İnsanlar neden böyle?

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Dünden beri kafama çok takıldı anlatmak istedim,

Olay bir anda gelişti ve sinirime hakim olamadım. Ama bir yandan iyi yaptım diyorum bir yandan kendimi rezil olmuş, saygısız ve kaba hissediyorum.

Dün işten izin alıp biraz erken çıktım, eski mahallemdeki sağlık ocağına gittim ordan minibüse bindim, Ümraniye ye kadar gelip ordan eve gelen otobüslere binebilmek için. Ben minibüse bindiğimde yarı boştu ve kapının karşısındaki koltuğa oturdum. Birkaç durak sonra minbüs birden çok kalabalık oldu. ben bu esnada telefonla falan konuştum sağıma soluma falanda hiç bakmadım.

Sonra adamın biri omzuma dokundu bayan kalkarmısınız şu teyzeye yer verin dedi. Ben de önce bir an ben hamileyim başka birinden rica etseniz dedim. Sonra anlık olarak düşündüm ki zaten 5 dk ayakta gideceğim ve sonra ineceğim.Zaten kalabalık, teyze çok yaşlı değil ama uzatmadım kalktım hemen yer verdim. Hepi topu 10 sn içinde yer verdim yani.Ben ayağa kalkınca teyze otur kızım sen falan dedi. Adam birşeyler söyledi ama anlamadım ne dediğini. Yok yok teyze gel otursen dedim.Teyzeyle yer değiştirirken adam "sen geç anne, rahatını bozduk hanımefendinin" dedi. Bu cümle beni çığırımdan çıkardı o anda..

Birden adama bağırmaya başladım. Siz anlamadınız galiba ben hamileyim başkasından rica edin dedim, hala neyin derdindesiniz dedim. Sen orda yakında oturuyorken arkadaki mi kalkacak dedi. O kadar genç insan var elbet biri verir yer dedim. Sonuçta ben de verdim. Niye söyleniyorsun hala durumumu izah etmeye çalıştım sana dedim. uzatma bilem ne falan bişeler sayıyordu ben sustum ama bayağı bağrıştık minibüste.

O sırada arkamdan milletin konuşmalarını duydum inene kadar. Aman oda yaşlanacak, terbiyesiz bas bas bağrıyor hamileyim diye daha ne laflar.. hem sinirlendim hem üzüldüm. Sonuçta adam kahraman oldu bende terbiyesiz kadın..

Neticede hergün işe gidip gelirken en az 4 vasıta değiştiriyorum ve yolum trafiksiz ortalama 50 dk. Trafik varsa 2 saati buluyor. Eğer oturacak yer varsa otururum yoksa kimseden yer vermesini bile beklemem. Çok şükür ayakta durabilecek kadar enerjim var. Ama otobüste yada minibüste yer verecek o kadar insan varken beni kaldırması tuhaf değil mi? Hadi tamam fark etmediği için söyledi bende durumumu izah ettim. Israr neden? Israrı geçtim zaten kalmışım daha ne diye laf söylüyorsun üzerine.
Benim 40 derece sıcakta minibüsle seyehat etmek ve ayakta kaln insanları izleyip keyif yapmak gibi bir zevkim yok. Evime gitmeye çalışıyorum sadece herkes gibi.

Dünkü bu olaydan beri otobüste dolmuşta insanlardan bir çekinir oldum. Hatta neredeyse utanacağım otobüse binmekten..

Son düzenleme:
sizin hamile olduğunuzu duyduktan sonra halen daha söylenmişlerse dolmuştakiler utansın siz değil...

Terbiyesize bak! ona mı kalmış kimin kalkıp yer vermesi gerektiğini sorgulamak! Allah korusun minibüsler hareket halindeyken ani durmalar vs olduğunda düşsen bebeğe bir şey olsa kim verecek bunun hesabını? Zekası kıtlar her yerde var takma kafana.

hamile, yasli ve gazilere yer verilir. orda o kadar insan varken bi hamile bi yasliya yer vermek zorunda degil. ya da bi gazi, hamileye. utanacak kisi siz değilsiniz sizin halinize uzulmeyenler.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sizin hamile olduğunuzu duyduktan sonra halen daha söylenmişlerse dolmuştakiler utansın siz değil...

