Ben 7 ay dil okulunda kalacağım,İngiltere de üniversiteye karar verirsem foundation,üniversite falan baya yolum var :) Çok teşekkür ederim bilgiler için,gerçekten faydalı oldu.
Sevgili Lugal,
Benim mesaj sayım hala özel mesaja yetmiyormuş :) Buraya yazıyorum, kusura bakma.
Hiç merak etme, ben de ilk geldiğimde çok aradım internetten arkadaş, bulamadım. Sonra zamanla eşimin çevresinden, konudan komşudan arkadaş edindim. Yine de bazı günler yalnız hissediyorum kendimi. İlk aylar zor, sonra işe güce kaptırıyor insan kendini, tanıdıklar ediniyor, dert tasa kalmıyor.
Ama geldiğinde, elimden geldiğince yardımcı olurum ben sana, sen hiç merak etme. Bana da çok iyi gelir, emin ol.
Haberlerini bekliyorum. Bol şans. Bu arada turist vizesi başvurusu yapacaksın, değil mi, Ankara düşünüyorsan?
selam tekrar.uzun zamandir takilamiyordum nete sorry.gec oldu.annem yanimdaydi onu gonderdim kaldimmi yine tek basima aslinda etrafta cok tanidik cok amma kafadengi bir kisi olmaz mi yok arkadasim yok resmen ya.neyse ayarlayalim ve tanisalim birgun ne dersinMerhaba arkadaşım, ben de York Way'deyim. Çok yakınız. Tanışmayı çok isterim. Yakında başkaları da varsa, toplanmaya çalışalım derim :)
selam tekrar.uzun zamandir takilamiyordum nete sorry.gec oldu.annem yanimdaydi onu gonderdim kaldimmi yine tek basima aslinda etrafta cok tanidik cok amma kafadengi bir kisi olmaz mi yok arkadasim yok resmen ya.neyse ayarlayalim ve tanisalim birgun ne dersin
selam tekrar.uzun zamandir takilamiyordum nete sorry.gec oldu.annem yanimdaydi onu gonderdim kaldimmi yine tek basima aslinda etrafta cok tanidik cok amma kafadengi bir kisi olmaz mi yok arkadasim yok resmen ya.neyse ayarlayalim ve tanisalim birgun ne dersin
bende en hesaplı odayı bulmak adına sureklı takıpteyım ama rightmove sıtesın duymamıstım bakacagım...
rightmove iyi bir site ustelik cocugunuz varsa evin etrafindaki okullari da gosterir ama hesapli yada sahibindden ariyorsaniz gumtree yi oneririm bir de.
cocuk yok, tesekkurler cvp ıcın..pek aktıf bır forum degıl ne yazık kı :/
:) degildir evet,insanlar yanliz genelde burada aileleri bircogunun turkiyede .bir de cocuk varsa varsa vakit olmuyor sanirim kimsede
sızın cocugunuz var mı? ben ordayken gezmekten vakıt olmuyordu nete gırmeye ama ozmn kk ya uye degıldım sımdı londrada olsam gırerım şahsen..[/
var evet,kizim var yakinda iki yasinda olacacak insallah yakinda,cocuk yokken kolay aslinda herseye vakit bulunur da cocukla eskisi gibi olmuyor insanin tum vaktini aliyor.ama gerci bir siteye girmek de cok fazla vakit alan birsey degil de kanimca insanlar yorgun genelde
Merhaba, benim eşim İrlandalı ama çok eskiden beri Londra'da yaşıyor. Evlendiğimizde EEA vizesi aldım İstanbul'dan, öyle geldim. Çok kolay oldu. 3 günde aldım ama çok belge verdik içeri. Evlilik cüzdanı, eskilerden yenilere kadar fotoğraflar, eşimin Londra'da çalıştığına dair belgeler, vergi ıvırları falan.
