• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların Ego Tatmini Aracı olmaktan Bıktım artık !!!

balikburcukadini

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
106
112
18
36
Öncelikle merhaba, ben 29 yaşında bir bayanım. Derdim başlıkta da belirttiğim gibi, insanların üzerimde ego tatmini yapmaları ve buna cevap verememem. Yani diyelim ki biri egosunu tatmin etmek için bana laf soktu, o an cevap veremiyorum, aklıma bişey gelse de söyleyemiyorum. O an minik çaplı bir travma yaşıyorum, kalbim hızlı hızlı çarpmaya başlıyor. Ama sonrasında bu durum içime çok oturuyor. Bu durumu öyle içselleştirmişim ki, farkına varmam son 1 yılda oldu ve ben artık değişmek istiyorum. Ama içsel engellerimi aşamıyorum. Özgüven problemi bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir babayla, "sen yapamazsın, sen edemezsin, başına birşey gelir otur yerinde" diyen bir anneyle büyüdüm. Babam diğer insanlara karşıysa onları gözünde çok büyüten ezik karakterli bir insandı.Çocukken diğer insanlardan en ufak bir şikayet gelse fiziksel şiddet uygulardı. Halbuki şimdi görüyoruz, ebeveynler "çocuk o tabi yapar, anlayışlı olun" diyorlar ve çocuğun özgüveni kırılmasın diye asla şiddet uygulamıyorlar. Bunları gördükçe içimdeki yara büyüyor. Neyse,ailede bastırılınca lise yıllarım da akran zorbalığıyla geçti. Neyse ki Türkiye'de önde gelen bir üniversiteden dereceyle mezun olmayı başardım, okurken değişim programıyla iki yıl Avrupa'da okudum. Mezun olduktan sonra iyi bir işe girdim. Şimde kariyerimde iyi bir noktaya geldim. Ama eğitim hayatımda kazandığım başarılara rağmen bu sorunu tam olarak aşamadım.

Şimdi ego tatmini olayını somutlaştırayım. Ben sessiz, sakin, kendi halinde, iyi niyetli bir insanım. Kimseye zararım dokunmaz. Ama buna rağmen bir ortama girdiğimde hiç konuşmasam bile bana sinir olan,negatif enerji veren ve laf sokan insanlarla karşılaşıyorum ve bu beni üzüyor. Yani inanın hiçbişey yapmıyorum ama oluyor ve ben sessiz kalıyorum. Mesela işyerinde ben dosya taşımak zorunda kaldım bir kere ve taşımamı isteyen adam (patron değildi) "taşı taşı hem spor yapmış olursun" deyip gülmüştü. Bunu diyen adam 1.70 boyunda 90 kilo falandı, o an "aslında ihtiyacı olan sensin" demek istedim ama diyemedim. Bunun gibi onlarca olay yaşıyorum. Dediğim gibi o an heyecan oluyor, bir de karşımdakini üzmekten korkuyorum. Ya beni sevmezlerse, ya dışlarlarsa korkusu var bilinçaltımnda. Halbuki lafını esirgemeyen, kendine laf ettirmeyen insanlara kimse bulaşamıyor, o insanlar saygı görüyorlar etraftan bunun da farkındayım. Ama olmuyor.

Ya gönül ilişkilerinde bile bunun dezavantajlarını yaşıyorum. Diyelim birinden hoşlandım, çok iyi davranışlar içinde oluyorum ama karşımdaki kişi benim bu davranışlarımı yaranmaya çalışmak olarak algılıyor ve gözünde değerim eksilere iniyor. Ben artık kendime değer vermek istiyorum bunu kendime değer verdiğimi göstermek istiyorum bayanlar ben değişmek istiyorum neredeyse 30'uma geldim ve belli bir yaşa gelince insanın gücüne gidiyor kafa çekmiyor. Geçen kadının teki evlenmedim diye canımı yakmaya çalışıyor bana evde kaldın diyor, çocuklarıyla hava basıyor mesela ama ben bu kadına "siz de 32 yaşında evlendiniz, ayrıca çocukları veren Allah alabilir de" diyebilmek istiyorum ama diyemiyorum bilinçaltımda ben dersem sevilmem duygusu var halbuki insanlara yaranılmıyor iyi niyetli olmak saf salak olmakla eşdeğer bu devirde bayanlar yardım edin :KK43:

