- 4 Ekim 2012
- 16.666
- 32.984
- 798
- Konu Sahibi gosrilankago
-
Kedilere gösterdiğiniz toleransı , anne babası kediden farksız , hayata yenik başlanış çocuklar için de gösterebilirsiniz demek istedim ama işte anlamak var anlamak var. Sığ insanlarla derin konuşmaya gerek yokzaten düşüncelerimi çok sığ bulduğunuz belli, ama sizin "kedilerin üremesi konusunda bize sormamış olması" düşünceniz çok derin.
demek ki eğitimci olmak, yanında derin düşünebilmeyi getirirmiş
tekrar söyleyeyim anlamamışsınız belli, ben söz konusu 4 çocuklu bu aileye yapılan yardıma yorum yapmadım, kediler hakkındaki düşüncenize yaptım. tabiki dışarıda başını sokacağı bi evi olmayan bir çocuktan bahsediyor olsaydık söyleyeceklerim farklı olurdu,Kedilere gösterdiğiniz toleransı , anne babası kediden farksız , hayata yenik başlanış çocuklar için de gösterebilirsiniz demek istedim ama işte anlamak var anlamak var. Sığ insanlarla derin konuşmaya gerek yok
Konu sahibi sanki çok hümanistama 4 çocuklu bu ailenin yiyecek ekmek bulamadıklarını düşünmüyorum, eğer yanlışsam konu sahibi beni düzeltsin, başını sokabildikleri bi evleri de vardır eminim.
Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
İlk önceleri her karsilastigim magdur aileye neden bukadar çocuk diye sorardim, taki bir magdur ailenin "Devletin vereceği dogum parasini alabilmek için" dedigini duyana kadar simdi sormuyorum artıkDoğru bulmayabilirsiniz ama biz yardım ettikçe ailelerin kafasına yerleşen Allah rızkını veriyor mantığını nasıl onleyeceksiniz. Daha çok üreyecekler bu sefer. Çocukların suçu yok ama bu çocukların geleceği için de endişelenecek kişi ben olmamalıyım.
kesinlikle sizin gibi düşünüyorum, demek ki Allah rıskını veriyor diye durmadan üreyebilirler.
valla konu dağılmasın diye ben de yazmak istemedim. konu sahibi neler yaşadı bilemiyorum ama avukat göndermek, durumun iyi iken aileden kira istemek ne bileyim bana da değişik geldi. bırakın otursunlar ne olacak ki! oradan gelecek kiraya muhtaç değilseniz ben de isteyemezdim bana kiramı verin diye.Tabi ki hayvan derneklerine de yardım edilmeli
Ama konuda bana tuhaf gelen , kayınvalidenin kapısına avukat göndermek Maddi durumu iyi evleri dükkanları var diyorsunuz Bu evler dükkanlar size kalacak sonuçta E sizin de maddi durumunuz iyiymiş Kira dediğin 1000-1500 TL gibi bir sey insanın annesinin kapısına avukat gondermesi.. ne bileyim
Ben şunu anlatamadım sanırım biz burda euro kazanıyoruz diye zengin olmuyoruz burda da kira ödüyoruz mesela. Evi kv ye kiraya vermeseydik 3500 tl kira gelirimiz olacaktı her ay belki emekliliğimizde Türkiyede de birikmiş paramız olacaktı. Bunun yerine kv nin evinin kirasına tamam dedik o da 2000 tl civarı. Burda olay enayi yerine konmak, eve ben geçiyim kira veririm deyip üstüne yatmak. Ayrıca kv den bize bişey kalacağı yok çünkü çocuk yapmıyoruz o yüzden herşeyi eşimin kardeşine bırakacağını her fırsatta söylüyor. Ayrıca hiç emek vermediği bir evde neden otursun, üstelik eşim ve ailem çılgınca ev için masraf yaparken salağa yattı uzun süre nasılsa gelin iyi kazanıyor onlar yapsın dedi. Ne hakla oturup da kira vermeyecsk benim ailem enayi mi tabii ailemin yaptığı masraf için avukat gönderme hakkım var.valla konu dağılmasın diye ben de yazmak istemedim. konu sahibi neler yaşadı bilemiyorum ama avukat göndermek, durumun iyi iken aileden kira istemek ne bileyim bana da değişik geldi. bırakın otursunlar ne olacak ki! oradan gelecek kiraya muhtaç değilseniz ben de isteyemezdim bana kiramı verin diye.
