• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnce esprileri anlamıyorum

Av hayvanı bagbinda. Ceylan da diyebilirdi pilicte .aynı anlamı tüm avcılar tarafindan avlanan bilindik bütün hayvanlar verir .
Konu shaibi orada domuzlarin olduğunu söyledi arada sırada insanlar domuz avına çıkıyorsa nurdan ironi yaomis olabilir. Dediğim gibi pilicte ceylanda olurdu.
Kızlar çok düşünmeyin adamlar geyik yaptı ya boş bi laftı yani ironi yapalım amacıyla düşünerek demediler o an kokoreç yemeye de deseler aynı kafayla diyeceklerdi yani herkes bu lafa takılmış ben orda ironi yaptılar demedim yalan attılar ama ben gerçekten ava gidiyorlar sandım dedim

Kızlar çok düşünmeyin adamlar geyik yaptı ya boş bi laftı yani ironi yapalım amacıyla düşünerek demediler o an kokoreç yemeye de deseler aynı kafayla diyeceklerdi yani herkes bu lafa takılmış ben orda ironi yaptılar demedim yalan attılar ama ben gerçekten ava gidiyorlar sandım dedim
Fazla mutevazilik vasattan nasihat dinlememiş gerçekten

Hanimefendi hala yalan attılar diyorsunuz .bir insan anlayamadigi bir şeyi anlatmak gerçekten çok zor .
Zaten kendiniz başta demisssiniz capkinlikmis kattettikleri diye .zaten çapkınlık eşittir avlanmaktir çok basit denklem.
Kalbinizi kırmamak için açıkça yazmadım ama mütevazıligin sonu vasattan nasihat dinlemekmiş.
Çok basit domuz avlamak / avlanmak sözünü bile anlamıyorsunuz evet. Bu ne edebiyatla ne sayısal zekayla alakalı kendinizde bunun farkındasınız şuan kivirmaya calisiyorsunuz .

Benim yazdığım ironileri anladınız çünkü ben anlamlarını yazdım .onlar TDK gibi açıklamadigi için anlayamiyorsunuz.
Adam yalan atmamış ironi yapmış . Ay çok zor Allah etrafiniza sabır versin

Fazla mutevazilik vasattan nasihat dinlememiş gerçekten

Hanimefendi hala yalan attılar diyorsunuz .bir insan anlayamadigi bir şeyi anlatmak gerçekten çok zor .
Zaten kendiniz başta demisssiniz capkinlikmis kattettikleri diye .zaten çapkınlık eşittir avlanmaktir çok basit denklem.
Kalbinizi kırmamak için açıkça yazmadım ama mütevazıligin sonu vasattan nasihat dinlemekmiş.
Çok basit domuz avlamak / avlanmak sözünü bile anlamıyorsunuz evet. Bu ne edebiyatla ne sayısal zekayla alakalı kendinizde bunun farkındasınız şuan kivirmaya calisiyorsunuz .

Benim yazdığım ironileri anladınız çünkü ben anlamlarını yazdım .onlar TDK gibi açıklamadigi için anlayamiyorsunuz.
Adam yalan atmamış ironi yapmış . Ay çok zor Allah etrafiniza sabır versin
yahu siz şaka mısınız avlanmak eşittir çapkınlık bunu ben bilmiyor olabilir miyim 35 yaşında evli çocuklu kadınım allah aşkına gerizekalı muamelesi yapmayın tamam ben vasat olayım hatrınız için de ben kendimi size ispatlamakla mı uğraşacağım orda geyik yaptılar kız düşürmek için olsa ava gidiyoruz ya da bıldırcın avlayavağız derler keklik vurucaz derler , eşim domuz avı geyik piyasa yapmaya çıkmışlar dedi, ha belki de sizin dediğiniz anlamda kullandılar ama bu beni vasat yapmıyor üslubunuz kaba , bu arada size bağlam ve ironi konusunu açın dediğimde ben bu ikisini nasıl birleştiremiyorum onunla ilgili bir ipucu almak için sordum siz bağlam, ironi TDK herşeyi çocuğa anlatır gibi anlatmışsınız öğretmenim diyorum bu kelimeleirn anlamlarını bilmiyor olabilir miyim aksine ben burda çoğu vasattan nasihat dinledim kendimi yersiz eleştirmeye açarak