Son düzenleme:
Merhaba
Bana bu forum çok sey kattı diyebilirim. Konularda hanımların tepkilerine onlar olsaydi nasil cevap verirlerdi gibi orneklerine bakiyorum ve ister istemez aklimda kaliyor. Is yerinde ki olayda bana biri oyle dese bende susan tiplerdendim icime atardim cokta ezildim ama simdi olsa" ay cok ince dusuncelisiniz yaaa sagligimi dusunuyorsunuz sizde mi fitliginizi buna borclusunuz"derdim

O mal gibi kalma şeysini bende çok yaşadım:KK53:

30 a yaklaştıkça attım şükür. Hatta biri bişey söylediğinde içimden - gece yatarken pişman olacaksın bişeyler söylemezsen - dedim ve saçma da olsa söylemeye başladım. Sonra sonra ne demek istiyorsam ağzımdan kendiliğinden çıkmaya başladı zaten.

Ama o (kusurabakma başka tabir bulamadım ben kendime) mallığımı atana kadar küt diye gidiyodum adrenalinden :D

Laf sokmayi can yakmakla karistiriyorsunuz bence. Size evlenmemenizle laf soktular diye cocuklari isin icine sokmayi dusunmeniz cok acimasizca. Sizin evliliginizle onun cocuklarinin ne ilgisi var? Hala evlenmedin lafina karsilik herkesin kismeti farkli der gecersin, herkes kendine yakisani yapar.

Mesela isyerindeki adama ihtiyaci olan sensin yerine "benim spora ihtiyacim yok ki deyip kahkahayi patlatsaydiniz. Laf sokmakla can yakmayi gercekten birbirine karistiriyorsunuz. Insanlarla konursurken daha rahat olun.

Ben bu hamilelikte hormon degişimi ve onun gerginligiyle dilime geleni pat diye söylemeye başladım. Çok da iyi oluyor niye yapmamışım bugüne kadar diyorum. Evet niyetim kötü değil ama kimsenin beni kırmasına bunu bile isteye yapmasına izin vermiyorum. Zaten yeterince kırılıp yıpranıyorum. En azından insanların kötü fikirlerini düşüncelerini ağızlarında tutmaları gerektiğini anlatmış oluyorum cevap vererek.

Laf sokmayi can yakmakla karistiriyorsunuz bence. Size evlenmemenizle laf soktular diye cocuklari isin icine sokmayi dusunmeniz cok acimasizca. Sizin evliliginizle onun cocuklarinin ne ilgisi var? Hala evlenmedin lafina karsilik herkesin kismeti farkli der gecersin, herkes kendine yakisani yapar.

Mesela isyerindeki adama ihtiyaci olan sensin yerine "benim spora ihtiyacim yok ki deyip kahkahayi patlatsaydiniz. Laf sokmakla can yakmayi gercekten birbirine karistiriyorsunuz. Insanlarla konursurken daha rahat olun.

çocukları ben karıştırmadım ki o karıştırıyor. çocuklarım var diye hava basıp duruyor, hatta bi keresinde ben sessiz dururken "üzülme senin de olur belki ama önce koca bul" deyip kahkaha patlatması çok gücüme gitti. Bu denli hava basması doğru mu ?

Kadın kalbiyle anne kalbi arasında ne fark var? Karşıdakinin canını yakmak için kendi evliliğini, çocuklarını kullanan kadına bu şekilde cevap vermek acımasızlık değil. Ilk aşamada verdiğiniz cevap saçma olsa da mutlaka bir şeyler söyleyin. Cevap vermeyeceğinizi bildikleri için üzerinize gidiyorlar.

