Insanity Max30 günlüğüm

Öncelikle tebrik ederim, hem çok güzel bir başlık olmuş hem de seçtiğiniz program çok başarılı. Shaun, Tony ve Jillian ne sunsa gözüm kapalı yaparım ben; üçü de oldukça başarılı. Bu programa dair tek sıkıntı, beslenmeye çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Eğer içinizden yapmak gelmiyorsa ya da programa başladıktan sonra hasta olup yataklara düştüyseniz, vücudunuz cepten yemiş ve tükenmiş demektir. Bol protein alın, haşlama veya ızgara tavuk tüketin sık sık. Bu tür bir programın altından kalkmak için kendinizi beslemelisiniz.

Ayrıca yemek atakları, açlık krizine girmiş gibi buzdolabına saldırmak da vücudumuzun bir diğer tepkisi. Eğer yeterli beslenemediğiniz halde Insanity max 30 gibi bir programla kalori harcamaya devam ediyorsanız, vücudunuz "beni doyur" tepkisi veriyor.

Bundan korunmanın yolu çok basit, 4 saat arayla protein ağırlıklı tabaklar tüketin. Aç bırakmayın kendinizi. Aç kalırsanız zararlı ve yanlış beslenmeye yönelebilir vücut. Kas üretmesi ve kilo vermesi için besin istiyor çünkü. Bu noktada yanlış beslenirseniz emekleriniz boşa gider. Oysa protein içerikli bir şey yerseniz, hem tok hissedersiniz hem de vücut enerji ihtiyacını yağlardan karşılar.

Vücutta eksilen mineral ve vitaminleri yerine koyun. Her programın yanında gelen beslenme menüsü oluyor, olmadı internette de vardır örneği. İlla aynısı olmasına gerek yok, o beslenme düzenine uyarak normalden daha hızlı ve etkileyici sonuçlar alırsınız. Ve açlık krizleriniz kesilir, beslenme alışkanlığınız düzene girer.

Benim başlığımın eski sayfalarında beslenme alışkanlığı ile ilgili birkaç yazı olacaktı. İlgilenirseniz mutlaka okuyun.
sizin yazılarınızı inanın ilk yazdiginiz günden beri takip ediyorum hatta o zamanlar üye bile değildim öyle motive ediyorsunuz ki anlatamam. hatta yazılarınız sayesinde eylül ayindan beri diyet spor konusunda uğraş veriyorum çok uğraştım cabaladim sonra duraklama yaşadım uzun bi süre ve bu beni kopardı diyetten koşu bandı da diz kapağımda sorun
yarattı sporu da biraktim kendimi abur cubur içinde buldum çok kötü bir alışkanlık bu verdiğim kilonun nerdeyse tamamını bir hafta da geri aldım. işte ondan sonra üye oldum ama konunuza bir merhaba bile yazmaya yüzüm olmadı :-( şimdi son kalan gücümle hem kpss ye hemde tekrar diyet spora yüklenmeye karar verdim inşallah bu kez daha başarılı olurum hepsinde :-) desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim

sizin yazılarınızı inanın ilk yazdiginiz günden beri takip ediyorum hatta o zamanlar üye bile değildim öyle motive ediyorsunuz ki anlatamam. hatta yazılarınız sayesinde eylül ayindan beri diyet spor konusunda uğraş veriyorum çok uğraştım cabaladim sonra duraklama yaşadım uzun bi süre ve bu beni kopardı diyetten koşu bandı da diz kapağımda sorun
yarattı sporu da biraktim kendimi abur cubur içinde buldum çok kötü bir alışkanlık bu verdiğim kilonun nerdeyse tamamını bir hafta da geri aldım. işte ondan sonra üye oldum ama konunuza bir merhaba bile yazmaya yüzüm olmadı :-( şimdi son kalan gücümle hem kpss ye hemde tekrar diyet spora yüklenmeye karar verdim inşallah bu kez daha başarılı olurum hepsinde :-) desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim, beni de bu tür olumlu mesajlarınız motive ediyor. Yazmaya yüzüm olmadı demeyin, hepimiz insanız sonuçta ve bazı zamanlarda dibe vuruyoruz. Bu tür durumlarda yeniden başlamanın insanı daha çok yıprattığına inanıyorum ben, o yüzden aklımda kendime hep "Kaldığın yerden devam ediyorsun, hiçbir şey bozulmadı" diyorum.

Öncelikle abur cubur ihtiyacınızın nereden kaynaklandığını çözmeniz gerekiyor.

1- Açlıktan mı abur cubura sarıyorsunuz?

Bazen diyet yaparken aç kalmanın bizi zayıflatacağına inanırız, bünyemizi iyice sıkar ve hiçbir şey yemeyiz. Bu durumlarda bedenimiz yeterince sabrettikten sonra dayanamaz, açlık krizine girer. Doyuramayız kendimizi adeta. Bu zamanlarda abur cubura yöneldiğimizde de tüm çaba boşa gider.

Bunu çözmenin yolu, kendimizi sağlıklı yiyeceklerle doyurmaktır. Tıka basa değil, karnımız şişene dek değil; açlığımızı giderene dek yediğimizde bu krizler biter. Bir de tok tutan yiyecekler var; yumurta, yulaf, bulgur, lifli gıdalar, yoğurt... Bunlar hem sağlıklı besinler, hem de açlığımızı tıkıyorlar. Şeker krizini de tarçınlı su ile atlatabilirsiniz.

2- Duygusal sorunlardan ötürü mü abur cubura sarıyorsunuz?

Duygusal açlık denen bir şey var. Çok üzüldüğümüzde stresimizi yemekle çözmeye çalışabiliyoruz. Bu durumda ruh halinizi derhal iyi bir hale getirmeye çalışmanız gerekiyor. Zorla kahkaha atmak beyne "mutluyum" sinyali veriyor, ayrıca hareketli şarkılar dinlemek ve açık havaya çıkmak da morali düzeltmenin bir diğer yolu.

