İnsanlar neden bu kadar düşüncesiz

Uzun yıllar hepimiz çalıştık, hayat benim için halen 6 da başlıyor
Ama uzak yoldan gelen birileri varsa biraz düzen bozulur, uykusuzlukta olur.
Eviniz çok ufak zaten ama dışarıda akşam yemeği programı yapılabilir, bir çay kahve içilip sohbet edilir ,her şekilde görüşülür
Usul böyledir, uzak yoldan gelen insanlar ağırlanır
Kv dem her yıl gelir memleketten, görümcelerimde ve bende birer hafta kalır, herkesi ziyaret eder, o geldiğinde programımı ona göre ayarlarım. Bu zamana kadar çalıştığım için gündüz programı çok az yapabiliyorduk, iş yeri müsait olursa iki üç gün yıllık iznimden kullanmışımdır. Haftaiçi en az iki akşam dışarı programı yaparım. Hafta sonları zaten beraberizdir. Gitmesine yakın ufak tefek gönlünü hoş edecek hediyeler alırım. Tabi herkesin duygusu diyaloğu farklı ben kv mi çok severim, bende kaldığında ilk gece yanında yatarım çocuk gibi laklak ederiz yatakta, saçımı tarar, sohbet eder, benim anne boşluğuma ilaç gibi geliyor herkes öyle olacak değil tabi ama eşinizin hatırına ağırlamak, ilgilenmek gerekir.
İlişkiniz çok güzel maşallah hep böyle mutlu sıcak ilişkiniz olur umarım. Ben onların memnun olmayacağını biliyorum. Yani pek bir hayatı olmayıp sürekli başkasının bakışından hecelerinden anlam çıkarmaya çalışan sürekli dedikodu yapan insanlar. İlla ki beni suistimal etmeye çalışacaklarına verdikçe fazlasını da isteyecekler ama burada ben biraz daha olması gerekene odaklıyım. haklısınız ilgilenmek lazım. Eğer haftaiçi eşim de kv gil de müsait olursa görüşelim benlik bir sorun yok zaten geç de uyuyorum. Teşekkür ederim fikirleriniz için

:KK57:
Önceki konulariniza göz attım. Eşinizin akrabalarinin gelip 1+1 evi gezmek istediğini, neresini gezecekler dediğinizde Banyoyu bile görmek isterler dedigini yazmışsiniz.
O zaman ne garip insanlar demiştim ama
Bu başka bir level.
eşim düğün zamanları bizimkilerin koridorda banyoda yattığı bile oldu demişti

Babası da olur mu öyle şey orası oğlumun evi yerde de yatarım mutfakta da yatarım bizim için sorun yok
Ailece biraz "değişik" ler ve eşinizde ailesi gibi.
Bu aileyle çok sıkıntı yaşarsiniz

Yeni dogum yapan hanimefendinin ev durumu nedir bilemiyorum ama boyle bir durumda kendisinin ustune yikilinmasina sebep olmak istemezdim sahsen. Yeni dogum yaptim, esimin akrabalari dugun bahanesiyle bize gelip kalsalar cok cok rahatsiz olurdum, keza kendi akrabalarimda kalsa cok rahatsiz olurdum.

Anlayamadığım nokta su, yurtdisi ya da sehirdisi dugunlerinde boyle bir akrabanin ustune yikilmak yerine 3-5 gun katilip otelde kalinmasi bana her zaman daha mantikli gelmistir.
Siz ulke olarak cok uzakta bir yerde misiniz de, gelen 1 ay kaliyor?
Bu kpnin planı. O kızın da eşi dostu anne babası var daha henüz onlara söylenen bir şey yok. Üstelik o kızdan daha yakın akrabalar da var. Neden onu söylediler anlamadım. Ağırlamak isterse de artık kendi iradesi.
Uzak değiliz aktarmasız uçuş 3 buçuk saat. Aile yapıları öyle teyzesi izmit de yaşıyor istanbula eşimin ailesinin yanına gelmişti. 1 buçuk saatlik mesafe. 6 ay kaldı eşim gilde. Aile yapıları böyle herkes herkeste aylarca kalıyor.

:KK57:
Önceki konulariniza göz attım. Eşinizin akrabalarinin gelip 1+1 evi gezmek istediğini, neresini gezecekler dediğinizde Banyoyu bile görmek isterler dedigini yazmışsiniz.
O zaman ne garip insanlar demiştim ama
Bu başka bir level.

