İnsanlar neden bu kadar düşüncesiz

Ben burada rehberlik etmesi açısından neredeyse tüm gelin kv konularını okuyorum sanırım kayınvalidesiniz sürekli ama sürekli gelini eleştirir yorumlarınız var içselleştiriyorsunuz o yüzden gerçekçi değilsiniz. Hamile kadından önce çok yakın akrabaları var. Bunu benim mi düşünmem gerekir gerçekten? Evet takıyorum çünkü sürekli olur olmaz fotoğramızı çekip paylaşıyor sürekli gösteriş derdinde. Kendisi de açık açık söyledi elalem ne der diye paylaşıyorum falan. Bilmediğiniz konularda yorum yapmamanız çok daha iyi. Kayınpederinizin olduğu odada bir ay boyunca iç çamaşırınızı kurtulabilecekseniz size kolay gelsin biz konuştuk herkes mantıksız buldu ve halllettik. Size mantıklı geliyorsa yapın ama

Bu artık bağlılık değil yapışıklık. Dediğim gibi çok akrabası var bize 1 saat uzaklıkta. Orası büyük şehir her alışverişe gittiğimizde biriyle karşılaşıyoruz hepsinin dilince beni ara arayı soğutma, siz buraya taşının orası uzak. Özellikle beni arayı yediden yetmişe herkesten duyuyorum. Aramadığınız kişiler de ciddi şekilde arkanızdan konuşup mesafe koyuyorlar. Bakıyorum eşim gayet telefonda konuşuyor. Ne istiyorlar anlamadım bütün haftasonunu telefonda konuşarak geçirsek memnun olacaklar. Ve kayınvalidemde sürekli eşime bu konuda direktif veriyor. Yakın uzak akraba farketmez. İşte kuzenin amcasının oğlu hastalanmış geçmiş olsuna kuzenini ara. Sürekli bu şekilde.

Size uymayan geleneksel düşünüp davranan bir aileye evlenmişsiniz. Bu sorunlar hep çıkacak.

Kendileri tutsa ya bi ev size? Bu ev ikinize yetiyor şu anda iyi kötü, maaile toplaşmaya meraklı olan kendileriyse evi tutacak olan da kendileri.
Durumları o kadar iyi değil benzerini eşime söyledim ama böyle bir talep varsa şartların oluşmasına destek olmaları gerekirdi dedim. Eşim yok artık daha napsınlar dedi. Düğünde gerçekten kayda değer takı takıldı ama onu da ev ve eşya yapmayız dedikleri için babam o zaman bunu bu şekilde yapmanız daha uygun olur dediği için

Yoo kayinvalide değilim Hatta olma ihtimalim de yok. Sadece sağduyulu davranıyorum kendi evliliğimde dengelerimden memnunum ve huzurluyum yatıp kalkıp herseye takılmıyorum
İlişkilerde sürekli direnerek bir adım ilerlemeyecegini tam tersi denge kurmanın benim elimde olduğunu bir insanın davranışlarını şekillendirmeyi biliyorum
Eşimin ailesi araba ile 1.5 saatlik mesafede en fazla 2 gece kalmıştır kayinpederimin ne yan bakışını bilirim ne acı sözünü Kayinpederimin vefatindan sonra son bir yılda 1 kez kayinvalidem 1 hafta kaldı ondada bize yoldaş oldu
Ben sayfayı kapatırım siz yurt dışından bile huzursuz olmaya devam edersiniz tercih sizin yol sizin. Ama bu kdr takıldığınız insanlar yanınızdaki insanın en yakını onu atliyorsunuz.

Size uymayan geleneksel düşünüp davranan bir aileye evlenmişsiniz. Bu sorunlar hep çıkacak.
Haklısınız ama bu geleneksellikten ziyade yapışıklık gibi. Çok geleneksel gördüm ama burda farklı bir sorun var. Ben mi çok yumaşak başlıydım anlamadım. Dediğim gibi kv kendi kvsine yemek yaptırır kendini kötü hissetmez bir güzel de yer ama benden bekliyor. Tamamen işine geldiği gibi.

Yok artık daha napsınlar diye bir şey yok. "Maaile hatta masülale çıkıp çıkıp gelme meraklısı olan ben değilim, bu ev bana yetiyor ben halimden memnunum, memnun olmayanın bütçemi aşan şeyler talep etmesi asıl yok artık olan. Sizinkiler don giyeyim popoma değmesin istiyor, ona bakarsan ben de neler neler istiyorum ama hazır önüme kimse koymuyor." diyeceksiniz.

Yeni doğum yapmış bir kadının evine gitmeye de çekinmiyorlar, umarim o akrabaları da kabul etmez de bı kaç gün otelde kalıp dönerler.

Farklı falan değiller aşırı benciller sadece. Yeni doğum yapan akrabaya üzüldüm asıl..

Çok haklısınız sizin kadar mantıklı düşünebilseler zaten sorun olmaz. Ama burada tek taraflı talep var sürekli. Çocuklarını manipüle ediyorlar. Eşim de saf ama görümceme üzülüyorum. Örneğin Kv çeyiz diye bir plastik almış görümcemden 8 kat fazla istemiş fiyatını yalan söyleyip. Annem de çok mükemmel değil ama yurtdışına eşya götüremem dediğim halde bir sürü şey aldı parasını istese şok olurdum. Eşim normalde annesinin iğneleyici yapısını bildiği için konuşmalarımızda vs bana hak verir annesiyle konuşur gerektiğinde ama bu konuda çok manipüle ettiler galiba. Buraya geldiklerindeki görüşme sıklığıyla ilgili ne önerirsiniz kesinlikle şu şekilde ağırlamalısın ya da şunu yapmayın diyebileceğiniz şeyler var mı

Yeni doğum yapmış bir kadının evine gitmeye de çekinmiyorlar, umarim o akrabaları da kabul etmez de bı kaç gün otelde kalıp dönerler.
O kız da o kadar iyi birisi ki eşi müdahale etmese ağırlar. Eşinin müdahale edeceğini düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla eşi de kayınvalidesi de el üstünde tutuyor.

Farklı falan değiller aşırı benciller sadece. Yeni doğum yapan akrabaya üzüldüm asıl..
Evet öyleler. Burda bana alttan al taviz ver diyenlere de bunu anlatmaya çalışıyorum. Ben kvnin laf sokmalarını idare ettim. İyice dozu arttırdı. Görüşeyim gönülleri olsun diyorum. Kendi ailemi yoksayıp tekrar tekrar gideyim istiyorlar. Bizim için bunu yaptın çok mutlu olduk bize bu yeterli kızım demediler bir kere bile. Ne verdiysem daha fazlasını istiyorlar.

Öncelikle ne laf edilse takmayacaksınız, farkında olmadan aman şöyle böyle derler diye gerilmeye başlamışsınız. Şartlar nasıl elveriyorsa öyle ağırlayın, insanlar sizin şartlarınızı bilerek gelmeli, aman yaparlar nasılsa diyerek değil. Eşiniz çok mırın kırın ederse kendine bırakın, kendi halletsin. Yapabildiği yere kadar yapacak zaten, dahasını kabullenip oturacak.

Evet sürekli bir malzeme bulmaları beni diken üstünde olmaya itti biraz haklısınız. Teşekkür ederim yorumlarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…