• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnce esprileri anlamıyorum

Yahu çapkınlık manasında söylediler diyen sensin bunu onaylayanda benim.ama ben gerçek zannettim hep böyle oluyor millet beni alık sanıyor diyorsun.

seni destekleyenler de evet bende böle şeyleri anlamıyorum benide alım sanıyor diyenler.

durumunun farkında olmasan zaten gelip buraya konu acmazsin .demekki çevrende herkes senin birşeyleri anlayamadiginin farkında . Şuan bile anlayamıyorsun.
Bide kendini ay ben çok zekiyim galiba diye kandırıyorsun üstteki yorumlarda .okadar zeki olsan millet sana alık muamelesi yapmaz. Herkesin anladığını herkesle anlar guldugune gulersin.spesifik bir olay değil senin için hep başına gelen bişey
Ahah benim üzerimden ego tatminini ne zaman bitireceksin acaba tamam en alık benim hadi rahatla

Bence bu kadar takılmayın . Insan bu arada boş bulunur. Birde ironi yapan bir çevreniz yoksa bu yönde duygusal zekanız gelişmiş olmayabilir . Bu biraz çevreyle insanların tavırlarını sesinin tonunu incelemekle alakalı . Acaba beden dili eğitimi oluyor onlara mi baksanız you tube da falan var benim çok ilgimi çeker . Belki o zaman tavırları daha net hissedersiniz.

Ahah benim üzerimden ego tatminini ne zaman bitireceksin acaba tamam en alık benim hadi rahatla
Yanlış anlamayin ama konunuzu "acaba ben cok mu safim?" Diye acmissiniz sonra kimse benim zekami sorgulamasin diye sinirlenmissiniz. Kendi agzinizla verdiğiniz ornege bakilirsa evet safsiniz biraz neden sinirleniorsunuz. Biraz da iyi niyetli insanlarda bu durum var kayinvalidem mesela dünya tatlısı icinde hic kötülük olmayan biri ve asla şakadan anlamiyor her seyi ciddiye aliyor. Gecenlerde eşim bize 10 saat uzaklikta bir ilde iş aldığını söyledi bir sure git gel yaparim dedi. Kayinvalidem de aaa her gün mu gideceksin dedi.
Eşim de evet her sabah ezan vakti yola dussem yetiştirim dedi o da inandı garibim 10 dk dil döktü bosver uzak yer hergun gidilmez zor olur diye🥺🥺

Yanlış anlamayin ama konunuzu "acaba ben cok mu safim?" Diye acmissiniz sonra kimse benim zekami sorgulamasin diye sinirlenmissiniz. Kendi agzinizla verdiğiniz ornege bakilirsa evet safsiniz biraz neden sinirleniorsunuz. Biraz da iyi niyetli insanlarda bu durum var kayinvalidem mesela dünya tatlısı icinde hic kötülük olmayan biri ve asla şakadan anlamiyor her seyi ciddiye aliyor. Gecenlerde eşim bize 10 saat uzaklikta bir ilde iş aldığını söyledi bir sure git gel yaparim dedi. Kayinvalidem de aaa her gün mu gideceksin dedi.
Eşim de evet her sabah ezan vakti yola dussem yetiştirim dedi o da inandı garibim 10 dk dil döktü bosver uzak yer hergun gidilmez zor olur diye🥺🥺
Yok aksine kendimin farkındayım düzgünce cevap verip şöyle olabilir diyenlere teşekkür ettim amacım bu konuda fikir almaktı zaten hanfendi bana fikir vermek yardımcı olmak yerine sürekli bak anlamıyorsun hala tavrına girdiği için sinir oldum ha ben alıksam da bunu bana dikte edip eline ne geçecek onu da çözemedim bi de anladım ki burda kendinizi eleştirmek büyük hata herkes bilip bilmeden daha büyük eleştiriyor ve e sen yolu açtın diyorlar. Ben hadi beni gömelim demedim ben böyle durumlara düşmemek için ne yapabilirim dedim ama gene herkesi kendim gibi düz mantık sandım direkt soruma cevap vermek yerine eğlence buldular 🙄

