İmdaatt mı desem:/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama işte bedelini zaten ödüyor ya hayatında burada bari ödemesin :)
yoo odesın buraya gunah cıkarmaya mı gelıyor kı . evet yaptıgı yanlıssa yanlıs derız . pısmanımda dese. bırde ben mesela yorumları bastan sona okumam belkı 100 sayfa kadına yanlıs yapmıssın demıslerdır ben bunu gormem bende derım yanlıs yapmıssın dıye ısterse 100 kere pısmanım desın oncekı uyelerın ne dedıgı onlara ne cevap verdıgı benı ılgılendırmez kı ben konuyu okudugum kadarına hakımım ve kendı yorumumdan sorumluyum. oyuzden mılyon kerede pısmanım dese benım bundan zaten haberım olmayabılır . kendınce konunun gıdısatını yeterlı goruyorsa konu kapansın ıstıyorsa yonetıcıye konumu kapatın der konu kapanır zaten

herseyın cozumu var yanı burda hıc bır konu sahıbı magdur edılmıyor :)

Kimsenin durup dururken kimseyi azarladığını görmedim. Evet birbirine zıt giden insanlar var ancak çoğu zaman yerinde yorum yapılıyor. Ne dememizi bekliyorsunuz? Evliliğinin başından beri dyaak yiyip buna rağmen 4. Çocuğunu yaparak zevkinden geri kalmayan insana "vaahh vahh, çok üzüldüm canım ya bir çocuk daha yap düzelir" mi diyelim.

Ayrıca bizim yorumlarımızdan size ne?
Eğer çok rahatsızsanız yapmanız gerekeni biliyorsunuz, kibleyin geçin sevgili Mune abla gerekeni yapsın.

Ben de 2012’den beri üyeyim. Size çoook hak verdim. Bu kadar kırıcı, üstten üstten yazılmış yorumlar yoktu. Ben de yorumlarımda yazmıştım arasıra bunu dile getirmiştim. Daha saygılı, anlayışlı, halden anlayan tarzda yazıyordu insanlar

Bir çocuk daha yap düZelir değil elbette ama her şeyi ifade etmenin de bir üslubu var. Olumsuz düşünsen bile bunu aktarmanın kibar yolları seçilebilir

Bir çocuk daha yap düZelir değil elbette ama her şeyi ifade etmenin de bir üslubu var. Olumsuz düşünsen bile bunu aktarmanın kibar yolları seçilebilir
Hanımefendi bu mizaç.
Kiminin mizacı sert, kimininki daha yumuşak. Ben sert olan kişilerdenim, gerçek hayatta da böyle konuştuğum için burada da değiştiremiyorum. Burada kimse kimseyi azarlamıyor, hepimiz yeri gelince azarlar ya da bilmiş tarzda yorum yapıyoruz, buna sizde bende dahilim. Ama insan insana hakaret eder veya küçümser tarzda yorum yapmıyorsa bir sorun yok bence. İçerisinde hakaret olan yorumlarda çok geçmeden siteden uzaklaştırılıyor.

Mesela bir konu açmıştım. Üyelerden biri ile polemik yaşadık. Eski konularıma girmiş, "sen ruh hastasısın" diye bir konum vardı. Ablamın bana söyledigi cümleydi bu. Tutmuş bunu yazıyor ve ablan haklıymış diyor. Şimdi bu insanlık mı, uslup mu bu? Edepsizlik degil de ne? Kim bunu hakeden. Yani konu öyle dayak yeyip de kocasını savunan kadınlara verilen tepki degil. İnsanlar burada birbirini stres topu oalrak görüyor. Saygısızlık çok görüyorum burada. Ama ısrarla konu açarım, şikayet edip geçiyorum onları da.

Sert mizaç saygısızlığı gerektirmez yalnız. Burada resmen konu sahipleri ile alay ediliyor, küçümseniyor. Böyle olmayan zaten alınmaz

İş arkadaşlarınıza, amiriniz müdürünüz varsa ona, büyüklerinize, yolda tanımadığınız insanlara da bu şekilde hitap edebiliyor musunuz peki? Ben sert mizaçlıyım napıyım diyebiliyor musunuz?

Sert mizaç saygısızlığı gerektirmez yalnız. Burada resmen konu sahipleri ile alay ediliyor, küçümseniyor. Böyle olmayan zaten alınmaz
Ben saygısızlık mı yapıyorum?
Onu saygısızlık yapana söyleyin bana söylemeyin. Ben alınmadım zaten, zira hiç kimseye beni küçümsemeyin aşağılamadığı sürece saygısızlık yapmıyorum.