Can sıkıntısı kaynaklı atıştırmalarda ise buzdolabına gittiğinizi fark ettiğiniz anda su için. Bazen susuzluk işaretini beynimiz açlık sanabiliyor.

Ardından bir elma yiyin. Hala bir şeyler canınız çekiyorsa, açsınızdır. Karnınızı doyurun. Üzerine şekersiz kahve için.

Bunlara rağmen hala atıştırmalık bir şey arıyorsanız, psikolojik bağımlılık söz konusudur; bunu doktorla aşmanız gerekir.

Ayrıca evde atıştırmalık hiçbir şey bulundurmayın, böylelikle tüketemezsiniz.
Bir ipucu daha, alışverişe çıkmadan önce de elma yiyin. Bu beynimize sağlıklı yaşam mesajı veriyor, böylelikle alışverişte sağlıklı yiyecekler satın alıyoruz.

Son olarak, eğer sakatlandığınız için sporu bırakmak zorunda kaldıysanız pilates gibi diz kapaklarına yüklenmeyen sporlar yapabilirsiniz. İlk kural hala geçerli, yaptığınız spor ve beslenme düzeniniz sizi eğlendirmedikçe onu sürdürmeniz çok zordur. Kısıtlamalar yasakları çiğnemeye yöneltir.

"Hiçbir şey yemeyeceğim" yerine "Sağlıklı her şeyi yiyebilirim" diye düşünün, rahatlayın.
Ya da "Spor yapmam lazım :KK43:" diye düşünmek yerine eğleneceğiniz bir spor seçin, "Spor var bugün, yaşasın!" diye düşünün.

Çok teşekkür ederim, beni de bu tür olumlu mesajlarınız motive ediyor. Yazmaya yüzüm olmadı demeyin, hepimiz insanız sonuçta ve bazı zamanlarda dibe vuruyoruz. Bu tür durumlarda yeniden başlamanın insanı daha çok yıprattığına inanıyorum ben, o yüzden aklımda kendime hep "Kaldığın yerden devam ediyorsun, hiçbir şey bozulmadı" diyorum.

Bazen diyet yaparken aç kalmanın bizi zayıflatacağına inanırız, bünyemizi iyice sıkar ve hiçbir şey yemeyiz. Bu durumlarda bedenimiz yeterince sabrettikten sonra dayanamaz, açlık krizine girer. Doyuramayız kendimizi adeta. Bu zamanlarda abur cubura yöneldiğimizde de tüm çaba boşa gider.

Bunu çözmenin yolu, kendimizi sağlıklı yiyeceklerle doyurmaktır. Tıka basa değil, karnımız şişene dek değil; açlığımızı giderene dek yediğimizde bu krizler biter. Bir de tok tutan yiyecekler var; yumurta, yulaf, bulgur, lifli gıdalar, yoğurt... Bunlar hem sağlıklı besinler, hem de açlığımızı tıkıyorlar. Şeker krizini de tarçınlı su ile atlatabilirsiniz.

Duygusal açlık denen bir şey var. Çok üzüldüğümüzde stresimizi yemekle çözmeye çalışabiliyoruz. Bu durumda ruh halinizi derhal iyi bir hale getirmeye çalışmanız gerekiyor. Zorla kahkaha atmak beyne "mutluyum" sinyali veriyor, ayrıca hareketli şarkılar dinlemek ve açık havaya çıkmak da morali düzeltmenin bir diğer yolu.

Can sıkıntısı kaynaklı atıştırmalarda ise buzdolabına gittiğinizi fark ettiğiniz anda su için. Bazen susuzluk işaretini beynimiz açlık sanabiliyor.

Ardından bir elma yiyin. Hala bir şeyler canınız çekiyorsa, açsınızdır. Karnınızı doyurun. Üzerine şekersiz kahve için.

Bunlara rağmen hala atıştırmalık bir şey arıyorsanız, psikolojik bağımlılık söz konusudur; bunu doktorla aşmanız gerekir.

Bir ipucu daha, alışverişe çıkmadan önce de elma yiyin. Bu beynimize sağlıklı yaşam mesajı veriyor, böylelikle alışverişte sağlıklı yiyecekler satın alıyoruz.

Son olarak, eğer sakatlandığınız için sporu bırakmak zorunda kaldıysanız pilates gibi diz kapaklarına yüklenmeyen sporlar yapabilirsiniz. İlk kural hala geçerli, yaptığınız spor ve beslenme düzeniniz sizi eğlendirmedikçe onu sürdürmeniz çok zordur. Kısıtlamalar yasakları çiğnemeye yöneltir.

"Hiçbir şey yemeyeceğim" yerine "Sağlıklı her şeyi yiyebilirim" diye düşünün, rahatlayın.
Ya da "Spor yapmam lazım :KK43:" diye düşünmek yerine eğleneceğiniz bir spor seçin, "Spor var bugün, yaşasın!" diye düşünün.
beni tekrar yarıştığım yerden kaldirdiniz resmen cevabınız ve motivasyon yüklü mesajınız hem çok mutlu etti hemde kendimi çok şanslı hissettim :) benim problemim psikolojik resmen çünkü sürekli yemek normal değil elime bi meyve alıp bitirip gidip başka bişey alıp yemek o bitince yeni bişey alıp yemek açlık veya susuzlukla ilgili değil hiç tamamen benim beynimle ilgili bunu çözmem lazım ki inşallah yapacağım. tekrar teşekkür ederim konunu takip etmeye devam edeceğim ama en çok merak ettiğim sensin:) inşallah istediğin vücuda kavusursun

Amanda aman topiğimizde harika canlanma olmuş Maşallah ya :KK73::KK9:

Kızlar dışarda işlerim vardı , ancak gelebildim.yazılanlara bi göz attım ama ayrıntılı okuyamadım daha hem okuyup hem yazıcam canlarım buradayım inşallah bu saatten sonra :KK71:

Günaydınnn, ben de içmek istiyorum Yeşilçay ama zararlı emzirme döneminde. Bişey sorucam sen daha önce insanty yaptın mı max.sız olanı yani:)

Canımcım emzirirken önerilmiyor dediğin gibi bitki çayları.daha doğal neler içilebilir acaba hiç araştırdın mı goji berry falan doğal belki o tür şeyler iyi gelebilir ama iyi araştırmak lazım tabii kuzum.

