İnşaat işine kolları sıvadım

Yemek bölümü (Davetler için kullanılan 8 kişilik o büyük masa) bir evin olmazsa olmazı mıdır?

• Ankete Katılan
    40
  • Anket Kapalı .
Bir arkadaşım yaptı bu şekilde ,hem de hiç anlamaz eşim bu işlerden ,diyordu ,gayet de güzel oldu .

Yalnız ayakkabı değil duvar bu :) iki tuğla ,çimento tamamdır .yada artık ytonglar mi vardı :) ben eşimin ilk inşaatında tuğla taşımış kadınım :) çok hoşuma gitmişti :) eğlence çıkar sana da ..hatta salonun bi
r duvarına birşeyler çizsen ne güzel olur .oğlunun odasına falan .senin gibi yeteneğim olsa Türkiye'den silerler beni .boyanmadik duvar bırakmam :)))

Aslında olabilir ,deneyebilirim :)
Ya aslında eşim ciddi değildi öyle söylerken ama bi tarafı da cız ediyordu çünkü bu onun ilk yaptığı ev ve mühendislik işlerinden inşaat işlerine kadar kendisi ilgilendi ,yeri geldi harca bulandı ,emeğim olsun dedi :) ne gerekse :) bi daha da hiçbir inşaatın yapımına bulaşmadi. Burası onun için özel .bişey demezdi ,eşyalar konusunda da biraz uyuzdur, sevmez öyle sonradan boyanan şeyleri .ben istersem boyarım ama iki gün sonra da kapının önüne koyarım çünkü güzel yapamam :) bilir huyumu :) mesela bi defa sehpa beğendim ,aa ben bunu şu renge boyarım ,alalım dedim ,niye boyuyirsun ya hazır boyanmışı var ya dedi istediğim renkten buldu :) ayrıca bana ciddi ciddi öyle söylese balyozla dalarım eve :) bunu da bilir ,cesaret edemez .

Ne güzel ilgilenip başında durması. Sen böyle anlattın, bizim yaptığımız hatalar geldi aklıma.
Bu eve oturmadan, içini sıfırdan kırdırıp yaptırdık. Hani derler ya "Dört diki üzerine kaldı" diye, aynen öyle bir aşamadan geçti bu ev de. Banyosu, mutfağı odaları, pencere boyları, yeri tavanı duvarı su elektrik tesisatı ne varsa elden geçti. Tamamen zevkimize göre düzenleyebilirdik bütçemiz el verdiğince; ama o sıra işten mi güçten mi, ora bura koşmadan mı, ya da heves mi tam yoktu bilmiyorum evin başında doğru düzgün durmadık.

Birkaç renk seçtim duvar için, boyadılar; geldim baktım istediğim ton değil biri "Olmamış" dedim. Yeniden boyansın bi daha hoayda dön başa. Sonra klima takılacak, öyle yerlerden yontmuşlar ki duvarı, tekrar boyanması gerekti zedeli yerlerinin; tonu tutturamadılar. Hani misafir gelse filan fark edemez ama ben görüyorum işte ufak bi ton farkı var misal. O da kaldı öyle.

Pencere boyları değişti, normalde iki balkon daha vardı onlar içeri alındı ve yatak odası ile mutfak daha geniş hale getirildi. Ama bu kadar gönyesiz iş yapılır yani, yatak odası pencerem meyilli. Bu insanlar usta bir de yani... Fark edene kadar zaten tamamlanıp bitirilmişti. Nasıl sıfırlayıp başa döndüreceksin?

Banyoyu yapmışlar; ben çizdim ellerine planı verdim. Çok anlamam zaten mimariden ama bazı şeylerin de bi oluru vardır az buçuk bilirsin. Banyomun duşakabin bölümünden ayrı yerde bir gideri daha olmalı dediğim halde, adamlar zemine bu gideri açmayı unutmuşlar. Banyoyu yıkayamıyorum bu sebeple, su toplanıyor gitmiyor, duş kısmı yüksekte olduğu için oranın gideri diğer kısımdaki su tahliyesinde işe yaramıyor. İnsan banyo tabanına harici bir gider açmaz mı? Lavaboları klozeti vb. hep belli bir şekilde silmek zorunda mıyım? Yıkayayım desem tabandaki su nereden gidecek?
Bunlar filan hep sorun oldu elimizde kaldı.

