Bizim zamanimizda bir facebook vardi :) 5 ay kadar yazistik sonra gorustuk 4 yil kadar gidip gelip gorustuk sonra ayni eve ciktik sonra evlendik 10 yildir beraberiz :)Sevindim..
Nereden tanıştınız??
Hangi mecradan?
Bende eşimle internetten tanıştım. Tinder benzeri bi uygulamadan. 3 sene sevgili kaldık. 1.5 senedirde evliyiz. İkimizin meslekleride düzgün. Evliliğimde gayet mutluyum. İlk internetten tanıştığımızda yaşadığımız şehirler arasında 1.5 saat mesafe vardı. Görüşmeye gelmişti. Ben ev arkadaşım ve onun erkek arkadaşıyla görüşmeye gitmiştim. Onlar 3 4 saat sonra bizi yalnız bıraktılar. Akşam iş çıkışı gelmişti yanıma. Biz o günü sabaha kadar dışarıda birlikte geçirdik. Uykumuz falan hiç gelmedi. Her hafta sonu kar kış demeden o buzlu yollarda gelirdi yanıma gelme desemde. Tanıştıktan 5 ay sonrada benim olduğum şehre tayini çıktı.İlk tanıştığımız gün sevgili olduk o günden sonrada birbirimizi hiç bırakmadık. Aileside çok iyi. Normal hayattan biriyle tanışsam bu kadar iyi birisi çıkacağını düşünmüyorum. Etrafımdaki herkes evliliğimize özenerek bakarlar. Ama internetteki herkes bu kadar iyi çıkacak diye bi durum yok tabi
Tabi ki cinsellik ihtiyaçtır.Ama değer yargılarımız da var. Prefrontal korteks bundan var. Yoksa hepimiz İlkel Benlik (İd) ne istiyorsa onu yapardık. Halbuki Superegoya göre davranırız çoğunlukla..
Şimdi şöyle bir durum var, benim çevrem buradaki bazı üyelerden farklı. O yüzden ben onlar gibi cinselliğe hiç bakamadım. Değer yargılarımız çoğunlukla 0-6 yaş arası belirlenir. Daha sonra bunların üstüne konur. Benim değer yapım çok önceden oluştu. Bunların dışına elzem durumlar dışında çıkamam.
Yani istesem de yapamam ki istemiyorum. Cinsellik yaşasam diyelim bana ertesi gün ciddi bir pişmanlık kalır.32 yaşındayım artık kendimi tanıyorum.
O yüzden cinsellik istemiyorum dedim.
Çünkü bu konu benim. Ona göre yorum yapsınlar diye dedim.Ben cinsellik yaşayabilirim desem burada farklı yorumlarda yapılırdı.
Yani kısaca zaten inandığım gibi orada da olurum.
Ama maksat cesaret etmek..
Ortak arkadaştan tanıştığım eski sevgilim bile garip dengesiz çıktı.
O yüzden bilemiyorum..
İkimizin de şansı açık olsun canım benim..
Herkese Merhaba,
Sizinle merak ettiğim bir sorumu paylaşacağım.
Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.
Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştınız? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştılar?
Var ise yazabilir misiniz?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar diliyorum.
Not: Lütfen beni mesleğimle vurmayın. Evet psikologum ama bu hiç derdim olmadığı anlamına gelmiyor. Bende insanım. Ayrıca evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.
Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
Kesinlikle onayladığım cümleler, cinselliği çok ön planda tutup hem sadece buna odaklı yaşamak hemde bunun ahlak döngüsü içinde en ayıp kulvarda onaylayın iki arada bir derede bunu yaşamak toplumda sapkınlığı artırdığını düşünüyorum...Ben deistim benim dini degerlerim yok . Oyle evlilikten once cinselligin yasanmamasi karsiti da degilim. Ancak cinselligin cok fazla ayaga dustugunu dusunuyorum. Cinsellik yasayan kadinlarin agzinda cinsellik kadin -erkek icin ihtiyac, erkeklerin agzinda cinsellik benim icin ihtiyac (kadinlarin ihtiyaci yok) cumleleri dusmuyor. Toplum olarak sapla samani ayiramadigimizi dusunuyorum. Ya tamamen siyah ya da tamamen beyaz.
Kadin olsun erkek olsun , bir insan durusu oldukca vardir. Durusunu bozdugun an kendi icinde cokmeler yasarsin. Ornegin, himenolapsti yaptiran kadinlarin kendilerine ihanet ettigini dusunuyorum. Bu operasyon ancak ve ancak bir kaza ya da tecavuz disinda masum gorunebilir. Onun disinda evlenecektik beni kandirdi , hata yaptim , pismanim sozleri bana komik geliyor.
