• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlara nasıl cevap veriyorsunuz?😒

Ben ailemden uzağa gelin geldim ve burda evlenenler ilk geceden hamile kalıyor-muş:) trajikomik ama bi yarış içindeyim gibi hissediyorum
Hatta bi kız daha gelin geldi 1.5 yıl onunda olmadı o sosyal bi kızdı daha çok soruya tutuldu psikoloji bozulmuştu ki hamile kaldığını öğrendi paçayı kurtarmış hissediyorum demişti 😀

Kv 1 kere sordu 2 senede :) genelde onun komsuları annemin komsuları ve ilk kez gördüğüm eşimin uzak akrabaları soruyor
Nasılsın? İyiyim siz nasılsınız? Çocuk yok mu daha? Error:)

İşte saygıyı bozmak istemiyorum çirkef bi tarafım var ama bu tarz konuşursam iyice akıllarına kazıncam yarası var olarak. Garip bi histeyim

Aynen bende hep hayırlı sağlıklı merhametli olsun diye dua ediyorum

Evet bende izliyorum Allah evladın da hayırlısını versin. Hep dua ederken diyorum zaten Allah'ım vatanına milletine hayırlı, merhametli, seni üzmekten korkacak evlat nasip et diye. Bekliyorum hediyesini

Biliyorum gebelik topiklerini okudukça yalnız olmadığımı biliyorum
Bazen bakmıyorum kafamdan çıkartayım diye çıkıp yürüyüş yapıyorum squid gamedeki kırmızı adamlar gibi peşimdeler sanki soru sormak için
Oyuncu 4155 hamile misin? Kfjksdk

Ne güzel elit bir çevren varmış
Keşke benim olsa

Eşimin görevi burada. Benim iş imkanım yok evin bi odasını spor salonu yaptım günümü planlıyorum spor yemek hazırlamak kitap okumak derken gün bitiyor o konudan sıkıntı yok. Krizler geçirmek yerine bi iş tutsaydınız karı koca demek biraz ağır olmuş, şükür ülke şartlarına göre ortalama bi durumdayız. Ama aşılama tüp bebek gibi şeyler bulunduğumuz mevkiye uzak bu yüzden para biriktirmekle meşguluz herşey elimizin altında değil ne yazık ki. Teşekkürler yorum için

Galiba benim eşim baba olmayı çok istediği için ben bu kadar gerginim. O da istemeseydi ben bu kadar kafama takmazdım gibi geliyor. Elbette sadece anne baba olmak için evlenmedik ama yaşımız da geçiyor. Ben 30a giricem eşim 35 yaşında. Sanırım ondan aceleciyiz
Bence kendinizi strese sokmayin
Bu baskılar inanın bitmiyor
Gebe kalın kızsa olsun üzülme ikinciye oğlan olur baskıları ... Oğlansa kız evlat daha hayırlı oluyordu ama ikinci de erkek yaparsın diye talimat vermeler ...
Bir çocuk dogurun hele başlayacak emzirme baskıları bilmem ne baskıları
Altı aylık olsun sonra
İyi hadi büyüttün ikinci ne zaman olmuyor mu yoksa baskıları.

Her baskıda strese girersek 60 imizda biz Parkinson oluruz o baskıyı yapip bizi hasta edenlerde hiç nasilsina gelmeyecekler yasliligimizda

Ben ailemden uzağa gelin geldim ve burda evlenenler ilk geceden hamile kalıyor-muş:) trajikomik ama bi yarış içindeyim gibi hissediyorum
Hatta bi kız daha gelin geldi 1.5 yıl onunda olmadı o sosyal bi kızdı daha çok soruya tutuldu psikoloji bozulmuştu ki hamile kaldığını öğrendi paçayı kurtarmış hissediyorum demişti 😀

Kv 1 kere sordu 2 senede :) genelde onun komsuları annemin komsuları ve ilk kez gördüğüm eşimin uzak akrabaları soruyor

