- Konu Sahibi Merhabanenbeyxa
-
bu ülkede hangi okula hıristiyanlık gidiyor var mı öyle bir okul?Bi arkadaşında dediği gibi insan bu cehalete neresiyle gulecegini şaşırıyor.
İHL din alininda meslek derslerinin olduğu ( agirlikli arapca kuran hadis fıkıh vs ) derslerinin olduğu bir lisedir. Her lisenin olduğu gibi ıyisi de kötüsü de vardır.
Arapça dan beynin yanar deyip sonra da inançlara saygı duyulmasını isteyen kafası karışık hiristiyanlarin olmadığı bir yerdir.
Peki öyle yaparımNeyse ki basarilarini konusacagimiz daha cooook arkadasimizi taniyacaksiniz. Sizde siir okursunuz belki. Yarismalara katilirsiniz. Bosa gitmesin aldiginiz egitimler. Geridesiniz ama o kadarda geride kalmayin lutfen. Uzuluruz.
Siz kimsiniz pardon otorite mi?? Cehaletiniz burdan bakinca bile gorulebiliyor. O ayetlerin sebebi nuzulu var ve Kuran bir butundur butunluk icinde anlasilmalidir ama sizin gibi bazi cahiller ellerine kimin yazdigi belli olmayan bir meali alip ahkam kesebiliyor. Ihl ya da ilahiyatlarda sadece kuran mi ogretiliyor saniyrsunuz? Bunun tasavvufu var islam hukuku var tefsir hadis usulu var din felsefesin din sosyoloji dinlee tarihi sayamayacagim onlarca ders var Kuran ogrenmekle din anlasilmis olmuyor kurani okudugunuzda anlayabliyosunuz sanki? Arapcanin ne kadarina vakifsiniz ne kadar derin bir dil oldugunu hatta bazen sirf arapcadaki bu derinlik yuzunden nice hocalarin ayet tefsirinde hadis mealinde uzlasamadiklarini bilmiylrsunuz sizin icin din kuran meali o da kirtasiyeden aldiginiz bizlerin asla tavsiye etmedigi sapik bazi hocalarin yazisi iste cehalet nelere kadir.. Bu ulkede herkes kendini din hakkinda soz soylemeye ehil saniyor kendinizi egitin o sohbetlerde de cok takilip beyninizi yemeyinKurani camilerde ogretiyorlar dedim ben. Ayrica dini öğrenmek icin de kurani kerimin meali ve peygamberin sunnetleri yeterli okula gerek yok diye düşünüyorum. Zira kuranin dini ogrenmek icin yeterli oldugunu soyleyen ayetler de var.
Kuran'in indirilisini, inene kadar gecen olaylari, savaslari, islamiyete kadar olan dinleri, hadislerin rivayetcilerini, sahih olup olmadigini, Kuran'in tefsirini, ibadetlerin farzini/vacibini/sunnetini/mekruhunu ve daha bircok ayrintisini ogrenmek icin sadece Kuran ve hadisler yetmiyor. Tarihciye "sen neden varsin ne ise yararsin?" Diyor muyuz? Demiyoruz. Burda bahsettiklerimizde dinin tarihine ait ilimler.
Bence hiç tartışmaya girmeyin her kişiden aynı kalıplaşmış cümleler çıkıyor. Cahilsin, sen kimsin vb. o yüzden ha duvara bağırmışsınız ha burada tartışmışsınız. O kadar cüretkar bir tavır var ki ellerimizi yormaya gerek yok :)Bu konuda tamamen farkli düşünüyoruz anlaşılan. Neyse tartismaya lüzum yok o halde...
