• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnce esprileri anlamıyorum

Ya yok aslında ama birisi şey demiş öyle şaka yaparken bi anda ciddileşir o kişi demiş mesela bu olıyor gerçekten de gereksiz bi ciddilikle söylüyor o lafı bu bi ipucu gibi
Üstün zeka olabilirsin, sayısalcıyım da demişsin, genelde sayısal da yatkın olurlar. Üstün zekada genel olarak sosyal ilişkilerde farklı oluyorlar, daha saf daha çocuk gibi.

Üstün zeka olabilirsin, sayısalcıyım da demişsin, genelde sayısal da yatkın olurlar. Üstün zekada genel olarak sosyal ilişkilerde farklı oluyorlar, daha saf daha çocuk gibi.
Yok canım değilim normal bi insanım bence sosyal ilişkilerde de aspergeri araştırdım ona yakın gibiyim ya insan sevmiyorum açıkçası kendi küçük dünyamda mutluyum belki bu sebeple sosyal ipuçlarını yakalamakta zorlanıyorum

Bizim okul müdürü vardı karakteri böyleydi adamın ,hangisi şaka(yalan )hangisi gerçek anlam veremez sürekli açıklama yapmak zorunda kalırdım.Mesela bugün sana görev çıkmış derdi ,ne görevi hocam ben başvurmadım falan derdim 😑🤦🏻‍♀️Bazı insanların karakteri bence onlara karşı daha dikkatliydim farkettikten sonra mesela …

Yok canım değilim normal bi insanım bence sosyal ilişkilerde de aspergeri araştırdım ona yakın gibiyim ya insan sevmiyorum açıkçası kendi küçük dünyamda mutluyum belki bu sebeple sosyal ipuçlarını yakalamakta zorlanıyorum
Şöyle söyleyeyim üstün zekalı çocuk tanıyorum. Gayet cana yakın ama farklı Bi iletişim şekli var. Yaşıtlarına göre uyanık değil, daha saf, mesala bazen kendini kurtarmak için yalan söylenir ya söylemez, mesela kötü niyeti hemen anlayamaz vs vs gibi. Yani daha saf daha temiz hani keşke herkes böyle olsa dünyada gibi. 😂

Hatta alık s.lak diye gören arkadaşlar olmuş ya. Çoğu dahi Einstein gibi genelde alık, akılsız falan olarak görülmüş onları kendi zekalarıyla anlamayanlar tarafından. 😊

Hayır ironi içeren espriler bir zeka göstergesidir benim dediğim günlük hayatta olmayan birşeyi öyleymiş gibi söyleyip Tongaya düşürme çabası aslında biri demiş mesela şişman birine bak bu hamile deseler inanırım işte bu tip şeylerden bahsediyordum
Not :sayısalcıyım

ama bu örneğinde ince espriyle alakası yok ki.
buna bende inanırım.
not: sözelciyim😂

ama mesela bu örnekteki gibi gereksiz manasız bir laf söylendi daha sonra siz anlamadınız diye dalga mı geçiliyor öyleyse niye bozmuyorsunuz bunu yapanları?

Bizim okul müdürü vardı karakteri böyleydi adamın ,hangisi şaka(yalan )hangisi gerçek anlam veremez sürekli açıklama yapmak zorunda kalırdım.Mesela bugün sana görev çıkmış derdi ,ne görevi hocam ben başvurmadım falan derdim 😑🤦🏻‍♀️Bazı insanların karakteri bence onlara karşı daha dikkatliydim farkettikten sonra mesela …
Ahaha aynen aynen böyle şeyler oluyor ve ben anlamadım diye gülüyor mesela kendince zekice bi şey yapmış oluyor herhalde

Ahaha aynen aynen böyle şeyler oluyor ve ben anlamadım diye gülüyor mesela kendince zekice bi şey yapmış oluyor herhalde
Çünkü boş beleş konuşmalara alışık olmayan insanlar olunca ,karşındaki insana değer verip dinleyince ,herkesi kendin gibi zannediyorsun :) Komik desen komik değil ,Zeki desen hiç değil işte can sıkıntısı ..Bence insanları kategorize edip ona göre davranmayı öğrenmeniz gerekiyor

Ben de sayisa
Eşimle kendimi bu çerçevede düşündüğümde sayısal sözel yetenek meselesi gibi gelmemişti. Daha çok pratik düşünebilme ile ilgili bir konu gibi gelmişti. Benim sayısal yeteneklerim eşime göre çok daha iyidir, eşimse tam bir sözelcidir. Ama iş espri, şaka, anlam meselelerine gelince ben söylenenin altında yatan asıl anlamı daha iyi kavrarım. Eşim daha düz düşünür. Ama aynı adam atıyorum bir kanun maddesini benden çok daha iyi yorumlayabilir. Tabi bizim üzerimizden genellemeye gidemem. Konu ilgimi çekti, takipteyim.