İşte saygıyı bozmak istemiyorum çirkef bi tarafım var ama bu tarz konuşursam iyice akıllarına kazıncam yarası var olarak. Garip bi histeyim

Evet bende izliyorum Allah evladın da hayırlısını versin. Hep dua ederken diyorum zaten Allah'ım vatanına milletine hayırlı, merhametli, seni üzmekten korkacak evlat nasip et diye. Bekliyorum hediyesini

Bazen bakmıyorum kafamdan çıkartayım diye çıkıp yürüyüş yapıyorum squid gamedeki kırmızı adamlar gibi peşimdeler sanki soru sormak için

Keşke benim olsa

Eşimin görevi burada. Benim iş imkanım yok evin bi odasını spor salonu yaptım günümü planlıyorum spor yemek hazırlamak kitap okumak derken gün bitiyor o konudan sıkıntı yok. Krizler geçirmek yerine bi iş tutsaydınız karı koca demek biraz ağır olmuş, şükür ülke şartlarına göre ortalama bi durumdayız. Ama aşılama tüp bebek gibi şeyler bulunduğumuz mevkiye uzak bu yüzden para biriktirmekle meşguluz herşey elimizin altında değil ne yazık ki. Teşekkürler yorum için

Galiba benim eşim baba olmayı çok istediği için ben bu kadar gerginim. O da istemeseydi ben bu kadar kafama takmazdım gibi geliyor. Elbette sadece anne baba olmak için evlenmedik ama yaşımız da geçiyor. Ben 30a giricem eşim 35 yaşında. Sanırım ondan aceleciyiz

Biz de aynı yaşlardayız. Annem diyor yaşı geçiyor ya ilerde olmazsa. Ona o zaman bakarız diyorum ne diyim 😢 stressiz bir şekilde hayatına devam etmeye çalışmalısın. Ayrıca temel kontrollerinizi devlet Hastanesi'nde yaptırmayı deneyin. Belki birinizin bir rahatsızlığı var ve sebebi bu. (Allah korusun) bu durumda önce kendinizi iyileştirin.

Biz de aynı yaşlardayız. Annem diyor yaşı geçiyor ya ilerde olmazsa. Ona o zaman bakarız diyorum ne diyim 😢 stressiz bir şekilde hayatına devam etmeye çalışmalısın. Ayrıca temel kontrollerinizi devlet Hastanesi'nde yaptırmayı deneyin. Belki birinizin bir rahatsızlığı var ve sebebi bu. (Allah korusun) bu durumda önce kendinizi iyileştirin.
Yaptırdık ben nerdeyse her ay hormon baktırıyorum eşim sperm baktırdı ben rahim filmi çektirdim ama nasip olmadı
İnşallah tez zamanda nasip olur
Eltim daha çocuk düşünmüyorum diyordu ben kimyasal yaşadığımda aaa siz çocuk mu deniyordunuz hiç söylemedin dedi ve 1 ay sonra kendisi hamile kaldı :) o hamile kalınca bana yönelen sorular da arttı haliyle :)
Amigurumi bebekler ,tavşanlar ördüm işten kalan vaktimde (çok eğlenceli aynı zamanda) , sonra sayılarla boyama setleri var onlardan aldım tablo boyadım. Olabildiğince moralini yüksek, tut bakma sen onlara evde dans ettim bazen :halay:Akışına bıraktığım ilk ay oldu. Evet asla isyan etme vardır Rabbimin bir bildiği , isteyen istediğini düşünsün. Önemli olan sensin
Hmm hiç örgü kabiliyetim yok ama boyamayı deneyebilirim :)
Bence kendinizi strese sokmayin
Bu baskılar inanın bitmiyor
Gebe kalın kızsa olsun üzülme ikinciye oğlan olur baskıları ... Oğlansa kız evlat daha hayırlı oluyordu ama ikinci de erkek yaparsın diye talimat vermeler ...
Bir çocuk dogurun hele başlayacak emzirme baskıları bilmem ne baskıları
Altı aylık olsun sonra
İyi hadi büyüttün ikinci ne zaman olmuyor mu yoksa baskıları.

