayın..

canım kardeşim seni o kadar iyi anlıyorum ki... senin bu yaşadıklarını ben de babamla yaşadım. bana öyle laflar söyler, öyle davranırdı ki kendime saygımı yitirdim, insanlıktan çıktım günden güne. genceciksin, aklın başında her şeyin farkındasın. annen çok mutsuz, değişmesi ve kalbinin yumuşaması için dua et ama ondan uzak dur. onay almak, kendini ona kabul ettirebilmek için çabalama. kendini ondan sıyırmaya çalış ve eğer mümkünse psikolog yardımı al. bu bir kısır döngü çünkü sen ona yaklaşmaya çalıştıkça o da sana yaklaşacak ama senin istediğin biçimde değil. o yüzden sen kendini iyileştirmeye çalış ve annenden tamamen ayrı biri olmaya niyetlen ki sana söylediği ve yaptığı hiçbir şey karşısında hedef olarak seni bulamasın. gelsin ve geçsin tüm sözleri. okurken kalbim güm güm atmaya başladı o denli tanıdık hikayen. o sebeple tam anlatamamış olabilirim ama onunla duygusal bağını kes demek istiyorum özetle. olan hiçbir şey senin suçun değil ve utancını da sen taşımamalısın.
bazen bir hastanın yanına doktor gönderilir ama hasta hastalığını kabul etmedikçe şifasını da isteyemez. sen yoluna sabırla umutla devam et.

Anlattıklarını yakın çevremde tanıdığım birine o kadar benzettim ki ne diyeceğimi bilemesemde, ne anlatmak istediğini çok iyi anladım. .Annenin kesinlikle tedavi olmaya ihtiyacı var ortada senlik bir durum söz konusu değil ki senin gibi genç bu çağda zor bulunur..sana diyeceğim o güzel yüreğini bozma. .geleceği düşün bundan sonrasını düşün gülümse ve mutlu ol Kıyamam ben senin o güzel yüreğine

Annrniz çok anlayışlı ya da çok sevecen gelmedi. Aksine psikolojik sorunları var gibi geldi. Bence bir psikiyatriste götürmelisiniz. Ortada hiçbir sebep yokken çocuk dövülmez ve bu kadar hakaret küfür edilmez. Hep mi böyleydi sonradan mı oldu? Sonradan olduysa bazen beyindeki ur bile karakter değişmesine sebep oluyor. Bence annenizin psikolojik ya da fizyolojik sorunu var bunun üzerine gitmelisiniz. Bana hiç normal gelmedi.

İnsan nereye kadar susabilir? Cevap vermediğimde de suratsız, yüzsüz, ahlaksız hiç umurunda mı oluyor.. Bizimki sürekli bir çatışma değil, ya en kötü ya en iyiyiz. Ya en dibine kadar delirtene kadar böyle, ya da dünyanın en iyi annesi denilebilecek, arkadaşınızmış gibi bir kadın.

Ama susmak yoruyor.

Annen bipolar olabilir mi. Bildiğim kadarıyla bipolarlar duygularını uç noktalarda yaşıyorlar. Ya çok mutlu yada çok mutsuz oluyorlar.

Kimseye yaranmaya çalışma canım annenin sinirleri gerçekten çok bozuk. Anne bile olsa haksız değilsen üzme o yüreğini ölümü de ağzına bile alma inşallah hayırlısıyla evlenip bebeğini kucağına alınca ölümü aklından geçirdiğin için bile pişman olcaksın, şükret halıne ve kendi ayaklarının üzerinde dur. Ne olursa olsun.
Tekrar söylüyorum o hiçbi şey olmamış gibi devam eder hayatına sen üzüldüğünle kalırsın.

Bence annenin sorunları var normal gelmedi bunlar.sende öyle intihar falan deyip günaha girme aklını başına al Saçmalama intahar neymiş.sevgilinede Sakın anlatma bu tarz seyleri annendir sen unıtursun o unutmaz..sen ilişkini bu yüzden sakın yıpratma.inş.sevgilinle evlen git o evden.herkes annesiyle tartısırda bu laflar dövmek falan neymiş.

Valla çok ilginçtir ama benim annemde aslında iyi bir annedir. Ama bazı dönemleri var inanılmaz saçma sanki içine şeytan girmiş gibi.

Henüz orta okula gidiyorum öğlenciyim annem hastaneye gitmiş. Ben kalktım bütün evi temizledim halıları balkonda çIrptım. Sonra komşunun kızı genç. Yerleri sildinmi dedi yok dedim. Tarif etti yerleri de sildim. Annem eve geldi ben sobanın önünde bir şey unutmuşum bu yüzden dayak yedim.

