- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
Bir arkadaşım yaptı bu şekilde ,hem de hiç anlamaz eşim bu işlerden ,diyordu ,gayet de güzel oldu .
Yalnız ayakkabı değil duvar bu :) iki tuğla ,çimento tamamdır .yada artık ytonglar mi vardı :) ben eşimin ilk inşaatında tuğla taşımış kadınım :) çok hoşuma gitmişti :) eğlence çıkar sana da ..hatta salonun bi
r duvarına birşeyler çizsen ne güzel olur .oğlunun odasına falan .senin gibi yeteneğim olsa Türkiye'den silerler beni .boyanmadik duvar bırakmam :)))
Aslında olabilir ,deneyebilirim :)
Ya aslında eşim ciddi değildi öyle söylerken ama bi tarafı da cız ediyordu çünkü bu onun ilk yaptığı ev ve mühendislik işlerinden inşaat işlerine kadar kendisi ilgilendi ,yeri geldi harca bulandı ,emeğim olsun dedi :) ne gerekse :) bi daha da hiçbir inşaatın yapımına bulaşmadi. Burası onun için özel .bişey demezdi ,eşyalar konusunda da biraz uyuzdur, sevmez öyle sonradan boyanan şeyleri .ben istersem boyarım ama iki gün sonra da kapının önüne koyarım çünkü güzel yapamam :) bilir huyumu :) mesela bi defa sehpa beğendim ,aa ben bunu şu renge boyarım ,alalım dedim ,niye boyuyirsun ya hazır boyanmışı var ya dedi istediğim renkten buldu :) ayrıca bana ciddi ciddi öyle söylese balyozla dalarım eve :) bunu da bilir ,cesaret edemez .
Ne güzel ilgilenip başında durması. Sen böyle anlattın, bizim yaptığımız hatalar geldi aklıma.
Bu eve oturmadan, içini sıfırdan kırdırıp yaptırdık. Hani derler ya "Dört diki üzerine kaldı" diye, aynen öyle bir aşamadan geçti bu ev de. Banyosu, mutfağı odaları, pencere boyları, yeri tavanı duvarı su elektrik tesisatı ne varsa elden geçti. Tamamen zevkimize göre düzenleyebilirdik bütçemiz el verdiğince; ama o sıra işten mi güçten mi, ora bura koşmadan mı, ya da heves mi tam yoktu bilmiyorum evin başında doğru düzgün durmadık.
Birkaç renk seçtim duvar için, boyadılar; geldim baktım istediğim ton değil biri "Olmamış" dedim. Yeniden boyansın bi daha hoayda dön başa. Sonra klima takılacak, öyle yerlerden yontmuşlar ki duvarı, tekrar boyanması gerekti zedeli yerlerinin; tonu tutturamadılar. Hani misafir gelse filan fark edemez ama ben görüyorum işte ufak bi ton farkı var misal. O da kaldı öyle.
Pencere boyları değişti, normalde iki balkon daha vardı onlar içeri alındı ve yatak odası ile mutfak daha geniş hale getirildi. Ama bu kadar gönyesiz iş yapılır yani, yatak odası pencerem meyilli. Bu insanlar usta bir de yani... Fark edene kadar zaten tamamlanıp bitirilmişti. Nasıl sıfırlayıp başa döndüreceksin?
Banyoyu yapmışlar; ben çizdim ellerine planı verdim. Çok anlamam zaten mimariden ama bazı şeylerin de bi oluru vardır az buçuk bilirsin. Banyomun duşakabin bölümünden ayrı yerde bir gideri daha olmalı dediğim halde, adamlar zemine bu gideri açmayı unutmuşlar. Banyoyu yıkayamıyorum bu sebeple, su toplanıyor gitmiyor, duş kısmı yüksekte olduğu için oranın gideri diğer kısımdaki su tahliyesinde işe yaramıyor. İnsan banyo tabanına harici bir gider açmaz mı? Lavaboları klozeti vb. hep belli bir şekilde silmek zorunda mıyım? Yıkayayım desem tabandaki su nereden gidecek?
Bunlar filan hep sorun oldu elimizde kaldı.
Mutfağı kendim tasarladım, çizdim. Marangozumuz tanıdıktı cidden çok güzel titizce yapmışlar; banko ustamız tanıdıktı, aynı şekilde tezgahı da altından mermer ayaklarla destekli yapmışlar dediğim gibi. Mutfak konusunda hiç problem yaşamadım. Ama evin tüm geri kalanı resmen imtihanımız gibiydi ve ustanın başında durulması gerektiğini, güvenilmemesi gerektiğini çok güzel anladık. Ondan sonra da raf mı lazımdı, banyonun bilmem nesi miydi, duvarın boyası mıydı; kendi elimizden ne geliyorsa o şekilde yaptık ve iyi işler de çıkardık.
Mutfağıma ilave 3 rafı kendimiz monte ettik misal, iyi ki kendimiz yapmışız diyorum.
Jaluzileri kendimiz sabitledik; zerre santim kaydırmadan. Hep ölçtük işaretledik. Zaten benim adam bayılır böyle işlere su terazisine kadar her şeyi mevcut; bir araba iki tamirat, üç inşaat.. Alanı değil ama adamın hobisi işte, anlıyor da.
Yani biz biraz da vakti zamanındaki pişmanlıkları geri döndürmeye çalışıyoruz; iş yaptırdık başında durmadık, cağnım ev mahvoldu. Kendimiz düzeltiyoruz işte denk geldikçe de.