Bakire olmasin diyen erkekler yok degil ama ben azinlik olan bir grubun goruslerini dikkate almam. Zaten ben oyle birilerinin goruslerini de dikkate alan biri degilim cunku topluma gore yasayan biri degilim. Benim goruslerim de cok onemli degil bu yuzden.
Çok ama çok üzüldüm.
Bir otopsi yapılsaydı en azından..
Mekanı cennet olsun..
İntihar olduğuna emin misiniz?
Soranlara internetten tanıştığınız soyluyormusunyz yoksa başka sekilde mi anlatiyorsunyz
Ben de eşimle internette tanıştım. Bir süre sevgili idik daha sonra evlendik. 1,5 yıldır da evliyiz. İkimizinde nitelikli meslekleri var. Çevremizde değilmiş aradığımız.
Merhaba. Bahsettiğiniz kişinin ta kendisiyim.
Eşimi tanımadan önce birini sevmiştim daha yaşım çok gençti haliyle hatalarım oldu gözüm kördü hatalarını göremedim toydum inandım kandım ve malesef hayatımın en büyük kazığını yedim. Atlatabilmem yıllar sürdü erkeklerden nefret ettim hatta kimseyi hayatıma almadım yıllarca... internette de ara ara tanıştığım erkekler oldu ciddi tekliflerde bulunanlar oldu ama hiçbiriyle görüşmek istemedim içim ısınmadı zaten olmaz gözüyle baktım hep. Derken 24 yaşımdayken eşimle tanıştım sosyal medyada bir uygulama vardı anlık bir yer orda herkes birbirini saniyelik görüp kayboluyor. Eşimde beni bir anda orda görüp kart yollamıştı kader işte bende teşekkür attım sonra yazışmaya başladık ama onda bişey farkettimki diğer erkekler gibi bana resmini yollarmısın demedi kamera açmamı istemedi numaramı istemedi ara ara yazışmaya devam ettik bana mesela diyordu ki "Kameramı açayım beni gör" bana aç demezdi yani. Veya "Numaramı vereyim nete girince beni gizliden çaldırırsın" derdi ... Belkide bu bir taktikdir diye hep temkinli oldum . Zamanla güvenimi kazandı ona inanmak istedim yaklaşık 1 yıl sonra bana teklifte bulundu sevdiğim olurmusun gibilerinden kabul ettim kendisi farklı şehirdeydi yanıma gelmeyi çok istedi ben kabul etmedim hemen belki yüzyüze görüştüğümüzde aramızdaki büyünün bozulacağından korktum. İstihareye yattım Allah'tan hayırlısını diledim ve tam 8 ay bekledim sonra karar verdim görüşmeye . Geldi memleketinden ve ilk karşılaştığımızda sanki yıllardır görüşüyormuşuz gibi hissettim yabancılık çekmedim o an "evet evleneceğim adam bu" dedim hamdolsun. Ama ondan sonrası kolay olmadı tabi aileme başta söyleyemedim internetten diye desem olay olurdu. Annem daha ılımlıdır ama babam işkillendi kabullenmesi uzun sürdü başka memlekette diye ve nasıl tanıştığım konusunda inanmadı bana. Ve biz 3 yıl sonra evlendik. Eşim başta bana ailen seni vermezse kaçırırım diyordu:) ama ben reddettim herşey güzellikle olsun istedim ailemin rızasını almak için beklemeye değer dedim. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama benim hikayem böyle. Eşimle 5 senedir evliyim çok şükür. Diyeceğim şu ki herşey niyette biter , eğer karşınızdaki insanın niyeti güzelse o işden kimseye zarar gelmez. Ben zamanında burnumun ucundaki insanı tanıyamamışken, tanışmanın nerden olduğunun önemi var mı sizce? Eşimle tanışmadan önce internetten birçok ciddi kişiyede rastlamıştım ciddi arayış içinde olanlarda çok. Evlenmek isteyen herkes doğru insanın peşinde . Bir cafe'de veya başka bir yerde tanışılan insanla, internette tanışılan insan aynıdır. İkisininde içini bilemezsin neticede. Adımları iyi atmak, iyi analiz etmek gerek. Ben eşimle konuşurken onu kaç kere denedim mesela sosyal medyadan başka bir kız ismiyle ona yazardım tepkisini ölçmek içintabiki kimse evlenmeden tam olarak tanınmaz ama niyeti doğru olan kendini olduğu gibi gösterir. Nasibin nerden çıkacağı belli olmaz. Allah hayırlısıyla karşılaştırsın. Bu arada yaşıtız, sağlıcakla kalın:)
