- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
- #21
Aaa aaa sen evine şarttır lazımdır diyerek birşey aldın ?! Burdan tanıdığım kadarıyla öyle biri değil gibisin :) gerçi annen şart demişse aldirmistir da :)))Evet netten bakındım Mune birkaç link attı, güzel modeller varmış. ^_^
Ya fazladan bi oda daha olsa dokunmam masaya çekerim kapasını diyeceğim ama, ev büyüdükçe de içini dolduruyoruz ki
Yani biz zaten niye aldıksa o koca hantal şeyleri, zevk dersin ok hani severek alırsın ama bizim öyle de olmadı. Eve şarttır, lazımdır dendi, "E iyi alınsın" dedik cart alındı geçildi. "Ya bu benim zevkim değil" filan der insan en azından
Aaa aaa sen evine şarttır lazımdır diyerek birşey aldın ?! Burdan tanıdığım kadarıyla öyle biri değil gibisin :) gerçi annen şart demişse aldirmistir da :)))
Gangsta ben büyük masamın bacaklarını söküp kaldırdım bir tarafa ,bir de mutfakta yuvarlak 8 kişilik masam var :/ elinden geldiğince at yada ver birilerine .gerçekten büyük eziyet ..eşyalardan yaşanacak yer kalmadı artık evlerde .ben de yeni evime geçerken bayagi bi temizlik yapıcam ..
İlk paragrafın içimi deşti, karnıma pıçak soktuAnnem etkisi aynen kuzum; ben evimle doğru düzgün ilgilenmedim; eşyaymış, rengiymiş vb. hiç hevesim yoktu. Sonradan sonraya baktım ki "Bu ev kimin?" haline girmişim. :))
Güya bugün temizlik yapayım dedim; mümkün mü? "Önce bu eşyaların gitmesi lazım, temizlemiyorum işte" dedim oturdum. İşte şu kolileri bi ayarlarsa benimki, ünitelerin içlerini indireceğim, bu hafta içi de yemek odasını komple şu evden çıkarttıracağım karar verdim.
Daha önce de bi konu açmıştım; o konuyla beraber de evden çıkardığım/değiştirdiğim çok şey oldu.
Mutfak dopdoluydu, verdim baya; yer açıldı.
Giysileri ayıkladım %70ini verdim.
Salon perdelerinden de kurtuldum; ağır kahverengi fonlarıyla birlikte 3 kat hantal perdeler vardı, duvarla aynı renk jaluzi aldım taktım geçtim; vallahi içim açıldı. Perdeleri de verdim.
Fiskos masası vırt zırt süsler püsler biblolar vazolar vardı; onları da verdim.
Şimdi yemek odasına gözümü diktim, orayı odam yapacağım
İlk paragrafın içimi deşti, karnıma pıçak soktuben de aman banane yeaa tarzında takıldığım için canım anam el atmıştı :)
Bayagi büyük işin var ,yardımcın da vardır inşallah .elinde malayla bi hayal ettim de hem cool hem çilekeş :)))
Sen evin yükünü fazlaca hafifletmissin, bir yemek odası kalmış .onu da gönderdin mi geç karşısına boş bölgenin ,yak bi cigara hdjdjsmsmsm su iç yani :)
Üç kat perdeden benim salonunda da var ,umarım onu ordan gönderebilecek asil kan damarlarımda mevcuttur :)))
Kolayladin gangsta ,hadi bi gayret :) içindeki tüm kırgınlıkları da kolilere sıkıştırmaya çalış :) her yönden huzur lazım .
Kolay gelsin ..