Her baskıda strese girersek 60 imizda biz Parkinson oluruz o baskıyı yapip bizi hasta edenlerde hiç nasilsina gelmeyecekler yasliligimizda
O kadar haklısın ki
Ne yaparsak kendimize yapıyoruz
Keşke beynimiz istediğimizde kapatıp kenara koyabileceğimiz birşey olsaydı diyorum bazen

5senedir doktorların yolunu aşındıran maddi manevi çok zorluklar yaşayan ama gene de dik durmaya ve gülmeye çalışan benim durumumu anlatmışsınız.
Ne imalar gördüm, ne düşüncesizlikler, ne aklı selim olmayan hareketler...
Artık kendimi kapatmıştım son zaman konuşmuyordum bile kimseyle o derece yalnızlaştırmıştım kendimi soru sorulacak diye.
Tedavi oluyorum kilo alıyorum o sırada ister istemez, aaa hamile misin lafları direkt geliyordu. Sanki dediğiniz gibi bebek olsa gelip tam altın takacaklar öyle meraktalardı.
Çok şükür şimdi hamileyim, o meraklı melahatlar dediğiniz gibi bakalım gelip altın takacaklar mı :)
Canınızı sıkmayın diyemem, sizi iyi anlıyorum ama inşallah bu zorlu sınavınız bir an önce son bulur. Allah isteyen herkesin kucağını doldursun inşallah.

5senedir doktorların yolunu aşındıran maddi manevi çok zorluklar yaşayan ama gene de dik durmaya ve gülmeye çalışan benim durumumu anlatmışsınız.
Ne imalar gördüm, ne düşüncesizlikler, ne aklı selim olmayan hareketler...
Artık kendimi kapatmıştım son zaman konuşmuyordum bile kimseyle o derece yalnızlaştırmıştım kendimi soru sorulacak diye.
Tedavi oluyorum kilo alıyorum o sırada ister istemez, aaa hamile misin lafları direkt geliyordu. Sanki dediğiniz gibi bebek olsa gelip tam altın takacaklar öyle meraktalardı.
Çok şükür şimdi hamileyim, o meraklı melahatlar dediğiniz gibi bakalım gelip altın takacaklar mı :)
Canınızı sıkmayın diyemem, sizi iyi anlıyorum ama inşallah bu zorlu sınavınız bir an önce son bulur. Allah isteyen herkesin kucağını doldursun inşallah.
Allah bağışlasın çok sevindim
Bende psikolojik yeme güdüsü oluştu nerdeyse 10 kg aldım duygusal açlık mı deniyormuş ne.
Gören diyor hamile misin yok diyorum hee o zaman çok kilo almışsın diyorlar biraz daha vurun daha ölmedim diyesim geliyor :)
İnşallah birgün banada hamilelik takvimi yapmak nasip olur. Hep okuyorum karşılaştıkça bakıyorum kaç haftalık okuyorum bebeğiniz bugün 2 kat daha büyüdü bebeğiniz artık sesinizi tanıyabilir vs hoşuma gidiyor maşallah diyip geçiyorum şimdilik 😊

Allah bağışlasın çok sevindim
Bende psikolojik yeme güdüsü oluştu nerdeyse 10 kg aldım duygusal açlık mı deniyormuş ne.
Gören diyor hamile misin yok diyorum hee o zaman çok kilo almışsın diyorlar biraz daha vurun daha ölmedim diyesim geliyor :)
İnşallah birgün banada hamilelik takvimi yapmak nasip olur. Hep okuyorum karşılaştıkça bakıyorum kaç haftalık okuyorum bebeğiniz bugün 2 kat daha büyüdü bebeğiniz artık sesinizi tanıyabilir vs hoşuma gidiyor maşallah diyip geçiyorum şimdilik 😊
Çok teşekkürler.
Allah nasip etmişse oluyor, akışa inanın çok zor ama gerçekten isyan etmeyin.
6 tedavi gördüm. Ama çok şükür oldu. Ve her ay kendinizi yiyeceğinize lütfen güvendiğiniz bir tüp bebek merkezi ile görüşün.
Allah razı olsun ki böyle bir yöntem var da bebeğime kavuştum. Her ay beklemek işkence.

