İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

000

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
5.254
13.270
Herkese Merhaba,
Sizinle merak ettiğim bir sorumu paylaşacağım.
Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.

Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştınız? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştılar?
Var ise yazabilir misiniz?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar diliyorum.
Not: Evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.

Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Eklentiler

• maslow-teorisi-ve-ih-maslow-ihtiyaclar-piramidi.jpg
    18,4 KB · Görüntüleme: 791
Son düzenleme:
Çevremde netten tanışıp evlenen yok galiba ama çağ değişti. Artık internet ortamından birileri ile sevgililik yaşamak, evlilik vb. bunlar gayet olağan şeyler. Tabi çevresi de dahil sıfırdan birini tanımak her zaman ektra gözlem ister, ona göre önlemlerinizi alır, buluşur görüşür, kaynaşırsınız. İyi araştırırsınız adını, yerini yurdunu.

Vardır da internetten tanışıp mutlu evlilik yapan.

Internetten evlenmedim çevremde de yok amma derdinizi o kadar güzel anlatmisiniz ki çok begendim. inşallah gönlünüze ruhunuza hitap eden bir insan evladiyla tanisir mutlu musmutlu bir eviniz çok güzel bir evliliğiniz olur cok amin

O
kumadım başlığa göre cevap yazacagım. Benim yakın bir arkadasım inanmayacaksınız ama tinder den tanıştığı biriyle 4 sene sevgili olup evlendi ve 3 senedir evliler gayet de iyi bi çocuk iyi bi kız. Mutlular, yani imkansız değil. Sadece dikkatli olun, böbreğinizi falan kaptırmayın, ya da tecavüze uğramayın o kadar

Başka biarkadasım da fb de tanıştığı birinin bir gece boyunca tecavüzşne uğradı. Kendi çocugun evine gittiği için sesini çıkaramadı içine attı. Bakın bende iki tür örnek de var

Valla benim yakın arkadaşım bir arkadaşlık sitesinden tanışıp evlendi eşiyle. Çok da mutlular. Arkadaşım bu tarz tanışma platfromlarını güvenilir bulmazdı. Bir deneyeyim diye girdi ve şu an o adamla evli. Tabi onunki bir şans. Her tanışıklık böyle güzel sonuçlanacak ya da her tanıştığın kişigüvenilir olacak diye bir genelleme de yapamayız.
Olmaz değil lakin tedbirli olmak gerek. Çünkü evli olup arkadaşlık sitelerine takılan erkek sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Ya da amacı sadece gönül eğlendirmek olan insanlar da mevcut. Denenebilir ;lakin dediğim gibi tedbirli davranmak, hemen güvenmemek gerek.

Internetten tanistigin insani gozunde buyutebilirsin,internetten alisveris yapiyoruz da ekranda buyuleyici gozuken bir elbiseyi gunlerce bekliyoruz,elimize gecince cogu zaman hayal kirikligina ugrayabiliyoruz.ya bedeni uymuyor,ya orda gorundugu gibi kaliteli degil,ya ucuz duruyor,ya tarzimiza uymuyor,iade ediyoruz.Peki internette tanistigimiz bir insan icin de boyle hayal kirikliklari yasayabilir miyiz sence.Iadesi de yok.O riske girmeye deger mi.Bosa zaman kaybi olabilir senin icin,guzel seylerle de karsilasabilirsin ama diger olasilik ne yazikki bu devirde sanal alemde bence cok daha fazla.

Ben evlendim4 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var çok mutluyuz şükür her evlilikte yaşanan sorunlar tabiki oluyor bundan 8 sene önce facebooktan ortak arkadaşlarımız vardı ekleyip tanışmıştık hatta ben eklemiştim onu resmi çok etkilemişti ekledikten sonra hiç konuşmamıştık bir gün selam yazdım gerisi geldi sürekli konuşuylrduk buluştuk hatta İstanbul belediye binasının önünde buluşmuştuk vay be anılarım canlandı ve ogünden beri ayrılmadık konuşmalarımız hep seviyeliydi eşim çok iyi bir insan bana öyle denk geldi ama size nasıl biri gelir bilmem

Üniversiteden bir arkadaşım mavi kuşlu sosyal medya uygulamasindan biriyle tanışmış 6 yıllık bir iliskileri var cok da uyumlu ve mutlular.Ama aileler tanıştığı zaman durumlar neyi gösterir bilemeyiz.
Ben de daha önce tanışmıştım ama kendi cevremden biri olsun düşüncesiyle o defterleri kapatmistim.Ama 30lu yaşlardan itibaren internette kendini bekar gibi gosteren ama aslinda evli ve cocuklu erkekler fazlasıyla mevcut lutfen bu konuda dikkatli olun.

Ben buna örnek teskil edebilirim sanırım.Henüz evlenmedim. Nisanlıyım. Bende sacma ve güvenilmez bulurdum işin acıkcası böle seyleri ama bizimki kendiliğinden gelişen birsey oldu. Amac ilk önce sevgili olmak değildi. Arkadas olmak, farklı insanlar tanımak benim hosuma gider. Sosyal bireyleriz sonucta ayrıca güven sorunum da yoktur. Size de bunu tavsiye ederim önleminizi alın ama herkes de böbrek hırsızı değil sonucta =) sadece öncelikli amacınızın biriyle tanısmak, sevgili olmak oldugunu sezerse karsı taraf tehlikeli olanilir o noktada. Akısına bırakın, bol bol flört edin. Çay, kahve için cok insan tanıyın. Farklı aktiviteler, kurslar neden olmasın =)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…