Bende ona takıldım zaten. İnsanlar bu kadar mı anormalleşti yoksa ben mi anormal düşünüyorum diye. Sonrada pişman oldum ne diye söyledim ki hamileyim diye zaten kalkıp yer verdim.
Hamile kadının sokağa çıkmasını bile normal karşılamayan bir toplumda kendi kendimi hedef haline getirdim direk. O konuşmalardan sonra iyi ki birlik olup beni dövmediler diye sevindim resmen.

Ben anlamıyorum bu yer verme olayını zaten.
Hamileler oturmayacak da kim oturacak?

siz birden fenalaşıp düşseniz kim sorumlu olacak bundan.
teyze de kendi yer istese söyler adam neden karışmış ki onu da anlamak mümkün değil.

Maalesef var öyle dengesizler...
Benim de kronik bir rahatsızlığım var ve çok ayakta duramıyorum ona rağmen 3 saat ayakta laboratuvar dersinin ardından 1-1,5 saatlik yolu ayakta gittiğimi bilirim üstelik aynı sizin olayda olduğu gibi millet kalk da şu teyze amca otursun diye zorlamıştır diyorum rahatsızlığım var diye bu sefer de sen gençsin bu yaşta ne hastalığı idare edersin gibi söylemlerle karşılaşmışımdır yani kendileri yer vermekten acizlenip başkalarına iş buyurmayı çok seviyor maalesef. Bizim oralarda bir laf vardır " buyuran yorulmaz " diye öyleleri rahat yerlerinden buyurmayı matah sayıyorlar

Son düzenleme:
Hic takma kafana sen utana sikila kalkamayisinin sebebini soyluyorsun o hödük laf etmeye utanmiyor.bosver.oyle odunlar hep var,heryerde.sikma canini.rahat rahat bin otobuse.manyagin biri yuzunden niye sikintiya giriyorsun.degmez.

hani ilk etapta fark etmemiş olması çok normal kucağımda çanta var karnımı görmedi haliyle ama ben söyledikten sonra, heleki kalkıp yer verdikten sonra keyfini bozduk diye söylenmesi. Üstüne arkadan kahraman adama yalakalık yapan üç beş kişinin ayıplar tarzda konuşmaları. Elim ayağım titredi resmen.

bence canını sıkma. o adam haksız bana göre.

o minibüste olsaydım da inan adamı haksız bulurdum.

zaten yaşlıyım illa bana yer verilmeli mantığından hoşlanmıyorum.

elbette gençler yer vermeli ama böyle birini yerinden kaldırmak çok saygısızca.

o kişi hasta olabilir yorgun olabilir mesela sizin gibi hamile olabilir.

kimin kimi kaldırmaya hakkı var. ne saygısızlıktır.

benim de mesela bazen ayakta durduğumda özellikle sıcak havalarda başım dönüyor, gözüm kararıyor yani genç olmak çok dayanıklı olma manasına gelmiyor. kendini iyi hisseden bir genç yer verir zaten.

kimse kimseyi öyle kaldıramaz.

var böyle dengesizler sizin üzülmenizi utanmanızı gerektiren bişey yok ki
bi kerede benim başıma geldi metrobüste
final haftamdı uyku gözlerimden akıyor zor adım atıyorum düşüp kalabilirim her an bi yerde 40-50 yaşlarında kadın hadi kalkda ben oturıyım dedi
üslup buysa benden yer bekliyorsanız ayakta gidersiniz dedim elinden gelse beni dövcekti öyle yaşlıda değil mecbur muyum yani

engelli kucağında çocuk yada belirgin bir hamilelik yoksa karnı burnunda değilse yani yaşlıya yer vermiyorum ben yaşlanınca onlarda bana yer vermesin ben işe gidicem yorulcam yol tepicem teyze günden gelecek hadi bakalım yer ver uyarırlarsa tartışmaya girmem kalkarım o ayrı konu tabi biraz fevriyim tartışma direk kavgaya dönüşebiliyor bende o yüzden :)

Tek bişey sorcam başın kapalı mı?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Belki de mizacınız çok sakindir ama belli ki zor şartlarda gidip geliyorsunuz, üstüne hamilelik, sıcak vs asabınız bozulmuş...

