İnşaat işine kolları sıvadım

Yemek bölümü (Davetler için kullanılan 8 kişilik o büyük masa) bir evin olmazsa olmazı mıdır?

• Ankete Katılan
    40
  • Anket Kapalı .

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
Selam kızlar; nasılsınız?

Saat gecenin 12sini vurmuş ve ben yine deli planlar içindeyim.
Paint terk çizimler yapıyor, evimi nasıl düzenleyeceğimi kafamda oturtmaya çalışıyorum.
Zaten morallerim sızlıyor şu ara, böylece hem kafa dağıtmış olacağım, hem de evimde gereksiz yer işgal ettiğini düşündüğüm şeylerin ağırlığından bir çırpıda kurtulacağım (Bi karar verebilirsem tabi ). Sizlerin de fikirlerini almak istiyorum; alçıpan, sıva, tuğla, taş, niş mi raf mı, yemek kısmından tamamen kurtulmak mı yoksa -evin illaki gereği midir o 8 kişilik koca masa- falan...

Şöyle anlatmaya çalışayım; bu bizim çocuk öncesi evimizin planı:

Tabi çocuktan sonra, çalışma odası kısmı (Artık çocuk odası orası) öyle bir birbirine girdi ki anlatamam ve salon da fena hallerde elbette; her şeyin yeri oynadı. Salonum L şeklinde, yemek bölümü ile birlikte iki girişli bir planda gördüğünüz üzere. Ben de diyorum ki, burayı ortasından böleyim; kendime ve çocuğuma çalışma/etkinlik odası çıkarayım, çocuğun odasını da, yatak odamı da ferahlatayım. Çünkü, çocuğun eşyaları 3e bölünmüş halde, eski çalışma odam (Artık çocuk odası), yatak odam ve salonumuz içinde dağınık halde, evin her yerini ele geçirdi ki haklı da... Şu yukarıda gördüğünüz üniteli, mini vitrinli (Ne deniyorsa artık onlara) ve kocaman yemek masalı, yılın 365 gününün belki 5-6 günü gerçekleşen davetler için kullandığımız misafir bekleyen ölü bölümü artık evimden temelli defetmek istiyorum.

Şöyle düşündüm:

Birkaç ölçüm yaptım, bu şekilde eşyalar cuk oturuyor.
Salonu böyle bölsem, yemek bölümünü komple kaldırsam atsam...
Biz bize arkadaşlarla zaten mutfaktaki masada yenir yemek, 4 kişilik bi masa var; zorlasak 6 kişilik yaparız onu.
Daha büyük davetler için yemek masam olmayacak yemek bölümünü komple çıkarınca. Yani... Bilemiyorum.
L koltuğumu da pek seviyorum, kendime de bi oda çıkarmak istiyorum açıkçası (Salon iki oda ediyor zaten genişlik sorunu yok) ama yemek masasız ev nasıl olur ki?
Biraz gaz alsam kaldırıp atacağım, ama samimi ve çok sevdiğim bir dostum "Gangsta yemek bölümü olmadan olmaz" filan dedi, kendince açıkladı da... Derdimi seveyim, niye karar verip sonra kararsız kalıyorsam :/
İki berjer var salonda, onları çıkarsam, yemek masasını oraya mı koysam, sığdırsam? Çok tuhaf görünecek gibi geliyor.

Şöyle oluyor o zaman da:

Girişte kocaman masa ve salon direkt vefat. Feng shui katliamı gibi.

Şöyle bi önemli davetim olsa, 8-10 kişilik; yere gazete serip buyruğnn desem filan... :/

Gangsta,
o koca yemek masasını senede 3-4 kez mi kullanıyorsun? Masa senin ne kadar ihtiyacın ? Salon olarak planladığın bölümdeki balkonu kullanıyor musun? yoksa çalışma odası olarak yapmayı düşündüğün yerdeki balkon yetiyor mu?

Eğer ki mutfağımızda bir masa varsa bence atın gitsin. Kesinlikle cok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Mutfaktaki masanizin alacağı kadar davet duzenlersiniz. Ya da kapatınca orta sehpa açılınca masa olan ürünler var. Bı tane ondan alıp balkona falan koyarsiniz. Aynı işi görür

İşte hepi topu o kadar ancak kullanıyorum Mune; Ramazanlarda birkaç davet filan o kadar.
Salondaki balkonu kullanıyorum; çamaşır kurutmalığım o balkonda. Diğer balkon da, bi sehpa iki sandalye atıp oturmalık ama oğlandan sonra ne varsa kaldırdım oradan da; şimdilik boş bekliyor.
Önceden balkonun tekini aldırsam oracık bana yeter diyordum ama şimdi bir odayı komple ayırayım; çocuk için de aynı zamanda oyun-etkinlik odası gibi olur, birlikte resim filan yaparız diyorum. Diyorum da diyorum müdürüm, sürekli planlıyorum karar veremiyorum.

Balkonda eşya tutamam maalesef, çocuk küçük olduğu için.
O sehpalardan vaktinde niye almadıysam.
Şimdiki orta sehpamı da seviyorum, çevresine 3-4 minder atınca hemen okey masasına dönüyor, ya da atıştırmalıklar için sofra gibi oluyor, o da biraz büyük bir sehpa. Yazık olur onu da çıkarırsam elden...
Yani, tüm seneyi misafir bekleyerek geçiren koca masa; bir şekilde yeri portatif bi şeylerle doldurulur sanırım.