Evi varken neden otursun ki sizin evinizde? Hadi kalacak yeri,geliri olmasa tamam ama 2 evi olan insan birinde oturup,birinin kirasını alabilir. Aç gözlülük bu. Ne koparsam kar kafası.Ben şunu anlatamadım sanırım biz burda euro kazanıyoruz diye zengin olmuyoruz burda da kira ödüyoruz mesela. Evi kv ye kiraya vermeseydik 3500 tl kira gelirimiz olacaktı her ay belki emekliliğimizde Türkiyede de birikmiş paramız olacaktı. Bunun yerine kv nin evinin kirasına tamam dedik o da 2000 tl civarı. Burda olay enayi yerine konmak, eve ben geçiyim kira veririm deyip üstüne yatmak. Ayrıca kv den bize bişey kalacağı yok çünkü çocuk yapmıyoruz o yüzden herşeyi eşimin kardeşine bırakacağını her fırsatta söylüyor. Ayrıca hiç emek vermediği bir evde neden otursun, üstelik eşim ve ailem çılgınca ev için masraf yaparken salağa yattı uzun süre nasılsa gelin iyi kazanıyor onlar yapsın dedi. Ne hakla oturup da kira vermeyecsk benim ailem enayi mi tabii ailemin yaptığı masraf için avukat gönderme hakkım var.
Ben şunu anlatamadım sanırım biz burda euro kazanıyoruz diye zengin olmuyoruz burda da kira ödüyoruz mesela. Evi kv ye kiraya vermeseydik 3500 tl kira gelirimiz olacaktı her ay belki emekliliğimizde Türkiyede de birikmiş paramız olacaktı. Bunun yerine kv nin evinin kirasına tamam dedik o da 2000 tl civarı. Burda olay enayi yerine konmak, eve ben geçiyim kira veririm deyip üstüne yatmak. Ayrıca kv den bize bişey kalacağı yok çünkü çocuk yapmıyoruz o yüzden herşeyi eşimin kardeşine bırakacağını her fırsatta söylüyor. Ayrıca hiç emek vermediği bir evde neden otursun, üstelik eşim ve ailem çılgınca ev için masraf yaparken salağa yattı uzun süre nasılsa gelin iyi kazanıyor onlar yapsın dedi. Ne hakla oturup da kira vermeyecsk benim ailem enayi mi tabii ailemin yaptığı masraf için avukat gönderme hakkım var.
Ben konudaki yardım istenen aile olarak bakmadım. Konu sahibi insanlara yardım etmeyi hiç düşünmedim tarzı bi cevap yazmıştı ona binaen yazdım. Anne baba sorumluluk almıyorsa devletin de bakımdan anladığı ortadysa imkan varken banane diyebilmeyi anlayamıyorum anlaşılacak bi yanı da yok benim için. Bunlar da çocukların şanssızlığı deyip geçilecek kadar basitse sizin için o sizin bileceğiniz iş tabi. Ne diyeyimİyi de ana babanın görevi çocuklarının sorumluluğunu çekmektir.Anne baba çekemiyorsa zaten devlet bakmakla yükümlüdür.Bunun için vergi ödüyoruz.Açıkçası konu sahibin son yazdıklarından sonra baba'da cok umursuyor gibi durmuyor.Cocukların sanşsızlığı böyle bir ailede dünyaya gelmeleri..Konu sahibi elinden geleni yapmiş.İş bulmuş çalışmak isteyen yok,eşi de çalışmiyor muhtemelen.Hasta yatalak olsa durumu olmasa anlarım ama bu cocuk üzerinden sömürü yapmaya giriyor.Anne babanın görevi cocukları düşünmektir.Burdan anladığım hazır para istiyorlar.Oh ne ala.
