İnsan neden hayattan zevk almaz ?

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
merhabalar..
sorun eşim. uzun zamandır eşimde sürekli uyku hali, iştahsızlık ve halsizlik var. sanki hiç bişeyden mutlu olmuyor. hayattan hiç bir amacı yok gibi öyledine yaşıyor. dün uzun uzun konuştuk. bana hiç bi sebeb yokken mutsuz olduğunu hayattan zevk alamdığını hiç bişey yapmak istemediğini söyledi.tam içinde bişeyler yapmak için heveslendiğini ama yapsam nolcak diyerek ya da bir sürü olumsuz şey düşünerek vazgeçtiğini ve vurup kafayı yattığını söyledi.bazen insanlarla konuşurken bile bi anda uzaklaşmak susmak hiç bişey düşünmek istemiyormuş. ben gerçekten analmıyorum. nasıl bi insan bu kadar umutsuz olur. sanki yaşayan bi ölü eşim. maddi sıkıntılarımız var. ondanda etkileniyor sanırım. sürekli bişey yapmak istese bile maaliyetini düşünüyor vazgeçiyor. hayattan tat almıyor. bunu banada yansıtıyor. vardiyalı bi işte çalıştığı için birbirimizi çok sık görmüyoruz.o 8 saat 3 vardiyada çalışıyor ben 11 saat gündüz çalışıyorum ve çoğunlukla evde yanlız oluyor ve yatmaktan başka yapacak bişey yok diyor. ben bu vardiyalı işinde etkisi olduğunu düşünüyorum ama o kabul etmiyor. 6 senedir aynı yerde çalışıp daha önce böyle olmadığını söylüyor.bu huzursuzluğu tüm düzenimizi bozuyor. 3 yıllık evliyiz bebek istememize rağmen olmuyor. çünkü eşim cinsel anlamda da çok isteksiz. o bile onun için boş şeyler. hiç bişey tat almıyor ben ne yapabilirim ki... :26: psikyatra gitmeyi de kabul etmiyor. eşim için napabilirim. lütfen yardımcı olun onun yerine ben bi psikologla görüşsem ona bi faydam olur mu :26:çünkü çok denedim onu psikoloğa gitmeye ikna edemedim

Eşinizin durumu bir depresyonu düşündürtüyor. Siz eşinizin bir psikiyatra gitmesi konusunda ikna edemediyseniz, eşinizin sözünü dinleyeceği bir aile büyüğü devreye girebilir. Depresyon mutlak tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır, yoksa tüm düzeni altüst eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…