Yok aksine kendimin farkındayım düzgünce cevap verip şöyle olabilir diyenlere teşekkür ettim amacım bu konuda fikir almaktı zaten hanfendi bana fikir vermek yardımcı olmak yerine sürekli bak anlamıyorsun hala tavrına girdiği için sinir oldum ha ben alıksam da bunu bana dikte edip eline ne geçecek onu da çözemedim bi de anladım ki burda kendinizi eleştirmek büyük hata herkes bilip bilmeden daha büyük eleştiriyor ve e sen yolu açtın diyorlar. Ben hadi beni gömelim demedim ben böyle durumlara düşmemek için ne yapabilirim dedim ama gene herkesi kendim gibi düz mantık sandım direkt soruma cevap vermek yerine eğlence buldular 🙄
Bu konuda haklısınız. Bir laf et , bin laf işit sistemi var burada🥲

Yaaaa Allaaahımm şuuuu annn öyle bir şok yaşıyorum ki tahmin edemezsiniz. Güleyim mi ağlayayim mi bilemedim 🥴
Rahmetli babam birgun kahveye gitmiş. Eve sinirli geldi. Noldu diye sorduk. Kahvede konuşulmuş. Geceleri domuz avına gidiyoruz diye. Birbirlerine yaban mı diye sorup kahkaha atıyorlarmış adamlar. Vay beni niye çağırmadın bir domuzu başına mı yedin falan filan anlatılmış. Babam da iyice öfkelenmiş.Haram et yiyorlar bir de nedense abarta abarta kahkaha atıyorlar diye. Hiiiiçç anlamadığı gibi biz de anlamamıştık 😁 ve ben yıllar sonra öğreniyorum 🤓😅 ve o olaydan sonra babam kahveye gitmez olmuştu 😄 ahh baba ahh ne sen ne ben anlayamamışız 😊🙃

Bu konuda haklısınız. Bir laf et , bin laf işit sistemi var burada🥲
Yaaaa Allaaahımm şuuuu annn öyle bir şok yaşıyorum ki tahmin edemezsiniz. Güleyim mi ağlayayim mi bilemedim 🥴
Rahmetli babam birgun kahveye gitmiş. Eve sinirli geldi. Noldu diye sorduk. Kahvede konuşulmuş. Geceleri domuz avına gidiyoruz diye. Birbirlerine yaban mı diye sorup kahkaha atıyorlarmış adamlar. Vay beni niye çağırmadın bir domuzu başına mı yedin falan filan anlatılmış. Babam da iyice öfkelenmiş.Haram et yiyorlar bir de nedense abarta abarta kahkaha atıyorlar diye. Hiiiiçç anlamadığı gibi biz de anlamamıştık 😁 ve ben yıllar sonra öğreniyorum 🤓😅 ve o olaydan sonra babam kahveye gitmez olmuştu 😄 ahh baba ahh ne sen ne ben anlayamamışız 😊🙃
Ahaha harika 🤣 ne domuzmuş arkadaş 😁

Okana bayılırım ❤️

Pek bayılmam ben şahsen, ama iyi sazan avlardı döneminde. Benim ergenliğe denk geliyor, Beyazcılar ve Okancılar diye ayırılıyorduk (Çok program seçeneğimiz yoktu zaten), Okan'ın tarzını kendime daha yakın bulduğum için onu izlemeyi tercih ederdim. Yoksa tv figürlerinin topuna gıcığım ahshs

*Sokak ağzı bilmiyor olabilirsiniz
*Argo kullanmıyor olabilirsiniz
*Karşınızdaki insan çok ciddi bi ses tonuyla konuşuyorsa anlamamanız çok normal
*Belirli kalıp şeyleri bilmiyor olabilirsiniz (mesela "halam geldi"="regl oldum" misal. aslında farkı kelime, ama söylenmek istenen şey bambaşka)