Aa pardon ben meseleyi çok uzattığınızı düşünüp sonunu okumadım. Arkadaşın dediği gibi düşünceniz acımasızca. O lafı demektense hiç demeyin daha iyi. Kırdığınız kalp bir anne kalbi. Haklı olupta bi lafla hakka girmeyin.

yok ben zaten kalp kıramam. ama o kadın çocuklarım var iye hava basıp duruyor, devamlı "çocuklarım var m,illet çatlasın"kıvamında. bana bi kere "üzülme ya belki senin de olur bigün" deyip kahkaha atmıştı durduk yere. hadi ben neyse gencim de, 50 yaşında hiç evlenmemiş bir bayana da çocuklarıyla üstünlük kurmaya çalıştığına şahit oldum ve ağlatmıştı 50 yaşındaki o bayanı.

Aa pardon ben meseleyi çok uzattığınızı düşünüp sonunu okumadım. Arkadaşın dediği gibi düşünceniz acımasızca. O lafı demektense hiç demeyin daha iyi. Kırdığınız kalp bir anne kalbi. Haklı olupta bi lafla hakka girmeyin.
Onunki anne kalbi de bu kizcagizinki ne kalbi? Illa anne mi olmak lazim dusunceli davranilmasi icin? O dusuncesizse konusurken iyi bu kizcagiz cevap verince mi kotu? Madem incinmek istemiyor o zaman incitmeyecek karsisindakini. Cocuklariyla hava atiyorsa bence gayet de hak ediyor o laflari kimse kusura bakmasin. Cocuklari olayin icine kendi katmis zaten. Karsisindaki de onlarla ilgili birsey soylediginde kirilacak alinacak luksu yok artik.

Basini okudum devamini okuyamadim ,
Sorun bu ,kisa oz ve net olun,
Ozguven sorununuz var ,
Malesef kimse sizi ozellikle secmiyor ,
Eziklikten boyle dusunuyorsunuz ,
Psikiyatr ve psikologa gidin ,terapi alin ,
Gecmis olsun

Basini okudum devamini okuyamadim ,
Sorun bu ,kisa oz ve net olun,
Ozguven sorununuz var ,
Malesef kimse sizi ozellikle secmiyor ,
Eziklikten boyle dusunuyorsunuz ,
Psikiyatr ve psikologa gidin ,terapi alin ,
Gecmis olsun

Gitmeyi çok istiyorum ama hiç vakit yok ki, cumartesileri bile çalışıyorum. Hafta içi de mesai saatinde izin vermeye hiç sıcak bakmıyorlar. Yoksa çok istiyorum gitmeyi.

Öncelikle merhaba, ben 29 yaşında bir bayanım. Derdim başlıkta da belirttiğim gibi, insanların üzerimde ego tatmini yapmaları ve buna cevap verememem. Yani diyelim ki biri egosunu tatmin etmek için bana laf soktu, o an cevap veremiyorum, aklıma bişey gelse de söyleyemiyorum. O an minik çaplı bir travma yaşıyorum, kalbim hızlı hızlı çarpmaya başlıyor. Ama sonrasında bu durum içime çok oturuyor. Bu durumu öyle içselleştirmişim ki, farkına varmam son 1 yılda oldu ve ben artık değişmek istiyorum. Ama içsel engellerimi aşamıyorum. Özgüven problemi bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir babayla, "sen yapamazsın, sen edemezsin, başına birşey gelir otur yerinde" diyen bir anneyle büyüdüm. Babam diğer insanlara karşıysa onları gözünde çok büyüten ezik karakterli bir insandı.Çocukken diğer insanlardan en ufak bir şikayet gelse fiziksel şiddet uygulardı. Halbuki şimdi görüyoruz, ebeveynler "çocuk o tabi yapar, anlayışlı olun" diyorlar ve çocuğun özgüveni kırılmasın diye asla şiddet uygulamıyorlar. Bunları gördükçe içimdeki yara büyüyor. Neyse,ailede bastırılınca lise yıllarım da akran zorbalığıyla geçti. Neyse ki Türkiye'de önde gelen bir üniversiteden dereceyle mezun olmayı başardım, okurken değişim programıyla iki yıl Avrupa'da okudum. Mezun olduktan sonra iyi bir işe girdim. Şimde kariyerimde iyi bir noktaya geldim. Ama eğitim hayatımda kazandığım başarılara rağmen bu sorunu tam olarak aşamadım.