Mutfağı kendim tasarladım, çizdim. Marangozumuz tanıdıktı cidden çok güzel titizce yapmışlar; banko ustamız tanıdıktı, aynı şekilde tezgahı da altından mermer ayaklarla destekli yapmışlar dediğim gibi. Mutfak konusunda hiç problem yaşamadım. Ama evin tüm geri kalanı resmen imtihanımız gibiydi ve ustanın başında durulması gerektiğini, güvenilmemesi gerektiğini çok güzel anladık. Ondan sonra da raf mı lazımdı, banyonun bilmem nesi miydi, duvarın boyası mıydı; kendi elimizden ne geliyorsa o şekilde yaptık ve iyi işler de çıkardık.
Mutfağıma ilave 3 rafı kendimiz monte ettik misal, iyi ki kendimiz yapmışız diyorum.
Jaluzileri kendimiz sabitledik; zerre santim kaydırmadan. Hep ölçtük işaretledik. Zaten benim adam bayılır böyle işlere su terazisine kadar her şeyi mevcut; bir araba iki tamirat, üç inşaat.. Alanı değil ama adamın hobisi işte, anlıyor da.

Yani biz biraz da vakti zamanındaki pişmanlıkları geri döndürmeye çalışıyoruz; iş yaptırdık başında durmadık, cağnım ev mahvoldu. Kendimiz düzeltiyoruz işte denk geldikçe de.

Gangsta , fonlarım dore gibi bişey ,az kendinden parlak ,alt perde kırık beyaz ,üstündeki böbrek model mi ciğer model mi me diyorlar :) o da dore gibi sık file :) onun adını da bilmiyorum .beni yoran 3 perdenin üst üste olması .anamın işleri işte ,benim gibi kadının evine ne gerek dore üç kat perde ,çok lazımmış gibi ..bütün evi yaksam anca rahatlarim

Ayyh, gelin gibi perdeler :KK70:
Ama boyayıp kesip biçmeye elverişli de ya; çok sıkıntı basarsa fonlardan başla derim. :KK70:

Ben gönderdim rahatladım kardeş, öyle bi ağırlık yapıyormuş ki ruhuma... Kahverengi fon perde nedir ya?
Jaluzinin üstüne şöyle bi şey örerim çok sıkılırsam tamam:
http://kizlarsemti.com/resimler/buyukler/Cicek-Motifli-Tig-Isi-Perde-Yapimi-724e4.jpg

Ağır ağır tabandan tavana kadar ne gerek var ya.

