iNGiLTERE Paylasim Alani(Tanisma)

Ben 7 ay dil okulunda kalacağım,İngiltere de üniversiteye karar verirsem foundation,üniversite falan baya yolum var :) Çok teşekkür ederim bilgiler için,gerçekten faydalı oldu.

Hiya nasilsin naptin gelebildinmi canim? gunlerin nasil geciyor alisabildin mi ?? umarim iyisindir...

merhaba mesajımı okuyabılıyorsun ama yazamıyorsun anladıgım kadarıyla..ozel kısımları mesajdan yazarım...ne is yapıyorsun londranın neresınde yasıyorsun? cok saol sımdıden gorusmek uzere, bırkac aya bellı olur heralde benım vıze...

Merhaba arkadaşım, ben de York Way'deyim. Çok yakınız. Tanışmayı çok isterim. Yakında başkaları da varsa, toplanmaya çalışalım derim :)
selam tekrar.uzun zamandir takilamiyordum nete sorry.gec oldu.annem yanimdaydi onu gonderdim kaldimmi yine tek basima aslinda etrafta cok tanidik cok amma kafadengi bir kisi olmaz mi yok arkadasim yok resmen ya.neyse ayarlayalim ve tanisalim birgun ne dersin

bende bıran once gelsemde tanıssak ahh ah :)

Ay, anne gitti mi??? Darısı gelecek sefere artık. Benimkiler daha hiç gelmedi (gerçi ben geleli 6 ay oldu :))))
Gerçekten çok zor oluyor kafa dengi birilerini bulmak. Vallahi ayarlayalım, bir tanışalım. Çok güzel olur. Benim çok fena bulantılarım var bugünlerde. Üç gündür yataktan çıkamadım. Ama artık hamileliğin 3. aynın sonuna geldik, herhalde biterler yavaş yavaş. Boş olduğunda haber ver, ayarlayalım valla. Perşembe sonunda ilk doktor kontrolümüz var :) Ondan sonra müsaitim ben...

bende en hesaplı odayı bulmak adına sureklı takıpteyım ama rightmove sıtesın duymamıstım bakacagım...

rightmove iyi bir site ustelik cocugunuz varsa evin etrafindaki okullari da gosterir ama hesapli yada sahibindden ariyorsaniz gumtree yi oneririm bir de.

rightmove iyi bir site ustelik cocugunuz varsa evin etrafindaki okullari da gosterir ama hesapli yada sahibindden ariyorsaniz gumtree yi oneririm bir de.

cocuk yok, tesekkurler cvp ıcın..pek aktıf bır forum degıl ne yazık kı :/

:) degildir evet,insanlar yanliz genelde burada aileleri bircogunun turkiyede .bir de cocuk varsa varsa vakit olmuyor sanirim kimsede

sızın cocugunuz var mı? ben ordayken gezmekten vakıt olmuyordu nete gırmeye ama ozmn kk ya uye degıldım sımdı londrada olsam gırerım şahsen..

kuzey londrada oda arıyorum. sadece bayanların kaldığı bir evde, haberi olan varsa bekliyorum mesajınıı

ilgilendiginiz ve cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. iki yil sonra polonya vatandasligina basvuru hakkim olacak bi aksilik olmazsa.. eger olurda polonya pasaportunu alirsam hic bunlarla ugrasmama gerek kalmayacak ama esim burda kalmak istemiyor mumkun olsa yarin gidelim diyor.. simdi ingiltere icin ugrasip belgeleri hazirlayip yeni bir prosedur baslatirken polonyadaki haklarimi kaybetmekte istemiyorum cunku 3 yil burada evli olarak kalmak gerekiyor. benim korkum su ben bu iki yili ingilterede gecirsem ; bu tavsiye ettiginiz EEA vizesi sanirim ilk etapta 6 aylikmis bir sonrakini alma sansimiz nedir acaba.. simdi daha karmasik bir hal aldi.. tavsiye ettiginiz gibi forumada bakacagim tekrar cok tesekkur ederim

kuzey londrada oda arıyorum. sadece bayanların kaldığı bir evde, haberi olan varsa bekliyorum mesajınıı

Benim bir arkadaşım geçen yıl Finchley'de bir evde kalıyordu ve çok memnundu. Tamamı kız öğrencilerden oluşuyordu ev ahalisinin. Bilmiyorum bu tip bir yer mi bakıyorsun. Eğer öyleyse senin için arkadaşımdan bilgilerini alabilirim evin. Ne dersin?

Merhaba yeniden,

Evet evet, ilk EEA vizesini 6 aylık veriyorlar. Ben de onunla geldim buraya. Sonraki 5 yıllık. Hemen başvurabiliyorsunuz ama cevabın gelmesi 6 ayı buluyor. Ne yazık ki bu süreç içinde sizin ve eşinizin pasaportları da onlarda kalıyor. Gerçi geri isteyebiliyormuşsunuz. Ama geri alma süreci 15-20 günü buluyormuş.
Onun dışında sizin durumunuz biraz daha farklı benimkinden galiba, çünkü Polonya vatandaşlarının eşleri için farklı bir düzenlemesi var İngiltere'nin. İyice okumak lazım. Ama zor olduğunu hiç sanmıyorum. En önemli şey eşinizin İngiltere'de para kazandığını veya kazanacağını ve size bakabileceğini ve ilişkinizin gerçekliğini kanıtlamak. Bir sürü belge istiyorlar ama bunları kanıtladığınız zaman sorun yok. Bu belgeleri 6 aylık vizeyi verirlerken de istiyorlar gerçi.
Siz yine de border agency'nin sitesinden bir kontrol edin derim. Ama biz açık söyleyeyim hiç zorlanmadık.
Bu arada benim için de aynı sorun geçerli. Eşimle birlikte İrlanda'da yaşamadığımız için vatandaşlık alamıyorum. Alabilsem çok daha rahat hareket edebileceğiz ama yapacak bir şey de yok. Ev burada, iş burada :))))
Bol şans. Hiç moralinizi bozmayın, işlemleri başlatınca her şey yoluna giriyor. Başta çok karışık görünen işlemler sonradan açık ve kolay görünüyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…