- 1 Haziran 2010
- 5.009
- 2.161
- 373
- 36
Benim en büyük yolluğum 80e 4metre.. Makinem 6kg. Desenli üst kısmı üste gelecek şekilde mümkün mertebe katlıyorum ve makineye rahat sığıyor. Zaten yolluklar öyle hemen kirlenmez de.. Sadece mutfak halımı en az ayda bir yıkarım. Diğerlerini altlı üstlü süpürürüm, detaylı temizlik yaparken sadece makineye atarım. Makineye sığmazsa eğer rulo yapıp uygun yerde duş lifi oluyor ya soğan çuvalı gibi onlarla yıkayabilirsiniz...Halılar nasıl makineye sığıyor ben geçen yollukları sıgdıramadım 1 metre ye 3 metre iki yollluğum var ama sıgmadı makinem 5 kiloluk
Teşekkür ederimBenim en büyük yolluğum 80e 4metre.. Makinem 6kg. Desenli üst kısmı üste gelecek şekilde mümkün mertebe katlıyorum ve makineye rahat sığıyor. Zaten yolluklar öyle hemen kirlenmez de.. Sadece mutfak halımı en az ayda bir yıkarım. Diğerlerini altlı üstlü süpürürüm, detaylı temizlik yaparken sadece makineye atarım. Makineye sığmazsa eğer rulo yapıp uygun yerde duş lifi oluyor ya soğan çuvalı gibi onlarla yıkayabilirsiniz...
Teşekkür ederimAman benim rahmetli anacığım da her gün ev süpürüp silerdi ama işte genç yaşta göçtü gitti. Boşver yaa hayatını yaşa. Ev işi nankör zaten. Yapsan da ertesi gün aynı. Lüzumsuz eşyalarını at gitsin. Vitrin, fazlalık halı, koltuk, tabak, çanak ne varsa at rahatlasın evin.
Benim makinem de 10küsür yıllık. Bozulursa onla alakalı değildir. Bulaşık makinesini bile tabakları durulamadan silerek atarım. Her gören bozulacak der ama maşallah tık yok.Teşekkür ederim
Ben makine bozulacak diye korktum önceki makinem bozulmuştu bunu alalı 2 yıl olmadı
Dediğiniz gibi duş lifiyle temizlemeye çalışayım
aynen benim annem evine gitsen hicbir şeye kıyıp atamıyorAman benim rahmetli anacığım da her gün ev süpürüp silerdi ama işte genç yaşta göçtü gitti. Boşver yaa hayatını yaşa. Ev işi nankör zaten. Yapsan da ertesi gün aynı. Lüzumsuz eşyalarını at gitsin. Vitrin, fazlalık halı, koltuk, tabak, çanak ne varsa at rahatlasın evin.
MaşaAllah size eşinizin uyumuna bayıldum benim ki çok tembel asla elini sürmez ama yinede konuşup yardım ve destek isteyecegimilk önce beyninizi temizleyin. herşeyi silip atın bütün denilenler camaşır suyuna yatırıp klozete boşaltın ooo mis gibi bi eviniz oldu....
boşverin elalemi takmayın kafanıza. temizlik her bayana göre degişen bişeydir. hastalıgınız da varmış çok gemiş olsun. ama ilk işiniz bi liste yapmak olsun mesela yapabildiginiz ve yapamadıklarınızla ilgili. yapamadıgınız işlerini akşam eşiniz gelince, hemen elinize bezi alın atıyorum kanepenn altımı silinecek hadi hemen kaldırda bi siliyim deyin o iki bir demeden hoopp siliverirsiniz. mesela ben perdelerimi yıkamayı hep eşimin kızımı okuldan getirme saatine denk getiririm o gelince hadi asıver bak yıkadım derim onun bana bahane üretmesini yer vermeden tutustururum eline.
