Merhaba kızlar,Bournemouth da yaşayan var mı aranızda?Ocak ayında eğitim için oraya gidiyorum,biraz bilgi almak istiyorum. :107:
Merhaba kızlar,Bournemouth da yaşayan var mı aranızda?Ocak ayında eğitim için oraya gidiyorum,biraz bilgi almak istiyorum. :107:
yazın bol bol zenginlerin yatlarının bulunduğu bir sahili varmış sosyetikler vs. :))))) tabii bunlar sadece duyduklarım, doğruluğu nedir bilmiyorum. yaşayanlar memnun, türk öğrenciler mevcut, benim tandığım da gitmişti, hayatından memnundu.fazla kargaşası gürültüsü yok bildiğim kadarıyla. eğer spesifik bir sorun varsa söyle, eğer sorabilirsem öğrenir, sana da haber veririm.
ingiltere'nin güney kısımlarında, türkiye'nin kuşadası'nı andıran bir kasabadır....turk ogrenciler yogunluktaymis simdi check yaptim.
Teşekkür ederim.Bende baya araştırmıştım az çok biliyorum,acaba yaşayıpta memnun olmayan var mı?Bide bazı yerlerde ucuz diye gidip,daha pahalıya patladığını söyleyenler olmuş...Sanırım kişinin harcamasına bağlı bu değil mi? :107: İş imkanları nasıl?Genel olarak soruyorum.Yasal olarak çalışma hakkı verilmiyormuş dil okuluna gidenlere.Zamanında yada hala part-time kaçak çalışan var mı?Ücretleri merak ediyorum...
ewet ogrencilere calisma izni verilmiyor. fakat kartsiz calistiran yerler var restaurantta cafelerde garsonluk uygun olabilir bi ogrenci icin.aslinda kac gun egitim gorecegine de bagli benim duydugum kadariyla londra disi yerler daha az calisip ayni yada daha fazla parayi aliyorlarmis ki sende part time calissan bile kendi gecimini kolaylikla karsilayabilirsin. tabiki seninde harcamana bagli orada yalniz kalacaginida dusunmuyorum bir suru ogrenci nasil yasiyorsa nasil geciniyorlarsa sende onlara bakar durumunu ona gore degerlendirisin. iyi sanslar simdiden:)
aslinda benim bi teklifim var belkide vardir ama gormedim diye ikinci baski yapayim kazen reklamlar alirken iyi guvenilir bi aupair firmasi ilede anlassa burdan istekli arkadaslar yonlendirilmis olurlar
boundry muhendis olarak en az ingilizce sonra imkanin varsa bi dil daha ogrenmeni tavsiye ederim cunki tr de makine muhendisi cok fazla ve is imkanalri cok sinirli ancak dil elemesi ile isyerleri aliyorlar kolay gelsin sana birde mali durumum iyi diil demisin emin ol dil ogrenmenin para ile ilgisi yok bi is bulursun yeterki durumun farkinda olup oturup calis onemli olan emek.
Birde ingiltere vize durumu cok zor eger bi sirket buldum dersen once sor onlarmi sana vize alicak senmi kendi vizeni alican bayagi bi ugrasabilirisn sansin yardim etmezse
arkadaslar bircoklarimizin yazdigi sorunu yasyan biri olarak sansimi denemek istedim. ingiltere nin bu bolgelerinde yasayan turkce konusmayi ozlemis , keske arada ana dilimde sohbet edebilecegim biri olsa diyorsaniz ben de buaralardayim ...
londurada yasayanlarimiz dost edinmek icin onlarca sansa sahip ama biz buradakiler icin farkli maalesef ...
umarim bir ses gelir bir yerlerden
herkese sevgiler[/QU
Selam Gunesce ben ne bath da nede Bristol daim ama arada gibiyim:)) Cwmbran desem bilmezsin ama Cardiff desem:))
merhaba arkadaslar sirf birkac soru sorup bilgi edinmek icin foruma uye oldum.. ben polonyada polonyali biriyle evliyim .. esim asci ve biz ingiltereye gelmek istiyoruz. esimin vize sorunu yok cunku polonyada sengen ulkesi ama benim icin sanirim vize gerekecek. sizce nasil bir yol takip etmeliyiz..ingilterede hicbir tanidigimiz yok yani bize is cagrisi falan yapacak.. bir bildiginiz varsa lutfen yardimci olun tesekkurler..
eşiniz gidip sizi yanına aldırabilir, ancak ilişkinizi kanıtlayıcı bir belge lazım. evlilik cüzdanı gibi
buradaki beraberligimizi evlilikten oncesi ve sonrasiyla her turlu ispat edecek evrak konusunda hicbir eksigimiz yok. burada herseyimiz yasal. ingiltere ile ilgisi olan her gordugum kisiye soruyorum ama hepsi farkli cevaplar veriyor. ben polonyadaki ingiliz konsolosluguna gitsem isim olurmu yoksa turkiyeye donmemmi gerekir? (ki bunu pek istemiyorum orda es dost yok yardim edecek) yada once esim ingiltereye gidip ordan bana istek falan mi yapmasi gerekiyor acaba??