Birkaç renk seçtim duvar için, boyadılar; geldim baktım istediğim ton değil biri "Olmamış" dedim. Yeniden boyansın bi daha hoayda dön başa. Sonra klima takılacak, öyle yerlerden yontmuşlar ki duvarı, tekrar boyanması gerekti zedeli yerlerinin; tonu tutturamadılar. Hani misafir gelse filan fark edemez ama ben görüyorum işte ufak bi ton farkı var misal. O da kaldı öyle.
Başında durmayınca malesef istenmeyen sonuçlar oluşabiliyor .geçen annem evi (iki kat) boyatacakti, çağırmış adamları çıkmış gitmiş .sonra beni arıyor ,ah daughter şöyle kötü işçilik ,böyle saçma renk bilmem ne diye dert yanıyor .e adamları bırakırsan öyle olur dedim :) bi daha baştan boyatacak şimdi .neyse ki boyanın telafisi var .
Banyoyu yapmışlar; ben çizdim ellerine planı verdim. Çok anlamam zaten mimariden ama bazı şeylerin de bi oluru vardır az buçuk bilirsin. Banyomun duşakabin bölümünden ayrı yerde bir gideri daha olmalı dediğim halde, adamlar zemine bu gideri açmayı unutmuşlar. Banyoyu yıkayamıyorum bu sebeple, su toplanıyor gitmiyor, duş kısmı yüksekte olduğu için oranın gideri diğer kısımdaki su tahliyesinde işe yaramıyor. İnsan banyo tabanına harici bir gider açmaz mı? Lavaboları klozeti vb. hep belli bir şekilde silmek zorunda mıyım? Yıkayayım desem tabandaki su nereden gidecek?
Bunlar filan hep sorun oldu elimizde kaldı.
Ama bu çok kötü olmuş .neden verilen plana uymadiklari için tekrardan yaptırmadın ki ? Zeminde harici bir gider olmalı ve bunu şuan da yaptırabilirsin.sonuçta tuvalet de var orda ,silmekle ne kadar temizlenebilir ? Hem zorunda misjn yani ?gerçekten büyük işkence ,allah kolaylık versin .
Mutfağı kendim tasarladım, çizdim. Marangozumuz tanıdıktı cidden çok güzel titizce yapmışlar; banko ustamız tanıdıktı, aynı şekilde tezgahı da altından mermer ayaklarla destekli yapmışlar dediğim gibi. Mutfak konusunda hiç problem yaşamadım. Ama evin tüm geri kalanı resmen imtihanımız gibiydi ve ustanın başında durulması gerektiğini, güvenilmemesi gerektiğini çok güzel anladık. Ondan sonra da raf mı lazımdı, banyonun bilmem nesi miydi, duvarın boyası mıydı; kendi elimizden ne geliyorsa o şekilde yaptık ve iyi işler de çıkardık.
Mutfağıma ilave 3 rafı kendimiz monte ettik misal, iyi ki kendimiz yapmışız diyorum.
Mutfakta da ben şanssızım :/ alt kısımlar dolap değil de full çekmece .ilk çok hoşuma gitti ,güzel göründü gözüme ama sonra kullana kullana ağırlığın artması sebebiyle de raylar bozuluyor habire,kırılıp aşağı düşüyor falan .bıktım bu çekmecelerin tamiratindan. .bir yıla kalmaz bu evi terk edicem o yüzden bulasmiyorum yıkma yapma işlerine ama her seferinde bir kibrit çaksam tertemiz olsa diyorum :)

Evin en önemli kısımlarından mutfak ,sevindim istediğin gibi olmasına .bayagi da emek vermişsiniz.
Jaluzileri kendimiz sabitledik; zerre santim kaydırmadan. Hep ölçtük işaretledik. Zaten benim adam bayılır böyle işlere su terazisine kadar her şeyi mevcut; bir araba iki tamirat, üç inşaat.. Alanı değil ama adamın hobisi işte, anlıyor da.
Biz orda hata yaptık ,ustalara teslim ettik ,az bi simetri sorunu bide yanlis delmişler görüntü kirliliği var .

herkesin böyle hobileri olsun ,ne güzel ise yarar bir hobi :)
Yani biz biraz da vakti zamanındaki pişmanlıkları geri döndürmeye çalışıyoruz; iş yaptırdık başında durmadık, cağnım ev mahvoldu. Kendimiz düzeltiyoruz işte denk geldikçe de.
anlattığın kadarıyla gözümde canlandırdım, bi banyoya takıldım ,diğerleri halledilebilir şeyler ve hallediyorsunuz da ..yalnız oraya harici bir gider gerek ,sulu temizlik banyoya şart .evde çocuk da var ..hem sana da eziyet .elinize sağlık valla iyi uğraşıyorsunuz. Benim herif kişisi elalemin evleriyle uğraşmaktan ve taşınma niyetimiz olduğundan hiç bulasmiyor tadilata .yerim de güzel hee ,yaptırsam da kalsam iyi olurdu :)

Ayyh, gelin gibi perdeler :KK70:
Ama boyayıp kesip biçmeye elverişli de ya; çok sıkıntı basarsa fonlardan başla derim. :KK70:

Ben gönderdim rahatladım kardeş, öyle bi ağırlık yapıyormuş ki ruhuma... Kahverengi fon perde nedir ya?
Jaluzinin üstüne şöyle bi şey örerim çok sıkılırsam tamam:
http://kizlarsemti.com/resimler/buyukler/Cicek-Motifli-Tig-Isi-Perde-Yapimi-724e4.jpg

Ağır ağır tabandan tavana kadar ne gerek var ya.
Hiç sorma ,annem de aynen öyle demişti :/

