- 10 Ekim 2015
- 7.196
- 9.107
Sabahtan beri kız hatalı da hatalı diyip duruyorsunuz bunu ben söylemiyorum.Çok güzel olayı tecavüzü hak etmişe getirmişiniz.Sizi vicdanınızla yada beyninizle başbaşa bırakıyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sabahtan beri kız hatalı da hatalı diyip duruyorsunuz bunu ben söylemiyorum.Çok güzel olayı tecavüzü hak etmişe getirmişiniz.Sizi vicdanınızla yada beyninizle başbaşa bırakıyorum.
Madem konuyu dini boyuttan ele alıyorsun, önce " başkalarının günahı " nın kimseyi ilgilendirmediğini bilmelisin değil mi efide?Yahu kınamıyorum.neden anlamıyosunuz.
Dünyanın yaş kriteri işte problemimiz.Demekki bu yaşlarda pek çok şey yapılabiliyor.Dinen mükellefiyet iyiyi kötüden ayırabilme ve günah sevap olgularına haiz olmaktır.Ben bunun üzerinden konuşuyorum.
Ben olayı karşılıklı rıza üzerinden değerlendirip yazdım.Çünki tel kayıtları vs bulgular bu yönde.Ha diğer türlüyse o zaman günahın büyüğü öğretmenin boynunda.Kimseye birşeyi reva görmüyorum.Yaşanan olayda yaş kriteri üzerindeki algımız ve mükellefiyete değindim.Keşkr tövbe edip diğer hataya gitmeseydi diyerek kalbimdekinide dile getirdim.
Öğretmenin ki büyük hata ama ..
Neyse dahası anlaşıldı umarım..
Çok şükür anlaşılmak iyi geldi.Dediklerine itirazım yok zaten..efide ben seni herzamanki gibi anlıyorum sorun yok
Sen başka bir boyutundan ele aldın konuyu.
Rıza kısmı yine de en azından bence uygunsuz, 17 yaşındaki bir kız sokak ortasında bağıra bağıra rızam var dese de karşısındaki erişkin insan ilişkiye girmemeli.
İnsan 25 yaş sonrası olgunlaşıyor, karakteri oturuyor. Hadi 18 yaş sonrası insanlarında yaptıklarını erişkin davranışları olarak sayalım fakat 18 yaş altı için bile isteye yapıyor diyemem şahsen.
Bu aynı şey gibi 18 yaşında 1 günde evlenmeye karar veren bir kızla 40 yaşında olgun birinin evlenmeye karar vermesi ve sonrasında yaşadıkları pişmanlıklar arasındaki fark gibi.
18 yaşındakine niye acele etmiştin çocuğum, daha cahilmişsin o yaşlarda deriz ama 40 yaşındakine cahilmişsin acele etmişsin demeyiz.
Günahı sevabı kendine.Beni alaka eden kızın bu işte mükellef yaşta olması ve suçun tek tarafta aranmaması.Dünyanın yasalarına göre öyle olmadığı için zaten nelerle uğraşıp duruyoruz.Madem konuyu dini boyuttan ele alıyorsun, önce " başkalarının günahı " nın kimseyi ilgilendirmediğini bilmelisin değil mi efide?
Günahı sevabı anlatmak başka birşey , birinin günahını, hatasını konuşmak başka..
Umarım birgün vicdanını dinleyerek bakabilirsin bu konulara.
Şu mesajın üzerine sayfalarca yazışsakta anlaşamayız zaten seninle. Bambaşka iç dünyalarda yaşıyoruz. Rabbim herkesin gönlüne göre versin diyor ve gidiyorum...Günahı sevabı kendine.Beni alaka eden kızın bu işte mükellef yaşta olması ve suçun tek tarafta aranmaması.Dünyanın yasalarına göre öyle olmadığı için zaten nelerle uğraşıp duruyoruz.
Bunu açıklamak için epey yazdım ama gene istediğiniz yerden anlıyosunuz.
ne kadar samimi ve gerçekçi yazmışsın,tebrikler16 yaşında lisede tarih ogretmenine okulun tum kizlari olarak aşıktık.Adamın ağzının icine bakar , karsisina cikabilmek icin firsat kollardik.
Bi gun dersteyken arkadasimin defterine "dersi dinlemiyorum sadece yuzune bakıyorum " yazdım ve hoca defteri alip okudu. Bir yandan utaniyorum bir yandan acaba ne olur falan diyorum cocuk akli işte.
