- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
Gangsta,
o koca yemek masasını senede 3-4 kez mi kullanıyorsun? Masa senin ne kadar ihtiyacın ? Salon olarak planladığın bölümdeki balkonu kullanıyor musun? yoksa çalışma odası olarak yapmayı düşündüğün yerdeki balkon yetiyor mu?
Eğer ki mutfağımızda bir masa varsa bence atın gitsin. Kesinlikle cok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Mutfaktaki masanizin alacağı kadar davet duzenlersiniz. Ya da kapatınca orta sehpa açılınca masa olan ürünler var. Bı tane ondan alıp balkona falan koyarsiniz. Aynı işi görür
Bana kalsa masa tümden fuzuli, ben salonda yemek masası, gümüşlük, konsol gibi gereksiz eşyaları kullanmıyorum, mutfakta bir yemek masam var 4 kişilik, çok çok 6 kişi sığışabiliriz, birde terasta masam var, yemek odasını toptan atmıştım 15 yıl kadar önceİşte hepi topu o kadar ancak kullanıyorum Mune; Ramazanlarda birkaç davet filan o kadar.
Salondaki balkonu kullanıyorum; çamaşır kurutmalığım o balkonda. Diğer balkon da, bi sehpa iki sandalye atıp oturmalık ama oğlandan sonra ne varsa kaldırdım oradan da; şimdilik boş bekliyor.
Önceden balkonun tekini aldırsam oracık bana yeter diyordum ama şimdi bir odayı komple ayırayım; çocuk için de aynı zamanda oyun-etkinlik odası gibi olur, birlikte resim filan yaparız diyorum. Diyorum da diyorum müdürüm, sürekli planlıyorum karar veremiyorum.
Bana kalsa masa tümden fuzuli, ben salonda yemek masası, gümüşlük, konsol gibi gereksiz eşyaları kullanmıyorum, mutfakta bir yemek masam var 4 kişilik, çok çok 6 kişi sığışabiliriz, birde terasta masam var, yemek odasını toptan atmıştım 15 yıl kadar öncehiç ihtiyaç duymuyorum, zaten şehirdışındayım, aile fertleri veya arkadaşlar senede bir gelecek olsalar 12 kişilik yemek davetleri olmuyor hoş, en fazla 7-8 kişi oluyoruz, onu da eldeki masalarla hallediyoruz.
Bem at ne gerek var diyenlerdenim :))) çok lazım olacaksa da akıllı sihirli diye geçen bir masa var, hem çalışma masası, hem yemek masası, hem sehpa vb olabiliyor, çekmeceleri de var, çalışma odasına onlardan alırsın bir tane, günlük yaşamda çalışma masanız olur, davet verdiğinde de açarsın yemek masası olur, böylece o 8 kişilik yemek masan salonda yer kaplayıp boş kalabalık yapmaz.
Daha kalabalık oldugu zaman,
Yer sofrası olmaz mı ?
Yani olur, niye olmasın; belli bi samimiyette olduklarımızla zaten ne mutfak masası, ne yer sofrası sorun değil de işte daha el bildiklerimizle bir araya gelirsek, bi mesafeli şıklık ister gibi sanki.
Şu elleri düşünmekten keyifmize göre ev düzemiyoruz
Valla ilk evlendiğimizde bizde aldık, köşeli vitrin yemek masası vs derken gına geldi, hiç sevmem aslında ama lazımda lazım dediler diye aldık toylukla, tüm mutfak eşyalarını mutfakta severim aslında, vitrine eciş bücüş koymaktan da hiç hoşlanmam, yemek masam kapalı haliyle bile 8 kişilik kocaman birşeydi, açınca deli gibi yer kaplıyordu, evde çok eşyadan nefret ederim, biblolar, gümüş takımlar, kristallere ayrıca bir antipatim var :))) zaten mizaç olarak rahat biriyim, tüm gün toz al, sil süpür işlerinden haz etmem, haliyle içi tıka basa dolu bir vitrin benim için kabus, ay birde benim takım siyahtı, sıkıysa bir gün toz alma, imza atılır hale geliyordu, parmak izi bile kalıyor diye mobilya cilalarıyla siliyordum, en sonunda bir gün delirip hepsini attım ohhh be rahatlıkmışOrta sehpadan yemek masası haline gelen modeller var ama çalışma masası olabilen çekmeceli bi ürün göremedim. Orta sehpadansa, çalışma masası+yemek masası bir arada daha kullanışlı olabilir.
