• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnce esprileri anlamıyorum

Sizi çok iyi anlıyorum.
Birkaç sebebin bir araya gelmedinden dolayı oluyor.
Yorum yazanların çoğu durumu anlamamışlar. Çünkü düşünme şekilleri sizin ve benim gibi değil.
1- Dürüstsünüz
2-Somut düşünme odaklısınız

Bizim gibiler hiç siyasi olamaz.
Aşırı sözümüze sadığız. Ölesiye..
Çok planlı işler yapmayız. Karşımızdakileri de öyle sanırız.
Çok zeki olmanıza rağmen tuzağa düşebilirsiniz çünkü karşınızdaki aptal bile olsa planlı, siyasi ve dolambaçlı hareket eder.
Bizim yön algımız da çok iyi değildir,
Adres ararken illâ ki detaylı yazı ve açıklama olsun isteriz. Yoksa bulamayız...
Dahasını isterseniz yazayım.
Sevgiler..
Evet kesinlikle beni tarif etmişsiniz şimdi gelip He dürüstsün en iyi sensin diyecektir ama gerçekten öyle bazılarının kafası cinliğe iyi çalışıyor ben de istesem cinlik yaparım ama dürüst ve net olmayı tercih ederim zararıma bile olsa , evet mesela yemek tariflerinde ya de bi işin işleyişinde videolu değil yazılı kaynakları tercih ederim , evet ince düşünürüm ama bu hep karşımdakinin lehine olacak konulardır onun dışında kendimle ilgili oldukça açık ve şeffaf olurum hepsi birbirini etkiliyor demek ki bunların. Teşekkürler detaylı yorumunuz için

Bu ince espri değilki belli bir grubun benzetmesi yani erkekler arasında dönen sokak jargonu diyebilirz. Biz kadınların da erkeklerin anlayamayacağı jargonlarımız vardır.
Bu tarz jargonları bilmemiz de beklenemez
Yani o sadece bir örnekti aslıdna ve genel sorunuma ayna tutmuyordu tam ilk o geldi diye yazdım ama örneği hatalı verdim herhalde erkek jargonu değil demek istediğim diğer mesajlarımı okuduysanız detaylı anlattım aslında

Selamlar Kızlar hani günlük sohbetlerde biri bi şey der gerçek gibidir ama şaka ya da dalgadır ben onları hep gerçek sanıp ciddiye alıyorum ve aptal gibi görünüyorum ya bunu bilen bir arkadaş da sürekli üstüme oynuyor çok sinirlerim bozuluyor . Mesela dün eşimle yürüyorduk iki genç jeep üstünde durdu biri nereye dedi onlar da domuz avına dedi ben bunu gerçek Sandım mesela eşim de dalga geçiyorlar dedi yani bu tip şeyler anlatabildim umarım , alık gibi görünmek istemiyorum ama ne gerçek ne şaka bariz belli olmadıkça anlamakta zorlanıyorum bu arada kitap oku demeyin çok okurum her gün ve iyi de analiz ederim başarılı da bir okul geçmişim var, sadece sosyal anlamda algılarım düşük gibi bunu nasıl aşarım acaba
siz de her söylediklerini şaka algılayın o zaman :D

Bunu öğrenmek ufkumu açtı.

Eşimin sayısal zekası süperdir, geyiğine yaptığımız esprileri hep ona göre çevirmek zorunda kalırdım.

Ben onu saf bulurdum meğer adamın beyin yapısıyla alakalıymış.
abla sayısal zekalılari çözmek çok zor matematik gibi mübarek:D

Evet kesinlikle beni tarif etmişsiniz şimdi gelip He dürüstsün en iyi sensin diyecektir ama gerçekten öyle bazılarının kafası cinliğe iyi çalışıyor ben de istesem cinlik yaparım ama dürüst ve net olmayı tercih ederim zararıma bile olsa , evet mesela yemek tariflerinde ya de bi işin işleyişinde videolu değil yazılı kaynakları tercih ederim , evet ince düşünürüm ama bu hep karşımdakinin lehine olacak konulardır onun dışında kendimle ilgili oldukça açık ve şeffaf olurum hepsi birbirini etkiliyor demek ki bunların. Teşekkürler detaylı yorumunuz için
ay çıldırıcam konu dürüstlük değil ablacım , insanlar yalan söylemiyor dalga geçiyor alaya alıyor sende saf saf inanıyosun :D
bide çok saf değilmiş ay ben çok zekiyim dürüstüm falan diyosun . insanlar yukardaki bir üyenin dediği gibi bişi diyip geçiyorlar senin için

İtiraf edin sayısal zekanız çok iyi? Benim bir arkadaşımda böyleydi. Biz espriyi yapar saatlerce güler üstüne yenisini yaparız o garibim ise en yakınındakine sorar dururdu. Öyle tatlı görünürdü ki cınım ya🥰 ama anlatana eziyet oluyordu. Çünkü bir espriyi açıklayınca komik olma özelliği kayboluyor. Ha kaliteli espri ise mesela üstteki av esprisi komik değil ben gözlerimi devirirdim sanırım.

Ama arkadaşım harika bir sayısalcı idi. O da bize sayısal anlatırken eziyet çekerdi.

Tavsiyeme gelince oı bir çözümünü bulamadı hala ama talkshowları izlemek konuşanlar gibi programları izlemek espriyi kavramanızı arttırabilir.
Doğru bilgi yarışmalarında sayısal bölümdekiler genelde ilk sorularda eleniyor. Atasözlerini bilemiyor vs beynin farklı çalışması olabilir

ay çıldırıcam konu dürüstlük değil ablacım , insanlar yalan söylemiyor dalga geçiyor alaya alıyor sende saf saf inanıyosun :KK70:
bide çok saf değilmiş ay ben çok zekiyim dürüstüm falan diyosun . insanlar yukardaki bir üyenin dediği gibi bişi diyip geçiyorlar senin için
Evet çok zekiyim ahah kudur , sen de işsiz güçsüzsün herhalde her cevaba atlıyorsun sazan gibi sensin saf uza hadi ağzımı bozdurdun yeter be dengesiz

Back