Canım ben Insanity yaptım bir ay önce falan gibi;
Oda 2 aylık program. İlk ay programını 1 hafta yaptım, o zamanlar geceleri yapıyordum, o kadar sevdim ki sabah namazı sonrasında da kendimi spor yaparken buluyordum, bir haftalık sürede tam olmasada neredeyse iki hafta programı yapmışdım.

Bacak kaslarım öyle sıkılaştıki, bacak sorunu olanlara sırf bu ilk ay önerilir yani..

Benim üst bedenim sorunlu olduğundan 2. Ay üst bedeni daha iyi çalıştırıyormuş gibi yazılar okuyunca, 2. Ayın ilk haftasında ter dökerek ama zevkle bitirdim.

Insanity' den sonra Max30 un çıktığını okuyunca bi deneyim dedim. Süre hem kısaydı hemde Tabata çalışmaları programda olduğundan daha etkili olduğunu düşünüp buna zıpladım işde:KK66:

Tabata çalışmalarıyla ilgili bugün yazı paylaşıcam inşallah ! Faydalarını görelim !

O Olivenoil Can'ım ben indirdim torrenten programı da içinde modifiye videolar var her videonun modifiyesini yapmış yani oğlum müsade etmedi pek inceleyemedim sen biliyor musun?

Modifiye ( kolay versiyon ) bazı videolarda yanda ayrı gösteriyor. Ekran iki kısım yani ama olmayanlarda da sorun olmaz basit yapanı kamera mutlaka çekiyor.

Ben torentti hiç kullanmadım, benim verdiğim linkden modifiyeli çalışmayı ayrı ekranda gösterenleri seçip indirebilirsin uyarsa sana. Bu konuda Sumühendis yardımcı olabilir sana ...

günaydın şeker :) ah sende bendensin hergün tartiyla açıyorum gözümu hatta banyo da duruyor ve her girdiğimde bi cikiyorum üstüne:-):-) bu kez kendimi frenleyim diyorum hafta da bir tartılayim diyorum da bakalım yapabilecek miyim. bu arada nasıl korkmayim kız şu an tek sporum beş vakit namaz :-) :-) daha önce bu max in cuma gün yapılan videosu var ya onu indirmiştim yapıyordum 9. dk da yapistim yere ilk gün:-) sonra 11oldu o yine öyle olur taş çatlasin 2hafta sonuna onlarla aynı hıza ulaşırız temennim o yönde:-) bu arada bu su orucu nedir duymamistim
Grup olarak ne çok benziyoruz birbirimize be ya :KK19:tartıolmaktan korkmuyoruz ne güzel. Eşimi hayatta çıkaramam tattınız üzerine mesela ,moralimi mi bozucam durupdururken der. Ben anlıyorum versemde,Alsamda der. Oda zayıflıyor son günlerde, ptesi çıkacak tartıya, ya ben hem vericek hemde tartıya çıkmıycam hee, kıyafetlerimin ağırlığını bile biliyorum o derece :mad:

Önemli olan kuzum istikrar zaten başda pes edip bırakmamak! Hiç gözünü korkutma 40 ını devirmiş ben yapıyorsam bunları sizler havada karada yaparsınız ayol :KK28:su orucunu Yağmur' a yazıcam oradan ikinizede cevap vermiş oluyum tatlım tamam mı

Ya su orucunu bende duymuştum sanırım yılda bir defa yapılıyor demi herkes çok memnun kaldıklarını hatta bütün hastalıklardan kurtulduklarını felan okumuştum ama cesaret edemedim açıkcası

Ya kızlar şu kilo vermenin durma sorununj bende yaşıyorum 6 kilo verdim sonra dikkat etmeme rağmem aynı kiloda kaldım bı gibi durumlarda iki gün felan tekrar eskisi gibi yiyerek vücudu uyamdırmak (tabi abartmadan) gerekirmiş yada kısa süreli şok diyetler yaparak vücudun düzenini değiştirmek

Bende 5 günde 5 kilo diyetine başlamıştım 3 gün bayılıyodum eşim kızdı :) :) tabi ama hemen 2 kilo vermiştim 3 günde simdide 3 gündür tartım bozuk tartılamıyorum kendimi yetim gibi hissediyorum şuan her sabah öğle akşam daha doğrusu saat başı tartılan bi insanım bugün gidip alıcam inşallah kilo almamışımdır
Yağmurcuğum su orucuyla ilgili epey bi konu okudum, şifa orucu da deniyor aynı zamanda.
En az 3 en çok 40 gün sadece su içerek yapanlar var. Tabii uzun süre yapanların bu işin uzmanlarının kontrolünde yapmaları öneriliyor. Vücudunda rahatsızlığı olan kilo vermek isteyenler yapıp şifa buluyorlar. Allah C.C aslında vücudumuza kendi kendini tedavi kabiliyeti vermiş ama biz sürekli sindirimle uğraştırdığımızdan organlarımızı buna vakit bulamıyor. Peygamber'lerin ve evliyaların çogu yaparmış. Bu konu çok ayrıntılı ayrı bi konu uzun yanii.. Ben gene hazır hissettiğimde bi üç gün yapmayı düşünüyorum, insanı manevi açıdanda çok değiştiriyor...

6 kilonu hızlı verdiysen vücut korumaya alıyor kendini canısı. Dediğin gibi vücuda şok yapmak şaşırtmak iyi gelebiliyor. Sporla şoklamak aslında en iyisi..

