İnsan olecegini hisseder mi?

İnsan kendi ölümünü hissedebilir mi bilmiyorum ama kendi ailemden iki kişinin ölümünü önceden hissettim ben. Hatta bunlardan biri yakın akrabamız, zamanında böyle bir şey söylemişti ölüp gidecek gibiyim diye. Allah korusun deme öyle falan demiştik. Bir yıl sonra vefat edince annem de ben de onun o an söylediği şeyin gerçekleşeceğini hissetmiş ve birbirimize söylememişiz dillendirmemek için. Ben söylenen, yazılıp da bir yerde kalan bazı şeylerin boşuna olmadığını düşünürüm, erken yaşta vefat eden insanların sosyal medya geçmişlerinde yazdıkları falan da bunu gösterdi bana. Bizim büyükler hep içinizden kötü bir şey geçse dillendirmeyin, veya bir hastalığı bile anlatırken elinizi bedeninize koyarak göstermeyin derlerdi. Hakikaten akla dayanır bir yanı yok ama bu gördüklerimden sonra dikkat ediyorum. Belki geçici bir depresif haldesinizdir, böyle fikirlerinizi çok yaymayın bence belki desteğe ihtiyacınız vardır.

Psikolojik degil eminim cunku korkum kaygim yok kalbim cok rahat hatta icimden ilik su akiyor gibi bu ara herkes cok sessizlestin diyor ama sebebini bilmiyorum olecegimi hissediyorum ve genelde hislerim yaniltmaz beni sizce hissedilir mi?
ay bu normal birşey değil bence kesin psikolojik. birşeyden etkilenmişsinizdir bir filmden ya da bir konuşmadan. Ölüm öyle hafife alıncak birşey değil yani bir yakınımı kaybettim uzun süre kendime gelemedim.

Bence hisseder ama hissettiğini farketmez.

Mesela bir arkadaşım hep “ben evlenmem zaten, benim çocuğum olmaz, okuyup napıcam işe mi gireceğim sanki” derdi, 23 yaşında öldü. Ama bunlar hep goygoy yaparken söylediği şeylerdi, “ben erken öleceğim” gibi bir duygu hissettiğini düşünmüyorum

Psişik yönünüz kuvvetlidir. Bu sizde olan bir özelliktir. Kimbilir belki çok daha fazlası da mevcuttur.

Psikolojik degil eminim cunku korkum kaygim yok kalbim cok rahat hatta icimden ilik su akiyor gibi bu ara herkes cok sessizlestin diyor ama sebebini bilmiyorum olecegimi hissediyorum ve genelde hislerim yaniltmaz beni sizce hissedilir mi?
Daha önce de söyledim konunda. Lütfen destek al.

Annem vefat etmeden önceki hafta çok sessizlesmişti, o kadar masum ve kendi haline bürünmüştü ki hiç aklımıza gelmedi aniden öleceği, bir güzellik gelmişti annecigime sükunetle beraber , bence annem öleceğini hissetmiş olabilir ama biz hissetmedik Bu arada depresyonda olabilirsiniz, rabbim hayırlı uzun ömür versin size...

Benim çok kilit zamanlarda içime doğan şeyler hep çıktı ise başlayacağımı hissettim, birim değiştireceğimi, pandemiden çok önce değişik birseyler olacağını, eşimle daha tanıştığımız zaman benim şehrimde yaşayacağımızi, sağlık problemimi daha küçücükken bilmem imkansizken.. listem kalabalık. Bazen belirginlesiyor ztn diğerlerinden ayirabiliyorum
Ama ölüm başka birsey
Bu dönem çok yüzleştik bence o yüzden
Empati yeteneğiniz yüksek ise etkilemiştir

Bu arada biz eşimin babasını hissetmisiz ama farkında değildik bizim başımıza gelmez sanıyorduk. Esim Son görüşmede insallah bir daha görürüm demişti. Bende ona bir konuda kızıp ölüme bağlıyordum

Sizin bu hissettiğiniz tıpdaki adını bilmiyorum ama bizdeki adı vesvese. Azrailin yardımcıya ihtiyacı yok.

Başbakan olacağım diyen meral akşener şok

Bir yoğun bakım doktoru birinin öleceğini anlıyoruz
Ölümün bir kokusu var demişti
Öleceğini anlayamazsın bence

Allah ömrünüzü hayır üzre bereketli kılsın.
Ölüm hissedilir mi bilmiyorum ama birkaç örneğine şahit olmuştum daha önce.

Benim hislerim çok kuvvetlidir; saat kullanmama hiç gerek yok mesela, gün içinde acaba saat kaç diye geçiriyorum içimden, aklıma ilk geleni ben saate bakınca görüyorum hemde dakikasına kadar.
Bazen durup dururken 40 yaşımda öleceğim geliyor aklıma..
Ama bilinmez tabi.

3.gozum acik maalesef olacaklari onceden seziyorum secim 2.tura kalir dedim annemlere dalga gectiler kaldi
Yalnız 3. göz açıldığında göz perdesi kalkar ve görmediğimiz şeyleri görmeye başlarsınız
Siz de nesnelerin asıl hallerini görebiliyor musunuz

Sizin bahsettiğiniz hislerin kuvvetli olması
Kadınların hisleri kuvvetli olur zaten

yakın zamanda bir konu açılmıştı bir ay sonra öleceksin demişlerdi üyeye rüyasında
O ne oldu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…