- 24 Ağustos 2020
- 2.997
- 7.537
- 108
- Konu Sahibi Matmazel -
5yıl boyunca istemedik 5yıl demedikleri kalmadı hastamısınız diyorlardı en son. Bende herkese çok istiyorsan kendin yap çocukta biz sevelim diyordum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
daha yeni evlenir evlenmez bu dramlara girmeye başlamışsınız. biraz kendinizi salın kendinizi de adamı da evliliği de yiyip bitiriyorsunuz. çalışıyor musunuz? kndi işiniz var mı? ayaklarınız üzerinde duruyor musunuz sigortanız yatıyor mu? kaldi ki maddi durumunuz da yok öyle aman aman. evlenir evlenmez hçbir durum müsait değilken krizler geçirmek yerine bir iş tutsaydınız karı koca ekonominiz duzelseydi, bir ortamlara girseydiniz. Bu psikolojik baskıyla çocuk da olmaz ki zaten stres psikolojik etken çok önemli. Kafanız rahat olsa (karı koca doktor kontrolunden geçtiğinizi de varsayıyorum) zaten çocuk olur.Selamlar herkese hayırlı cumalar.
Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmış şok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah
Benimde yeni evliyken bir süre olmadı. Bende bu tür mahalle baskılarına maruz kalmıştım.Herhangi bir tedavi görmedim ama sana şöyle bir tavsiye verebilirim,Selamlar herkese hayırlı cumalar.
Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmış şok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah
Benzer bi konuya yazdıgım cevapBoyle insanlara kibar olmayacaksın, alttan almayacaksın. Ne kadar alttan alırsan o kadar cok sormayı kendilerine hak görüyorlar. Tersleyince bi daha sormaya cekiniyo, senle konusmaya tovbe falan ediyo bi kac kiside cok net hissettim bunu.
En son esimin tanidıgı ama benim ilk kez gördügüm kadın hoca tavsiyesi vermeye kalktı. Senin fikrini sormadık, herkes kendi isine baksın tarzında bi sürü sey sıraladık esimle. Kadın banane baskasının cocugundan demeye basladı salak zaten en bastan banane demeyi bilsen bu kadar lafı yemiceksin.
Ben kırılacagima onlar kırılsın felsefem budur ✌
Rabbim tez zamanda hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin
Daha çok taze evliliginizSelamlar herkese hayırlı cumalar.
İnsanlara bebek deniyoruz hamile kalmaya çalışıyorum demek biraz tuhaf degil miBana bu kadar cok soran hic olmamisti. Ama hamile kalmaya calistigim sure icinde bunu pek saklamadigim icin “bizden cikti. Allah isterse olur” seklinde cevap veriyordum.
Canım çok iyi anlıyorum seni fakat hep böyle. Düşünüyoruz dedikten sonra ki psikolojik baskıdan olmadı 4 ay boyunca, stres kaynaklı. Baktım sürekli soruluyor ben kendimi hazır hissetmiyorum dedim sürekli soran birine. İnstagram'dan sürekli bebek videoları atıyordu , bunaldım hesabımı dondurdum. Bu defa Whatsapp'tan görüntülü arayıp çocuklarını göstermeye başladı. Kötü niyetli değil diye kendimi teselli ediyordum. Bana hamile kalırsan kimseye söyleme hatta bana bile deyip sürekli sordu, adet oldun mu diye. Ama bu ay Rabbim nasip etti. Rabbim tez vakitte nasip etsin stres en önemli sorun ben hobiler edindim kendimi rahatlatmak için böyle yapabilirsin. Olacak, olmayacak diyerek kendini üzme sakın.Selamlar herkese hayırlı cumalar.