Ahh bu eşler şok diyetlerde hemen devreye kontrol mekanizması gibi giriyorlar demi. Napsın onlarda sevgilerinden yapıyorlar tatlım.

Al tabi tartını ayy bende yapamam tartısız. Evde 3 tane tartım var benim:KK48:

Naptın Jill devam mı? Ne zaman geliyosun max30 a bakiim neler yaptığını yaz tatlım merak ederiz bak...

Öncelikle tebrik ederim, hem çok güzel bir başlık olmuş hem de seçtiğiniz program çok başarılı. Shaun, Tony ve Jillian ne sunsa gözüm kapalı yaparım ben; üçü de oldukça başarılı. Bu programa dair tek sıkıntı, beslenmeye çok dikkat etmeniz gerekiyor.:21:

Eğer içinizden yapmak gelmiyorsa ya da programa başladıktan sonra hasta olup yataklara düştüyseniz, vücudunuz cepten yemiş ve tükenmiş demektir. Bol protein alın, haşlama veya ızgara tavuk tüketin sık sık. Bu tür bir programın altından kalkmak için kendinizi beslemelisiniz.

Ayrıca yemek atakları, açlık krizine girmiş gibi buzdolabına saldırmak da vücudumuzun bir diğer tepkisi. Eğer yeterli beslenemediğiniz halde Insanity max 30 gibi bir programla kalori harcamaya devam ediyorsanız, vücudunuz "beni doyur" tepkisi veriyor.

Bundan korunmanın yolu çok basit, 4 saat arayla protein ağırlıklı tabaklar tüketin. Aç bırakmayın kendinizi. Aç kalırsanız zararlı ve yanlış beslenmeye yönelebilir vücut. Kas üretmesi ve kilo vermesi için besin istiyor çünkü. Bu noktada yanlış beslenirseniz emekleriniz boşa gider. Oysa protein içerikli bir şey yerseniz, hem tok hissedersiniz hem de vücut enerji ihtiyacını yağlardan karşılar.

Vücutta eksilen mineral ve vitaminleri yerine koyun. Her programın yanında gelen beslenme menüsü oluyor, olmadı internette de vardır örneği. İlla aynısı olmasına gerek yok, o beslenme düzenine uyarak normalden daha hızlı ve etkileyici sonuçlar alırsınız. Ve açlık krizleriniz kesilir, beslenme alışkanlığınız düzene girer.

Benim başlığımın eski sayfalarında beslenme alışkanlığı ile ilgili birkaç yazı olacaktı. İlgilenirseniz mutlaka okuyun.

Sevgili Leithia çok sevindim konumuza yazmana, kayda değer tavsiyelerine.

Protein ağırlıklı beslenme konusunda çok haklısın, hangi sporu yaparsa yapsın kişi protein kasların gelişimi için gerekli. Dün gece beslenme konusunu işleyelim demiştim bugün için, tam da isabet olmuş yazın. Teşekkürler canım :KK68:

Aslında açlık krizine ben hiç girmedim spordan dolayı, diyetlerimi zaten protein ağırlıklı yapmamdan olsa gerek. Cozuttuğum an 48 saatlik şifa orucu sonrasıydı. Kilo vermek istiyorsak spor yaparken nasılsa spor yapıyorum yakarım mantığındaki uzak olmamız gerekiyor.

Insanity nin özel beslenme içecekleri ve beslenme listeleri var evet. Ama ben bu düzenin ideal kilosunda olup kas yapmak isteyenlere uygun olduğunu düşünüyorum. Listeye bir ara denk gelmişdim ben onları yesem kesin kilo alırım. Öyle gelmişdi. Bir daha bulup paylaşırım listeyi merakları gidermek için...

Bir de protein tozları falan almak bana hiç sağlıklıymış gibi gelmiyor. Ağır spor yapan kişiler değiliz zaten. Max30 hele 30 dk. Tempo yüksek Tabata çalışmalar var. Ama vücudu bitirmiyor bana göre.. 10 dek sonra yorgunluk yerini enerji patlamasına dinçliğe müthiş bir keyife bırakıyor. Bu duygular da sporun extra bonusu benim için..

Paylaşımlarınıza katılımınıza devam ederseniz bizi gerçekten Mutlu edersiniz. Her zaman bekleriz.
Bugün sizin Tabata çalışmaların faydaları ile ilgili bir yazınız vardı onu paylaşmak istiyorum müsaadenizle, Sevgiyle kalın :KK37:

Süper oldu gene bu paylaşım bizler için teşekkürler Leithia. Aşırı kilomuz olduğunda maalesef biran önce gitsin diye acele ediyoruz, sanki bir ayda aldık onca kiloyu!!
Artık bilinçleniyoruz sanırım Fransız hanımları gibi ince hanımlar topluluğu olmamıza az kaldı :cool:

Selam olivenoil ve kızlaaar :)

Bende bugün hep leithia nın yazılarını okudum gerçekten inanılmaz motive oldum hatta 7 dk lık karın egzersini yapmaya çalıştım kabaca :) hemde çok bilgilendim burdada paylaştığın çok iyi olmuş olivenoil :)

Bencede bugün besinlerimizden bahsedelim hem fikirde vermiş oluruz birbirimize mesela ara öğün yapıyomusunuz akşam enson kaçta yiyosunuz

Bugun öğlen killer abs yaptım deyim yerindeyse geberdim (töbe töbe) :) akşamda 30daylvl2 yapıcam siz böyle konuştukça max30 a acayip hevesleniyorum ama istikrarımıda bozmak istemiyorum açıkcası ama kesinlikle bu topikdeyim hiç biyere gitmiyorum :)

Sevgili Leithia çok sevindim konumuza yazmana, kayda değer tavsiyelerine.