kendime gre kurallarım vardır evde mesela duş alındıktan sonra kücük cekcekimiz vardır hemen banyosu biten duşa kabini onunla silerr su izi kalmaz. arkadaşlarım gelir ay nasıl temiz tutuyosun bunu derler ama işin sırrı oranın su lekesi kalmasını baştan engellemektir. ütü içinde 1 2 hafta beklemem. kuruyan camaşırları askıdan toplarken katlarım hemn ütülenecek iki üç parcayı ütüler yerine koyarım. camaşır sepetini hiç biriktirmem kirlenenleri ayırır yıkarım hemen.
aslında iş konusunda kendimize göre pratikleşmek gerekiyo. eminimki sende kendine göre pratik yollar bulup yapıyosundur o yüzden sen cocugunla kaliteli zaman gecir hiç bişeyide kafana takma
Erkekler bizim kadar temizlige önem vermiyor.Çok pissin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim
İnşaAllah canımAh sizi çoook iyi anliyorum. Ev eski olunca yapilan temizlik gözükmüyor bile.
Pis degilsiniz yazdiklariniza göre, pis olan birsey varsa o size kötü laflari söyleyen sizi aşşağı çekmeye çalısan insanların kalbi pis.
Sizi aşağılık psikolojisine sokmuşlar resmen.
Size düşen kimseye kulak asmamak, kötü sözleri sahiplerine iade etmek.
Inşallah Allah gönlünüze göre verirde bir gün güzel bir eve çıkarsınız.
Ev sahibimizle konuştuk yıkım gelecek diye 3 4 yıldır birşey yapmıyor bizim yaptıgımızıda kiradan düşmüyor malesefYa bunlar bir kadına bir insana söylenir mi? Pisse ne olcak yani. Onlara ne... belliki sizde takılmışsınız bu duruma
Bence evinizi boyatın. Kırılan dökülen yerleri yaptırın gerekirse kiradan düşersiniz. Bende 3 yıl kirada oturdum. Ev sahibiyle anlaşarak çözdüm bu sorunları.
Birde şu vardır. Bazı insanlar böyle yarım saat temizlik yapar bal dök yala olur. Bazı insanlar saatlerce yaparım kadar temiz olmaz. Ben mesela her yere çamaşır suyu dökerim sanki dökmeyince temiz olmuyor.
Allah razı olsun inşaAllah canımAh sizi çoook iyi anliyorum. Ev eski olunca yapilan temizlik gözükmüyor bile.
Pis degilsiniz yazdiklariniza göre, pis olan birsey varsa o size kötü laflari söyleyen sizi aşşağı çekmeye çalısan insanların kalbi pis.
Sizi aşağılık psikolojisine sokmuşlar resmen.
Size düşen kimseye kulak asmamak, kötü sözleri sahiplerine iade etmek.
Inşallah Allah gönlünüze göre verirde bir gün güzel bir eve çıkarsınız.
Mutfagım çok eski aspiratör yok evimizin balkonu da yok o yüzden sofraları bir kutuya silkeliyorum
İnanın sürekli toz oluyor evde
Fayans ve dolapları silmek için herşeyi yaptım olmuyor
Tezgahım 15 yıllıkmış beyaz siliyorum ama hep sarı
Şaşırdım artık bide bunu diyen kayınvalide elti sürekli benden yiyor
E evde nerde oturuyorsunuz peki koltuk yoksa??Salonum kilitli misafir geldikçe açılır 2 haftada 1 kullanılmamasına ragmen temizlerim
Salondan başka yatak odası ve oturma odam var
Evimde fazla hiç eşya yok
Koltukları vitrinleri vs elden çıkardım sıgmadıkları için
Eşya alacak bütçe malesef yok çocuk okula başlayacagı için borca giremeyiz
Bir rutin planı yapmak istiyorum deniyorum umarım başarırım
Haklısınız amaç galiba beni yıpratmak yada tartışma çıkarmak bilemiyorumAy çok afedersiniz ama zıkkım yesinler yani. Madem beğenmiyor eleştiriyor midesi almaz yiyemez ne bileyim. İnsanları anlamak zor cidden. Benim eşim pis ben temizimdir. Bazen diyor bırak temizleme kalsın yıpratma kendini diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?