Gangsta bu hayın planlarından beyinin haberi var mı :) duvara balyozu indir ,yoruldum de ,yık adama ,raf dizayna geç ,Ohh ballı iş :) küfür kibin yeminlen :)Yardımcı olarak eşim var, o anlar kabasından ya, hatta bir süre ben yapıyormuş gibi davranır çaktırmadan çekilir yığarım işi.Boya -badana -raf dizayn kısmı bende olur. Baya video da izledim şu "Kendin yap"lar var ya çok pis gaza getiriyor insanı öyle böyle değil tavsiye ederim. Hatta istediğim gibi bi ayakkabı bulamayınca, eski, kullanmadığım ayakkabılarımdan birini aldım, üstünü kafama göre kapladım (Eline silikon tabancası ve akrilik boya geçmiş bir kadın, engellenemiyor ) , kuzenin kınasına o ayakkabıyla gittim. Şöyle hatta (İfşa olmam inş. herkes sormuştu nereden aldın diye) :
Eki Görüntüle 2196367
Eki Görüntüle 2196368
Eki Görüntüle 2196369
Bu ilk deneme oldu, 1 saatte hazırdı.
O duvarın hakkından da gelirim evvel Allah
Aslında biraz bakınsak mevcut mobilyaları da boyayıp değiştirebiliyorsun evinin imkanlarıyla; bi boya biraz silikon filan tamam :) Perdeleri kumaş boyaya batırsan nasıl olur ki? Değiştirene kadar kesip diksen filan olma mı? :))
Perdeleri yazcam gelince :)Gangsta bu hayın planlarından beyinin haberi var mı :) duvara balyozu indir ,yoruldum de ,yık adama ,raf dizayna geç ,Ohh ballı iş :) küfür kibin yeminlen :)
Ben o kadar maharetli değilim ya ,ayakkabıyı guzellestireyim derken giyilemeyecek duruma getirebilirim :)
Sen iyi becermissin, umarım ifşa olmazsın :)
Kendin yap şeysilerine bi ara ben de merak saldım da eşim kapıları kilitledi, bunları ziyan edip yenilerini aldircan dimi diye :) kızımın odasının boyasına yardım edebildim azıcık :) sonra saldı beni o zaman da hevesim geçti :) şarjım bitiyo bittiiiiijj.dnd
Gangsta bu hayın planlarından beyinin haberi var mı :) duvara balyozu indir ,yoruldum de ,yık adama ,raf dizayna geç ,Ohh ballı iş :) küfür kibin yeminlen :)
Ben o kadar maharetli değilim ya ,ayakkabıyı guzellestireyim derken giyilemeyecek duruma getirebilirim :)
Sen iyi becermissin, umarım ifşa olmazsın :)
Kendin yap şeysilerine bi ara ben de merak saldım da eşim kapıları kilitledi, bunları ziyan edip yenilerini aldircan dimi diye :) kızımın odasının boyasına yardım edebildim azıcık :) sonra saldı beni o zaman da hevesim geçti :) şarjım bitiyo bittiiiiijj.dnd
Perdeleri yazcam gelince :)
Yillarin mimariyim, paintten ortalama bir plan yapildigina sahit oldum. Goren gozlerim saskin, aklim hayran kaldi, bravoSelam kızlar; nasılsınız?
Saat gecenin 12sini vurmuş ve ben yine deli planlar içindeyim.
Paint terk çizimler yapıyor, evimi nasıl düzenleyeceğimi kafamda oturtmaya çalışıyorum.
Zaten morallerim sızlıyor şu ara, böylece hem kafa dağıtmış olacağım, hem de evimde gereksiz yer işgal ettiğini düşündüğüm şeylerin ağırlığından bir çırpıda kurtulacağım (Bi karar verebilirsem tabi). Sizlerin de fikirlerini almak istiyorum; alçıpan, sıva, tuğla, taş, niş mi raf mı, yemek kısmından tamamen kurtulmak mı yoksa -evin illaki gereği midir o 8 kişilik koca masa- falan...
Şöyle anlatmaya çalışayım; bu bizim çocuk öncesi evimizin planı:
Eki Görüntüle 2195958
Tabi çocuktan sonra, çalışma odası kısmı (Artık çocuk odası orası) öyle bir birbirine girdi ki anlatamam ve salon da fena hallerde elbette; her şeyin yeri oynadı. Salonum L şeklinde, yemek bölümü ile birlikte iki girişli bir planda gördüğünüz üzere. Ben de diyorum ki, burayı ortasından böleyim; kendime ve çocuğuma çalışma/etkinlik odası çıkarayım, çocuğun odasını da, yatak odamı da ferahlatayım. Çünkü, çocuğun eşyaları 3e bölünmüş halde, eski çalışma odam (Artık çocuk odası), yatak odam ve salonumuz içinde dağınık halde, evin her yerini ele geçirdi ki haklı da... Şu yukarıda gördüğünüz üniteli, mini vitrinli (Ne deniyorsa artık onlara) ve kocaman yemek masalı, yılın 365 gününün belki 5-6 günü gerçekleşen davetler için kullandığımız misafir bekleyen ölü bölümü artık evimden temelli defetmek istiyorum.