Protein ağırlıklı beslenme konusunda çok haklısın, hangi sporu yaparsa yapsın kişi protein kasların gelişimi için gerekli. Dün gece beslenme konusunu işleyelim demiştim bugün için, tam da isabet olmuş yazın. Teşekkürler canım :KK68:

Aslında açlık krizine ben hiç girmedim spordan dolayı, diyetlerimi zaten protein ağırlıklı yapmamdan olsa gerek. Cozuttuğum an 48 saatlik şifa orucu sonrasıydı. Kilo vermek istiyorsak spor yaparken nasılsa spor yapıyorum yakarım mantığındaki uzak olmamız gerekiyor.

Insanity nin özel beslenme içecekleri ve beslenme listeleri var evet. Ama ben bu düzenin ideal kilosunda olup kas yapmak isteyenlere uygun olduğunu düşünüyorum. Listeye bir ara denk gelmişdim ben onları yesem kesin kilo alırım. Öyle gelmişdi. Bir daha bulup paylaşırım listeyi merakları gidermek için...

Bir de protein tozları falan almak bana hiç sağlıklıymış gibi gelmiyor. Ağır spor yapan kişiler değiliz zaten. Max30 hele 30 dk. Tempo yüksek Tabata çalışmalar var. Ama vücudu bitirmiyor bana göre.. 10 dek sonra yorgunluk yerini enerji patlamasına dinçliğe müthiş bir keyife bırakıyor. Bu duygular da sporun extra bonusu benim için..

Paylaşımlarınıza katılımınıza devam ederseniz bizi gerçekten Mutlu edersiniz. Her zaman bekleriz.
Bugün sizin Tabata çalışmaların faydaları ile ilgili bir yazınız vardı onu paylaşmak istiyorum müsaadenizle, Sevgiyle kalın :KK37:
Şifa orucunu ben de araştırmıştım, ne yazık ki metabolizma hızını alt üst ettiği için birçok doktor tarafından da önerilmiyor. Ameliyat öncesi uygulanan bir yöntem bu, ameliyata ihtiyacımız yokken vücudu strese sokmanın iyi olmadığı görüşündeyim. Yine de "intermittent fasting" denen bir yöntem var, çoğu sporcu buna uyuyor ve vücutlarında olumlu etkilerini gördüklerini söylüyorlar. Bu kurala göre günü eşit 3 bölüme ayırıp, 8 saatlik bölümünde dilediğince (abartmadan) yiyorsunuz, kalan 16 saatte de oruç tutuyorsunuz. Su serbest. Kadınlara, 10 saat/14 saatlik versiyonu tavsiye ediliyor. Nefis terbiyesi ve bazal metabolizmayı hızlandırdığını söylüyorlar. Tüm gün aç kalmaktansa, bu daha mantıklı geldi bana.

Protein tozu, dediğiniz gibi kas şişmesi isteyenler için. Ben proteinimi doğal yollardan almaya çalışıyorum. Ama maddi gücü yeterli olmadığı için tavuk, et yiyemeyenler için protein tozu da bir alternatif. Doğalı kadar yararlı olmasa da, zararlı bir yanı da yok.

Bu spor programlarının yanında verilen yemekleri de yine aynı programların yanında verilen ölçüm ile kendinize göre ayarlıyorsunuz. Bunlar ileri seviye hesaplamalar, ama ilgilenenler için yazayım. Hesaplamalar şu şekilde:

www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm Şu sitede bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Aktif spor yapan, 50 kilodaki benim için günlük bazal metabolizmam yaklaşık 2000 kalori.

2000 kalori alacağım, ama protein / karbonhidrat / yağ dengesini nasıl ayarlayacağım?

Öncelikle, sırasıyla protein, karbonhidrat ve yağın kalori değerlerinden bahsedelim.
Protein ve karbonhidratın gramı 4 kalori; yağın ise gramı 9 kalori.

Ne kadar protein almamız ile ilgili alan Aragon'a başvurmalı. Kendisi bu işin alimlerinden biri ve belirli araştırmaları inceledikten sonra şu sonuca varmış. Günde, kilonuz başına 1.8 gramdan fazla protein almanın pek bir hayrı yok. Bu miktar, maksimum miktar. Yani 1.8 gram almak zorundasınız değil, ancak bundan fazlasını almanız bir işe yaramıyor diyor. Çalışmalar bunu göstermiş. Biz ortalama bir değer alalım, zira hepimiz vücut geliştirme ile uğraşmıyoruz; ve 1.5 gram diyelim.

50 kilo olduğuma göre, günlük alacağım protein = 50 x 1.5 = 75 gram oldu.
Yani ben günde 75 gram protein tüketmeliyim, o da 4 ile çarparsak eğer, 300 kalori ediyor.

Almam gereken 2000 kalorinin 300'ünü proteine harcadım.
Şimdi yağ ve karbonhidrat için elimde kalan kalori; 2000 - 300 = 1700 kalori.

Peki ne kadar yağ tüketmeliyim? Yine aynı amcaya soruyoruz, ve kendisi diyor ki:
"Hedef kilonuz ne ise, onu 1.1 ile çarpın."
Mesela ben 50 kiloyum; 50 kilo kalmak istiyorum. "O zaman 55 gram yağ tüketmelisin" diyor.
55 gram yağ ne kadar kalori yapıyor hesaplayalim.

55 x 9 = 495 kalori yapıyor. Yaklaşık 500.
Kalan 1700 kalorimin yaklaşık 500'ünü de yağ ile harcadım; geriye kaldı 1200 kalori.

1200 kaloriyi de karbonhidrattan alacağım. Karbonhidratın gramı 4 kalori, buna göre kalanı 4'e bölüyorum.
1200 / 4 yaparak, günlük tüketebileceğim karbonhidrat miktarını ayarlarım.
Toplam 300 gram karbonhidrat tüketebilirim demek ki.

Sonuç olarak; 2000 kalori almak için;

75 gram protein
55 gram yağ
300 gram karbonhidrat tüketmem gerekiyor.