Şimdi ego tatmini olayını somutlaştırayım. Ben sessiz, sakin, kendi halinde, iyi niyetli bir insanım. Kimseye zararım dokunmaz. Ama buna rağmen bir ortama girdiğimde hiç konuşmasam bile bana sinir olan,negatif enerji veren ve laf sokan insanlarla karşılaşıyorum ve bu beni üzüyor. Yani inanın hiçbişey yapmıyorum ama oluyor ve ben sessiz kalıyorum. Mesela işyerinde ben dosya taşımak zorunda kaldım bir kere ve taşımamı isteyen adam (patron değildi) "taşı taşı hem spor yapmış olursun" deyip gülmüştü. Bunu diyen adam 1.70 boyunda 90 kilo falandı, o an "aslında ihtiyacı olan sensin" demek istedim ama diyemedim. Bunun gibi onlarca olay yaşıyorum. Dediğim gibi o an heyecan oluyor, bir de karşımdakini üzmekten korkuyorum. Ya beni sevmezlerse, ya dışlarlarsa korkusu var bilinçaltımnda. Halbuki lafını esirgemeyen, kendine laf ettirmeyen insanlara kimse bulaşamıyor, o insanlar saygı görüyorlar etraftan bunun da farkındayım. Ama olmuyor.

Ya gönül ilişkilerinde bile bunun dezavantajlarını yaşıyorum. Diyelim birinden hoşlandım, çok iyi davranışlar içinde oluyorum ama karşımdaki kişi benim bu davranışlarımı yaranmaya çalışmak olarak algılıyor ve gözünde değerim eksilere iniyor. Ben artık kendime değer vermek istiyorum bunu kendime değer verdiğimi göstermek istiyorum bayanlar ben değişmek istiyorum neredeyse 30'uma geldim ve belli bir yaşa gelince insanın gücüne gidiyor kafa çekmiyor. Geçen kadının teki evlenmedim diye canımı yakmaya çalışıyor bana evde kaldın diyor, çocuklarıyla hava basıyor mesela ama ben bu kadına "siz de 32 yaşında evlendiniz, ayrıca çocukları veren Allah alabilir de" diyebilmek istiyorum ama diyemiyorum bilinçaltımda ben dersem sevilmem duygusu var halbuki insanlara yaranılmıyor iyi niyetli olmak saf salak olmakla eşdeğer bu devirde bayanlar yardım edin :KK43:
Kız sevmeseler ne sevmeseler ne ekmeğin aşın onlardan mi geliyor ayrıca gelse bile patrona bile saydirabilirsin hakliysan neticede diploman var iş bulabilirsin ben ağzıma geleni saydiriyorum bu gibi durumlarda genede içim soyunuyor:))

Sizi çok iyi anlıyorum fiziksel şiddet olmasa da ben de hep psikolojik şiddetle büyüdüm. İstemeyerek bilinçsizce yaptılar bunu. Hatta baksanız her türlü kötülükten beni korumaya çalışan annem ve babam beni en çok kendileri yaraladılar. Ben de sizin gibiydim ortamlarda hep çekingen susup kalan bir tiptim. Hatta bir ortamda sohbete dahil olmak için kırk kere düşünmem gerekiyordu. Acaba onları sıkar mıyım, anlattığım şeyi saçma bulurlar mı? Gibi sorular yüzünden genelde dinlemeyi tercih ederdim. Gerçekten burdaki annelere şunu ifade etmek istiyorumki, en büyük travmalar, alışkanlıklar, karakter özellikleri çocuklukta kazanılıyor. Çocukken yaşadığınız bir şey ya gelecekte sizi koruyan bir silah ya da kendinize sıktığınız son kurşun oluyor. Çocukları birer yetişkin olana kadar önemsemiyoruz, çocukların da bir birey olduğu çoğu zaman unutuluyor ne yazıkki. Sanki etkisiz elemanmış gibi bir algı var. Ne yaşarsa yaşasın büyüdüğünde tüm herşeyi unutacak ve sıfırdan başlayacak sanki. Öyle bir dünya yok maalesef.

