- 12 Ocak 2016
- 226
- 838
- 103
- Konu Sahibi gosrilankago
-
biz ona kiraya vermek istemedik ki o kendi ısrar kıyamet aman eşyalarınızı kiracı mahfetmesin diye diye geldi daha biz taşınmadan yerleşti, ona bakarsanız madem kira almıcam ben evi hiç kiraya vermesem boş tutsam daha iyiydi en azından eşyalarım eskimezdi. kv zor durumda olsa haklısınız ama 2 evden kira gelirim var 3. de olsun kurnazlığı yaparsa kimse kusura bakmasın o bizi salak yerine koyuyorsa ben de avukat gonderirim.bakın bu dedikleriniz doğru olsa da
kv kira vereceğim dese de olmaz öyle deyip yabancıya kiraya vermeliydiniz
dost ile ye iç alış veriş etme demiş atalar, boşuna mı
kv de ile aram iyi değildir vs vs ama kapısına hem de yalan söyleyerek, korkutmak için birini göndermek, zorla kiraları istemek vs bana uymaz
o evi satar yine de kapısına kimseyi gönderemem
biz ona kiraya vermek istemedik ki o kendi ısrar kıyamet aman eşyalarınızı kiracı mahfetmesin diye diye geldi daha biz taşınmadan yerleşti, ona bakarsanız madem kira almıcam ben evi hiç kiraya vermesem boş tutsam daha iyiydi en azından eşyalarım eskimezdi. kv zor durumda olsa haklısınız ama 2 evden kira gelirim var 3. de olsun kurnazlığı yaparsa kimse kusura bakmasın o bizi salak yerine koyuyorsa ben de avukat gonderirim.
hadi eşimin annesi diye eşim kira almak istemeyebilir, ama ben zaten kendi ailemin ev için yaptığı masrafı istemek için avukat arkadaşımı gonderdim. Bir anda kv tamam kiralarını ödeyeyim o zaman diye kendi döndü. Sonuçta benim anam babam kv güzel evde otursun diye yapmadı o kadar masrafı.
Vallaha mıdünyada her insan bu bilince sahip mi yani... neden bu hepimizin bildiği cümlelerle bana ders vermeye çalıştınız anlayamıyorum. Ben eğitimciyim ve herkes eğitimden nasip alamıyor dünyada birçok insanın hayvandan farkı yok. Birçok insan içgüdülerden ibaret yaşıyor. Ama bu demek değil ki çocuklar hayatta bir şansı hak etmiyor. Anne babası kedilerden farksız hareket etti, korunmayı anlayamadı beceremedi diye bir ellerinden tutan olmamalı mı, kadetine mi terk edilmeli onlar... her çocuk gelecek için bir umuttur bu benim fikrim tabii. Yani rica ediyorum böyle basit basit cümlelerle bana cevap yazmayın, karşılık vermem zaten
bir kıssa;Dediğiniz gibi düşünüp insana yardım ettiğimde bebeklerim aç diye ağlanan kadının aldıgım mamaları ınternette sattıgına sahıt oldum.Allah!a havele ettim.Gözümle görmedikce insana yardım etmeyı pek tercih etmıyorum.Birkaç tanıdıgım erzak alıp goturuyor onlara etmeye calısıyorum.Onun dısında hayvanlara yaptıgım yardımi zerre sorgulamam ama insanlara yaptıgımda hep acaba mı oluyor? dusunceye fıtne karısıyor bunun sebebı de insan sandıgımız insanlıktan nasibini almamıslar!!! hayvan en azından kursagına gıdıyor saglıgına gıdıyor.İnsana yardım yapıyorsunuz gidiyor sigara alıyor yaptıgınız yardımı satıyor.Bu yuzden kımse bana ınsanlıktan bahsetmesın
ben sizi anladım da bana çok uç geldi
anam babama masraf da yaptırmam, yaptılarsa da o evin kapısından kv yi sokmam
bir hata yapar sokarsam da içerim soğuk suyu üstüne
aslında sizin talebinize değil de ben bir avukatın bunu istemeye kv nin kapısına gitmesine takıldım galiba
Kim ne kdr doguruyorsa dogursun kimene ya. Bu ne mantık çocuklu aile fakir olamaz mantığı. Belki bir anda iflas etti belki. Devlet okulunda okutacak kimene ayrıca bizim eve temizliğe gelen kadının dört çocuğu var kadın evlere temizliğe gelio. Çocuğunu kimseye muhtaç etmiyor ama ben içimden gelip para veriyorm örneğin zekat vs eee çocuk niye dört çocuğu var mi dicem kadın çalışıyor zaten. Anlamyr bu saçma mantigi ona bakılırsa herkes ozmn Türkiye şartlarında tek cocuk yapmali. Anca gecinilirDoğru bulmayabilirsiniz ama biz yardım ettikçe ailelerin kafasına yerleşen Allah rızkını veriyor mantığını nasıl onleyeceksiniz. Daha çok üreyecekler bu sefer. Çocukların suçu yok ama bu çocukların geleceği için de endişelenecek kişi ben olmamalıyım.
O fıtratında vazgeçmiyorrsa ben niye vazgeçin dimi. Harika kıssadan hissebir kıssa;
bir gün hazreti Musa, ayağına dikenli çalı dolanmış bir köpeği kurtarmaya çalışırken, etrafındaki 'akıllı' insanlar demişler ki; ya Musa, köpek seni ısıracak bırak uğraşma! derken köpeği kurtarmış ama bu arada köpekte onu ısırmış.
bak gördün mü demişler; demedik mi ısıracak diye...
hazreti Musa demiş ki;
''anormal bir şey yok bunda... o kendine yakışanı yaptı. bende kendime yakışanı yaptım. ve sizlerde kendinize yakışanı yaptınız.''
şimdi dağılabilirsiniz. :)
Evi varken neden otursun ki sizin evinizde? Hadi kalacak yeri,geliri olmasa tamam ama 2 evi olan insan birinde oturup,birinin kirasını alabilir. Aç gözlülük bu. Ne koparsam kar kafası.
Çok haklısınız. Kararınızdan dönmeyin.Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
Bu gören Musanın Eşi koşa koşa kendisini bir tabakta Musaya sunmuş zira köpek ısırığından kuduz kaparsa gözü başka kadınlara kaymasın diye bir kap yemek koyup tabağa yani kendini sunmuş Musaya...bir kıssa;
bir gün hazreti Musa, ayağına dikenli çalı dolanmış bir köpeği kurtarmaya çalışırken, etrafındaki 'akıllı' insanlar demişler ki; ya Musa, köpek seni ısıracak bırak uğraşma! derken köpeği kurtarmış ama bu arada köpekte onu ısırmış.
bak gördün mü demişler; demedik mi ısıracak diye...
hazreti Musa demiş ki;
''anormal bir şey yok bunda... o kendine yakışanı yaptı. bende kendime yakışanı yaptım. ve sizlerde kendinize yakışanı yaptınız.''
şimdi dağılabilirsiniz. :)
Diyecegim tek şey hayvanlara yardim edinEşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
e o da, sonunu kötüye vardıranların sorunu. onlarda kendine yakışanı yapacak elbet. :)Bu kıssadan hisselerin sonu kötüye gitmiştir hep
yazdığınız kısmın mevzuyla ilgisini kuramadım. ne tabak takıntısıymış arkadaş. :)Bu gören Musanın Eşi koşa koşa kendisini bir tabakta Musaya sunmuş zira köpek ısırığından kuduz kaparsa gözü başka kadınlara kaymasın diye bir kap yemek koyup tabağa yani kendini sunmuş Musaya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?