İnsan sürekli mutsuz olur mu? Sizce normal mi?..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Bir insanın sürekli mutsuz olması normal mi arkadaşlar?.. Hep içimde mutsuzluk. Dua ederim çok, bazıları olurken bazıları olmaz.. Çocukken uyumadan önce ağlardım, şimdi de uzun süredir hep mutsuz uyuyorum.. Hep iyi olacak bişeyleri bekleyerek geçiyor.. Etrafıma bakıyorum ben gibi mutsuz göremiyorum.. Sizden de böyle olan var mı? Mutsuzluğumun nedeni, olmasını beklediğim mutlu günleri yaşayamamam. Dualarımı Allah'ın kabul etmemesinin bir nedeni vardır mutlaka ama neden? Ben şükretmeyen biri değilim ki..

Psikoloğa gitmeyi denediniz mi?
Çünkü hiç normal değil ve çok yıpratıcı, ki çocukken de durum aynıymış.

Hayatımda bir kez depresyona girdim.
Aylarca tek isteğim rahat nefes alabilmek oldu.
Atlattığımdan beri mutsuz olduğum gün olmadı.

Bir dönüm noktası olmalı, ya hayatınızı doldurun veya destek alın.

Çocukluktan, eskiden beri kaynaklanan sorunlar o kadar çok ki, onları eskiden sürekli düşünüp durur neden böyle diye sorgular hakkımı aramaya çalışırdım. Ama bir çözüm gerçekleşmedi.. Bu yaşadığım yerden de uzaklaştım ama sorunlardan kaçış olmadı. Şimdi psikologa gidip bunları anlatmak anlamsız. Ne yaşadığımı ben biliyorum, anlayamazlar ve çözüm olamaz. O evreyi geçtik.. Psikolog bana istediğim şartları sağlayıp mucize mi sağlayacak. Benim, atıyorum bakış açım değişse çevre değişmeyecek. Eskileri deşip karıştırmak bana fayda değil zarar verir.

sürekli birşeyleri bekleyerek mutlu olamazsınız ki zaten. mutluluk anlarda gizlidir. eğer genel olarak evinizde işinizde kendi içinizde huzurlu iseniz gün içinde mutlu olursunuz belki gördüğünüz bir kelebeğe belki yediğiniz bir parça çikolataya.

ne olunca mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz?

İnanın hayat toz pembe değil
Bence de uzaktan görenler ya bu cok mutlu derler bazende cok suratı asik derler , yani sabah iyise moralim ogleden sonra bozulabiliyo , yani hemen etkilenip huzursuzlugu ön plana çıkarmak benim elimde yada ikinci plana atmak ve yinede guleblmek sadece benim elimde

Mesela anlaşabileceğim konuşabileceğim bir iki kız arkadaşım olsa ben onları dinlesem onlar beni dinlese, bi tane de yani etrafıma bakıyorum herkes senelerce görüşüyolar konuşuyolar sonra oluyosa evleniyolar.. Öyle biri olsa da adam gibi.. Ama yok. Çok önceden de böyle istiyodum, 2 tane kız arkadaş 1 tane de güya erkek arkadaş.. Ama sonu iyi olmadı.. o iki kız saçma sapan zararlar sağladı o güya erkek olan da 2 gün mutlu olduysam 2 sene de sıkıntısını yaşadım. Şİmdi de dua etmeye çekiniyorum.. Zaten olmuyor.

Tabii ki istediğiniz şartları sağlamayacaklar.
Ama belki -siz de isterseniz- mutluluğun çevreden bağımsız da olabileceği algısını oluşturmaya çalışacaklar.

Bilmiyoruz yaşadıklarınızı, fakat melankoliyi bir yaşam tarzı olarak 'seçmiş' gibisiniz.

Dua etmeyi bırakmamalısın insanı rahatlatır dua etmek:)
Sosyal çevre edinmeye bak değişik kurslara katıl yeni arkadaşlar edinirsin
Paylaşma ihtiyacını böyle giderebilirsin

Anlıyorum... kız arkadaş olayı liseden sonra biten bişey. benim de sadece iş Arkadaşlarım var.
Çalışıyor musunuz?

Ne kadar da yanlış düşünüyorsun !!! Psikolog elbette sana ya da kimseye yeni bir hayat veremez.Buradaki amaç hayatına normal şekilde devam etmeni sağlamak.Psikolog sana yol gösterir ,o yolu sen gidersin.Bir şeyle yüzleşmeden ondan kurtulamazsın.İstediğin kadar görmezden gelmeye çalışsanda .Burada bu konuyu açabiliyorsun ve fikir istiyorsun fakat bir doktorun sana yardımcı olamayacağını söylüyorsun.Çok ironik bir durum !!!

mutlu olmak icin cevresel sartlarin degismesini bekleme bakis acini degistir.

Baska yolu yok bence mutlu olmamin.

En kotu olaylarda bile bi yonuyle teselli olmak lazim.

derdin bu olsun ne dertler var, bir de bir şey olsun diye bekleyince inadına olmuyor, akışına bırak hayatı, anın tadını çıkar bence, diğerleri zaten olur ama dedğim gibi akışına bırak, ve acaba duam niye kabul olmuyor deme, her dua kabul olsaydı ozaman bu dünyanın sınav olmasının ne anlamı kalırdı, akışına bırak

bakış açın değiştiğinde herşey değişecek.

psikologa gittim. ben sorunumum şu diye anlatırken aslında bambaşka şeyler çıktı çocukluğumla ilgili. o kadar değişti ki hayata bakışım, yaşayışım. çok şükür çok iyiyim artık.

psikolog ne yapacak ki diyen birine bişey yapamaz tabiki. önce inanmalısın.

Kova değil boğa burcuyum. Ama yükselenim kova.. Kovayla balık sınırında..
kova burcu maymun iştahlıdır da ondan sordum. bende tam olarak senin anlattığın gibiyim. ( kova burcuyum) sürekli mutsuzum. ama bakıyorum hayatımda eller tutulur bişi hakikaten yok. iş var ama öylesine, eş vardı o da yok :) eğitim dersen istediğim bölümü okuyamadım. hepsi yarım yamalak yani.

Önyargılı,
inatçı,
at gözlüklü bir fanatik değilsen Dr. 'a git.
Belki onlar senden daha çok şey biliyorlardir duyguların hakkında.

dr a gidecek bir durumum olsa giderim ama şu anda öyle bir durum yok. Daha önce bir iki kez gittim farklı zamanlarda daha çok sorunum vardı. psikolog benim çocuklarımda da var normal dedi. Dr da normal anlattıklaırn dedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…