• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmdat diye bağırasım var!! Annem ve çeyiz merakı

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
3.939
8.693
158
Merhaba hanımlar,

Yaz sonu nikahım vardı evlenecektim lakin virüs sebebiyle süresiz erteledim şuanda. Ama annem aylar yıllar öncesinden başladı hazırlıklara tabii...:mad::mad:

Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şeydir. Kendi çeyizi kamyonlar dolusuymuş hala konuşulur. 200 m2 evimiz tıklım tıklımdır onun yüzünden. Daha açmadığı yemek takımları var inanamazsınız. Bunca zamanda milletin evine çeyiz görmeye gidip gidip eksikleri eleştirdiği için benim yapmam dediğim her adet ona baaaaak senin kızın da yapmıyor olarak geri dönüyor. :rolleyes::rolleyes:

Ben doktora yapıyorum şuanda aynı zamanda araştırma görevlisiyim. Hem çalışıyorum hem okuyorum diyelim yani. Eve gelince işim bitmiş olmuyor, geceyarılarına kadar ders çalışmak zorunda kalıyorum ama annem bunu anlamıyor. Evimi envai çeşit dantel, çul çaput ile doldurmakla meşgul.

Az önce aradım saten yorgan kaplamış bana onu anlatıyor. Tam 5 adet yorgan. Zibilyon tane battaniye. Masa örtüleri, yatak örtüleri, beyaz işler... Yani say say bitmez anlatamam size...

Yaşadığım şehirde de ev kiraları çok pahalı. Büyük ev tutup çok kira vereceğimize paramızı biriktirip 1-2 sene sonra ev almaya girişmek istiyoruz hazır ikimizin de işi gücü varken. Ama annem büyük büyük eşyalar, salon takımları, yok vitrini bilmemnesi her şeyi alınsın isteyip baskı yapıyor. Kaldı ki 200 m2 evim olsa yine sığmaz bu paçavralar neyse.

Bir de bu kadar eşyanın işi var, biz çalışıyoruz ne kadsr pratik o kadar iyi bizim için. Ama annem anlamıyor. Ben tek evladıyım, yıllardır bu çeyiz işleriyle yaşadı diyebilirim. Sürekli kavga gürültü ağlayıp duruyor. Sinirlerim bozuldu. Dün gece aradı konuştuk. Anne, benim eşya hevesim yok diyorum. E niye evleniyorsun o zaman diyor🙄🙄🙄 Anne, eşya için mi evleniyorum dedim. E ne için koca için mi dedi 🙄 Nutkum tutuldu ne cevap vereyim ki bu kadar saçma bir lafa

Sanırım bunun bir çözümü yok. Böyle gelmiş böyle gider. Çok daraldım dertleşmek istedim. Dün gece uyuyamadım vallahi. En son nişan alışverişi yaptırmadım diye böyle kıyametleri kopardı. Yine de yaptırmadım, gidip kendim aldım istediklerini millete gösterecekmiş diye 🙄🙄

Ha bu arada kv ise tam benim kafadan. Çünkü o da çalışan kadın, anlıyor beni. Pratik olsun kızım, zorlama kendini diyor. Nasıl istersen öyle olsun diyor. Hiç karışmaz. Nişanlım da karışmıyor bir şeye o da ne istersen öyle yapalım diyor. Ama niye hayat bize eziyet olsun ki niye eşyanın kölesi olalımmm niyeeeee

Ayrica ( yanlis anlamiyin sizin anneniz ozelinde soylemiyorum ) ama israf bu , yani bir tane yorgani olmayan incecik pikeye sarılıp uyumaya calisan bebeler , cocuklar varken gercekten bu israf beni cok kizdiriyor
Benim annem de esya cok sever , sürekli alir , evimi de doldurmuslugu vardir seneler icinde, bende onun getirdigi herseyi ertesi gun bagislarim ihtiyaci olan birini bulup
Ne gerek var yahu israfa ? Cildirtiyor bu düşünce beni

Aldıklarını millete gösterdikten sonra bağışlayın siz de. Çözüm yolu çok, hem hayır yapmış olursunuz. O yorganlara ihtiyacı olan milyon tane insan var.
İlk olarak bunu düşündüm. Çünkü benim eşyam ile 5 kişi evlenir vallahi. Yazık günah ne paralar döktü o beyaz işlere. Neyse sorun şu ki düzenli olarak gelir kontrol eder yerlerinde duruyorlar mı diye🤣 kıyametleri koparır vallahi. Bir de danteller falan el emeği. O kadar örmüş etmiş ne bileyim nasıl verilir. Bende de dursa vakumlu poşetlerde koltuk ve baza altında heba olacakk ama