Ailece biraz "değişik" ler ve eşinizde ailesi gibi.
Bu aileyle çok sıkıntı yaşarsiniz
Bana da tuhaf geliyor hiç alışık olmadığım şeyler. Hatta arkadaşlarıma da tuhaf geliyor burada daha farklı kültürler vardır görüşler alabilirim diye konu açıp duruyorum😂 bu konuda bile garip şekilde beni suçlayanlar oldukça az çok böyle bakış açıları da var demek ki diyorum işte. Aman yine de öyle demeyelim klişe olacak ama aile konuları olmadıkça eşimle zıt fikirleri bile konuşup çözebiliyoruz.

İşte gelenler de tam olarak bu fedakarlığı bekleyecek. Eşşek değillerse misafir yastığı, örtüsü almışlardır, bi süreliğine L koltukta yarım g.t dışarda uyumayı sorun etmezler, misafir geliyor sonuçta diye düşünüyorlar. Koridorda yatarızlar hikaye. Koridorda yatacaklarını bilseler gelmezler ki. 🤣
Yok be zaten yerde, koridorda kim yatar Allahasen. Ama üç yetişkin de bir L koltuğa nasıl sığar bilemiyorum. İki büklüm yatmaya uzun süre dayanamazlar gibi geliyor. Evlenmeden önce 1+1’de yaşıyordum ben de. Evde 2 yastık, bir yorgan, bir pike vardı. Annemler gelirken yastığını, yorganını da getirirdi. 😁

İşte gelenler de tam olarak bu fedakarlığı bekleyecek. Eşşek değillerse misafir yastığı, örtüsü almışlardır, bi süreliğine L koltukta yarım g.t dışarda uyumayı sorun etmezler, misafir geliyor sonuçta diye düşünüyorlar. Koridorda yatarızlar hikaye. Koridorda yatacaklarını bilseler gelmezler ki. 🤣
Eşşek değillerse yastığı ve örtüsü almışlardırı kime dediniz? Burayı anlamadım
Koridorda yatacaklarını tabiiki düşünmüyorlardır onlar hikaye tabii öyle bir şey mümkün de değil bilmeyecek kadar saf değiller. Ama yatağımızı da vermek istesek bir ağrı sızıları olmazsa tamam diyeceklerini sanmıyorum. Alenen kötü bir şey yapmazlar. Farklı biraz onlar.

Maksat düğünse az durur gidersin daha düzeninizi kurmamışsınız. Hadi 2-3 gün idare edilir de müsait olmayan yerde 1 ay kalma ne bileyim ne meraklılar mülteci gibi yaşamaya ya. Tavrınızı belli edin iyi niyet böyle insanlarda işe yaramıyor
Ona o kadar alışmışlar ki 1 ay 2 gün gibi geliyor. Haklısınız gerçekten nerden esneklik gösterdiysem onu suistimal etmeye başlıyorlar.

Yok be zaten yerde, koridorda kim yatar Allahasen. Ama üç yetişkin de bir L koltuğa nasıl sığar bilemiyorum. İki büklüm yatmaya uzun süre dayanamazlar gibi geliyor. Evlenmeden önce 1+1’de yaşıyordum ben de. Evde 2 yastık, bir yorgan, bir pike vardı. Annemler gelirken yastığını, yorganını da getirirdi. 😁
L koltukta misafir yatacağını sana düşündüren şey nedir? 🌝 Benim annem de bize nevresim dikerken kendine de dikmiş yeni, bizde kullanacakmış. 🤣

Okadar uzak mesafeden gelen ailem yada eş ailesini ağırlamamak için dönüşü olmayan davranışlar görmem lazım.
Yatak yorgan sandalye yok,alamam demişsiniz sebepleriniz bahaneleriniz kadar o anne babanın oğlu ile yaşamanıza engel olmuyorsa hatır için biraz toleranslı olunanilir
Uzun uzun yazdım sebepleri yukarıdan okuyabilirsiniz. Siz kayınbabanızın oturup uyuduğu odada 1 ay boyunca iç çamaşırlarınızı kurutun o zaman hanfendi ne diyeyim size kolay gelsin. Benim sorum onları ağırlamalı mıyım değildi. Neden ona cevap verdiniz ki. Soruya cevabınız yoksa yazmanıza gerek de yok

Eşşek değillerse yastığı ve örtüsü almışlardırı kime dediniz? Burayı anlamadım
Koridorda yatacaklarını tabiiki düşünmüyorlardır onlar hikaye tabii öyle bir şey mümkün de değil bilmeyecek kadar saf değiller. Ama yatağımızı da vermek istesek bir ağrı sızıları olmazsa tamam diyeceklerini sanmıyorum. Alenen kötü bir şey yapmazlar. Farklı biraz onlar.
Misafir yastığı ve nevresiminizin olmadığını düşünmüyorlar, ihtimal dahi vermiyorlar demek. 😁 Evet yatağınızı istemezler sonra sağda solda laf ederler bi misafire yastık nevresim ayırmamışlar, yataklarını vermediler kedi gibi L koltukta kıvrıldık diye. Eski konularınızdan ne kadar değişik insanlar olduğunu biliyorum.