Şahsınıza söylemiyorum da onları savunur gibi yazmışsınız ona istinaden söylüyorum. Yani bu mizaç meselesi kabalık değil gibi anlıyorum yazdıklarınızı ben de karşılık olarak günlük hayatlarında insanlar yolda iş yerinde millete böyle ayar verebiliyorlar mı ki burada bu hakkı kendilerinde buluyorlar diyorum. Yoksa siz yapıyorsunuz demiyorum yani

Ben kişilik olarak sakin ve ılımlı biriyim.
Reel hayatta olduğu gibi sosyal ağlarda da insanlara ve olaylara, elimden geldiğince olumlu ve sakin yaklaşmaya çalışırım.
Zaman zaman benim de kızdığım, tepki gösterdiğim durumlar oluyor elbette sonuçta insanım.

Bununla birlikte başkalarının, yaklaşımı-tavrı-yorumları konusunda böyle genel-toptancı tavırlarla eleştiri yapmayı doğru bulmuyorum.
'Ben doğruyum, siz yanlışsınız ve bu yanlıştan dönemlisiniz' tavrı ne kadar doğru?
Tartışılır.

Açılan bir konudan, yapılan bir yorumdan rahatsızsam, rahatsızlık düzeyime göre;
Şikayet ederim,
Beğenmedim butonunu kullanırım,
Alıntı yapar 'bu tavrınız doğru değil' derim.
Küfür ve hakaret içermediği sürece herkesin duygusunu, düşüncesini aktarmaya hakkı olduğuna inanıyorum.
Her alanda, iyi niyetle bile olsa 'tek tip olmaya çalışmayı' hem insan fıtratı, hem de insanın-toplumun gelişimi-ilerlemesi açısından doğru bulmuyorum.

Kısacası bırakalım herkes özgür iradesiyle, istediği konuya, istediği yorumu yapsın.
Konu sahipleri de istediği yorumu dikkate alsın, beğenmediğini de göz ardı etsin.
Moderatör biz değiliz sonuçta.
Durumdan vazife çıkarmaya gerek yok.

Farkındaysanız orada burada yazılan sorunlarla karşılaşamıyorum. Orada bana bir konu hakkında fikrim sorulduğunda aynı buradaki gibi ifade ediyorum, çekinmiyorum. Sert mizaçlı olmak, saygısız olmak ya da dalga geçmek demek değil ki. Sert bir insanım bu kadar.
Ve evet, yeri geliyor babama bile pat pat söylüyorum. Konuşmaktan çekinmiyorum, kendimi ifade etmekten de çekinmiyorum.

Cidden garipsiniz. Sizle ne ilgisi var hayret doğrusu. Siz konu sahibinin açtığı konuda bir yorum yapmışsınız. Sert yorumla ilgili. Ben de herkesin sert yorum yapamadığını bazılarının hakaret, saygısızlık ettigini söyledim. Yani sadece sizin belirttiginiz gibi degil, böyleleri de var diye belirttim. Sizin yazdıklarınızın eksik kaldığını ifade etmek istedim bu kadar

Arkadaşınızın derdi olsa böyle yapıyorsunuz yani , iyi o zaman

Ben anladım sizi.
Aslında ikimizde aynı şeyi savunuyoruz ancak birbirimizi anlamıyoruz. Bende diyorum ki saygısızlık, hakaret vs kabul edilemeyecek şeyler. Bunları bende kabul edemiyorum. Ama sert mizaçlı olmak saygısız olmayı da gerektirmiyor. Yoksa saygısızlığı ya da konu sahibi ile dalga geçilmeyi savunduğum yok. :)

Beni alıntılamışsınız da ona istinaden yazdım ben.
Evet, sert mizaçlı olmak saygısız olmayı gerektirmiyor.

Evet aynen böyle ben de ser mizaçlı bir insanım. Sırtına vur lokmasını al diye tarif edilemem. Ama burada bir konu okuyorum. belki ğzgün , yalnız, sıkıntılı, dertli ğnsandır diye düşünüp ona kızamıyorum. Dan dan her aklıma geleni yazmıyorum kelimelerimi seçmeye çalışıyorum

bazi konular oyle sasirtici oluyor ki yok artik diyebiliyor insan siddet aldatma vs tarzinda yada konuyu acan kisinin yaptiklarinin asiri yanlis olmasi vs ama en basit en siradan konulari bile tartismaya donduren insanlar da var onlar da ayri bir vaka ya reel de pasif ezik tipler burda höt zöt yapiyor yada cidden sorunlular baska aciklamasi yok:)

Evet haklısınız.
Ben ona da kızmıyorum aslında ama işi hakaret boyutuna vardıran ya da konu sahibine uyuz olup kadını yerden yere vuranlar var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…