Ay yaza yaza bitiremedim ama en sonunda elimde azicik kalan dantelli mantelli seyleri de , yurtdisina yerlesirken baza altindan cikarip anneme hediye ettim 😂
Gecen gun bana fotograf gondermis benim dantelli yatak etegini kendisi kullanmaya başlamış , hah dedim sonunda dogru yolu bulmus

O anne ıvır zıvırları 2 seneye kalmadan elden çıkıyor merak etmeyin🤭
Kendinize en begendiğiniz degerli bikac parça bakırsınız. Digerlerini hediye verirsiniz.
Mobilyaları da anneniz almayacak heralde?
Mobilyalar konusunda da o kadar baskıcı ki. İlla ki kendi de gelecek mobilya bakmaya. Ay erkek aileleri yapar buny normalde. Benimki tam kaynana. Kuzenlerime bile karıştı, her şeylerine peşlerinde gitti. Ben paçayı zor kurtarırım.

Bi şekilde annenizi ikna edip tüm çeyizi evinize götürmemeye çalışın bence anne bizim eve sığmaz biz taşıncaz yıpranmasın kendi evime geçince alırım vs diyerek götürmeyin sonrasında da hiç konusunu açmazsınız 🤭
Ama eve alınacak eşyaya nişanlınız ve sizden başkası karışmasın o evde siz oturacaksınız sonra çok pişman olursunuz.

Ay yaza yaza bitiremedim ama en sonunda elimde azicik kalan dantelli mantelli seyleri de , yurtdisina yerlesirken baza altindan cikarip anneme hediye ettim 😂
Gecen gun bana fotograf gondermis benim dantelli yatak etegini kendisi kullanmaya başlamış , hah dedim sonunda dogru yolu bulmus
Allahımm o yatak eteği. Benim de var. Varmış yani. Hayatta kullanamam ki yatağı zor topluyorum ben. Sabah 6.45'te servise biniyorum.

Siz evlenene kadar birakin oyalansin kadincagiz kendince. Evlendikten, duzeninizi kurduktan sonra hicbirini kullanmak zorunda degilsiniz. Satabilirsiniz, ihtiyaci olanlara verebilirsiniz yada hediye edebilirisniz.

Ayy o danteller el emeği göz nuru vermeye de kiyamiyor insan öyle baza altında bekliyor. Benimki de yatağın üstüne bile örmüş o koca şeyi nasıl yaptı hem de 3 kıza birden anlayamıyorum. Vereceksiniz başka çare yok.

Anneniz ceyize neden bu kadar takmiş ki yani "ayy ne cok ceyizi var" diye konuşulsa ne olacak ayrica yorgan yastik, yemek takimlari yığmak zenginlik belirtisi mi?
Tam olarak etrafa neyi kanitlamaya calisiyor?

Mesela bit kadar apartman dairesine koca koca avangard altin rengi mobilya döşeyip evini kucuk saray yapmaya calisan birini gorunce "vayy ne zenginlermiş" demiyoruz. 😂 Gorgusuz duruyor aksine.

Bişeylerden fazla fazla alip etrafi tiklim tikiş doldurmakta ayni mesele, hiç gorunmuyor. Bunu bu şekilde anlatsaniz?

Bir tanidigim var mesela parmaklarina alyans, tek taş, beş taş ayni anda takiyor, taşlar da kafam kadar. 😂😂😂 Ama hepsi kuyumcu işi gercek pirlanta degil, elindekilerin hepsini toplasan kucuk bir tektaş etmez para olarak.

Gercek bile olsa kotu durur o ayri ama birşeyin fazla fazla olmasi degil duruşu, kalitesi onemli.

Saten yorgan.... Bırının tutması lazım kı saga sola donesin. Tas gibi agır.
Evlenecek olan sensin, keske annen Bukadar abartmasa. Bosuna masraf.
Evet üstüne beton atmış gibi oluyorsun hayatta örtemem. Annemin çeyiz merakı olduğu kadar beni okutma merakı olaydı keşke. Hem çalıştım hem okudum. Okurken 5 kuruş yardımları olmadı. Gösterişe gelince gani gani

Tamam yapsın ama hepsi kendi evinde kalıcak de, evimi de istediğim gibi döşeyip ev aldığım zaman büyük eşyalar alıcam kirada zevkime göre uyduramam de biraz olsun avutur bu onu. Napıcaksın heveslenmiş, kendi çeyizi de çokmuş belki o zamanlardan diyordu kızım olursa onunda çeyizi çok olacak diye. Ancak anne olunca anlarsın onun hislerini, doğurmuş beslemiş büyütmüş biri gelip alıyor artık evleniyor kuş olup uçacak kızı evden. Bari herşeyini en iyi şekilde yapayım diyor olabilir, bazı anneler çeyiz düzmeyi annelik görevi olarak da görürler.

Back