Fonları kesip napicam ki ? Ben toptan söküp atayım ,temiz iş :)) jaluzi aklıma yatıyor , bakarsın yarın toplamış vermişim birilerine perdeleri :) köşe koltugumu öyle yaptım ,eşim geldi göremedi ,kısa süreli bir şok yaşadı :)

Benimkiler de tabandan tavana ruhum daraldı kat kat .şu jaluzi işini bir düşüneceğim :) ama üstüne çiçek böcek hiç bana göre değil .sade güzel :)

Darısı başıma ,ben de rahatlayacagim az kaldı gangsta :)

Başında durmayınca malesef istenmeyen sonuçlar oluşabiliyor .geçen annem evi (iki kat) boyatacakti, çağırmış adamları çıkmış gitmiş .sonra beni arıyor ,ah daughter şöyle kötü işçilik ,böyle saçma renk bilmem ne diye dert yanıyor .e adamları bırakırsan öyle olur dedim :) bi daha baştan boyatacak şimdi .neyse ki boyanın telafisi var .

Ama bu çok kötü olmuş .neden verilen plana uymadiklari için tekrardan yaptırmadın ki ? Zeminde harici bir gider olmalı ve bunu şuan da yaptırabilirsin.sonuçta tuvalet de var orda ,silmekle ne kadar temizlenebilir ? Hem zorunda misjn yani ?gerçekten büyük işkence ,allah kolaylık versin .

Mutfakta da ben şanssızım :/ alt kısımlar dolap değil de full çekmece .ilk çok hoşuma gitti ,güzel göründü gözüme ama sonra kullana kullana ağırlığın artması sebebiyle de raylar bozuluyor habire,kırılıp aşağı düşüyor falan .bıktım bu çekmecelerin tamiratindan. .bir yıla kalmaz bu evi terk edicem o yüzden bulasmiyorum yıkma yapma işlerine ama her seferinde bir kibrit çaksam tertemiz olsa diyorum :)

Evin en önemli kısımlarından mutfak ,sevindim istediğin gibi olmasına .bayagi da emek vermişsiniz.

Biz orda hata yaptık ,ustalara teslim ettik ,az bi simetri sorunu bide yanlis delmişler görüntü kirliliği var .

herkesin böyle hobileri olsun ,ne güzel ise yarar bir hobi :)

anlattığın kadarıyla gözümde canlandırdım, bi banyoya takıldım ,diğerleri halledilebilir şeyler ve hallediyorsunuz da ..yalnız oraya harici bir gider gerek ,sulu temizlik banyoya şart .evde çocuk da var ..hem sana da eziyet .elinize sağlık valla iyi uğraşıyorsunuz. Benim herif kişisi elalemin evleriyle uğraşmaktan ve taşınma niyetimiz olduğundan hiç bulasmiyor tadilata .yerim de güzel hee ,yaptırsam da kalsam iyi olurdu :)

Banyo işkence evet; her yeri deterjanlı dezenfektanlı siliyorum bırakıyorum işte biraz işlesin diye; sonra sayamadığım kez duru siliyorum (İlaçlar gitti diye içime sinene kadar), sonra da kuru. Suyu şırank diye döküp yıkasam oraları rahatlayacağım, kolum filan kopuyor yani her seferinde ve sürekli. Ustaları anıyorum senelerdir haftada bir :KK70:

Onu da bu sene ayarlarız diyorum; şu odaları bi ayarlayayım bitireyim; tek tek sıra gelecek oralara da hep aklımda. Ve hatta banyo ile diğer wcyi birleştirip komple daha büyük bir banyo haline getirme planım da var; bakalım. Baştan öyle yapacaktım iptal olacaktı biri, ama anneme uydum. Neymiş efenim; bir evde iki ayrı wc olması şartmış. Neden? 8 kişi mi yaşıyoruz ya :KK70:
Amaan... Ben neden uydumsa işte, ceremesini çekeceğim aha böyle, bi de ustalar vurdu; olan bana oldu. :))

Mutfak konusunda tavsiyemdir; tencere çekmecesinden şaşma Daughter; o kadar rahat bir şey ki anlatamam. Kocaman derin çekmeceler halinde yaptır ileride imkan bulunca, dolap kapaklarına da mini sepetli filan yaptır, açınca eline geliyor her şey. Onun ağırlığını filan hesaplıyorlar, kapaklar sarkmıyor da.