Ve salondaki balkonun oda duvarlarını komple kırdıramam, orada kiriş mi kolon mu bi şeyler vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Bana kalsa masa tümden fuzuli, ben salonda yemek masası, gümüşlük, konsol gibi gereksiz eşyaları kullanmıyorum, mutfakta bir yemek masam var 4 kişilik, çok çok 6 kişi sığışabiliriz, birde terasta masam var, yemek odasını toptan atmıştım 15 yıl kadar önce hiç ihtiyaç duymuyorum, zaten şehirdışındayım, aile fertleri veya arkadaşlar senede bir gelecek olsalar 12 kişilik yemek davetleri olmuyor hoş, en fazla 7-8 kişi oluyoruz, onu da eldeki masalarla hallediyoruz.

Ben at ne gerek var diyenlerdenim :))) çok lazım olacaksa da akıllı sihirli diye geçen bir masa var, hem çalışma masası, hem yemek masası, hem sehpa vb olabiliyor, çekmeceleri de var, çalışma odasına onlardan alırsın bir tane, günlük yaşamda çalışma masanız olur, davet verdiğinde de açarsın yemek masası olur, böylece o 8 kişilik yemek masan salonda yer kaplayıp boş kalabalık yapmaz.

Orta sehpadan yemek masası haline gelen modeller var ama çalışma masası olabilen çekmeceli bi ürün göremedim. Orta sehpadansa, çalışma masası+yemek masası bir arada daha kullanışlı olabilir.
Yemek masası-takımı cidden çok hantal ya, deli gibi niye aldımsa. :/
O gümüşlük hele, niye yani? Mini vitrin dediğim şeyin adı gümüşlük galiba (Adını bile net bilmiyorum), takımdır dedik aldık köşe zapt ediyor. Tarzım olsa kullansam şıkır şıkır içim gam yemeyecek; gereksiz toz tutuyor. O zaten kesin gidecek ayırdım onları (Daha önce de açmıştım hatta konusunu, o konudan bu güne kadar dolap çekmece mutfak eşyalarından gidenler oldu; fiskos masası filan hepsini verdim); yemek masasında kararsız kalmıştım arkadaşım annem gibi konuşunca; ben masadan kesin kurtulayım en iyisi.

Yani olur, niye olmasın; belli bi samimiyette olduklarımızla zaten ne mutfak masası, ne yer sofrası sorun değil de işte daha el bildiklerimizle bir araya gelirsek, bi mesafeli şıklık ister gibi sanki.

Şu elleri düşünmekten keyifmize göre ev düzemiyoruz

Valla ilk evlendiğimizde bizde aldık, köşeli vitrin yemek masası vs derken gına geldi, hiç sevmem aslında ama lazımda lazım dediler diye aldık toylukla, tüm mutfak eşyalarını mutfakta severim aslında, vitrine eciş bücüş koymaktan da hiç hoşlanmam, yemek masam kapalı haliyle bile 8 kişilik kocaman birşeydi, açınca deli gibi yer kaplıyordu, evde çok eşyadan nefret ederim, biblolar, gümüş takımlar, kristallere ayrıca bir antipatim var :))) zaten mizaç olarak rahat biriyim, tüm gün toz al, sil süpür işlerinden haz etmem, haliyle içi tıka basa dolu bir vitrin benim için kabus, ay birde benim takım siyahtı, sıkıysa bir gün toz alma, imza atılır hale geliyordu, parmak izi bile kalıyor diye mobilya cilalarıyla siliyordum, en sonunda bir gün delirip hepsini attım ohhh be rahatlıkmış

Okurken ben rahatladım yaşarken nasıl rahatladım kim bilir abla

Okurken ben rahatladım yaşarken nasıl rahatladım kim bilir abla

Atması çok zevkli, valla tavsiye ederim hiç biriktirme huyum yok, sıkıldığım herşeyi atarım, halı, kilim, yorgan, mobilya, kıyafet, elime ne geçerse aynen dışarı:))) eşimse bu konuda temkinli tiplerden, birşeyi atacak kırk kere düşünür, ben atmak için ayırırım o geri alır, efendim ya sonra lazım olursaymış, dolapta boşuna yer kaplayan tişörtlerinle bile helalleşemez bir türlü ama ona bakan kim, kaşla göz arasında atarım gider

Bakıyorum bakıyorum, neresinden tutup kaldıracağım bilemiyorum; bugün birkaç koli filan bulup getir dedim ya eşime, ünitelerin içlerini boşaltacağım; bi de araç ayarlasa masayı filan göndereceğim. O yarına kalacak sanırım; hadi hayırlısı. Şu hafta şu evi bi atmaya çalışayım ben de Sonra elime malayı alıp duvar sıvayacağım

Yani olur, niye olmasın; belli bi samimiyette olduklarımızla zaten ne mutfak masası, ne yer sofrası sorun değil de işte daha el bildiklerimizle bir araya gelirsek, bi mesafeli şıklık ister gibi sanki.
Bunun için açılabilen ,kapandığında sehpa gibi duran masaları tercih edebilirsin. Çok şık olanları var .kardeşim mobilyaci ,her gittiğimde bir tane beğeniyorum :) şimdi senin atmaya çalıştığın yemek masasının mermer yüzeyli olanlarından almak istiyorum mesela :) birkaç yıl geçince ben de senin gibi konu açıp ,bu masayı napayım eyy kk ,diyebilirim :)

Evet netten bakındım Mune birkaç link attı, güzel modeller varmış. ^_^
Ya fazladan bi oda daha olsa dokunmam masaya çekerim kapasını diyeceğim ama, ev büyüdükçe de içini dolduruyoruz ki
Yani biz zaten niye aldıksa o koca hantal şeyleri, zevk dersin ok hani severek alırsın ama bizim öyle de olmadı. Eve şarttır, lazımdır dendi, "E iyi alınsın" dedik cart alındı geçildi. "Ya bu benim zevkim değil" filan der insan en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…