Bende eşimle internetten tanıştım. Tinder benzeri bi uygulamadan. 3 sene sevgili kaldık. 1.5 senedirde evliyiz. İkimizin meslekleride düzgün. Evliliğimde gayet mutluyum. İlk internetten tanıştığımızda yaşadığımız şehirler arasında 1.5 saat mesafe vardı. Görüşmeye gelmişti. Ben ev arkadaşım ve onun erkek arkadaşıyla görüşmeye gitmiştim. Onlar 3 4 saat sonra bizi yalnız bıraktılar. Akşam iş çıkışı gelmişti yanıma. Biz o günü sabaha kadar dışarıda birlikte geçirdik. Uykumuz falan hiç gelmedi. Her hafta sonu kar kış demeden o buzlu yollarda gelirdi yanıma gelme desemde. Tanıştıktan 5 ay sonrada benim olduğum şehre tayini çıktı.İlk tanıştığımız gün sevgili olduk o günden sonrada birbirimizi hiç bırakmadık. Aileside çok iyi. Normal hayattan biriyle tanışsam bu kadar iyi birisi çıkacağını düşünmüyorum. Etrafımdaki herkes evliliğimize özenerek bakarlar. Ama internetteki herkes bu kadar iyi çıkacak diye bi durum yok tabi
Inanin bilmiyorum konustukca da uzuyor ztn
Ben deistim benim dini degerlerim yok . Oyle evlilikten once cinselligin yasanmamasi karsiti da degilim. Ancak cinselligin cok fazla ayaga dustugunu dusunuyorum. Cinsellik yasayan kadinlarin agzinda cinsellik kadin -erkek icin ihtiyac, erkeklerin agzinda cinsellik benim icin ihtiyac (kadinlarin ihtiyaci yok) cumleleri dusmuyor. Toplum olarak sapla samani ayiramadigimizi dusunuyorum. Ya tamamen siyah ya da tamamen beyaz.
Kadin olsun erkek olsun , bir insan durusu oldukca vardir. Durusunu bozdugun an kendi icinde cokmeler yasarsin. Ornegin, himenolapsti yaptiran kadinlarin kendilerine ihanet ettigini dusunuyorum. Bu operasyon ancak ve ancak bir kaza ya da tecavuz disinda masum gorunebilir. Onun disinda evlenecektik beni kandirdi , hata yaptim , pismanim sozleri bana komik geliyor.
Bakire olmasin diyen erkekler yok degil ama ben azinlik olan bir grubun goruslerini dikkate almam. Zaten ben oyle birilerinin goruslerini de dikkate alan biri degilim cunku topluma gore yasayan biri degilim. Benim goruslerim de cok onemli degil bu yuzden.
Bundan 4 sene önce falandi,o zamanlar instagram kullaniyordum. Ordan bi kız bana mesaj attı,17li yaşlarda,abla böyle güzelsin şöyle harikasın amanin da ablam diye,kucuktu diye terslemeden cevap veriyordum,megersem lezbiyenmis beni dusurmeye çalışmış djjdjdjddjKesin bende birşey vardı. Ben internetten kiminle tanışsam abla, kardeş veya iyi arkadaş oldum
HahahaahahahBundan 4 sene önce falandi,o zamanlar instagram kullaniyordum. Ordan bi kız bana mesaj attı,17li yaşlarda,abla böyle güzelsin şöyle harikasın amanin da ablam diye,kucuktu diye terslemeden cevap veriyordum,megersem lezbiyenmis beni dusurmeye çalışmış djjdjdjddj
Evlilik konusunda süreci netleştiren durum nerde nasıl tanıştığınız değil tanıştıktan sonra karşınızdaki kişi ile yaşadığınız süreç, davranış, tutum ve karakter belirler, İnternet evt fazlaca güvenilir olmayan bir ortam olmasına rağmen reelinde maalesef güvenilir olduğunu söyleyemeyiz.. Bu işler bence şans işi ve fazla beklentiye girmemek lazım....
Kesin bende birşey vardı. Ben internetten kiminle tanışsam abla, kardeş veya iyi arkadaş oldum
Bundan 4 sene önce falandi,o zamanlar instagram kullaniyordum. Ordan bi kız bana mesaj attı,17li yaşlarda,abla böyle güzelsin şöyle harikasın amanin da ablam diye,kucuktu diye terslemeden cevap veriyordum,megersem lezbiyenmis beni dusurmeye çalışmış djjdjdjddj
Biraz öyle diyelimNasıl oldu bu..
Elektrik almayınca arkadaş mi oldunuz?