Bence bölmek çok mantıklı. Hatta süper bir fikir. Ev 3+1 olacak bir kere. Tabi metrekare önemli. Salon normalde kaç metrekare?

Masayı o kadar az kullanıyorsanız gözden çıkarın derim. Ben de aldığıma pişman oldum. Salonum geniş olmasa direk gözden cikartmistim. Ikea nin tamamen katlanan masası var. Ondan alip hole direseuar gibi koyabilirsiniz. Ya da bir kenarda durur. Bir de sekiz tane tabure tamamdır. Masanin resmini koyuyorum. Gerçi görmüşsünuzdür.

IMG_20181009_214049.png

Bence bölmek çok mantıklı. Hatta süper bir fikir. Ev 3+1 olacak bir kere. Tabi metrekare önemli. Salon normalde kaç metrekare?

Masayı o kadar az kullanıyorsanız gözden çıkarın derim. Ben de aldığıma pişman olsum. Salonum geniş olmasa direk gözden cikartmistim. Ikea nin tamamen katlanan masası var. Ondan alip hole direseuar gibi koyabilirsiniz. Bir de tabure tamamdır. Masanin resmini koyuyorum. Gerçi görmüşsünuzdür.

Eki Görüntüle 2196489

Evet bu masayı görmüştüm; gayet de güzel kullanışlı bir masa. Birkaç örnek daha inceledim onlar arasında da çok hoş olanlar var; daha alçak durup açılabilen modeller ve onlardan birinin çocukla beraber kullanımımda daha kolay olacağını düşündüm.

Salon toplamda ne kadar metrekare bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim eşyaların arasını hep açık ve duvardan uzak tutarak yerleştirme huyum var; yemek masası salona girer girmeye ama beni sıkar gibi geliyor. Evin toplam metrekaresi 2+1 olarak zaten 120 metrekareydi sanırım (Yanlış bilmiyorsam); yani 3+1 çıkarabileceğim ideal bi genişliği var. Tv ünitesini taşırken 4 metreye yakın bi uzunluğu olduğunu ölçmüştük, işte duvarlardan pay da var; bi taraf 8 metre desek, karşısı da 8, yan kısım 9-10 filan var mıdır ki? Tam bakkal hesabı oluyor ya, kalkıp tüm duvarları net ölçmem lazım çok üşeniyorum şu an gidip metreyi almaya.

Bi plan daha yaptım masayı böldüğüm köşeye çekerek koyarsam sanki bir süre öyle idare edebilecek gibi de; bugün geçti artık gürültü olur, yarın gün içi ayarlayabilirsek eşyaları son bi çekip oda bölünmüş gibi bi bakacağız, yine de içime sinmezse masayı vermekte kararlıyım. Teşekkür ederim yorumun için ^_^

Yemek masasının önemli olduğunu düşünüyorum sonuçta yılda birkaç kez bile olsa mutfaktaki 4 kişilik yemek masasıyla misafir olmaz bence

Evet bu masayı görmüştüm; gayet de güzel kullanışlı bir masa. Birkaç örnek daha inceledim onlar arasında da çok hoş olanlar var; daha alçak durup açılabilen modeller ve onlardan birinin çocukla beraber kullanımımda daha kolay olacağını düşündüm.

Salon toplamda ne kadar metrekare bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim eşyaların arasını hep açık ve duvardan uzak tutarak yerleştirme huyum var; yemek masası salona girer girmeye ama beni sıkar gibi geliyor. Evin toplam metrekaresi 2+1 olarak zaten 120 metrekareydi sanırım (Yanlış bilmiyorsam); yani 3+1 çıkarabileceğim ideal bi genişliği var. Tv ünitesini taşırken 4 metreye yakın bi uzunluğu olduğunu ölçmüştük, işte duvarlardan pay da var; bi taraf 8 metre desek, karşısı da 8, yan kısım 9-10 filan var mıdır ki? Tam bakkal hesabı oluyor ya, kalkıp tüm duvarları net ölçmem lazım çok üşeniyorum şu an gidip metreyi almaya.