Türkiyedeki hesabımda belli bir miktar para bıraktım sırf bu hayvan derneklerine düzenli yardım gonderebileyim diye. Aslında özet geçmiştim ama yeniden geçeyim. Evi eşim aldı tamamen kendi birikimiyle, ailem tadilatını yaptırdı dayadı döşedi, sonra bizim yurtdışı işi belli olunca kv dedi ki ben oturcam burda eşyalarınıza yazık olmasın benim evimin kirasını size veririm. Kendisinin 2 tane ayrıca evi var, bir dükkanı var baya kira geliri var yani, kısaca bizim eve çöktü ve kira vermedi 10 ay boyunca . Gönderdiğimiz avukat resmi bir avukat değil, sadece avukat bir arkadaşımız gözünü korkutmak için gitti ve benim ailemin yaptığı masraflarının hepsinin faturalı olduğunu ve kira vermezlerse benim bunları talep edebileceğimi anlattı. O şekilde 10 aylık kiramızı aldık. Şimdi gerisini verecek mi bilmiyoruz evde hala oturmaya devam ediyor çünkü. Kira sozleşmesi filan yok tabii ki, ama oğlu da olsa eve kira vericem diye çokup de vermemezlik yapamaz. Biz de burda kira ödüyoruz sonuçta euro kazanıyoruz ama euro harcıyoruz. Neden birikmesin ki paramız Türkiyede ne hakkı var el koymaya.
Okullar kapalıyken eğitim için destek istemeleri asıl ilginç olan
Bence kendinizi doğru ifade edemediğiniz ya da bazı düşünceleriniz bazı arkadaşlarımıza ters geldiği için yazdıklarınız garipsendi ama yazdıklarınız üzerinden değerlendirince ben size hak verdim.şu an aileyi onun üstüne saldığımız için yine triplere girdi. Eşimi aradı baya bir saydırdı. Elalemin çocuğu annesine ev alıyor,sen benden kira istiyorsuna geldi yine olay. Zaten ne yaşarsak yaşayalım olay bizim evde oturmasına ve ondan kira istememize geliyor bir şekilde.
Aile içinde manisa kulada mermer fabrikasında tanıdık buldu eşim oraya işe girmesi için adama haber verdk gitsin gorussun diye. Ama adam korona bitince ben işime geri donerim diyerek bu teklife pek sıcak bakmadı. Demek ki çok da ihtiyaçları yok.
ben konunun eski detaylarını bilmiyordum. o zaman haklısınız gerçekten.Ben şunu anlatamadım sanırım biz burda euro kazanıyoruz diye zengin olmuyoruz burda da kira ödüyoruz mesela. Evi kv ye kiraya vermeseydik 3500 tl kira gelirimiz olacaktı her ay belki emekliliğimizde Türkiyede de birikmiş paramız olacaktı. Bunun yerine kv nin evinin kirasına tamam dedik o da 2000 tl civarı. Burda olay enayi yerine konmak, eve ben geçiyim kira veririm deyip üstüne yatmak. Ayrıca kv den bize bişey kalacağı yok çünkü çocuk yapmıyoruz o yüzden herşeyi eşimin kardeşine bırakacağını her fırsatta söylüyor. Ayrıca hiç emek vermediği bir evde neden otursun, üstelik eşim ve ailem çılgınca ev için masraf yaparken salağa yattı uzun süre nasılsa gelin iyi kazanıyor onlar yapsın dedi. Ne hakla oturup da kira vermeyecsk benim ailem enayi mi tabii ailemin yaptığı masraf için avukat gönderme hakkım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?