Siz kimsiniz pardon otorite mi?? Cehaletiniz burdan bakinca bile gorulebiliyor. O ayetlerin sebebi nuzulu var ve Kuran bir butundur butunluk icinde anlasilmalidir ama sizin gibi bazi cahiller ellerine kimin yazdigi belli olmayan bir meali alip ahkam kesebiliyor. Ihl ya da ilahiyatlarda sadece kuran mi ogretiliyor saniyrsunuz? Bunun tasavvufu var islam hukuku var tefsir hadis usulu var din felsefesin din sosyoloji dinlee tarihi sayamayacagim onlarca ders var Kuran ogrenmekle din anlasilmis olmuyor kurani okudugunuzda anlayabliyosunuz sanki? Arapcanin ne kadarina vakifsiniz ne kadar derin bir dil oldugunu hatta bazen sirf arapcadaki bu derinlik yuzunden nice hocalarin ayet tefsirinde hadis mealinde uzlasamadiklarini bilmiylrsunuz sizin icin din kuran meali o da kirtasiyeden aldiginiz bizlerin asla tavsiye etmedigi sapik bazi hocalarin yazisi iste cehalet nelere kadir.. Bu ulkede herkes kendini din hakkinda soz soylemeye ehil saniyor kendinizi egitin o sohbetlerde de cok takilip beyninizi yemeyin
Yani kurandan ve peygamberin sünnetlerinden baska bi şeye bakmayin, biz kuranda hicbir seyi noksan birakmadik diyor allah, buna ragmen hala okulu gereksiz buldum diye cahil damgasi yiyorum, bunu ben söylemiyorumki allah söylemis. Bir de zaten dediginiz gibi "sen kimsin ki cahil tuuu kaka" diye konustuklarindan dolayi tartışmaya girmek bile cok yersiz :)Bence hiç tartışmaya girmeyin her kişiden aynı kalıplaşmış cümleler çıkıyor. Cahilsin, sen kimsin vb. o yüzden ha duvara bağırmışsınız ha burada tartışmışsınız. O kadar cüretkar bir tavır var ki ellerimizi yormaya gerek yok :)
Avam olan sizsiniz yazimda ufacik bir uslup bozuklugu yok ama icinzideki varos sakince tartisilmayi yediremedi sanirim size hic insan gibi davranmamislar daha once anladim.Ben hic sohbetlere katilmadim bana gore değil. Ilk cümlenizi okuduktan sonra da size daha fazla kendimi anlatma gereği duymuyorum. Üslubunuz fazlasiyla avam ve rahatsız edici. Imam hatip liselerini gereksiz buldugum icin cahil yaftasini yapistirmaniz da ayri bi komik. Gerekli bulmak zorunda da değilim, bu da beni cahil yapmaz. Neyse size iyi forumlar.
Hepimiz cahiliz o yüzden tüm gavurlar! son teknoloji ve bilgiyle dünyanın düzenini değiştiriyor mesela bu mesajları yazdıkları telefon,tablet,bilgisayarlar. Bunların hepsi cahillikten Liona hanım :)Yani kurandan ve peygamberin sünnetlerinden baska bi şeye bakmayin, biz kuranda hicbir seyi noksan birakmadik diyor allah, buna ragmen hala okulu gereksiz buldum diye cahil damgasi yiyorum, bunu ben söylemiyorumki allah söylemis. Bir de zaten dediginiz gibi "sen kimsin ki cahil tuuu kaka" diye konustuklarindan dolayi tartışmaya girmek bile cok yersiz :)
Siz bilmediginiz bir konu hakkinda yorum yapiyorsunuz. Biz bilgilerimizi anlatiyoruz. Burda gereksiz diyen arkadaslara yalan ve sahih olan 2 hadis yazsam, hangisinin gercek oldugunu bulmak icin nereye bakacaklarini bile bilemezler. Bizler bunlari merak eden kesimiz. Haliyle size anlatinca bunlari, konusmanin adi tartisma oluyor.Bu konuda tamamen farkli düşünüyoruz anlaşılan. Neyse tartismaya lüzum yok o halde...
Bu islami bilgiler icin okula gerek olduğunu düşünmüyorum. Kurani kerimin meali ve peygamberin hadis ve sünnetlerinin yeterli oldugunu düşünüyorum. Hatta ben düşünmüyorum bunu kuran söylüyor.
Hepimiz cahiliz o yüzden tüm gavurlar! son teknoloji ve bilgiyle dünyanın düzenini değiştiriyor mesela bu mesajları yazdıkları telefon,tablet,bilgisayarlar. Bunların hepsi cahillikten Liona hanım :)
Aynen.İmam hatip lisesini bitirenler din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, kuran kursu hocalığı, imam, diyanet görevlisi vs olarak daha iyi yetiştirilmiş oluyor normalde. Ayrıca öğretmenlik artık alan sınavı da olduğu için orada da avantaj sağlar diye düşünüyorum.
Ancak şöyle bir şey var ki bazı aileler nedense imam hatipleri ıslah evi gibi görüyor, evde eğitemediği çocuğunu terbiye alsın diye, evde zaptedemediği kızını uslansın diye buralara gönderiyor. Sonra bu gençler orda burda görülünce de aaa imam hatipli kıza bak ne yapıyor gibi çirkin bir durum ortaya çıkıyor. Sonra insanlar buraları kafası basmayan bir yeri kazanamayan gençlerin gittiği yerler olarak anıyor.
Din eğitimi almak istiyorsan ileride buna dönük meslek düşünüyorsan imam hatip senin için doğru bir tercih olur. Ama yok ben sadece aile zoruyla gideceğim diyorsan aileni ikna et puanın tutacak başka bir yere git.
Eki Görüntüle 2038356
Onlar yalanlara inansinlar bizi de cahil ilan etsinler ellerindeki gavur (!) icadlarıyla :) bosverin.
Yazıp yazıp sildim. Haklısın arkadaşım. Hem de çok.Eki Görüntüle 2038356
Onlar yalanlara inansinlar bizi de cahil ilan etsinler ellerindeki gavur (!) icadlarıyla :) bosverin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?