yahu siz şaka mısınız avlanmak eşittir çapkınlık bunu ben bilmiyor olabilir miyim 35 yaşında evli çocuklu kadınım allah aşkına gerizekalı muamelesi yapmayın tamam ben vasat olayım hatrınız için de ben kendimi size ispatlamakla mı uğraşacağım orda geyik yaptılar kız düşürmek için olsa ava gidiyoruz ya da bıldırcın avlayavağız derler keklik vurucaz derler , eşim domuz avı geyik piyasa yapmaya çıkmışlar dedi, ha belki de sizin dediğiniz anlamda kullandılar ama bu beni vasat yapmıyor üslubunuz kaba , bu arada size bağlam ve ironi konusunu açın dediğimde ben bu ikisini nasıl birleştiremiyorum onunla ilgili bir ipucu almak için sordum siz bağlam, ironi TDK herşeyi çocuğa anlatır gibi anlatmışsınız öğretmenim diyorum bu kelimeleirn anlamlarını bilmiyor olabilir miyim aksine ben burda çoğu vasattan nasihat dinledim kendimi yersiz eleştirmeye açarak
E diyosunuz ki ben domuz avını gerçek sandım . E anlamını biliyorsanız niye gerçekten avlanmaya gittiklerini düşünüyorsunuz ?
2.olarak madem anlamlarini biliyorsunuz bana baglami ve ironiyi acarmisniz diye yazdın ?
Her söylediğiniz birbiriyle çelişiyor .evet domuz avına gitmek çok basit çapkınlık demek bunu gerçek domuz sanmakta çok normal bişey değil.

E diyosunuz mi ben domuz avını gerçek sandım . E anlamını biliyorsanız niye gerçekten avlanmaya gittiklerini düşünüyorsunuz ?
2.olarak madem anlmalarini biliyorsunuz ban aneden baglmai ve ironiyi acarmisniz diye yazdın ?
Her söylediğiniz birbiriyle çelişiyor .evet domuz avına gitmek çok basit çapkınlık demek bunu gerçek domuz sanmakta çok normal bişey değil.
Tebrikler sherlock

Bu da Bilal’e anlatır gibi olmuş gerçekten de ben de 10 yıllık öğretmenim bu bahsettiğiniz örnekleri de anlayabiliyorum detaylar için teşekkür ederim neyin ne olduğunu biliyorum ama sanırım bahsettiğim şeye siz denk gelmediniz çok majör bir sorun gibi varsayıp anlatmışsınız ama beni tasvir etmiyor bu bahsedilen örnekler kimse böyle ironi yapıyor da anlamıyor değilim yani bomboş bi şey söylüyor aslında yalan ama o an gerçek sanıp inanıyor ve ona göre cevap veriyorum kendim de hep doğruyu net bir şekilde söylediğim için olabilir bu mesela misafirliğe gideriz açsam açım derim ya da içecek var mı derim ama insanlar yok deyip ısrar edilince yer gibi ben dümdüz bir insanım bence
Ben kendimden örnek vereyim. Bence sizinki de buna benzer.

Mesela göbekli bir kadın var ortamda. Biri bana şu kadın x aylık hamile dese inanırım. Mümkün olabilir çünkü. Göbeğiyle dalga geçtiği için dediğini anlamam. Anca gülerek söylemesi gerekir anlamam için.

Ben yalanı sevmediğim ve başım çok sıkışmadıkça söylemediğim için karşı tarafın da doğru söylediğini varsayıyorum. Anlama kıtlığından daha çok karşı tarafa inanmayla ilgili. Bir de sokak jargonunu pek bilmem. Öyle bir kullanım olursa da espriyi anlamayabilirim. Sokak jargonunu sosyal medyadan veya öğrencilerimden öğrendiysem öğrenmişimdir. Üniversiteye kadar disiplinin fazla olduğu sınıflarda okuduğum için sanırım sokak jargonundan mahrumum. Biri imalı konuşunca kesin başka bir anlamı var diye netten aratıyorum. Tabii genelde bel altı laflar çıkıyor anlamadığım kalıplar.

Ay yok ben öyle değilim ya ne taptınız 😂 ama şimdi açlık oyunlarınıokumayan izlemeyen biri de anlamaz ki bu dediğinizi genel kültürüm iyi olduğu için bu tip göndermeli esprileri anlıyorum zaten ama bu kültürde olmayan birine de bu espriyi yapıp milleti mal gibi hissettirmeyi sevmem mesela benşm demek istediğim daha günlük sohbetlerde o anlık bişey oluyor
Twitter’ın var mı peki? Gündem oradan dönüyor.