Senin eşin de bir iş teklifi aldıysa onu kullanabilirsiniz. Eşinin Avrupa Birliği vatandaşı olarak istediği yere eşini götürebilme hakkı var fakat yanında olduğu sürece. Yine de o riske girmeyin derim, daha uçak şirketinin yetkilileriyle başlayan, herkese dert anlatma ve müdürlerini çağırtma falan gerekiyor. Sonunda girebiliyorsunuz, yasal hakkınız ama çok sıkıntılı oluyor.
En güzeli verebildiğiniz kadar belge verin ve EEA vizesi alın. Sanıyorum Polonyadaki konsolosluktan halledebilirsiniz işlemleri ama biraz uzun sürer. Gerçi emin değilim, bir deneyim, Türkiye'ye dönmekten kolay :) Ayrıca eşinizin elinde iş teklifi varsa, onunla birlikte gidin ve pasaport kontrolüne de birlikte girin. İstek beklemenize hiç gerek yok.
Forum İngiltere diye arayın, orada bütün bilgileri bulabilirsiniz. Ben çok faydalandım vaktiyle oradan. Ayrıca dilerseniz ben de elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Sevgiler, bol şans.
arkadaslar bircoklarimizin yazdigi sorunu yasyan biri olarak sansimi denemek istedim. ingiltere nin bu bolgelerinde yasayan turkce konusmayi ozlemis , keske arada ana dilimde sohbet edebilecegim biri olsa diyorsaniz ben de buaralardayim ...
londurada yasayanlarimiz dost edinmek icin onlarca sansa sahip ama biz buradakiler icin farkli maalesef ...
umarim bir ses gelir bir yerlerden
herkese sevgiler[/QU
Selam Gunesce ben ne bath da nede Bristol daim ama arada gibiyim:)) Cwmbran desem bilmezsin ama Cardiff desem:))
Merhaba Claramavi
mesajini gormem bayağı bır zaman aldı maalesef ! ben ocak ayında Londura' ya tasındım, buranın kosusturmacası bana da bulastı heralde ,yazılara bakmak bu kadar zaman aldı !..artık sana daha da uzağım ama olur da sen bu taraflara gelırsen burdan mesajla ulasırsın ..Cardıff hakkında pek fazla bır sey bılmıyorum ..ama bıraz daha zaman gecıp burdakı durumları rayına soktuktan sonra artık ıngıltere nın daha kuzey tarfalarını da gormek var aklımda...
eger fırsat bulur da buraya orayla ılgılı gozlemlerını , cekıcı taraflarını yazarsan zevkle okurum...ve belkı orada tanısmak kısmet olur ,kımbılır ...her sey gonlunce olsun orada
arkadaslar sanırım yenı gelenler var ıngıltere ye .evlı ve cocuklu olanlar ıcın gorusmek toplanmak ayrıca zor bılıyorum ama belkı aramızdan bır kac kısı zaman yaratıp bır yemekte veya kahve ıcın bulusma planına ortak olur .bu forumdan odzımert ve ben tanıstık .arkadaslıgın kendı dılınde dertlesmenın guzellıgını bır kez daha anladım .
yenı ,guzel arkadaslıklara vesıle olur umarım burdakı tanısıklıklar
Merhaba Claramavi
mesajini gormem bayağı bır zaman aldı maalesef ! ben ocak ayında Londura' ya tasındım, buranın kosusturmacası bana da bulastı heralde ,yazılara bakmak bu kadar zaman aldı !..artık sana daha da uzağım ama olur da sen bu taraflara gelırsen burdan mesajla ulasırsın ..Cardıff hakkında pek fazla bır sey bılmıyorum ..ama bıraz daha zaman gecıp burdakı durumları rayına soktuktan sonra artık ıngıltere nın daha kuzey tarfalarını da gormek var aklımda...