Ben ailemden uzağa gelin geldim ve burda evlenenler ilk geceden hamile kalıyor-muş:) trajikomik ama bi yarış içindeyim gibi hissediyorumDaha çok taze evliliginiz
Noldu da böyle kostirmacaya girdiniz telaş etmeyin lütfen
Bı 2 yıl 8 aylık evliyiz
Bebek dusunmuyoruz henüz
Kendinizi yipratmaniza gerek olmayacak kadar taze degil mi sizce de evliliğiniz
Kv 1 kere sordu 2 senede :) genelde onun komsuları annemin komsuları ve ilk kez gördüğüm eşimin uzak akrabaları soruyorMuhtemelen sorduklarında da üzüntünü görüyorlardır. İnsanlar çok sever böyle olmadığını düşündükleri ve bildikleri kişilere sürekli çocuk sormayı. Aslında sende kafandan atsan hamile kalma olasılığın da artacak.
Sorana açıkça hayatı yaşıyorum ayol, ne doğurması diyeceksin. Kaynana da ben çok güzel bi hastane buldum doğurursam orada doğuracağım. Bizim yörede hastane masrafını kaynana karşılar . Aşağı yukarı 50 bincik tutuyor de Bir daha asla sormaz
İşte saygıyı bozmak istemiyorum çirkef bi tarafım var ama bu tarz konuşursam iyice akıllarına kazıncam yarası var olarak. Garip bi histeyimVallahi sizde iyi sabır varmış.Sana ne diye bir cikisirim soruyu sorana yerlere bakıp girecek yer arar.Ayrica daha yeni evlisiniz hayırlı bir zamanda olur.
Aynen bende hep hayırlı sağlıklı merhametli olsun diye dua ediyorumBen nasil sorabilirsiniz belki olmuyor sizin yüzünüzden eve gidip ağlayacağım nasıl kalp kırmaya üzmeye cesaret edersiniz size ne diyorum? Sonrada Allahını dedigi olur bu zamana kdr kaç gün yanımdaydın diyorum susuyor.
Bir tanesine anlattım anlattım anlamadı en son sen niye 1 tane yaptıysan bende ondan yapmıyorum dedim. Esi çok hastalanmış zamanında çok istemiş olmamış oglu da aşırı hayırsız okumadı hırsızlık fln yapti bir daha kesti sesini. Küsmek fln yok ama cevabı aldı sustu gayet iyi.
Evet bende izliyorum Allah evladın da hayırlısını versin. Hep dua ederken diyorum zaten Allah'ım vatanına milletine hayırlı, merhametli, seni üzmekten korkacak evlat nasip et diye. Bekliyorum hediyesiniAllah herkese , herşeyin hayırlısını , hayırlısıyla nasip etsin.
Soranlara gelince : daha yok , hayırlısı deyin , geçin.
Böyle yazınca tekerleme gibi oldu , farkındayım.
Müge Anlı da , 2 gündür 91 yaşındaki bir baba 60-65 yaşlarındaki oğlunun suçlamalarına cevap veriyor. Onlarca dava açmış evlat babasına.
Bunları görünce : Allah isteyen herkese : hayırlısıyla ; hayırlı , sağlıklı evlatlar nasip etsin ; diyorum ben.
Biliyorum gebelik topiklerini okudukça yalnız olmadığımı biliyorumGenç bekar bir kasındır ne zaman evleneceksin derler
Evlenirsin çocuk sorarlar
Çocuk olur ikinciyi sorarlar
Bu döngü böyle sürüp gider
Kimse keyfine bekar olamaz
Çocuksuz olamaz
Tek çocuklu bile olamaz
Onun için konu sahibi tek değilsin bunu biliyorsun değil mi?
Ne güzel elit bir çevren varmış2 sene uzun bir zaman değil ki.
sorana düşünmüyoruz şimdilik korunuyoruz deyin.
bu çocuk sorularını kimler soruyor ben anlamıyorum. ben evlendiğimde çocuk fikrimiz yoktu 4. senede oluştu bu 4 sene boyunca kimse bana çocuk yok mu diye sormadı.