Bu sisteme göre karbonhidrat ayarlanıyor. Yani siz 2000 kalori değil de, 1700 kalori ayarlamak isterseniz, protein ve yağ miktarı aynı kalacak; hesapladığınız sayıdan yağ ve proteini çıkardıktan sonra kalan sayıda karbonhidratı değiştireceksiniz.

Myfitnesspal gibi uygulamalarda, yediğiniz ürünün içeriğine ulaşabiliyorsunuz. Mesela yumurta seviyorum, her gün 4 tane yumurta yiyorum diyelim. Yumurtanın tanesi 50 gram dersek eğer, (siz tartabilirsiniz yumurtanızı); 4 yumurta 200 gram yapıyor. 200 gram yumurtada toplam 24 gram protein; 22 gram yağ var. Bunu günlük almam gereken protein ve yağ miktarından düşüyorum, gün içinde 75gr - 24 = 51 gram protein daha almam gerek. Ve gün içinde 55 - 22 = 33 gr yağ hakkım daha var.

Uzattım, toparlıyorum. Beslenmeniz için önerilen program menülerinde muhakkak bu protein/yağ/karbonhidrat dengesi göz önüne alınarak sunuluyorlar. Bu beslenme şeklini yiyen kilolu insanlar zayıflarken, zayıflarsa kaslanıyor. Programla verilen beslenme menülerine uymanız bu sebeple yararınızadır.

Kasları şişirmek için günlük ihtiyacınızın 4-5 katı daha fazla protein almanız lazım; 75 gram değil, 400-500 gram. Bu da günde 4-5 tabak tavuk tüketmeye eş. Bunu da yapamayacağımıza göre, "kaslarım büyüyecek, kaba görüntü olacak" diye korkmayın.

Yazının özeti aslında; çer çöp, ya da abur cubur diye isimlendirilen şeyleri yemediğiniz sürece, rahatlıkla kilo verebilirsiniz. Ancak az yiyeceğim diye de çok az yerseniz, vücut onu da sevmiyor. Ki ek olarak egzersiz ve idmanlarınızda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Süper oldu gene bu paylaşım bizler için teşekkürler Leithia. Aşırı kilomuz olduğunda maalesef biran önce gitsin diye acele ediyoruz, sanki bir ayda aldık onca kiloyu!!
Artık bilinçleniyoruz sanırım Fransız hanımları gibi ince hanımlar topluluğu olmamıza az kaldı :cool:
Ne kadar uzun vadeye yayarsanız, verilen kilolar o kadar kalıcı olur. İdeali haftada 1 kilo vermektir.

Şifa orucunu ben de araştırmıştım, ne yazık ki metabolizma hızını alt üst ettiği için birçok doktor tarafından da önerilmiyor. Ameliyat öncesi uygulanan bir yöntem bu, ameliyata ihtiyacımız yokken vücudu strese sokmanın iyi olmadığı görüşündeyim. Yine de "intermittent fasting" denen bir yöntem var, çoğu sporcu buna uyuyor ve vücutlarında olumlu etkilerini gördüklerini söylüyorlar. Bu kurala göre günü eşit 3 bölüme ayırıp, 8 saatlik bölümünde dilediğince (abartmadan) yiyorsunuz, kalan 16 saatte de oruç tutuyorsunuz. Su serbest. Kadınlara, 10 saat/14 saatlik versiyonu tavsiye ediliyor. Nefis terbiyesi ve bazal metabolizmayı hızlandırdığını söylüyorlar. Tüm gün aç kalmaktansa, bu daha mantıklı geldi bana.

Protein tozu, dediğiniz gibi kas şişmesi isteyenler için. Ben proteinimi doğal yollardan almaya çalışıyorum. Ama maddi gücü yeterli olmadığı için tavuk, et yiyemeyenler için protein tozu da bir alternatif. Doğalı kadar yararlı olmasa da, zararlı bir yanı da yok.

Bu spor programlarının yanında verilen yemekleri de yine aynı programların yanında verilen ölçüm ile kendinize göre ayarlıyorsunuz. Bunlar ileri seviye hesaplamalar, ama ilgilenenler için yazayım. Hesaplamalar şu şekilde:

www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm Şu sitede bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Aktif spor yapan, 50 kilodaki benim için günlük bazal metabolizmam yaklaşık 2000 kalori.

2000 kalori alacağım, ama protein / karbonhidrat / yağ dengesini nasıl ayarlayacağım?

Öncelikle, sırasıyla protein, karbonhidrat ve yağın kalori değerlerinden bahsedelim.
Protein ve karbonhidratın gramı 4 kalori; yağın ise gramı 9 kalori.

Ne kadar protein almamız ile ilgili alan Aragon'a başvurmalı. Kendisi bu işin alimlerinden biri ve belirli araştırmaları inceledikten sonra şu sonuca varmış. Günde, kilonuz başına 1.8 gramdan fazla protein almanın pek bir hayrı yok. Bu miktar, maksimum miktar. Yani 1.8 gram almak zorundasınız değil, ancak bundan fazlasını almanız bir işe yaramıyor diyor. Çalışmalar bunu göstermiş. Biz ortalama bir değer alalım, zira hepimiz vücut geliştirme ile uğraşmıyoruz; ve 1.5 gram diyelim.

50 kilo olduğuma göre, günlük alacağım protein = 50 x 1.5 = 75 gram oldu.
Yani ben günde 75 gram protein tüketmeliyim, o da 4 ile çarparsak eğer, 300 kalori ediyor.

Almam gereken 2000 kalorinin 300'ünü proteine harcadım.
Şimdi yağ ve karbonhidrat için elimde kalan kalori; 2000 - 300 = 1700 kalori.

Peki ne kadar yağ tüketmeliyim? Yine aynı amcaya soruyoruz, ve kendisi diyor ki:
"Hedef kilonuz ne ise, onu 1.1 ile çarpın."
Mesela ben 50 kiloyum; 50 kilo kalmak istiyorum. "O zaman 55 gram yağ tüketmelisin" diyor.
55 gram yağ ne kadar kalori yapıyor hesaplayalim.