ilgilendiginiz icin tesekkur ederim:)
arkadaslar bircoklarimizin yazdigi sorunu yasyan biri olarak sansimi denemek istedim. ingiltere nin bu bolgelerinde yasayan turkce konusmayi ozlemis , keske arada ana dilimde sohbet edebilecegim biri olsa diyorsaniz ben de buaralardayim ...
londurada yasayanlarimiz dost edinmek icin onlarca sansa sahip ama biz buradakiler icin farkli maalesef ...
umarim bir ses gelir bir yerlerden
herkese sevgiler
slm arkadasim bende londrada yasiyorum merkezdeyim benim gibi 1.bolgeye yakin yerlerde yasayan varsa tanismak arkadas olmak isterim.sen nerede yasiyosun ben kingscross angel tarafindayim
buradaki beraberligimizi evlilikten oncesi ve sonrasiyla her turlu ispat edecek evrak konusunda hicbir eksigimiz yok. burada herseyimiz yasal. ingiltere ile ilgisi olan her gordugum kisiye soruyorum ama hepsi farkli cevaplar veriyor. ben polonyadaki ingiliz konsolosluguna gitsem isim olurmu yoksa turkiyeye donmemmi gerekir? (ki bunu pek istemiyorum orda es dost yok yardim edecek) yada once esim ingiltereye gidip ordan bana istek falan mi yapmasi gerekiyor acaba??
ilgilendiginiz icin tesekkur ederim:)
slm arkadasim bende londrada yasiyorum merkezdeyim benim gibi 1.bolgeye yakin yerlerde yasayan varsa tanismak arkadas olmak isterim.sen nerede yasiyosun ben kingscross angel tarafindayim
Merhaba, benim eşim İrlandalı ama çok eskiden beri Londra'da yaşıyor. Evlendiğimizde EEA vizesi aldım İstanbul'dan, öyle geldim. Çok kolay oldu. 3 günde aldım ama çok belge verdik içeri. Evlilik cüzdanı, eskilerden yenilere kadar fotoğraflar, eşimin Londra'da çalıştığına dair belgeler, vergi ıvırları falan.
Senin eşin de bir iş teklifi aldıysa onu kullanabilirsiniz. Eşinin Avrupa Birliği vatandaşı olarak istediği yere eşini götürebilme hakkı var fakat yanında olduğu sürece. Yine de o riske girmeyin derim, daha uçak şirketinin yetkilileriyle başlayan, herkese dert anlatma ve müdürlerini çağırtma falan gerekiyor. Sonunda girebiliyorsunuz, yasal hakkınız ama çok sıkıntılı oluyor.
En güzeli verebildiğiniz kadar belge verin ve EEA vizesi alın. Sanıyorum Polonyadaki konsolosluktan halledebilirsiniz işlemleri ama biraz uzun sürer. Gerçi emin değilim, bir deneyim, Türkiye'ye dönmekten kolay :) Ayrıca eşinizin elinde iş teklifi varsa, onunla birlikte gidin ve pasaport kontrolüne de birlikte girin. İstek beklemenize hiç gerek yok.
Forum İngiltere diye arayın, orada bütün bilgileri bulabilirsiniz. Ben çok faydalandım vaktiyle oradan. Ayrıca dilerseniz ben de elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Sevgiler, bol şans.
merhaba oncede yazdım londraya gelmeye hazırlanıyorum..yardımcı olurum yazmıssınız oncekı bayana banada yardımcı olur musunuz, ben nereye gıdılır gezmeye alısverıse gıbı temel seylerı merak edıyorum..geldıgımde gocmenlıkle ılgılı neler yapmalıyım vs...
Merhaba Lugal,
Elbette yardımcı olurum, elimden geleni yaparım. Nereye gidilir, alışveriş nereden yapılır, nasıl kolay yaşanır gibi konularda yardımcı olabileceğimi umuyorum. Ancak göçmenlikle ilgili konuları çok iyi bilmiyorum. Sadece EEA konusunu biliyorum, kendi başımdan geçtiği için :)))) Yine de sizi yönlendirebileceğim kişiler ya da siteler olabilir.
Ne zaman geliyorsunuz? Hayırlı olsun, bol şanslar dilerim :)
rightmove veya find a property bunlara bakmani tavsiye ederim hi bir de gumtree var ordanda bakabilirsin.kolay gelsin
selam Biped ekliyorum sızı...benım basvuru tarıhım yakın ama bılıyosundur hemen sonuc cıkmıyor..once geldıgımde oyster kullanmak bıle olay olmustu..mesela travel card kullandım sonra arkadasım oyster daha uygun dedı ve oystere terfı ettım..bunun gıbı kucuk ama onemlı konular oluyor yurtdısında yasamla ılgılı...ozelden msj atarım sıze daha detaylı..gorusmek uzere