Eşimin görevi burada. Benim iş imkanım yok evin bi odasını spor salonu yaptım günümü planlıyorum spor yemek hazırlamak kitap okumak derken gün bitiyor o konudan sıkıntı yok. Krizler geçirmek yerine bi iş tutsaydınız karı koca demek biraz ağır olmuş, şükür ülke şartlarına göre ortalama bi durumdayız. Ama aşılama tüp bebek gibi şeyler bulunduğumuz mevkiye uzak bu yüzden para biriktirmekle meşguluz herşey elimizin altında değil ne yazık ki. Teşekkürler yorum içindaha yeni evlenir evlenmez bu dramlara girmeye başlamışsınız. biraz kendinizi salın kendinizi de adamı da evliliği de yiyip bitiriyorsunuz. çalışıyor musunuz? kndi işiniz var mı? ayaklarınız üzerinde duruyor musunuz sigortanız yatıyor mu? kaldi ki maddi durumunuz da yok öyle aman aman. evlenir evlenmez hçbir durum müsait değilken krizler geçirmek yerine bir iş tutsaydınız karı koca ekonominiz duzelseydi, bir ortamlara girseydiniz. Bu psikolojik baskıyla çocuk da olmaz ki zaten stres psikolojik etken çok önemli. Kafanız rahat olsa (karı koca doktor kontrolunden geçtiğinizi de varsayıyorum) zaten çocuk olur.
Galiba benim eşim baba olmayı çok istediği için ben bu kadar gerginim. O da istemeseydi ben bu kadar kafama takmazdım gibi geliyor. Elbette sadece anne baba olmak için evlenmedik ama yaşımız da geçiyor. Ben 30a giricem eşim 35 yaşında. Sanırım ondan aceleciyizBen de aynı soruları devamlı duyuyorum ve artık sinirim bozuluyor. Eşim şu anda baba olmayı istemiyor. Bunun hakkında kesinlikle tartışmadık. İstemediğini söyledi. Ben de illaki olsun diye diretmiyorum ama olsa daha bütün hissederiz gibi geliyor. Annem nerdeyse her gün soruyor bugün öyle bir laf etti ki kızdım kendisine biraz. Teyzelerim her telefonda senden haberler bekliyoruz diyor. Ben de köşeye sıkışmış hissediyorum. Her konuda fikrimi açıkça beyan etmişimdir ama nedense bu konuda çok elim kolum bağlı duruyormuşum gibi hissediyorum. İnsanların devamlı çocuk sorması hakkında duygularını çok iyi anlıyorum. Bununla beraber eşinizle sadece ebeveyn olabilmek için evlendiğinizi sanmıyorum. Biraz zaman tanıyın birbirinize. Şu an olmuyorsa vardır bir hikmet onda da.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok sevindimCanım çok iyi anlıyorum seni fakat hep böyle. Düşünüyoruz dedikten sonra ki psikolojik baskıdan olmadı 4 ay boyunca, stres kaynaklı. Baktım sürekli soruluyor ben kendimi hazır hissetmiyorum dedim sürekli soran birine. İnstagram'dan sürekli bebek videoları atıyordu , bunaldım hesabımı dondurdum. Bu defa Whatsapp'tan görüntülü arayıp çocuklarını göstermeye başladı. Kötü niyetli değil diye kendimi teselli ediyordum. Bana hamile kalırsan kimseye söyleme hatta bana bile deyip sürekli sordu, adet oldun mu diye. Ama bu ay Rabbim nasip etti. Rabbim tez vakitte nasip etsin stres en önemli sorun ben hobiler edindim kendimi rahatlatmak için böyle yapabilirsin. Olacak, olmayacak diyerek kendini üzme sakın.
Amigurumi bebekler ,tavşanlar ördüm işten kalan vaktimde (çok eğlenceli aynı zamanda) , sonra sayılarla boyama setleri var onlardan aldım tablo boyadım. Olabildiğince moralini yüksek, tut bakma sen onlara evde dans ettim bazen Akışına bıraktığım ilk ay oldu. Evet asla isyan etme vardır Rabbimin bir bildiği , isteyen istediğini düşünsün. Önemli olan sensinAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok sevindim
O kişi de pek iyi niyetli gelmedi bana
Sanki kek de bu neden pişirmedin deniyor, işte hayatta imtihan herkesin farklı. Ne gibi hobiler edindin belki bana da fikir olur