55 x 9 = 495 kalori yapıyor. Yaklaşık 500.
Kalan 1700 kalorimin yaklaşık 500'ünü de yağ ile harcadım; geriye kaldı 1200 kalori.

1200 kaloriyi de karbonhidrattan alacağım. Karbonhidratın gramı 4 kalori, buna göre kalanı 4'e bölüyorum.
1200 / 4 yaparak, günlük tüketebileceğim karbonhidrat miktarını ayarlarım.
Toplam 300 gram karbonhidrat tüketebilirim demek ki.

Sonuç olarak; 2000 kalori almak için;

75 gram protein
55 gram yağ
300 gram karbonhidrat tüketmem gerekiyor.

Bu sisteme göre karbonhidrat ayarlanıyor. Yani siz 2000 kalori değil de, 1700 kalori ayarlamak isterseniz, protein ve yağ miktarı aynı kalacak; hesapladığınız sayıdan yağ ve proteini çıkardıktan sonra kalan sayıda karbonhidratı değiştireceksiniz.

Myfitnesspal gibi uygulamalarda, yediğiniz ürünün içeriğine ulaşabiliyorsunuz. Mesela yumurta seviyorum, her gün 4 tane yumurta yiyorum diyelim. Yumurtanın tanesi 50 gram dersek eğer, (siz tartabilirsiniz yumurtanızı); 4 yumurta 200 gram yapıyor. 200 gram yumurtada toplam 24 gram protein; 22 gram yağ var. Bunu günlük almam gereken protein ve yağ miktarından düşüyorum, gün içinde 75gr - 24 = 51 gram protein daha almam gerek. Ve gün içinde 55 - 22 = 33 gr yağ hakkım daha var.

Uzattım, toparlıyorum. Beslenmeniz için önerilen program menülerinde muhakkak bu protein/yağ/karbonhidrat dengesi göz önüne alınarak sunuluyorlar. Bu beslenme şeklini yiyen kilolu insanlar zayıflarken, zayıflarsa kaslanıyor. Programla verilen beslenme menülerine uymanız bu sebeple yararınızadır.

Kasları şişirmek için günlük ihtiyacınızın 4-5 katı daha fazla protein almanız lazım; 75 gram değil, 400-500 gram. Bu da günde 4-5 tabak tavuk tüketmeye eş. Bunu da yapamayacağımıza göre, "kaslarım büyüyecek, kaba görüntü olacak" diye korkmayın.

Yazının özeti aslında; çer çöp, ya da abur cubur diye isimlendirilen şeyleri yemediğiniz sürece, rahatlıkla kilo verebilirsiniz. Ancak az yiyeceğim diye de çok az yerseniz, vücut onu da sevmiyor. Ki ek olarak egzersiz ve idmanlarınızda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Ne kadar uzun vadeye yayarsanız, verilen kilolar o kadar kalıcı olur. İdeali haftada 1 kilo vermektir.

İntermittent Fasting yöntemini şifa orucu yapmadan önce 1 hafta denedim, ben tek öğünle sınırladım 24 saat yaptım yanii ve hiç zorlanmadım öğünlerimi protein salata bazen karbonhidrat ekleyerek yapmışdım. Kilo takılmamı o sayede yenmişdim. Sonrasında açlık hissim olmadığından 3 günlük şifa orucuna geçmişim. Eşimin müdahelesi etmesiyle 48 saatte bozup sonrasında 4-5 gün iştah patlaması yaşayıp verdiklerimi geri almıştım.

Şifa orucunu tavsiye eden ve muhalif olan çok uzman var. Şifa bulanlarda var. Herkesin harcı değil zaten yapmak ve sonrasında dikkat edebilmek. Ben 3 günü planlarken kilo vermeyi amaçlamıştım. Geçmişdede istemsiz olarak iki kez aşırı üzüntüden yemeden içmeden kesilip bir hafta içinde 2 beden inceldiğimi biliyorum ve sonrasında da iştahsızlık devam ettiği için hemen almamışdım uzun süre. Burdan yola çıkmışdım ama dikkat etmediğimden ilk denemem maalesef başarılı olmadı...

Kalori hesabı dikkat edilince evet zayıflıyor ya da koruyabiliyor insan. Ama birde şöyle birşey var ki kalori hesabıyla zayıflamayı çürüten bunu altüst eden DUKAN diyeti. Sınırsız protein alımı, bana göre kalori hesabıyla yemeyi altüst etmiş bir yöntem. Ha ne kadar sağlıklı uzun vadede o başka konu, ama matematiksel hesaplara uymuyor...ideal kiloda ve koruma evresinde kalori hesabı mantıklı olabilir.

Hamurişi seven bir toplum olarak yemek düzenimizi değiştirmeye gerçekten ihtiyacımız var, sağlıklı beslenme meraklısı ve uygulayıcıları artmakta hergeçen gün. Bir gün çoğu sofralar artık bilinçli hazırlanacak inanıyorum. Kilo ver sonra l, al ver bu duygu buna bizleri bilinçlendirerek yönlendirecek inşallah!!

Spor yapanların sayısında hergeçen gün artıyor, buda sevinilecek birşey. Ben Almanya' da yaşıyorum ve burada 80 yaşındakiler dahi bisiklet kullanıyorlar. Gerçi obezlerimde az değil patatesi çok sevmelerinden ve çeşit çeşit lezzetli ekmeklerinden olsa gerek. O lezzetsiz yemekleriyle nasıl kilo almayı başarıyorlar diycem ama işin içine aburcubur giriyor heralde...