Ben kendimden örnek vereyim. Bence sizinki de buna benzer.

Mesela göbekli bir kadın var ortamda. Biri bana şu kadın x aylık hamile dese inanırım. Mümkün olabilir çünkü. Göbeğiyle dalga geçtiği için dediğini anlamam. Anca gülerek söylemesi gerekir anlamam için.

Ben yalanı sevmediğim ve başım çok sıkışmadıkça söylemediğim için karşı tarafın da doğru söylediğini varsayıyorum. Anlama kıtlığından daha çok karşı tarafa inanmayla ilgili. Bir de sokak jargonunu pek bilmem. Öyle bir kullanım olursa da espriyi anlamayabilirim. Sokak jargonunu sosyal medyadan veya öğrencilerimden öğrendiysem öğrenmişimdir. Üniversiteye kadar disiplinin fazla olduğu sınıflarda okuduğum için sanırım sokak jargonundan mahrumum. Biri imalı konuşunca kesin başka bir anlamı var diye netten aratıyorum. Tabii genelde bel altı laflar çıkıyor anlamadığım kalıplar.
Oh be biri beni gerçek anlamda anladı sonunda

evet domuz avına gitmek çok basit çapkınlık demek bunu gerçek domuz sanmakta çok normal bişey değil.
Açık söyleyeyim ben de ilk defa buradan duydum domuz avını. Kılık kıyafet ve tiplerine göre ormana gidiyor sanabilirdim. Diğer türlü de ironi yaptıklarını anlar ama ne demek istediklerini anlayamazdım. Piliç ve ceylan neyse de domuz çirkin bir hayvan. Çok zorlasam kilolu ve azgın kadın aklıma gelirdi o_O

Açık söyleyeyim ben de ilk defa buradan duydum domuz avını. Kılık kıyafet ve tiplerine göre ormana gidiyor sanabilirdim. Diğer türlü de ironi yaptıklarını anlar ama ne demek istediklerini anlayamazdım. Piliç ve ceylan neyse de domuz çirkin bir hayvan. Çok zorlasam kilolu ve azgın kadın aklıma gelirdi o_O
Hanfendi deniz kenarind olsalar balik derlerdi , game of thrones popüler olduğu dönem olsa ejderha avlamaya gidiyoruz derlerdi.
Yani burda neyi avlamaya gittiklerini x y Z demelerinin pek bir önemi yok. Bu genel bir tabirdir . He adamlar çamurlu çizmeler derinde gerçek tüfeklerle domuz avına gidiyoruz der gerçek snairsin anlarimda , genç eglenceli arabalı tipler gülüp eğlenirken gerçek domuz sanmazsin.

Mantık insanısınızdır.
İlk evlendiğimde ben de anlamıyordum eşim çok yapar.
Sazan gibi atlıyordum o öyle değil böyle diye.
İnce şaka yapmak da ayrı meziyet.
Eşimin yaptığı şakayı aylar sonra çözen bir arkadaşı olmuş da tabi bozulmuş da epey. :)
Hala anlatıp gülerler.
Ama bel altı ya da küfürlü olunca orda dur derim.
Böyle bel bel :işsiz: bakarım.
O kişi yanımda yapamaz bi daha.
Kısacası ben mantık insanı sayısal bir kafayım.

Siz örnek verirken domuz avını vermeyecektiniz bence. Hata oradaydı yoksa kastettiğiniz anlaşılır gibiydi.
Ortamda birine sallıyorum hamile deseniz bile kilolu birine herkes bunu anlayıp siz anlayamiyorsa iz gene bağlamadan kopuksunuzdur. Herkeste aynı düşünce ve fikri uyandıran esprileri anlayamıyor konu sahibi ama kendini onların yalan söylediğine inandirmis nedense .herkes durumun ve esprinin fafkinda sadece o gerçek sanıp inanıyor.