Bi plan daha yaptım masayı böldüğüm köşeye çekerek koyarsam sanki bir süre öyle idare edebilecek gibi de; bugün geçti artık gürültü olur, yarın gün içi ayarlayabilirsek eşyaları son bi çekip oda bölünmüş gibi bi bakacağız, yine de içime sinmezse masayı vermekte kararlıyım. Teşekkür ederim yorumun için ^_^
O alçak olan, kapalı halde orta sehpa gibi duran masalar aşırı ağır. Alacaksınız dikkat edin buna. Arkadaşımda var iki kişi zor ittirip çekiyoruz. Kaldırmak mümkün değil yerinden. Ha bir kenarda durur durduğu yerde açar kullanırım derseniz o zaman olur. Benim önceki evim de 120 metrekareydi yaklaşık. Üç artı bir salonu da odaları da gayet genişti. Sizde iki balkon var tabi o sebepten biraz daha küçük olabilir içi. Ama ayrı bir oda daha her zaman için avantaj. Değer diye düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim. :KK66:

Banyo işkence evet; her yeri deterjanlı dezenfektanlı siliyorum bırakıyorum işte biraz işlesin diye; sonra sayamadığım kez duru siliyorum (İlaçlar gitti diye içime sinene kadar), sonra da kuru. Suyu şırank diye döküp yıkasam oraları rahatlayacağım, kolum filan kopuyor yani her seferinde ve sürekli. Ustaları anıyorum senelerdir haftada bir :KK70:
Inşallah banyonu şırankk diye yikadigin günleri erken görürsün:)) ustalar da hak etmiş ayrıca:))
Ve hatta banyo ile diğer wcyi birleştirip komple daha büyük bir banyo haline getirme planım da var; bakalım. Baştan öyle yapacaktım iptal olacaktı biri, ama anneme uydum. Neymiş efenim; bir evde iki ayrı wc olması şartmış. Neden? 8 kişi mi yaşıyoruz ya
O kadar büyük banyoda ne yapmayı planlıyorsun :KK53:

Yine anladığın üzere anneni dinlemiş gibi yapacak, dinlemeyeceksin:)) benim 25ten sonra çalıştı kafam bu konuda :))
Mutfak konusunda tavsiyemdir; tencere çekmecesinden şaşma Daughter; o kadar rahat bir şey ki anlatamam. Kocaman derin çekmeceler halinde yaptır ileride imkan bulunca, dolap kapaklarına da mini sepetli filan yaptır, açınca eline geliyor her şey. Onun ağırlığını filan hesaplıyorlar, kapaklar sarkmıyor da.
Gangsta benim bütün çekmecelerim derin zaten ama sevgili eşim meşhur marangozuna yaptırdığı için neresinden tutarsam elimde kaliyo :)) baska insaatlarina bulaştırmıyo bu caaggnimm marangozu , bi tek bizim eve :)) bi daha sokmam eve zaten .ikeada mutfak beğendik alacaktık, tam da tarif ettigin gibi ama taşınma mevzusu çıktı .eşim diyor bir sene için değmez. Tepem atarsa ki çok yakın, hem mutfağı yaptırırım hem evden çıkmam . Ay bu adamlar kendilerine yaptıkları evi neden düzgün yapmaz anlamış değilim .

Selam kızlar; nasılsınız?

Saat gecenin 12sini vurmuş ve ben yine deli planlar içindeyim.
Paint terk çizimler yapıyor, evimi nasıl düzenleyeceğimi kafamda oturtmaya çalışıyorum. :KK70:
Zaten morallerim sızlıyor şu ara, böylece hem kafa dağıtmış olacağım, hem de evimde gereksiz yer işgal ettiğini düşündüğüm şeylerin ağırlığından bir çırpıda kurtulacağım (Bi karar verebilirsem tabi :KK70:). Sizlerin de fikirlerini almak istiyorum; alçıpan, sıva, tuğla, taş, niş mi raf mı, yemek kısmından tamamen kurtulmak mı yoksa -evin illaki gereği midir o 8 kişilik koca masa- falan...