Detoks konusunda neler düşünüyorsun merak ediyorum Leithia bi günde böyle bir yazı hazırla bizlere, vücudumuzun arınmaya ihtiyacı var demi. Eşyaların bakımı oluyorda vücudumuzun olmaz mı ? Ne dersin

Selam olivenoil ve kızlaaar :)

Bende bugün hep leithia nın yazılarını okudum gerçekten inanılmaz motive oldum hatta 7 dk lık karın egzersini yapmaya çalıştım kabaca :) hemde çok bilgilendim burdada paylaştığın çok iyi olmuş olivenoil :)

Bencede bugün besinlerimizden bahsedelim hem fikirde vermiş oluruz birbirimize mesela ara öğün yapıyomusunuz akşam enson kaçta yiyosunuz

Bugun öğlen killer abs yaptım deyim yerindeyse geberdim (töbe töbe) :) akşamda 30daylvl2 yapıcam siz böyle konuştukça max30 a acayip hevesleniyorum ama istikrarımıda bozmak istemiyorum açıkcası ama kesinlikle bu topikdeyim hiç biyere gitmiyorum :)
Kız sen beni çok güldürüyosun yaaa:KK70:

Gerçek hayatta da böyle komikmisin şekerim ya ne güzel, neşeli insanlar her yere enerji saçar, sende topiğimizin neşesisin fıstık:KK19:

Canım ben şu an iki öğün yiyorum. Sabah bir de akşam mümkün olduğunca erkene çekmeye çalışıyorum. 5 gibi falan yersem süper oluyor.

Dün hem çok geç yedik hemde eşim Türk bir yerden lahmacun yaptırmış. Yurt dışında yaşayan bizler maalesef heryerde et türü yemek yiyemiyoruz helal haram konularından, ancak güvenip bildiğimiz yerlerden oluyor. Yemek yemek için başka şehirlere gidiyoruz e buda çok sık olmuyor haliyle. Benim yaşadığım yerde fazla Türk yok o nedenle seçeneğimiz az, Türklerin çok olduğu yerlerde daha farklı tabii ama onlardada helal harama et konusunda dikkat edeni bulmak zor.. Ahh güzel vatanım ya RABBİM KIYAMETE KADAR BİRLİĞİMİZİ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BOZMASIN, düşman oyun tuzaklarını boşa çıkarıp ülkemizi her bakımdan güçlü eylesin !!En Büyük TÜRKİYEhergün dua ediyorum etmeliyiz kızlar bu zor günler çarçabuk aşılsın inş.

Konuyu dağıttım ama o yüzden 1 tane yiyeceğim dedim,1bucuk iki derken 2,5 oldu:KK11:bide tuzlu ayran şişdim tabii. Görmemiş gibi yedim.Ama bugün attım gibi a şişliği yarın görcez bakalım.aldın mı tartı ?

Canım biz tam ekip başlarsak daha da çok özeneceksin, hazır hissettiğinde gelirsin. Şu an gayet iyi gidiyorsun Max 30 a kondisyon kazanıyorsun, sen zorlanmazsın zaten Max30 da. Ayy bugün yazmandan yoruldum ayoll, gecede bakım varmış sitede. Bi soluklanayım sporumu yapmadım daha kız yazmaktan.spor geceye kalıcak galiba ..

yazılanları okumaya doyamadim resmen keşke daha daha uzun olsaydı dedim öğrenseydim dedim teşekkürler leithia:)
öğrenmeyi hep çok sevdim buraya daha önce üye olmalıymisim meğer. beslenme düzenimi baştan gözden geçirmem lazım benim de ya hep ya hiç modundayim :KK43: kiloları bir günde verme isteğine gelince ben cidden bir günde bir kilo alabiliyorum niye veremiyorum yaa;-(

Metebatur nerelerdesin Ayol, ses ver bi, naptın programları indirebildin mi? Demeyebildin mi kuzum ? Haber et bak...

Sumühendis caniko ders çalışıyor galiba Rabbim anlayışını çalışma azmini arttırsın şekerciim, inş güzel geçer sınavın. Birbirimizi dualarımıza katalım inşallah !! Arada ses ver sende müsait oldukça ama dersinizde zırt pırt bölme ok

yazılanları okumaya doyamadim resmen keşke daha daha uzun olsaydı dedim öğrenseydim dedim teşekkürler leithia:)
öğrenmeyi hep çok sevdim buraya daha önce üye olmalıymisim meğer. beslenme düzenimi baştan gözden geçirmem lazım benim de ya hep ya hiç modundayim :KK43: kiloları bir günde verme isteğine gelince ben cidden bir günde bir kilo alabiliyorum niye veremiyorum yaa;-(
Hiç üzülme vericezzz.. Sen sınav çalışırkende abur çukur yiyo müsün bakiim:KK43: ondan cozutmaların anladım bak şıp diye.. Yoluna koycaz tatlım takma kafaya..

Metebatur nerelerdesin Ayol, ses ver bi, naptın programları indirebildin mi? Demeyebildin mi kuzum ? Haber et bak...

Sumühendis caniko ders çalışıyor galiba Rabbim anlayışını çalışma azmini arttırsın şekerciim, inş güzel geçer sınavın. Birbirimizi dualarımıza katalım inşallah !! Arada ses ver sende müsait oldukça ama dersinizde zırt pırt bölme ok
ay allah razı olsun canım yaa sanırım benden büyüksün abla dememi ister misin? sormadan direk yazmak istemedim. ders çalışırken abur cubur aramıyorum ben daha çok akşam yemekten sonra oluyor sürekli aklımda cikolata gofret çekirdek türü şeyler hatta bazen sırayla gözümun önünden geçiyor tutup alıp yiyesim geliyor:-) bu arada tüm duaların için amin amin amin

O Olivenoil canımsın..:KK74:. Ben daha denemedim yarın ilk videoyla başlıcam bakalım, ekşisözlükten yorumları okudum gözüm korktu biraz ama olsun, modifiye olanlar var tıkandığım yerde onlarla devam ederim diye düşünüyorum. Şimdi kesin ne olarak pazar günü mü başlıyoruz... 30' max öncesinde Zumba yapmayı düşünüyorum, çok yorar mı acaba benio_O

X