L koltukta misafir yatacağını sana düşündüren şey nedir? 🌝 Benim annem de bize nevresim dikerken kendine de dikmiş yeni, bizde kullanacakmış. 🤣
Bizimkiler yatmıştı valla beğenmeyenin de paşa gönlü bilir. Onlar en iyi ihtimal şunu yapar. Gece rahat uyuyamadıkları için karı koca işe gidince devrilir onların yatağında uyurlar. 😁

Misafir yastığı ve nevresiminizin olmadığını düşünmüyorlar, ihtimal dahi vermiyorlar demek. 😁 Evet yatağınızı istemezler sonra sağda solda laf ederler bi misafire yastık nevresim ayırmamışlar, yataklarını vermediler kedi gibi L koltukta kıvrıldık diye. Eski konularınızdan ne kadar değişik insanlar olduğunu biliyorum.
Yorumunuza çok güldüm eşim ailesiyle ilgili bu yorumu yapamazdı. Siz şıp diye çözmüşsünüz. Arttıyorum hatta kv kp le bunu aylarca konuşur bide oğluşuna üzülecek bir şey çıkarır burdan. İyi de ben daha kendi evimin eksiğini kapatamadım misafir derdine düşüp yorgan yastık almak için erken değil mi bu beklentiler bana fazla geliyor

Bu çiftten yeni gelin evi performansı beklemeleri hata. Bile bile gidiyorlar. Bence de yastığı, yorganı var sanıyorlardır ama koltukta kıvrılmaktan başka çareleri yok ki. Avrupa’da 1+1’de idareten yaşayan çok Türk var. Özellikle yeni göç edip düzen kurmaya çalışanlar.

Bizimkiler yatmıştı valla beğenmeyenin de paşa gönlü bilir. Onlar en iyi ihtimal şunu yapar. Gece rahat uyuyamadıkları için karı koca işe gidince devrilir onların yatağında uyurlar. 😁
Yok ben çalışmıyorum şu an ama ben varken de fark etmez kv gil gelince onları da görmeye misafir gelcek kv işten kaçmak için şuram ağrıyor der yatar 😄

Bu çiftten yeni gelin evi performansı beklemeleri hata. Bile bile gidiyorlar. Bence de yastığı, yorganı var sanıyorlardır ama koltukta kıvrılmaktan başka çareleri yok ki. Avrupa’da 1+1’de idareten yaşayan çok Türk var. Özellikle yeni göç edip düzen kurmaya çalışanlar.
Kv taa geçen sene diyordu artık ev bulabilse biz de oğlumuzun evi var deyip gideriz falan. Ondan hiç düğün dernek önemsemeyen kayınvalidem biz evlenir evlenmez koşa koşa geliyor

Bu şekilde evlilik yürümez. Siz kvnin salonundaki fotoğrafı takan üyesiniz
Yapmanız gereken şey manevi olarak kasmamak ama fiziksel fazla fedakarlik yapmadan örneğin şişme yatak alıp evinizde ağırlamak. Böyle bir durumda hamile kadının evine kocamın ailesini yollayamam ben
Ztn yurt disindasiniz hala kaç kere yemeğe çağırmam gerek ne demek. Siz gidin oldu olacak hiç çağırmayın madem

Gelin performansı isteyen kayın aile oğluna ev alır, eşyasını düzerdi. Burda da çok bedavacı var düğünde çeyrek takıp sonra full + full kayın ailelik yapmaya çalışan, ama 1+1 eve de sıkış tepiş kalmaya çalışanı pek görmedim. Adamın sülalesi böyle tuhaf insanlardan oluşuyor.

Yorumunuza çok güldüm eşim ailesiyle ilgili bu yorumu yapamazdı. Siz şıp diye çözmüşsünüz. Arttıyorum hatta kv kp le bunu aylarca konuşur bide oğluşuna üzülecek bir şey çıkarır burdan. İyi de ben daha kendi evimin eksiğini kapatamadım misafir derdine düşüp yorgan yastık almak için erken değil mi bu beklentiler bana fazla geliyor
Kv taa geçen sene diyordu artık ev bulabilse biz de oğlumuzun evi var deyip gideriz falan. Ondan hiç düğün dernek önemsemeyen kayınvalidem biz evlenir evlenmez koşa koşa geliyor
Kendileri tutsa ya bi ev size? Bu ev ikinize yetiyor şu anda iyi kötü, maaile toplaşmaya meraklı olan kendileriyse evi tutacak olan da kendileri.

X