“İroniden anlamayan nesle aşina değiliz”deki nesil siz misiniz? 😄 Verdiğiniz örneği çok anlayamadım ama tahminim ironi içeren esprilerden bahsediyorsunuz. Ben severim bu tarzı ve çok da kullanırım. Ama anlamayacağını düşündüğüm ya da bildiğim kişilerle dalga geçmek için kullanmam. İnce gördüğümü söylerler genelde. Yankı bulmayacak kişilerle de bu tonda konuşmam. Bu bence zeka türüyle alakalı bir durum.
Not: Sayısalcıyım 🙃
Hayır ironi içeren espriler bir zeka göstergesidir benim dediğim günlük hayatta olmayan birşeyi öyleymiş gibi söyleyip Tongaya düşürme çabası aslında biri demiş mesela şişman birine bak bu hamile deseler inanırım işte bu tip şeylerden bahsediyordum
Not :sayısalcıyım

Aslında bunu mimiklerden ve ses tonundan anlıyor olmalısınız. Başta ince düşünülmüş espri sanmıştım ama bu bildiğin geyik😀 Hiç tanımadığınız insanlar içinse eğer gerçek olabilecek bir şeyse anlamamanız çok normal.
Ya işte espri yapar gibi demediği için anlamıyorum ciddi ciddi diyor sonra da tersi çıkıyor söyleyin bende mi sorun 🤣

Ailenizle alakalı olabilir. Esprisiz bir ortamda büyüdüyseniz aşinalık olmamıştır.
Mesela benim evde konuşmalarımın çoğu espri, ironi vs.şeklindedir.
Geçen baktım çocuklara ciddi birşey anlatırken gülüyorlar. Sanırım dozajı iyi ayarlayamamışım,.benim de ciddi şeylere bile gülen iki velet var elimde. 😀
Size bol bol karikatür okumanızı tavsiye ederim. İyi karikatürlerce espri direk verilmez. Anlamak için biraz kafa yormak gerekir. Beyin jimnastiği olur sizin için 🌹
Ayrıca anlamadığınız noktada da anlamadım deyin geçin. Başkalarının ne düşündüğü çok da önemli değil.
Teşekkürler

Bende anlamam ama kendimi iyi tanırım hiçbir zaman eğlenceli kahkahalar atan eğlenceli bir kadın olamadım bir konu konusulurken mantık yönünden bakarim oyuzden aklim kurnazlığa çalışmaz derim

Sizi çok iyi anlıyorum.
Birkaç sebebin bir araya gelmedinden dolayı oluyor.
Yorum yazanların çoğu durumu anlamamışlar. Çünkü düşünme şekilleri sizin ve benim gibi değil.
1- Dürüstsünüz
2-Somut düşünme odaklısınız

Bizim gibiler hiç siyasi olamaz.
Aşırı sözümüze sadığız. Ölesiye..
Çok planlı işler yapmayız. Karşımızdakileri de öyle sanırız.
Çok zeki olmanıza rağmen tuzağa düşebilirsiniz çünkü karşınızdaki aptal bile olsa planlı, siyasi ve dolambaçlı hareket eder.
Bizim yön algımız da çok iyi değildir,
Adres ararken illâ ki detaylı yazı ve açıklama olsun isteriz. Yoksa bulamayız...
Dahasını isterseniz yazayım.
Sevgiler..

Bu ince espri değilki belli bir grubun benzetmesi yani erkekler arasında dönen sokak jargonu diyebilirz. Biz kadınların da erkeklerin anlayamayacağı jargonlarımız vardır.
Bu tarz jargonları bilmemiz de beklenemez

Bana gerizekalı muamelesi yapacağınıza bu ergen espri anlayışından kurtulun, edebiyat yarıştıracaksak sizi beşe katlarım herhalde, şurda canımı sıkan bir detaydan bahsetmişim anlamadığım da zeka soslu espriler olmadığındandır belki, insana mal muamelesi yaparak demoralize edip iki kahkaha emojisi almanıza değmez
Offf bu konu açanlar şu atarı çevresindekine yapsa hepimiz bu dertten kurtuluruz ya yeriz yeriz aynen

Back