Bir keresinde lise ye falan gidiyorum. Salonda annem babam ben oturuyoruz ben regli olmuşum ama çok kötüyüm üstümde yorgan annem yanımda oturuyor babam karşımda. Bana öyle bir sancı girdi ki nefesim kesildi istemsiz bağırdım bağırmamla ağzıma tokatı yemem bir oldu. Sen ne bağırıyor sun babandan utanmıyırmusun diye.
Ve böyle bir kaç olay var. Anneme anlatırım da hiiiç hatırlamaz . Daha çok deli olurum. Gerçi ben bile nasıl yaptı bilemiyorum. Ama annemin menepozu benim ergenliğim çakıştı o dönem bana çok zordu.

Heee bide annem eşimle biz çıkarken hiç istemez ayrılalım diye dua ederdi. Bigün tatile çıktık gece arkadaşlar la eğlenmeye çıkacak. Annem oturmuş ağlıyor o çocuk seni almayacak sen böyle gece dışarı çıkıyor sun diyor. Yahu dedim anne zaten ayrıl ayrıl diyorsun şimdi çocuk beni bırakır diye ağlıyorsun. Nikahı a girmediğim adam küm olup bana gece çıkma diyecek hemde ailemden insanlar var çıkarken yanımda. Bunca yıl omu korudu beni dedim. Tabi şimdi evliyiz :)

Annen menopoza girmiş yada giriyor olabilirmi annem le bizim en büyük kıpuklupumuz o dönem başladı.

Annemi çok taktir ettiğim yönleri de vardır. Ama birçok aşırı davranışları varki buna rağmen ben bir yanlışa düşmediysem bu yüzden de kendimi takdir ederim.

Mesela annen gibi bazen bana kafamın çalışmadığını falan söylerdi ama başkası mesela dayım falan benim bir şeyim hakkında yorum yapsa. "Valla çikomu hiiiç hafife almayın onun kafası zehir gibi çalışıyor. Ben bugün yok olsam kızım tek kalınca ne olur diye korkmama gerek yok. Bazen oluyor benimle çatır çatır kavga ediyor. Işin sonunda bir bakıyorum o haklı çıkmış "diyordu. Ama bana hiç çaktırmıyordu hatun bunları :) gizlice duymasam.

Nasil bi anne bu ya?
Baban ne dusunuyor annenin karakteri hakkinda?

Yorumları okumadığımı belirtmek isterim.
Annenizin ruhen sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Ya da sizi deli gibi kıskanıyor.
Aileniz görücü usulü mü evlendi bilemiyorum ama, onun yaşayamadığı hayatı siz yaşıyorsunuz gibi.
Ve bu sebeple sağlıklı bir insanın yapmayacağı davranışları, kendi öz kızına yapıyor.
Allah affetsin diyorum, başka bir şey diyemem sonuçta anneniz.
Kötü bir şey söylesem, siz incinirsiniz.
20 yaşındaki kıza el kaldırmak, hakaret etmek ne demek?
Bunun hiçbir açıklaması olamaz yukarıda belirttiğim iki ihtimal dışında.

Sizin de biraz fazla alttan aldığınızı düşünüyorum.
Değil annem, babamla bile hakarete hakaret kavga ederim.
Kim ne ekerse onu biçer hayatta, alttan almakla olmaz bu iş.
Aile olsa bile, sizin kendinize olan saygınızı yitirmemeniz adına sınır koymanız ve sınır ihlalinde tırnaklarınızı çıkarmanız gerekiyor.
Ailenize bile bu sınırı koyamıyor, kendinizi koruyamıyorsanız; dışarıdaki insanların canınızı yakmasına sesinizi hiç çıkaramazsınız ve hep üzülen olursunuz.
Bu kadar naif olmayın lütfen...

Allah yardımcınız olsun amin. Canım bugünlerde gecer gider kimse yaptığı kötülüğü karşılıksız kalaacagını sanmasın .Eğer Arkadsinın da nıyeti ciddi ise tez zamanda evlenin ve kurtulun .

Belki annenin neden öyle yaptığını babanala konuşabilirsin.Allah inancı olan birisin aklına kötü şeyler getirme,bence bi psikologa git ve anlat o sana daha dogru bı yol gösterir.Allah yardımcın olsun canım benim

Baxi insanlar disardan bakildiginda mükemmeldir 5 vakit namazinda herkesin sevdigi saydigi ama iste ici beni disi seni yakar diye bi laf var bu cuk diye oturuyor annenize Rabbim yardimciniz olsun

Burs ya da kredi alıyor musun? Son seneni ders çalışmak vs diye bi yurtta kalarak tamamlasan?
Son sınıf öğrencileri kendi işlerine hazırlık olsun diye alanlarında yarı zamanlı çalışabiliyorlar
Biraz da o şekilde kazanıp neden evden ayrılmıyorsuN bu cehennem çekilmez

annen kafayı yemiş benim annem yarım yamalak bile yapsam ses etmezdi hoşuna giderdi ben azcık sitem etsem tamam hadi bişey demedim diyip gülerdi ne dövmesi ne bağırması tövbe ya

X