Çok teşekkürler.
Allah nasip etmişse oluyor, akışa inanın çok zor ama gerçekten isyan etmeyin.
6 tedavi gördüm. Ama çok şükür oldu. Ve her ay kendinizi yiyeceğinize lütfen güvendiğiniz bir tüp bebek merkezi ile görüşün.
Allah razı olsun ki böyle bir yöntem var da bebeğime kavuştum. Her ay beklemek işkence.
Henüz tıbbi olarak sadece klomen denedim
Femara veya aşılama denemedim
Direkt tüp bebek için birikim yapıyoruz
İnşallah tez zamanda bizde adım atabiliriz teşekkür ederim
Kesinlikle her ay beklemek belirti aramak işkence oluyor.

Ben de evlendikten 4 yıl sonra doğurdum, inan her gün iş yerine gelenlerden bir ikisi soruyordu.
Yani ben istemiyordum belki de o yüzden hiç umrumda olmuyordu.
Kime ne ilgilendirir soranlara sadece hayırlısı diyordum sonrasında da üstelemiyorlardı. Umursuyorsanız bile umrunuzda değil gibi yaparsanız belki uzatmazlar.

Birisi sordugunda direkt düşünmüyoruz diyordum kesin bı şekilde. Böyle olunca başka bı soru gelmiyordu. Halbuki olmadı bir sure ve çok istiyorduk. Sonra iki tane oldu teyzesi kendiliğinden. ❤️ Ama inan soracaklari soru bitmiyor insanların. Bı tane olunca ikinci ne zaman erkekse sünnet ne zaman. İki tane aynı cinsiyet olursa tüh vah nidaları geliyor aman evlerden ırak 😁 insanlar herseye bişey bulup diyolar he de geç düşünmüyoruz de bence. Bı erkek bı kız çocuğum var şuan herhangi bi soru yok saskiniz 😁

Selamlar herkese hayırlı cumalar.
Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmış 😓 şok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah:dua:
Ah bu insanlar herşeyi merak ederler zaten..Kime ne yani ? Soran olursa eğer bir daha "oluuurr yaparım cinsiyeti ne olsun?" Diye sorabilirsiniz kahkaha atarak

Çok özür dilerim ama 2 yıl böyle bir depresyona girmek için çok erken değil mi sizce de. Kendinize eziyet ediyorsunuz bence.

Ortam, çevre çok önemli.. Bu zamanda böyle sorular soracak kadar meraklı insanları çevrenizde tutmayın.. Hepsi meraktan yoksa faydaları dokunacağından değil.

Keşke benim olsa

Bana da 2. Çocuk soruyorlar :d sorarlar. Bende ne zaman yapayım ne zaman müsaitsin diyorum :D bir daha soramıyorlar :D

İnsanlar çok sabırlı bu hadsizlere karşı;ama bence terslemelisiniz ki bir daha size veya başka birine sorma cesareti ve hadsizliği gösteremesinler.