Şöyle anlatmaya çalışayım; bu bizim çocuk öncesi evimizin planı:

Eki Görüntüle 2195958

Tabi çocuktan sonra, çalışma odası kısmı (Artık çocuk odası orası) öyle bir birbirine girdi ki anlatamam ve salon da fena hallerde elbette; her şeyin yeri oynadı. Salonum L şeklinde, yemek bölümü ile birlikte iki girişli bir planda gördüğünüz üzere. Ben de diyorum ki, burayı ortasından böleyim; kendime ve çocuğuma çalışma/etkinlik odası çıkarayım, çocuğun odasını da, yatak odamı da ferahlatayım. Çünkü, çocuğun eşyaları 3e bölünmüş halde, eski çalışma odam (Artık çocuk odası), yatak odam ve salonumuz içinde dağınık halde, evin her yerini ele geçirdi ki haklı da... Şu yukarıda gördüğünüz üniteli, mini vitrinli (Ne deniyorsa artık onlara) ve kocaman yemek masalı, yılın 365 gününün belki 5-6 günü gerçekleşen davetler için kullandığımız misafir bekleyen ölü bölümü artık evimden temelli defetmek istiyorum.

Şöyle düşündüm:
Eki Görüntüle 2195962

Birkaç ölçüm yaptım, bu şekilde eşyalar cuk oturuyor.
Salonu böyle bölsem, yemek bölümünü komple kaldırsam atsam...:KK64:
Biz bize arkadaşlarla zaten mutfaktaki masada yenir yemek, 4 kişilik bi masa var; zorlasak 6 kişilik yaparız onu.
Daha büyük davetler için yemek masam olmayacak yemek bölümünü komple çıkarınca. Yani... Bilemiyorum.
L koltuğumu da pek seviyorum, kendime de bi oda çıkarmak istiyorum açıkçası (Salon iki oda ediyor zaten genişlik sorunu yok) ama yemek masasız ev nasıl olur ki?
Biraz gaz alsam kaldırıp atacağım, ama samimi ve çok sevdiğim bir dostum "Gangsta yemek bölümü olmadan olmaz" filan dedi, kendince açıkladı da... Derdimi seveyim, niye karar verip sonra kararsız kalıyorsam :/
İki berjer var salonda, onları çıkarsam, yemek masasını oraya mı koysam, sığdırsam? Çok tuhaf görünecek gibi geliyor.

Şöyle oluyor o zaman da:
Eki Görüntüle 2195964

:olamaz: Girişte kocaman masa ve salon direkt vefat. Feng shui katliamı gibi.

Şöyle bi önemli davetim olsa, 8-10 kişilik; yere gazete serip buyruğnn desem filan... :/

Ben mimarın, bir çok meslektaş arkadaşım şu çizimi yapamıyor demeye geldim sadece, valla helal olsun :KK9::oha:

Aaaaa ben bu konuyu nasıl kaçırdım.
Banlanıp gitmişsin de.
Durrrrr demeye geldim halbuki :)
O salonu bölme. Benim salonda geniş, evim senin gibi 2+1, 130m2
40 m2 yanlış bilmiyorsam salon.
Ama öyle ıvır zıvır mobilya Yok.
Bir koltuk takımı 3-2-1
Bir yemek masası 8, açılınca 10, sıkışınca 12 :)
Bir de konsol.
Ünite şade bir şey.
Konsol aynası, Gümüşlük, tablo, biblo, fiskos sehpa vs :) öyle şeylere hiç girmedik.
Ama salonun o büyüklüğü evi ferah yapan.
Senin kadar az kullansam yemek masasını dert etmezdim ama bizim masa kullanılıyor :)
Yılda 20 yi geçiyoruzdur. Mutfaktaki 4-6 kişilik masada zorlanırız.
Pekiiii çözümüm ne :KK70:

Balkon boyutun nasıl?
İlk aklıma gelen o...
uzunlamasına açık renk panjur kapak bir dolap,

6F0AC0C4-B11A-41AB-AFD5-EA2876A5D980.jpeg

Açılıp kapanan masa da bunun büyüğü olsun.
361E5EC8-90E5-4506-B8BF-77D2AC0CD724.jpeg
Koltuk, sandalye se şöyle yerleşir.