Ben detayları öğrenince isyanınızı yerinde buldum ama burada işi bu raddeye getiren, anlattığınız kadarıyla, sizin bağırarak kendinizi ifade etmeniz olmuş... Sebepleriniz haklı olabilir ama haklı da olsanız sesinizi yükseltmeniz durumunda haklıyken haksız duruma düşersiniz maalesef... Devamında karşınızdaki çirkinleşse bile olayı o boyuta getiren sizmişsiniz gibi algılanır, yani "Delirttin tabii adamı" derler...

Her durumda , çok mağdur olsanız bile kelimelerinizi seçerek, sesinizi yükseltmeden, sakin ve net ifade ederseniz de tam tersi oluyor mesela... Haksızken bile haklı konumuna geçiyorsunuz...

Bu olay tatsız olmuş ama geride kalmış, stres size de bebeğinize de iyi gelmez... Bundan sonrası için sükunetinizi korursanız hayatınızda bu tip olayların ne kadar azaldığını göreceksiniz... Belki bu bir ilkti ama bundan sonra asla olmaz mesela...

ben normal halimle önce etrafıma bakar öyle yer veririm.önce erkekler yer versin diye.adam tam dayaklıkmış.ama kafaya takılcak bişey değil unutun gitsin.bunun için konu açmanıza gerek bile yok.

Yahu ben öyle ki bazen yorgunluktan gözümü açamıyorum, sinir oluyorum böyle insanlara. Zaten gören yer veriyor yani, siz de unutun gitsin herkesin başına gelir.

Benim de tam aksi bir durum başıma geldi.

Bir gün metroyla işten eve dönüyordum. Durakta yaşlı bir çift bindi, adamcağızın elinde de bir torba. Zorlanıyorlar yani belli. Kimse de oralı olmadı, ben dedim ki buyrun oturun yükünüz de var. Aman Allah'ım nasıl teşekkür edeceğini şaşırdı adam. Tabii yanımdaki delikanlı(!) da utandı, o da adamın eşine yer verdi. Ben de kapının yanına yaslandım, karşılarında duruyorum. İnecekleri durağa kadar gülen gözlerle bana baktılar. İnerken de başka biri oturmasın diye koltuğu tutup, bana seslendiler gel kızım senin yerin burası diye. Hala da teşekküre devam ediyorlardı. Nasıl güzel bir gündü benim için o gün anlatamam.

Diyeceğim o ki; maalesef terbiyesiz, densiz insan çok... Ve insanın moralini bozmakta da üstlerine yok. Ama bahsettiğim gibi insanlar da var çok şükür. Yoksa dünyanın kahrı çekilir miydi zaten?

Adamın derdi kahraman olmaktı sanırım netice de oldu da..

Daha hamileliğin başında bir sabah otobüste fenalaştım. Şekerim mi düştü tansiyon mu bilmiyorum. Ama kimseye izin verinde oturayım demedim. Diyemem zaten dayanabileceğim yere kadar dayandım ama artık dizlerim titreyip, gözüm kararınca otobüsü durdurup kendimi zor attım dışarı. Kaldırımın kenarına oturup nefes almaya çalıştım. gözlerim tam göremiyorken telefondan ezbere arkadaşımı arayıp çağırdım yardıma.

Ama o gelene kadar kaldırımın kenarında öylece oturdum, o kadar insan geçti tek kişi dönüp bakmadı bile. Taki iş yerinden 3 kişi birden gelip başım kalabalıklaşınca insanlar tek tek durmaya başladılar. Amaç izlemekti tabi ki yardım etmek değil..

O günden beridir. Eğer çok acelem yoksa çok dolu otobüse binmiyorum bile. En azından bir -iki sonrakini bekliyorum. daha az dolu olana biniyorum ki fenalaşırsam falan kimse yardım etmez diye..

Akşam akşam sinirlendim..
Okuz herif bu toplum böyle canım bende ikizlerime 6aylik hamileyken adamin birinden tokat yemiştim bir Allah in kuluda yardım etmemişti sokak ortasında aydın gelişmiş şehirde...

Canım sen niye sıkılıyorsun bu kadar hamilesin elbette o yükü tasımak kolay değil amaaaaan boşver be gülüm ben olsam minübüste bende senin gibi çemkirirdim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…