Bana gelecek olursak, ben bu özelliğimi üniversitede okurken aştım. Korktuğum herşeyin üzerine gittim. Yıllarca içimde tutup kendimi yıprattığım şeyler konusunda kendimi eğittim. Bir şey beni rahatsız ediyorsa bunu karşımdakine söylemekten asla çekinmedim. Çünkü gördüm ki ben kendimi ifade etmezsem eğer, insanlar onlara kendimi gösterdiğim kadarıyla anlayacaklar beni. Bu yüzden suçu onlarda değil kendimde aramayalıyım diye düşündüm. Onları değil kendimi değiştirmem aslında özüme dönmem lazımdı. Ve gözümde büyütüğüm her insanın da aslında benim gibi zaafları ve yaraları olduğunu gördüm.

Bu süreçte kendime öncelikle iyi arkadaşlıklar edindim. Yanlarında kendim gibi davranacağım ve hiç kasılmayacağım insanlar. Tamamen kendime ördüğüm duvarı yıkmaya çalıştım. Aynı zamanda benim dünya görüşüme ters, aynı fikirde olmayacağım insanlarla da önyargısız güzel arkadaşlıklar kurdum. Böylelikle kimseye kendimi ıspatlamak ve fikir uyuşmazlığı yaşamak gibi bi derdim olmadı. Şuan hoş sohbetli , aynı zamanda oldukça girişken ve dobra bir kişilik olarak biliniyorum. Size tavsiyem yaşadığınız durumu avantaj haline getirin. İçinizdeki bu yoğun hissi kalıplarınızdan çıkmak adına güç olarak kullanın.

Gitmeyi çok istiyorum ama hiç vakit yok ki, cumartesileri bile çalışıyorum. Hafta içi de mesai saatinde izin vermeye hiç sıcak bakmıyorlar. Yoksa çok istiyorum gitmeyi.
Pazar gunu gifin,bahane degil care uretin ,
Size tavsiyem kagit kalem,kendinizde en begenmediginiz ozellikleri yazin ,
Doktorada anlatirsiniz ,
Bahaneler ,vamit yok,oyke sansim,beni buldu vs vs

çocukları ben karıştırmadım ki o karıştırıyor. çocuklarım var diye hava basıp duruyor, hatta bi keresinde ben sessiz dururken "üzülme senin de olur belki ama önce koca bul" deyip kahkaha patlatması çok gücüme gitti. Bu denli hava basması doğru mu ?

Her anne cocuklarindan bahseder. Bu ona ozel birsey degil. Koca bul bilmem ne demesi tabii ki hos degil ama o dusundugunuz seyde hic dogru degil. Muhabbetinden hoslanmiyorsaniz ya bana saka yapmani istemiyorum deyin ya da komple muhattabi kesin.

Oncelikle ufaktan laf sokmaya baslamaya çalışmalisiniz. Bunun icin isterseniz pratik yapalim :KK70: birsekilde laf sokalim size siz karşılık verin filan böylece biraz torpulenebilir. Aklıma bu geldi pratige dokmek icin :)

aslında çok iyi olur, gerçi her durumda yeni birlaf sokmayla karşılaştığımda mal gibi kalıyorum ama :(

mesela nickimden de görüleceği üzere balık burcuyum. bi ortamda bunu söylediğimde kadının biri "çok belli senin BALIK burcu oluğun, tam BALIKSIN" demişti. Yani esas demek istediği hakaretti, bana alık demişti aslında tonlamasından vurgusundan belliydi. O an çok üzülmüştüm gözlerim dolmuştu.Annem yaşında da kadındı. Sessiz kalmıştım amahala sindirebilmiş değilim bu olayı. O an mesela kaba olmadan nasıl cevap verilebilirdi bu kadına ?

Back