97B8A7C9-1074-4C1D-B403-79F14FC4DB32.jpeg
Ahşap karolar Koçtaş ta falan var. Kendin halledecegin şeyler :) hatta dolap ta ekonomik olsun dersen internetten çok amaçlı dolap, dar alana dolap falan arat çıkar 300-400 liraya

Çoçuğa masa sandalye, yere bir kilim,
Duvara monte çocuk rafı bir kaç tane, iki de oyuncak Sepeti, yada tavana asılan bir şeyler de olur.
tavana, kapının üstüne falan elektrikli bir ısıtıcı tamamdır :)

Aaaaa ben bu konuyu nasıl kaçırdım.
Banlanıp gitmişsin de.
Durrrrr demeye geldim halbuki :)
O salonu bölme. Benim salonda geniş, evim senin gibi 2+1, 130m2
40 m2 yanlış bilmiyorsam salon.
Ama öyle ıvır zıvır mobilya Yok.
Bir koltuk takımı 3-2-1
Bir yemek masası 8, açılınca 10, sıkışınca 12 :)
Bir de konsol.
Ünite şade bir şey.
Konsol aynası, Gümüşlük, tablo, biblo, fiskos sehpa vs :) öyle şeylere hiç girmedik.
Ama salonun o büyüklüğü evi ferah yapan.
Senin kadar az kullansam yemek masasını dert etmezdim ama bizim masa kullanılıyor :)
Yılda 20 yi geçiyoruzdur. Mutfaktaki 4-6 kişilik masada zorlanırız.
Pekiiii çözümüm ne :KK70:

Balkon boyutun nasıl?
İlk aklıma gelen o...
uzunlamasına açık renk panjur kapak bir dolap,

Eki Görüntüle 2197145

Açılıp kapanan masa da bunun büyüğü olsun.
Eki Görüntüle 2197146
Koltuk, sandalye se şöyle yerleşir.

Eki Görüntüle 2197147
Ahşap karolar Koçtaş ta falan var. Kendin halledecegin şeyler :) hatta dolap ta ekonomik olsun dersen internetten çok amaçlı dolap, dar alana dolap falan arat çıkar 300-400 liraya

Çoçuğa masa sandalye, yere bir kilim,
Duvara monte çocuk rafı bir kaç tane, iki de oyuncak Sepeti, yada tavana asılan bir şeyler de olur.
tavana, kapının üstüne falan elektrikli bir ısıtıcı tamamdır :)

Elektrikli ısıtıcı çok iyi fikir, kaptım Turuncu. Bugün Koçtaşı turladık, masa gibi ısıtıcıları gördüm, katlanmış masa şeklinde duvara monte edilenleri (Panel konvektör ısıtıcıymış kültürüm arttı :KK70:)
http://cdn.istanbulbilisim.com.tr/p/0/vigo_epk-4590-beyaz_-sobalar-ve-isiticilar_103141.jpg
Şunu düşündüm.

Duvar işi bitti, eşyaları dönüştürmeye karar verdim (Bir kısmını tabi. Mesela kullanmadığım tuvalet masamı söktük, ayna ve fazla çekmecelerinden ayırdık, tek masa haline getirdik; üzerini boyayıp-vernikleyip başka bir yerde kullanacağım.)bugün duvar boyası işimiz var, totomuz kalktığı an devam. :))

Anneme okusam bu konuyu "sacmalamayin masasiz salon mu olur" der:KK70:

Benimki de dedi :KK53:

Size duvarın son halini göstermek isterim:

18a22683-4a7f-424f-aa28-0e3fc933df4a.jpg

Bu eserde emeği geçenler:
Eşim ve bir arkadaşı: Alçıpan-ölçü-montaj vb.
Eşim: Alçı işi-sıvası-şekli vırtı zırtı
Ben: Geriye kalan sanat işleri :KK70: :KK70:

Size duvarın son halini göstermek isterim:

Eki Görüntüle 2201477

Bu eserde emeği geçenler:
Eşim ve bir arkadaşı: Alçıpan-ölçü-montaj vb.
Eşim: Alçı işi-sıvası-şekli vırtı zırtı
Ben: Geriye kalan sanat işleri :KK70: :KK70:
Burası çalışma odasının görünen kısmı mi? Çok güzel olmuş..

X