Şöyle düşündüm:
Eki Görüntüle 2195962
Birkaç ölçüm yaptım, bu şekilde eşyalar cuk oturuyor.
Salonu böyle bölsem, yemek bölümünü komple kaldırsam atsam...
Biz bize arkadaşlarla zaten mutfaktaki masada yenir yemek, 4 kişilik bi masa var; zorlasak 6 kişilik yaparız onu.
Daha büyük davetler için yemek masam olmayacak yemek bölümünü komple çıkarınca. Yani... Bilemiyorum.
L koltuğumu da pek seviyorum, kendime de bi oda çıkarmak istiyorum açıkçası (Salon iki oda ediyor zaten genişlik sorunu yok) ama yemek masasız ev nasıl olur ki?
Biraz gaz alsam kaldırıp atacağım, ama samimi ve çok sevdiğim bir dostum "Gangsta yemek bölümü olmadan olmaz" filan dedi, kendince açıkladı da... Derdimi seveyim, niye karar verip sonra kararsız kalıyorsam :/
İki berjer var salonda, onları çıkarsam, yemek masasını oraya mı koysam, sığdırsam? Çok tuhaf görünecek gibi geliyor.
Şöyle oluyor o zaman da:
Eki Görüntüle 2195964
Girişte kocaman masa ve salon direkt vefat. Feng shui katliamı gibi.
Şöyle bi önemli davetim olsa, 8-10 kişilik; yere gazete serip buyruğnn desem filan... :/
Valla bizim sülale geniş bana 6 kişilik yetmez ki mutfak masam genişletebilir
Ya sende mutfak masanı acılır bişey al misafir gelecegi zaman salonun ortasına acar kurarsınız veya balkonlarıda içeri al alanını genişlet
Ha bide ayıracaganız bölüme cam sürgülü kapı yapsanız cok misafiriniz gelirse hop sürgüyü acın alan genişlesin falan
Yillarin mimariyim, paintten ortalama bir plan yapildigina sahit oldum. Goren gozlerim saskin, aklim hayran kaldi, bravo
Çalısma odası ile salon arasına tugla değil cam sürgülü kapılardna yapın o zaman geniş misafir gelince salonun devamı veya yemek odası gibi olurBizim de zaten bi kuzenler buluşması yapsak (Senede bir benim eve davet denk gelir) masaya sığmamız olay olur ama el değiller çok önemli değil diyorum. İşte eşimin iş arkadaşları ya da benim daha resmi takıldığım kişilerle kalabalık bir araya geldiğimiz bi an olsa, o zaman mutfaktaki masam yetmez.
Mutfak masamı değiştirmem çok fuzuli olur ve mutfağın da havası bozulur diyorum. Mutfak masasını değiştirmem ama çalışma masamı yemek masasına dönüşebilecek çekmeceli bi model alarak gözden çıkarabilirim.
Salon balkonunun (Solda kalan) duvarını kırdıramıyorum; kolon ya da kiriş var galiba diyordum, dün eşime gösterdim burada kolon mu var diye evet dedi; o duvar kırılmıyor maalesef. Zaten diğer (Sağda kalan) balkon yere kaar cam sürgü kapılı; önü açık. O kısım da işte çalışma odamda kalacak bölünce; iki sandalye bi sehpa filan sigara-kahve içme kısmı gibi bir şey olur.
O masayı vereyim dedim; çok hantal cidden.