Dersten sonra bana seslendi yanina gittim ama ölüyorum heyecandan. "Bak karanfil suan duygularini anlayabiliyorum. Senin yaşında cok normal ama gecici bunlar. Sen bir cocuksun ve ben senin ogretmeninim" demisti. O anki hayal kırıklığım hatırlıyorum da iyiki adam gibi adam gercek bir ogretmene denk gelmisim. Çünkü ben de ogretmenimle "tenhalara " gidebilirdim. O yaslarda her seyi dusunebilmek sonuclari hesap edebilmek pek mumkun olmuyor
Olayın acı sonla bitmiş olması üzücü.Peki acı sonla bitmeseydi karşılıklı rıza dahilinde sürseydi yine ahlak polisliği yapılırmıydı..
Karşılıklı rıza var ise kime ne ..
Az samimi olun ya..bazıları..
Neden şaşırıyorsun ki? Bunu hep yapıyorlar özellikle de bir kaç kişi.mesela Bağdat caddesinde tecavüze uğrayan kız konusunda da yaptılar.himm demek ki kızda da bir şey var ya da o saatte ne yapıyormuş orada ya da adamla sevgili gibiler...ve sonunda bu sitede biri tarafından kızda suçlu bulundu..
okumadığım bir bu kalmıştı..
pes
Lisedeyken benimde hoşlandığım hatta okulun yarısının hoşlandığını düşündüğüm yeşil gözlü sempatik muntazam ders anlatan bir hocamız vardı.Hatta bir arkadaş elini çenesine dayayıp öylece seyrederdi.
Peki biz bu adamın evli çocuklu olduğunuda bilirdik öğretmenimiz dediğimiz adamla özel tel görüşmleri yapmanın gayette olmaması gereken şeyler olduğunu akledebilirdik.
Burada bir lise öğrencisini, 2 yaşında bebek yapmak temize çıkarmanın sonuçlarını yine anne babalar ve toplum olarak biz yaşarız.
Liseye giden hiç çocuk yok mu etrafınızda kendilerine bir şey söylediğinizde iyi yada kötü akledemezler mi? Sınavlara çalışıp okuduklarını anlayp o yaşa gelmişler ise gayette aklı başındalar demektir.Hatta erkeklerin dilinde ağza alınmayacak küfürler kızlarda desen son moda hepsi insanı suya götürüp susuz getirir.
Evli bir öğretmenle özel görüşmemesi gerektiğini 14 15 yaşındayken bile bilebilir.
Yani ki lise çağındaki ergenleri hiç birşeyi düşünüp kestiremeyen bebekler yaparsanız yine biz zararlı çıkarız.
Bütün bunların dışında adam suçlu adamı hepbirlikte gömdük bu konuda hemfikiriz..Öğrencisinin duygularını istismar etmemeliydi...Hatta şeriat olasaydı gerçekten gömmüştük.
Ve son olarak lise çağındaki ergenler iyiyi kötüyü düşünüp sonuçlarını akledecek yaştadırlar.Benim ölçü aldığım dinin emir ve yasaklarıyla mükellef olmanın yasal yaş sınırıyla alakası yoktur.Ve mükellef isede tek taraflı suçlu aramak akıl işi değildir.
Yine 17 yaşındaki birisi bir adam öldürse bebek muamelesi edip duygularına yenik düştü diyebilirmiyiz..Bunuda planlayarak yapsa.Hani birine kin beslese mesela,duygu bu ya! Duygularınada yenik düşüp öldürse...
Bu işte istediğiniz tarafı insanlar nezdinde temize çıkarın, siz bilirsiniz..
Ayrıca kadesa bahsettiğin konuda bir tane yorumum yoktur.Dedekodu yapma istersen : p
Bu arada ben bulgular üzerine karşılıklı rıza dahilinde olması üzerinden konuşuyorum.Kız o niyetle gitmemiştir sadece evli öğretmeniyle romantik vakit geçirmek için gitmiş ise ve adam bu pisliği yapmış ise yine şer'an adamı gömerdik.
Hülasa ,yine anlayacağınız yerden anlayın buyrun...
O adi adam benim de ogretmenimdi cok basarili bi ogretmendi ams egosu cok yüksekti. Asagilar hakaret ederdi.
Kizina "azra" ismini koydugunu anlatmisti bize bizde sormustuk anlami nedir diye.
Bize üstüne bastira bastira " el degmemis temiz demek ama sizin gibi mallar bunu anlamaz " demisti adi pislik!
Kendi kizina bu ismi koyup nasil yapabildi böyle bi pisligi!
Mahvetti o kızın hayatini ailesini... ve tabi kendi ailesinide!
İyiki cehennem var yoksa orada yatip cikacagi 2 yil asla bu adamin cezasi olamaz!