insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Kedilere gösterdiğiniz toleransı , anne babası kediden farksız , hayata yenik başlanış çocuklar için de gösterebilirsiniz demek istedim ama işte anlamak var anlamak var. Sığ insanlarla derin konuşmaya gerek yok

Tabi ki hayvan derneklerine de yardım edilmeli

Ama konuda bana tuhaf gelen , kayınvalidenin kapısına avukat göndermek Maddi durumu iyi evleri dükkanları var diyorsunuz Bu evler dükkanlar size kalacak sonuçta E sizin de maddi durumunuz iyiymiş Kira dediğin 1000-1500 TL gibi bir sey insanın annesinin kapısına avukat gondermesi.. ne bileyim

tekrar söyleyeyim anlamamışsınız belli, ben söz konusu 4 çocuklu bu aileye yapılan yardıma yorum yapmadım, kediler hakkındaki düşüncenize yaptım. tabiki dışarıda başını sokacağı bi evi olmayan bir çocuktan bahsediyor olsaydık söyleyeceklerim farklı olurdu,

ama 4 çocuklu bu ailenin yiyecek ekmek bulamadıklarını düşünmüyorum, eğer yanlışsam konu sahibi beni düzeltsin, başını sokabildikleri bi evleri de vardır eminim.
ya o doğururken bize sormayan kedi-köpekler kışın soğuğunda yazın sıcağında önceliğim tabiki kedi köpek olacak haklısınız anlamak var anlamak var bence de derin düşüncelerinizle beni yormayın

HAyvann veya insan ikiside birer canli yardım konusunda ihtiyaç sahibi olan tüm canlılara yardım edebilirsin
Kvbaya uyanıkmış yardim tabiki gerekli kurumlar yardım sağlayabilir
Araştırın bi konuyu

ama 4 çocuklu bu ailenin yiyecek ekmek bulamadıklarını düşünmüyorum, eğer yanlışsam konu sahibi beni düzeltsin, başını sokabildikleri bi evleri de vardır eminim.
Konu sahibi sanki çok hümanist o da kendi yorumunu yapıyor zaten. Neyse bana ne zaten herkes parasını istediği gibi harcar.

Kv 2 evden kira alıyor hemde onun akrabası o yardım etmeli, bu devirde insanlar açlıktan ölmez ama hayvanlar ölüyor, bence hayvanlar dişleri yokken bazen 3 gün boyu bir şey yemiyorlar yinede söyleyemiyorlar, sokak hayvanları insanlardan daha zor durumda.

Anne olmadan önce hayvanları seçerdim, ama şimdi kesinlikle çocuklara yardım ederim.
Tabu ki tercihtir, yardımın her türlüsü makbuldür, insan canı da, hayvan canı da candır.

Ama en azından bir süreliğine çocukların ihtiyacını giderirdim imkanım dahilinde.

hiç bencillik değil, hayvanlara yardıma devam,
ben sadece hayvanlara yardım ediyorum. Onların yardıma daha muhtac olduğunu düşünüyorum.

İlk önceleri her karsilastigim magdur aileye neden bukadar çocuk diye sorardim, taki bir magdur ailenin "Devletin vereceği dogum parasini alabilmek için" dedigini duyana kadar simdi sormuyorum artık
Gönüllü olarak gittigim aillerde nelerle karsilastigima inanamazsiniz
Ama bu gerekceler o magdur cocuklarin masum masum bize bakmalarini gormeyecek duruma getirmiyor beni
Dedigim gibi o cocuklarin gelecegini düsünme gibi bir zorunluluğunuz yok, buna gerekçe aramanıza da gerek yok...

kesinlikle sizin gibi düşünüyorum, demek ki Allah rıskını veriyor diye durmadan üreyebilirler.

Tabiki üreyecekler, çocukların eğitim ihtiyacı da olduğu 4. çocuktan sonra mı akıllarına gelmiş. Ve 200 euro masraf çıkarılmış. Kendisi kazanırken neden o parayı hesap edemiyor?

valla konu dağılmasın diye ben de yazmak istemedim. konu sahibi neler yaşadı bilemiyorum ama avukat göndermek, durumun iyi iken aileden kira istemek ne bileyim bana da değişik geldi. bırakın otursunlar ne olacak ki! oradan gelecek kiraya muhtaç değilseniz ben de isteyemezdim bana kiramı verin diye.