Yemek masası-takımı cidden çok hantal ya, deli gibi niye aldımsa. :/
O gümüşlük hele, niye yani? Mini vitrin dediğim şeyin adı gümüşlük galiba (Adını bile net bilmiyorum), takımdır dedik aldık köşe zapt ediyor. Tarzım olsa kullansam şıkır şıkır içim gam yemeyecek; gereksiz toz tutuyor. O zaten kesin gidecek ayırdım onları (Daha önce de açmıştım hatta konusunu, o konudan bu güne kadar dolap çekmece mutfak eşyalarından gidenler oldu; fiskos masası filan hepsini verdim); yemek masasında kararsız kalmıştım arkadaşım annem gibi konuşunca; ben masadan kesin kurtulayım en iyisi.
Di mi?
Ah bu eller, elalemler... Nabayım 400 metraakare evlere mi göçeyim, nabayımm daha?
Onda da temizlik masrafı olur bir gün için iki kadın tutmak lazımSırf masraf ya,
8 odalı, 10 banyolu/ wcli, 3 mutfaklı,
Bi eve geç
Okurken ben rahatladım yaşarken nasıl rahatladım kim bilir ablaValla ilk evlendiğimizde bizde aldık, köşeli vitrin yemek masası vs derken gına geldi, hiç sevmem aslında ama lazımda lazım dediler diye aldık toylukla, tüm mutfak eşyalarını mutfakta severim aslında, vitrine eciş bücüş koymaktan da hiç hoşlanmam, yemek masam kapalı haliyle bile 8 kişilik kocaman birşeydi, açınca deli gibi yer kaplıyordu, evde çok eşyadan nefret ederim, biblolar, gümüş takımlar, kristallere ayrıca bir antipatim var :))) zaten mizaç olarak rahat biriyim, tüm gün toz al, sil süpür işlerinden haz etmem, haliyle içi tıka basa dolu bir vitrin benim için kabus, ay birde benim takım siyahtı, sıkıysa bir gün toz alma, imza atılır hale geliyordu, parmak izi bile kalıyor diye mobilya cilalarıyla siliyordum, en sonunda bir gün delirip hepsini attım ohhh be rahatlıkmış
Okurken ben rahatladım yaşarken nasıl rahatladım kim bilir abla
Bunun için açılabilen ,kapandığında sehpa gibi duran masaları tercih edebilirsin. Çok şık olanları var .kardeşim mobilyaci ,her gittiğimde bir tane beğeniyorum :) şimdi senin atmaya çalıştığın yemek masasının mermer yüzeyli olanlarından almak istiyorum mesela :) birkaç yıl geçince ben de senin gibi konu açıp ,bu masayı napayım eyy kk ,diyebilirim :)Yani olur, niye olmasın; belli bi samimiyette olduklarımızla zaten ne mutfak masası, ne yer sofrası sorun değil de işte daha el bildiklerimizle bir araya gelirsek, bi mesafeli şıklık ister gibi sanki.
Bunun için açılabilen ,kapandığında sehpa gibi duran masaları tercih edebilirsin. Çok şık olanları var .kardeşim mobilyaci ,her gittiğimde bir tane beğeniyorum :) şimdi senin atmaya çalıştığın yemek masasının mermer yüzeyli olanlarından almak istiyorum mesela :) birkaç yıl geçince ben de senin gibi konu açıp ,bu masayı napayım eyy kk ,diyebilirim :)