Bu arada olayda anlatılan bence de ince bir espri değil ama ben tarif ettiğiniz ortamdan ve kişilerden yola çıkarak ne denmek istediğini anlardım. En azından yakın sonuçlara varırdım.
Ben de sayısal ya da sözel zeka ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Sayısal zekam çok iyidir hatta matematik ve fizikte tüm sınavlarda full yaptım diyebilirim ve şakaları gayet rahat anlıyorum. Arkadaş gibi çok kitap okurum. Sosyal zeka ile alakalı arkadaşlar noktayı koyuyorum :)

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olan kişiler sosyal ipuçlarını kavramakta güçlük çekiyorlar. Normal zekaya sahiplerdir ancak dehb den dolayı sıkıntı yaşarlar. Konu sahibi bu yönde araştırma yapabilirsin

Ben de sayisa
Ben de sayısal ya da sözel zeka ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Sayısal zekam çok iyidir hatta matematik ve fizikte tüm sınavlarda full yaptım diyebilirim ve şakaları gayet rahat anlıyorum. Arkadaş gibi çok kitap okurum. Sosyal zeka ile alakalı arkadaşlar noktayı koyuyorum :)
Evet evet bence de sosyal zeka işe ilgili ya. Aslıdna akademik olarak çok Zeki olmayan kişiler de gayet ortam insanı olup bu tip ipuçlarını daha rahat çözüyorlqr biraz da dışa açık olmakla ilgili

Hatta alık s.lak diye gören arkadaşlar olmuş ya. Çoğu dahi Einstein gibi genelde alık, akılsız falan olarak görülmüş onları kendi zekalarıyla anlamayanlar tarafından. 😊
Buna katılıyorum, her üstün zekalı böyle olmuyor tabi ama bizim lisede de vardı bir tane. Kızın hatta üstün zekalı olduğunu bilmesek tam tersini düşünebilirdik, sosyal yönü zayıftı, espirileri çok çok farklıydı. IQ yüksek EQ düşük olabiliyor.

Benim kayınvalidem de böyle. Muhteşem bir hafızası var, kamera gibi kaydeder herşeyi ama asla espri anlamıyor. Dört yaşındaki kızımın yaptığı espriyi bile anlamıyor. Kızım biz denize gideceğiz, tasma da götüreceğiz köpekbalığına takmak için diye espri yapıyor, kv panik yapıyor köpekbalıklı yere girmeyin kızım diye 🤣🤣🤣 Güldür Güldür falan izlerken öyle bakıyor. Eşimle görümcem hep seviyorlar onu anlamayınca, ne oldu ki şimdi diyor kızıyor sonra. Yani tatlı geliyor insana

Selamlar Kızlar hani günlük sohbetlerde biri bi şey der gerçek gibidir ama şaka ya da dalgadır ben onları hep gerçek sanıp ciddiye alıyorum ve aptal gibi görünüyorum ya bunu bilen bir arkadaş da sürekli üstüme oynuyor çok sinirlerim bozuluyor . Mesela dün eşimle yürüyorduk iki genç jeep üstünde durdu biri nereye dedi onlar da domuz avına dedi ben bunu gerçek Sandım mesela eşim de dalga geçiyorlar dedi yani bu tip şeyler anlatabildim umarım , alık gibi görünmek istemiyorum ama ne gerçek ne şaka bariz belli olmadıkça anlamakta zorlanıyorum bu arada kitap oku demeyin çok okurum her gün ve iyi de analiz ederim başarılı da bir okul geçmişim var, sadece sosyal anlamda algılarım düşük gibi bunu nasıl aşarım acaba
Hiiiç anlamam espriden herkes güler ben bakarım öyle :D Ki söylerimde zaten sürekli esprinin döndüğü ortamlarda ben anlamıyorum espriden diye çünkü somurtuyorsun yanlış anlıyorsun sanıyorlar işin garibi ben yanlış bile anlayamıyorum afghj

Benim kayınvalidem de böyle. Muhteşem bir hafızası var, kamera gibi kaydeder herşeyi ama asla espri anlamıyor. Dört yaşındaki kızımın yaptığı espriyi bile anlamıyor. Kızım biz denize gideceğiz, tasma da götüreceğiz köpekbalığına takmak için diye espri yapıyor, kv panik yapıyor köpekbalıklı yere girmeyin kızım diye 🤣🤣🤣 Güldür Güldür falan izlerken öyle bakıyor. Eşimle görümcem hep seviyorlar onu anlamayınca, ne oldu ki şimdi diyor kızıyor sonra. Yani tatlı geliyor insana
Ahahah o biraz abartmış ama 🤣

Back