Çalısma odası ile salon arasına tugla değil cam sürgülü kapılardna yapın o zaman geniş misafir gelince salonun devamı veya yemek odası gibi olur
Ben salonun sol tarafını oldugu gibi bırakırdımYok oraya cam olsa hiçbir manası olmayacak bölmemin; üniteyi o duvara çekince zaten cam sürgü arkasında kalacak, bi de çalışma odasının içinden yine aradaki duvara dayanan eşyaların arkadan vidalı/kablolu görüntüsü olur; yani orayı saydam olmayan bir şeyle sabit bölmeliyim ki göze de hitap esin. İnce bi plaka gibi bir şey bile yetebilir oraya.
Ben salonun sol tarafını oldugu gibi bırakırdım
Bölmeye calıstıgınız tv ünitesini koymayı düşündügünüz yere cam bölme yapardım
Yeni yaptıgım ofis kısmına dediginiz masalardan alırdım
Eve geniş misafir gelecegi zaman hop sürgüyü açar masayı genişletir sanki salonun devamı gibi olurdu
Hic girmemelilerse dediğiniz dogru ben aperatif oda gibi düşündüm:)Anladım.
Eski hali gibi kalsın salon diyorsunuz ve gayet mantıklı.
Ben biraz da sabit olmayan bi düzende düşünüyorum esasen salonu; nasıl diyim eşyaların yerini sürekli oynatabildiğim bi rahatlıkta olsun ki sıkılmayayım. Üniteyi ara duvara geçirdim çünkü diğer duvarda durmasından sıkıldım 4 senedir oradaydı.
Yani o üniteyi iki duvar arası oynatabilmeliyim sıkıntı geldikçe (Biraz saçma ama böyle :) )
Bi de oda olarak ayırınca o kısmı, tamamen kapıyı çekince, kopabileceğim bi kapalılıkta da olsun istiyorum. Salt eşyalar olarak değil, çocuk için de düşünüyorum aradaki sürgülü cam kapı, benim oğlanın oyuncağı olabilir yani.
Orayı mutlaka içini göstermeyen bir şeyle böleceğim yani; salona gelen misafirler de benim çalışma odamı-çizimleri boyaları vs vs sergi gibi görmemeli.
Bir arkadaşım yaptı bu şekilde ,hem de hiç anlamaz eşim bu işlerden ,diyordu ,gayet de güzel oldu .Salonu ikiye bölelim dedim, eşimin de aklına yattı "Olabiler" dedi; duvar kırmalık değil de duvar yapmalık kısımdayız. Alçı plaka ya da bahçe duvarı örer gibi taşlarla filan, ya da tahta bilem olabiler o kısım da netleşecek.
Yalnız ayakkabı değil duvar bu :) iki tuğla ,çimento tamamdır .yada artık ytonglar mi vardı :) ben eşimin ilk inşaatında tuğla taşımış kadınım :) çok hoşuma gitmişti :) eğlence çıkar sana da ..hatta salonun biTuğlayla örmeyiz ya
Buna da karar vermek lazım daha; sağ kulağı sol elle göstermeye çalışmadan en kestirmeden..
Yaparsın ya hiçbir zorluğu yok, silikonu sık, üstüne incik boncuk at gitsin. Denk gele yapışsa bile tasarım bi model çıkar.
Aslında olabilir ,deneyebilirim :)Ha teknik yapmak isterim ama kafamdan çizemem dersen onun da çözümü var ya, millet netten bi model bulup print ettiriyor, kurşun kalemle işaretleyip üstünden çiziyor. Herkes yapar.
Eşin de yani, ne ziyanı yea; öğreniyorsun işte deneye yanıla. Vallahi eşim "Elleme ziyan ettin" dese adama da silikon basar boncuk kaplarım
Gangsta , fonlarım dore gibi bişey ,az kendinden parlak ,alt perde kırık beyaz ,üstündeki böbrek model mi ciğer model mi me diyorlar :) o da dore gibi sık file :) onun adını da bilmiyorum .beni yoran 3 perdenin üst üste olması .anamın işleri işte ,benim gibi kadının evine ne gerek dore üç kat perde ,çok lazımmış gibi ..bütün evi yaksam anca rahatlarimPerdeleri kumaş boyaya batırsan nasıl olur ki? Değiştirene kadar kesip diksen filan olma mı? :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?