Yardım edin lutfen

O kullandığınız dezenfektanlar, kimyasal bombası deterjanlar bebeğinize evdeki tozdan kıldan daha çok zarar veriyor farkında mısınız? Astımdan kansere kadar yolu var, sonra ben ne yaptım diye yendinizi yersiniz.

Zamanla eşiniz bıkacak sizden, arkadaşlarınız, akrabalarınız gelmemeye başlayacak. Yalnız kalacaksınız. Bebeğiniz büyüdükçe ya sizin gibi hasta olacak ya tam tersiniz. Dışarı yönelecek, arkadaşlarına bağımlı olacak, eve gelmek istemeyecek bile. O yüzden hemen tedavi. Pandemi hastanesi olmayan bir sürü hastane var.
O deterjanlar bile bizi mahvediyorken küçücük bir bebeği nasıl etkiler.

Bir tanıdığımiz vardi..kapilari sokup oyle temizlik yapardi..ama ailecek vardi onlarda bu ablalari en ust seviyedeydi..kiz kardesi hergun hali silerdi..bende temiz evi severim ama mumkun degil bu derece yasamak ..hayati kendinize cocugunuza esinize zehir etmeyin..

Allah yardımcınız olsun üzüldüm size. Ne yaparsanız kendinize yaparsınız genç yaşınızda çok yıpranacaksınız ve kimse bir teşekkür bile etmeyecek. Bir süre sonra evinize kimse gelmek istemeyecek, esiniz sıkılacak, çocukta büyüdükçe evdeki temizlik ortamından bıkacak. Lütfen acilen tedavi olun tamam coronadan bizde korkuyoruz ama acil işimiz olunca hastaneye gidiyoruz sobuçta bunun ne kadar süreceği belli değil. Lütfen hemen randevu alın ve gidin doktora bu geciktirecrk bir şey değil.

Resmen kendinize zulmediyorsunuz tamam temizlik düzen güzeldir de abartısı zarar başka birşey değil

Bir de aşırı hijyen yüzünden bağışıklık geliştiremeyecek olan bir bebeğe neler yapar. Korumaya çalışırken çok büyük tehlikeye atıyor konu sahibi bebeğini.
O bebek benim
Tek çocuktum ve bizimkiler buldumcuk olmuş sanırım ben doğunca

Kendimi bildim bileli tüm salgınları ilk ben geçiririm
Okul dönemime kadar abartmıyorum her hafta doktora giderdik neredeyse
Neredeyse 30 yaşıma geldim mümkün olduğunu bilsem bağışıklığım yok herhalde diyebilirim

Konu sahibi çocuğunuzun geleceği için örnek olsun.

Bebeğin için yaptığın temizlik tamamen yanlış.

İnsanların bağırsağında bile hem iyi hem kötü bakteriler bulunur. Bulunmak zorundadır. İnsan derisinde de öyle. Ve belirli bir mikrop yoğunluğu ile karşılasıp savunma mekanizması gelişmemiş çocuklar çok sık ve şiddetli hasta olur dış dünya ile karşılaştığında..

Hele hele yerleri yüzey temizleyici gibi kimyasallarla sık sık temizliyorsan çocuğuna en büyük zararı sen veriyorsun.

Ayrıca saç bu dökülür. Saçı dökülen misafire saç toplatılmaz. Bende temizliği severim evim hep topludur ama dağılırsa da ki illa ki dağılıyor. Kafamda büyütmem..

Sizin davranışlarınız normal değil. Bir devlet Hastanesi'ne gidin en azından
Asla kimyasal kullanmıyorum bebeğim için

Saç kıl için bir robot süpürge edinin.
Sabah akşam süpürsün.
Bebeğiniz emeklerken yerler temiz olsun tamam ama..

Bunun dışında kendinize eziyet ediyorsunuz.
40 yaşını görmeden omuzlarınızda yırtıklar, ellerinizde sinir sıkışmaları başlar.

Sağlıktan olunca mecbur bırakırsınız ama çok yazık olur vücudunuza.

Ciddiyetle soruyorum.

Elinizden bardaklar kayacak noktaya mi gelmek istiyorsunuz?
Kizinizi kucaklamak çığlık çığlığa bir iş haline mi gelsin?

Acilen yardım alın gerekirse ama durdurun kendinizi.
Hepsi var şuan ve 27 yaşındayım ki 😭

Farkındayım adapsiz d
Temizliğin özellikle son yıllarda çok abartılarak gözümüze sokulan bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu da satış hedefli bir sektör sonuçta.

Ben, siz, şu anda bu foruma üye birçok kadın müthiş hijyenik şartlardaki bir ev ortamında, bebiş deterjanlarıyla yıkanmış giysiler giyerek, mis kokulu temizleyicilerle silinmiş steril evlerde büyümedik. Zaten doğrusu da bu değil. Şu dönemde biraz daha dikkat etmeyi anlarım ama fazlası gereksiz.