Ortamda birine sallıyorum hamile deseniz bile kilolu birine herkes bunu anlayıp siz anlayamiyorsa iz gene bağlamadan kopuksunuzdur. Herkeste aynı düşünce ve fikri uyandıran esprileri anlayamıyor konu sahibi ama kendini onların yalan söylediğine inandirmis nedense .herkes durumun ve esprinin fafkinda sadece o gerçek sanıp inanıyor.
Gördüğünüz gibi burda da çoğu kişi domuz avı söylemini ilk defa duymuş beni teşhis edip haklılığınızı teyit ettiyseniz daha fazla yorum yapmayın lütfen , samimi bir şekilde cevap verip yardımcı olmaya çalışanlara teşekkür ederim ama siz daha benim neyi kastettiğimi bile anlamaktan uzaksınız zaten , kilolu biri herkeste aynı hisleri uyandırmaz biri hamile sanabilir biri obez burda kimse bağlamdan kopuk değildir ama siz ısrarla benim gerizekalı olduğuma inanmak ve beni de inandırmak istiyor gibisiniz Anonim bir ortamda ben neden size yalan söyleyeyim ispatlama çabasına gireyim kendimi tüm açıklığıyla anlattım neyi ne kadar anlama kapasitem olduğuna da bırakın ben karar vereyim ısrarla yok o öyle değildir sen anlamıyorsun diyerek siz bağlamdan uzaklaşıyorsunuz

Mantık insanısınızdır.
İlk evlendiğimde ben de anlamıyordum eşim çok yapar.
Sazan gibi atlıyordum o öyle değil böyle diye.
İnce şaka yapmak da ayrı meziyet.
Eşimin yaptığı şakayı aylar sonra çözen bir arkadaşı olmuş da tabi bozulmuş da epey. :)
Hala anlatıp gülerler.
Ama bel altı ya da küfürlü olunca orda dur derim.
Böyle bel bel :işsiz: bakarım.
O kişi yanımda yapamaz bi daha.
Kısacası ben mantık insanı sayısal bir kafayım.
Evet eşim de bana yapar ciddi bi ifadeyle söyler yaa öyle mi diyorum sonra yok be attım diyor gibi ama düz düşündüğüm için sanırım böyle oluyor

Evet eşim de bana yapar ciddi bi ifadeyle söyler yaa öyle mi diyorum sonra yok be attım diyor gibi ama düz düşündüğüm için sanırım böyle oluyor
Evet düz mantıklık vardır.
Bir de şey de olabilir.
Anne babanız ergenlikte sizinle böyle saçmalamamış olabilir.
Hayatı hep ciddi görmüşsünüzdür belki.
Bende bu da etken mesela.

Evet düz mantıklık vardır.
Bir de şey de olabilir.
Anne babanız ergenlikte sizinle böyle saçmalamamış olabilir.
Hayatı hep ciddi görmüşsünüzdür belki.
Bende bu da etken mesela.
Evet kesinlikle öyle yani bir şey nettir benim için dediğim gibi bizim kültürümüzde kabul gören çoğu şey nezaket ve üstü örtüklük üzerinedir misafire ısrar et gibi ama ben biri evime geldi tokum dedi çay verip geçerim ya da bi yere gittim açım derim ya da bir şey lazımsa direkt isterim ve böyle açık insanları da seviyorum yorucu olmuyorlar

Gördüğünüz gibi burda da çoğu kişi domuz avı söylemini ilk defa duymuş beni teşhis edip haklılığınızı teyit ettiyseniz daha fazla yorum yapmayın lütfen , samimi bir şekilde cevap verip yardımcı olmaya çalışanlara teşekkür ederim ama siz daha benim neyi kastettiğimi bile anlamaktan uzaksınız zaten , kilolu biri herkeste aynı hisleri uyandırmaz biri hamile sanabilir biri obez burda kimse bağlamdan kopuk değildir ama siz ısrarla benim gerizekalı olduğuma inanmak ve beni de inandırmak istiyor gibisiniz Anonim bir ortamda ben neden size yalan söyleyeyim ispatlama çabasına gireyim kendimi tüm açıklığıyla anlattım neyi ne kadar anlama kapasitem olduğuna da bırakın ben karar vereyim ısrarla yok o öyle değildir sen anlamıyorsun diyerek siz bağlamdan uzaklaşıyorsunuz
Yahu çapkınlık manasında söylediler diyen sensin bunu onaylayanda benim.ama ben gerçek zannettim hep böyle oluyor millet beni alık sanıyor diyorsun.

seni destekleyenler de evet bende böle şeyleri anlamıyorum benide alım sanıyor diyenler.

durumunun farkında olmasan zaten gelip buraya konu acmazsin .demekki çevrende herkes senin birşeyleri anlayamadiginin farkında . Şuan bile anlayamıyorsun.
Bide kendini ay ben çok zekiyim galiba diye kandırıyorsun üstteki yorumlarda .okadar zeki olsan millet sana alık muamelesi yapmaz. Herkesin anladığını herkesle anlar guldugune gulersin.spesifik bir olay değil senin için hep başına gelen bişey

Back