eger fırsat bulur da buraya orayla ılgılı gozlemlerını , cekıcı taraflarını yazarsan zevkle okurum...ve belkı orada tanısmak kısmet olur ,kımbılır ...her sey gonlunce olsun orada
arkadaslar sanırım yenı gelenler var ıngıltere ye .evlı ve cocuklu olanlar ıcın gorusmek toplanmak ayrıca zor bılıyorum ama belkı aramızdan bır kac kısı zaman yaratıp bır yemekte veya kahve ıcın bulusma planına ortak olur .bu forumdan odzımert ve ben tanıstık .arkadaslıgın kendı dılınde dertlesmenın guzellıgını bır kez daha anladım .
yenı ,guzel arkadaslıklara vesıle olur umarım burdakı tanısıklıklar
slm bu soyledigin super bence en kisa surede tanisalim kizlar kim organize edicek.msn ardreslerimizxen gorusup anlasabiliriz kizlar super olur.ama lafta kalmasin bence
slm bu soyledigin super bence en kisa surede tanisalim kizlar kim organize edicek.msn ardreslerimizxen gorusup anlasabiliriz kizlar s
uper olur.ama lafta kalmasin bence
bence de
tanismak isteyenlere ozel msj kutum acik
bu arada londrada ucreti yuksek olmayan tam tesekkullu bi dis hekimi bilen var mi((( cok acil lazim
bence de
bu arada londrada ucreti yuksek olmayan tam tesekkullu bi dis hekimi bilen var mi((( cok acil lazim
slm bu soyledigin super bence en kisa surede tanisalim kizlar kim organize edicek.msn ardreslerimizxen gorusup anlasabiliriz kizlar super olur.ama lafta kalmasin bence
Bence de lafta kalmasııııııınnnn. Ama bende msn yok ve de ne yazık ki hala mesaj sayım özel mesaj atacak kadar çok değilmiş. Bana da haber verebilir misiniz buluşma ayrıntılarını? Ben Londra'dayım. Hamile olduğum için bir günüm bir günümü tutmuyor ama mutlaka gelirim buluşmaya. Organizasyona da yardım edebilirim elimden geldiğince.
Hadi kızlar, toparlanalım :)
bence de
Benim de 2 gün önce birden dişim şişti, benim NHS dişçim harika. Camden'da. Ama bir türlü sıra gelmiyor. NHS dışında tedavi de yapıyorlar ama fiyatları konusunda bir fikrim yok açıkçası. İstersen onun telefonunu verebilirim. Bir arayıp sorarsın. Ben çok memnunum. Ama dediğim gibi NHS işi yaptığı için hep çok kalabalık.
Fakat gece yarısı çok ağrım olunca açık bir tek Baker Street'te özel bir diş kliniği bulduk, ona gittik. İyi görünüyordu ama fiyatlar aklımı uçurdu. Diş çekimi için 375 pound istediler. Vermem deyince anında 250 pounda düştüler gerçi :)))) Konsültasyona 65 pound alıyorlar. Dilersen onun da telefonunu verebilirim. Ne yazık ki şöyle gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir diş kiliniği yok hem iyi, hem özel hem de ucuz. Umarım arkadaşlardan bir bilen vardır.
Çok geçmiş olsun...
kuzey londrada oda arıyorum. sadece bayanların kaldığı bir evde, haberi olan varsa bekliyorum mesajınıı
ilgilendiginiz ve cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. iki yil sonra polonya vatandasligina basvuru hakkim olacak bi aksilik olmazsa.. eger olurda polonya pasaportunu alirsam hic bunlarla ugrasmama gerek kalmayacak ama esim burda kalmak istemiyor mumkun olsa yarin gidelim diyor.. simdi ingiltere icin ugrasip belgeleri hazirlayip yeni bir prosedur baslatirken polonyadaki haklarimi kaybetmekte istemiyorum cunku 3 yil burada evli olarak kalmak gerekiyor. benim korkum su ben bu iki yili ingilterede gecirsem ; bu tavsiye ettiginiz EEA vizesi sanirim ilk etapta 6 aylikmis bir sonrakini alma sansimiz nedir acaba.. simdi daha karmasik bir hal aldi.. tavsiye ettiginiz gibi forumada bakacagim tekrar cok tesekkur ederim