Ben şunu anlatamadım sanırım biz burda euro kazanıyoruz diye zengin olmuyoruz burda da kira ödüyoruz mesela. Evi kv ye kiraya vermeseydik 3500 tl kira gelirimiz olacaktı her ay belki emekliliğimizde Türkiyede de birikmiş paramız olacaktı. Bunun yerine kv nin evinin kirasına tamam dedik o da 2000 tl civarı. Burda olay enayi yerine konmak, eve ben geçiyim kira veririm deyip üstüne yatmak. Ayrıca kv den bize bişey kalacağı yok çünkü çocuk yapmıyoruz o yüzden herşeyi eşimin kardeşine bırakacağını her fırsatta söylüyor. Ayrıca hiç emek vermediği bir evde neden otursun, üstelik eşim ve ailem çılgınca ev için masraf yaparken salağa yattı uzun süre nasılsa gelin iyi kazanıyor onlar yapsın dedi. Ne hakla oturup da kira vermeyecsk benim ailem enayi mi tabii ailemin yaptığı masraf için avukat gönderme hakkım var.

Allah rızkını verir diye yapıp yapıp duruyorlar sonra yardım gelince de aha işte bereketiyle geldi diyorlar bu bir kısır döngü kimse kusura bakmasın. Ben hayvanlara yardım ederim. İnsan kendini diğer canlılardan ayıran en önemli şeyi kullanıp bir aile planlaması yapamıyorsa kendi bilir.

Peki nasil emin olabilirsiniz ki muhtac olduklarına?
Kayınvalideniz 2 evden kira alıyorsa kendi de yapabilir yardım pek ala.
Son olarakta para sizin,istediğiniz şekilde kullanırsınız,sizin tasarrufunuz bu. Hayvanda besleyebilirsiniz,bir çocukta sevindirebilirsiniz. Kimin ne dediğine takılmayın bu konuda zira kararı siz vereceksiniz.

Evi varken neden otursun ki sizin evinizde? Hadi kalacak yeri,geliri olmasa tamam ama 2 evi olan insan birinde oturup,birinin kirasını alabilir. Aç gözlülük bu. Ne koparsam kar kafası.

bakın bu dedikleriniz doğru olsa da

kv kira vereceğim dese de olmaz öyle deyip yabancıya kiraya vermeliydiniz

dost ile ye iç alış veriş etme demiş atalar, boşuna mı

kv de ile aram iyi değildir vs vs ama kapısına hem de yalan söyleyerek, korkutmak için birini göndermek, zorla kiraları istemek vs bana uymaz

o evi satar yine de kapısına kimseyi gönderemem

Ben konudaki yardım istenen aile olarak bakmadım. Konu sahibi insanlara yardım etmeyi hiç düşünmedim tarzı bi cevap yazmıştı ona binaen yazdım. Anne baba sorumluluk almıyorsa devletin de bakımdan anladığı ortadysa imkan varken banane diyebilmeyi anlayamıyorum anlaşılacak bi yanı da yok benim için. Bunlar da çocukların şanssızlığı deyip geçilecek kadar basitse sizin için o sizin bileceğiniz iş tabi. Ne diyeyim

Bence kendinizi doğru ifade edemediğiniz ya da bazı düşünceleriniz bazı arkadaşlarımıza ters geldiği için yazdıklarınız garipsendi ama yazdıklarınız üzerinden değerlendirince ben size hak verdim.
Siz evlenirken suya sabuna el sürmeyen kayınvalideniz, yurtdışına gidince bunlar çok para kazanacak düşüncesiyle ne koparsam kardır demiş, evladım gurbette çalışıyor, malı mülkü olsun demek yerine evladını para ağacı gibi görüyor galiba, sizde buna kızıyorsunuz, iyi niyetli olsa, kendi evleri dükkanı geliri olmasa ve sizin evinize ihtiyacı olsa kira talebiydi, avukattı uğraşmazdınız.

Söz konusu anne diye kira istemeniz tuhaf bulunmuş ama anne var evladının evini tadilat yaptırıyor, anne var hiç ihtiyacı yokken muhtaç değilken, bir tuğlaya hakkı geçmeyen eve oturup yetmezmiş gibi kendisine ev alınsın para gönderilsin diye bekliyor, buna kaçımız eyvallah deriz?

Ben demem, öz annem de olsa demem, kayınvalidem de olsa demem.

Kayınvalideniz aileye gönderilecek para kendi cebinden çıkacak diye paniklemiş:)) siz bencil kayınvalideniz hayırseverse eğer 2 ev 1 dükkan kirasından birini hayrına aileye göndersin.

Adam çocukların fotoğrafını gönderip sizden alacağı yardımı 200 € olarak belirleyerek kendini belli etmişti zaten.

Son düzenleme:
Ben anne olmadan önce sizin gibi düşünürdüm insana yardım etmektense hayvana yardım daha mantıklı gelirdi bana ama ne zamanki anne oldum çocuklar işte o zaman bende işler değişti. Benim için çocukta hayvanda aynı kefede bende çok yokluk çektim babasız büyüdük 3 kardeş yeri geldi aç yattık ama biri bize yardım ettiğindeki mutluluğu anlatamam. O yüzden ben çocuklara yardım ederdim sanırım.

ben konunun eski detaylarını bilmiyordum. o zaman haklısınız gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…