Robot süpürgem var, nereyi lazımsa orayı süpürür, canım isterse bir de sildiririm, içine de sadece sirkeli su koyuyorum. 1,5 yaşında kızım var, durduk yere kimyasal yalatmaya gerek yok. Çamaşırlarımız çiçek gibi kokmaz çünkü yumuşatıcı da kullanmıyorum. Evimizde toz da olur, dağınıklık da olur. Yuvarlanıp gidiyoruz tozumuzla falan.

Çorap ütülemeye yorum yapamıyorum o nasıl bir işsizlik, eşim şantiyede beyaz yaka çalışır, yönetici pozisyonunda olmasına rağmen tshirtünü vs bile ütülemem. Asarken düzgün asıyoruz, alıp giyiyor. Mis.

Çocuğunuzla verimli vakit geçirdiğinizi de düşünmüyorum, insanın vakti kalsa enerjisi kalmaz her gün neden 2 çeşit yemek?

Bakın hepimiz öleceğiz, geriye sizden hatıra olarak toz bezi, elektrik süpürgesiyle gezen bir anne mi kalsın kızınıza?

Misafire dökülen saçını topla demek benim için nirvana bu arada. Bilerek atılmamış, fark edilmeden oturduğum kanepeye düşmüş bir saç telimi daha ben oradayken "ay canım dur bir dk" temizleyip almaya çalışan biri olmuştu. Elbette bir daha gitmedim evlerine. Karşıdan bakınca titiz değil adapsız duruyor benim için böyle ş

Temizliğin özellikle son yıllarda çok abartılarak gözümüze sokulan bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu da satış hedefli bir sektör sonuçta.

Ben, siz, şu anda bu foruma üye birçok kadın müthiş hijyenik şartlardaki bir ev ortamında, bebiş deterjanlarıyla yıkanmış giysiler giyerek, mis kokulu temizleyicilerle silinmiş steril evlerde büyümedik. Zaten doğrusu da bu değil. Şu dönemde biraz daha dikkat etmeyi anlarım ama fazlası gereksiz.

Robot süpürgem var, nereyi lazımsa orayı süpürür, canım isterse bir de sildiririm, içine de sadece sirkeli su koyuyorum. 1,5 yaşında kızım var, durduk yere kimyasal yalatmaya gerek yok. Çamaşırlarımız çiçek gibi kokmaz çünkü yumuşatıcı da kullanmıyorum. Evimizde toz da olur, dağınıklık da olur. Yuvarlanıp gidiyoruz tozumuzla falan.

Çorap ütülemeye yorum yapamıyorum o nasıl bir işsizlik, eşim şantiyede beyaz yaka çalışır, yönetici pozisyonunda olmasına rağmen tshirtünü vs bile ütülemem. Asarken düzgün asıyoruz, alıp giyiyor. Mis.

Çocuğunuzla verimli vakit geçirdiğinizi de düşünmüyorum, insanın vakti kalsa enerjisi kalmaz her gün neden 2 çeşit yemek?

Bakın hepimiz öleceğiz, geriye sizden hatıra olarak toz bezi, elektrik süpürgesiyle gezen bir anne mi kalsın kızınıza?

Misafire dökülen saçını topla demek benim için nirvana bu arada. Bilerek atılmamış, fark edilmeden oturduğum kanepeye düşmüş bir saç telimi daha ben oradayken "ay canım dur bir dk" temizleyip almaya çalışan biri olmuştu. Elbette bir daha gitmedim evlerine. Karşıdan bakınca titiz değil adapsız duruyor benim için böyle şeyler.
Adapsiz degilim çocuğa ma okadar çok ilgileniyorum ki sadece o uyurken temizlik yapıyorum günde en fazla 5 saat uyumaya alistim

Adapsiz degilim çocuğa ma okadar çok ilgileniyorum ki sadece o uyurken temizlik yapıyorum günde en fazla 5 saat uyumaya alistim
Benim için, bana göre, benim yetiştiriliş ve görgüme göre, misafirin bulunduğu ortamda o misafirin temizliği yapılmaz. Hele temizlik, misafirin kendisinden hiç istenmez. Madem evime buyur ettim, temizliği de benim. "Bana göre" adapsızlık.

Tabi ki bu durumun normal olduğunu düşünen insanlar var, bahsettiğim şahıs da sizin gibi düşünüyordu. Bir daha evine adım atmadım, sorunu kökten çözdük.

Neticede herkesin hayatına kimse karışamaz, birkaç yıla kalmaz vücudunuz çok teşekkür edecektir kendisine günde en fazla 5 saat uykuyu layık gördüğünüz için.

Tedavi şart bence, canınıza yazık.

X