İntihar değil cinayet! Cansel için susma!

http://www.hurriyet.com.tr/canselin-yardim-cigligini-duyan-olmadi-40058766
KAYSERİ’de lise öğrencisi Cansel Buse K. (17) çarşamba günü, ailesinin ifadesine göre Melikgazi’deki evlerinde polis babasının beylik tabancasıyla başına bir el ateş etti. Ağır yaralanan genç kız hastanede yaşamını yitirdi. Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları, Cansel'in intiharına evli ve iki çocuk babası matematik öğretmeniyle duygusal ilişkisi ardından uğradığı cinsel istismarın neden olduğunu, okul yönetiminin konuya kayıtsız kaldığı yönünde iddilarda bulundu. İddialar üzerine öğretmen Bayram Ö. (33) cumartesi günü tutuklandı.
CANSEL'E ÖZEL DERS VERİYORDU / HÜRRİYET OLAY YERİNDE - Gülden AYDIN
ARKADAŞLARI öğretmeninin Cansel’e ilaç verdikten sonra tecavüz ettiğini bildiklerinde ısrar ediyorlar. “Cansel ertesi gün başına gelenleri okul idaresinden sadece Müdür Yardımcısı M.T.İ. ile paylaştı. Müdürün ve rehberlik öğretmenlerinin haberi yoktu. Ama M.T.İ., olayı örtbas etmek için Cansel’i oyaladı. Cansel de canına kıydı” diyorlar. Başka bir arkadaşı, öğretmenin bel altı şakalar yaptığını anlatıyor:

‘AİLENE ANLAT’ BASKISI
“Şakalarından yüzümüz kızarırdı. Cansel’e özel ders veriyordu. Aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu olaydan 10 gün önce duymuştuk.”

Cansel’in bir başka arkadaşı farklı bir iddia ortaya atıyor: “Okul idaresi, Cansel durumu anlattığında ‘Ailene anlatman için sana iki gün müsaade. Yoksa biz söyleriz’ demiş. Cansel bu baskıya dayanamadı. İki gün okulda iki kez bayıldı. İdare Bayram Hoca ile ilgili kılını kıpırdatmadı. Bu yüzden intihar etti.”

İki çocuğu varmış bir de serefsizin. Yaparken hic mi dusunmedin 'ya aynısı benim cocuklarimin da başına gelirse' diye hayvan herif...

Bunlar ölsün ya. Aldıkları nefes ziyan
Bu sözleri bir kadının söyleyebileceğine inanmıyorum.Profil resmine de inanmıyorum.Hiçbir kadın hemcinsi için kuyruk sallamasa tabirini kullanamaz.Bende kapalı bir bayanım.Ama bu tür görüşlere katılmıyorum.Kadına nasıl terbiyeyi,ahlakı öğretiyorsak,kendine sahip çıkmasını öğretiyorsak, o derece de erkek çocuğa ahlakı,başkasının namusuna ,bedenine göz dikilmemesini öğretmeliyiz.
Kız açık giyinebilir ama sapık için değişmiyor ki kılık kıyafeti.Ama nefis terbiyesi var,iradeye sahip çıkmak var.Nasıl ki özenle bezenmiş manav tezgahından,market reyonlarından hırsızlık yapan birine,ama karşı tarafta çok güzel sunum yapmış demiyorsak,bu durumda aynı.
Kızın öğretmeniyle konuşmuş olması birşey değiştirmez bana göre.Aklı bulanmıştır,cahildir,bir eğitimci olarak karşı koymalıydı hislerine.Bizlerde evliyiz,evliyiz diye eşimiz her istediğini yapmakta hür müdür,istemediğimiz takdirde karşı koyma hakkımız yok mudur?Belki kızcağız başta hoşlandı fakat sonra vazgeçmek istedi,baskılarına dayanamadı.Umarım bu olay kızlarımıza örnek olur da,gizleme gereği duymazlar.
Ey erkekler!Madem tahrik oluyorsunuz.İlla birşeye kıyacaksanız,bu işi parayla yapan kadınlar var,paranıza kıyın,bizim tazecik fidanlarımıza değil.

Yazık günah değil mi bu kıza ailesine
okula bak sen adınız Batsın böyle bir olay karşısında ses çıkarmadığınız için
Şerefsizlik cahil bilgili fark etmiyor
şerefsiz şerefsizdir adam bir de öğretmen

ağır cezalar gelmeli kadına şiddete
resmen ödüllendiriyor mahkemeler ya serbest bırakıyor yada komik bir ceza veriyorlar yapmaya devam edin der gibi
ee cesaret alıyor onun gibiler
lanet olsun böyle insan görünümlü iğrenç yaratıklara

Su paylaştığım yaziya inanmayanlar gercekten bu dusuncelerle dolu insanlarla karsilasmadi mi? Cok saskinim. Oysa Türkiye'de kadin erkek bu les dusuncelere sahip cok sayida insan var. Hatta bu forumda bile var.

Esinden ayrılmış instagramda biyografisine bunu yazmis bir kadin bir ogretmen tarafindan taciz edilmisti. Buraya actigi konuyu bir okuyun ; sucluyu kadın cikaran kac kisi var görün.

Bunlar var ve icimizdeler. Bunlarin yetistirdigi erkek çocukları benim yetistirdigim kizimla belki de ayni okula gidecekler. Allahim dusuncesi bile kahrediyor beni

Anlat baskısını okuyunca aklıma iğrenç bir anım geldi. Ortaokulda erkeklerin ergenliğinin tavan yaptığı bir dönem vardır ya. Kızlara türlü bel altı şaka etek kaldırma üstüne atlama sıkıştırma vb rahatsızlıklar verilir. Sınıf başkanıydım ben bu arada üzerimde sorumluluk hissettim. Artık çok simirlenmiştim. Müdüre çıktım tek başıma. Müdür bana önce eteğin çok kısa vb bişey dedi. ilk suçluluk hissi geldi. Çocuksun çünkü. Daha sonra sen ne yapıyorsun da rahatsız ediyorlar dedi. Herkesi ediyorlar dedim. Bi tek sen geldin dedi. Ben sınıf başkanıyım dedim. Hala nasıl bir çocukluk.. Tamam dedi telefonu kaldırdı. Babanı ara suçsuzsan alnın dik babanı çağırırsın gelir onunla çözeriz meseleyi dedi. Ağlaya ağlaya çıkmıştım o odadan. Tabiki olayı çözemedik. Başka bir kadın öğretmenle konuşup halletmiştim sonra bir şekilde. Eminim o okulda da bir öğrenci tecavüze uğrasaydı aynı şey yapılırdı.

Kapalı olupta ne kadar çok açık olduğu için nefret dolu kapalı kızlarımız var hem cinslerini anında yargılamaya suçlu göstermeye yani yapan erkek haklı kız suçlu senin bu zihniyetin içine tüküreyim senin teröristen ne farkın kaldı doğruyu ve yanlışı algılama olayı bitmiş beyin çok güzel yıkanmış erkek hocaları tarafından ,

Ne yazık ki çoğu okulda birçok olayın üstü örtülüyor . Öğrenciler ve veliler seslerini çıkarmadıkları sürecede örtülmeye devam edecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…