Kardeşim evlendi, üç aya üvey amcamın karısı başladı kardeşimi çocuk var mı diye sıkıştırmaya. Hep de görüyor ve soruyor, kardeşimin iş yerinin arka sokağında oturuyor çünkü. Geçen görmüş yaza bir sene olacak hala bebek yok mu demiş. Ben duydum fıttırdım. Yeni yeni düşünüyorlar da sana ne yav. Ben de denk gelince, çok meraklıysan gölgede kalmış kavun tipli hobit oğullarını ever, onları sıkıştır dedim. Tabii tam olarak böyle demedim ama rencide ederek dedim. 😒

Bana da sormaya başladılar, ben bir tanesine sizin aile ortamınızı, çocuklarınızı görünce, insan çocuk yapmaya çekiniyor dedim. Evet, dedim 😠

İnsanları ne kadar üzdüklerinin hiç mi farkına varmıyorlar anlamadım ki? Hatta daha yeni evlisiniz, sıkıştırmanın anlamı ne bu kadar? Gerçekten olmuyor olabilir, istemiyor olabilirsiniz. Yapıştırın cevabı gitsin. Yatak odamda değilseniz, başını tutmuyorsanız sizi ilgilendirmez diye. İşte bu yüzden sevilmem ve iyi ki sevilmiyorum :süslü:

Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmış 😓 şok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah:dua:
Oyle iyi ifade etmişiniz ki yaşadıklarınızı. Okuyunca çok üzüldüm ve sinirlendim. Valla aklıma bir cevap geliyor da yazarsam banlanırım. Kısacası "sana ne?"deyin. Bu ne ya.

Bizde 4. Yılımızı dolduruyoruz ve malesef bizimde olmadı tüp bebek sürecine girdik 2 aşılama 1 negatif transferim oldu şimdi 2. Transferimin sonucunu bekliyorum süreç çok zor insanlara laf anlatmak ayrı zor ama ben ailem dahil herkese düşünmüyoruz demiştim çokta iyi yapmışım vallahi
Eşimin bir akrabası vardı hiç unutmam her gördüğünde sorardı en son bir sinirlendim dedim ne yapacaksın doğurup sana öı verecem benim özel hayatım kimseyi ilgilendirmez bana kalktı dediki ne sinirleniyorsun olmuyorsa doktora git dedim senin ateş başına vurmuş yürü git belanı benden bulma o süreçte de tam aşılamanın sonucunu bekliyordum
İnsanlar İnan güzellikten anlamıyor çocuğu olmayan bir insana bu soru sorulmamalı belli olmuyor diye düşünülmeli her şeyi onlar bilmiyor bizde biliyoruz tedavi yöntemlerini
Valla kafan rahat olacaksa boz saygını kimse babanın uşağı değil zaten en önemli faktör moral
Moralini yüksek tutmaya çalış
Rabbim tez zamanda isteyen herkese anne baba olmayı nasip eylesin inşallah 🤲🏼🤲🏼

çok yakın bi arkadaşımın 9 senelik evliliğinde çocuğu olmadı ... tedavi gördü,kaç tüp denemesi oldu düşük yaşadı ...en sonunda vaz geçti hatta eşine istersen boşanırız ama benim için bu çocuk meselesi kapandı dedi...bir işe girdi çalışmaya başladı iş yerinde 3 ayını doldurmadan hamile olduğunu öğrendi ...demem o ki çok fazla takmayın kafanıza akışına bırakın...kuzenim de 5 senelik evli çocuk düşünmüyorlar millet "aslında olmuyor ama onlar düşünmüyoruz diyorlar diye dedikodu yapıyorlar...hep derim insanlar hadlerini bilse hayat daha güzel olacak

Daha bir bucuk yıl olmuş ne bu dert anlamadim. Bi sakin olun 1 yil olmamasi zaten normal ee 6 ay olmus . Onda da her ay teselli edilecek bişey yok oyle her yolu denemeye alan. Kendinizi ne cabuk yiprattibiz oyle cevrenin yipratmasina gerek kalmamiş zaten. Siz kendinizi daha cok üzmuşnuz. Ha cevreye de ustemiyoruz daha deyin geçin , cok israr edene siz dogurun da onu sevelim deyin genc yasli farketmez , susar otururlar

Back