Imamhatip lisesi nasil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ay hep de bi tahrik olma olayı anlamış değilim. tamam siz birincisiniz organik hoşafınızla birlikte bu sizi teknoloji ve bilgi bakımından Norveç,Kanada, Danimarka gibi ülkelerle yarıştıracaktır tebrikler beybi :)

Tebrik ediyorum canım
Her okulun olduğu gibi imamhatibinde iyisi ve kötüsü var malesef hele de bu zamanda..
Bende asla pişman değilim ama bizim okulun meslek dersi hocaları çok yetersizdi şimdi daha iyi anlıyorum bunu. Severek öğretip öğrenebilsek bunlarda olmaz ama işte..

Bu konu çok farklı yerlere gider gibi gibi

Son yıllarda imam hatipler hükümet politikası gereği çok sisiriliyor normal liseler bile kapatılıp imam hatip yapılıyor ama inanin çoğunun içi bomboş eğitimi karma karışık tavsiye etmem ve elbette Arapça olan dersler de ekstra zor

Ben olsam düz bir liseyi tercih ederdim

İmam hatip için provakasyon amacıyla mesaj yazan kişilerin de imam hatip okullarınım nasıl kurulduğu ile ilgili bilgi sahibi olmalarını öneririm.

Okudum, staj yaptım, çalıştım.
Bir gün olsun Atatürk hakkında kötü bir söz duymadım.
Hatta sınıfta haylazlık yaptığımız bir gün Atatürk'ün çerçevesini kırmıştık.
Meslek dersleri öğretmeni olan idarecimizin saygı ile ilgili azarını unutmam.

Duygusallıktan uzaklaşarak sadece sağ duyu ve objektif bakış açısı ile bakarsanız imam hatip liselerinden mezun insanların meslek seçim yelpazesinin daha dar olduğunu görebilirsiniz. Ha sebebi tartışılır, kişinin çalışması benim için bu konuda ikincil etken. Umarım eğitim ve öğretim sistemine sizin kadar yakınlaşabilmişimdir

Yok o amaçla yazmadığını tahmin ediyorum. Eminim çok farklı hayat tarzlarına sahibiz ama önemli olan aklı başında yorumlar yapabilmek o açıdan takdir ettiğim yorumların vardır hep:)
Artık eskisi gibi değil idare genelde sınıfın hedefine göre meslek devamı isteyenlere derslerini ağır veren yada sayısal/sözel/eşit ağırlık/dil derslerini hedefleyen sınıflara da o hocaların daha iyisini vererek çözüyorlar durumları...

Neyse ki basarilarini konusacagimiz daha cooook arkadasimizi taniyacaksiniz. Sizde siir okursunuz belki. Yarismalara katilirsiniz. Bosa gitmesin aldiginiz egitimler. Geridesiniz ama o kadarda geride kalmayin lutfen. Uzuluruz.

O ilimde ne ogretiliyor ki? Oysa ki benim bildiğim kuran ve peygamberin sünnetleri yeterli bi insan icin.

Kurani camilerde ogretiyorlar dedim ben. Ayrica dini öğrenmek icin de kurani kerimin meali ve peygamberin sunnetleri yeterli okula gerek yok diye düşünüyorum. Zira kuranin dini ogrenmek icin yeterli oldugunu soyleyen ayetler de var.

Heves kaçıracak bir şekilde konuştuğumu düşünmüyorum. Öğrencinin kafası karışık, babamın zoruyla yazıldım diyor benim de söylediğim hoşuna gitmezse kendine uygun alandaki derslere yönelebileceğiydi. Tek bilmediğim bu imkana ne kadar sahip olacağıydı, onun hakkında da bilgi aldım, istediği alana yönelik öğrencilere isterlerse ders veriliyormuş. Siz de aynısını söylemişsiniz. Ben ekstra hevesini kaçıracak bir şey yazmış değilim.

Benim anlamadığım neden herkes birbirini aşşağılıyor? Kız bir şey sormuş fikrin varsa konuş yoksa sus! Kimsenin kimseyi kötülemeye hakkı yok, neymiş imam hatiplerde fizik kimya yokmuş ya biz kurbağa avına çıkıp yakalar deneyler yapar, deterjanların deodorantların kimyasını incelerdik. Sağlık derslerinde hastane ziyaretleri yapar ilk yardım eğitimleri alırdık. Bilim kampları yapılırdı. Okulumuzdaki laboratuvar hiçbir yerde yoktu.
Gören de diyecek normal liseler uzaya çıkıyor :)
Arkadaşım imam hatiple ya da normal liseyle alakası yok bu şeylerin, kaliteyle alakası var. Kaliteli eğitimci ve idarecilerle alakası var ha bir de öğrencinin zekası da çok önemli.

Hangi okul olursa olsun kötü öğretmen, kötü öğrenci, iyi öğretmen, iyi öğrenci kombinasyonu tutmayabiliyor.

Elbette inkar etmiyorum belirli bir misyonu olan bir okul.

Bu misyon karalama kampanyalarının değil toplumu geliştirmek üzere önüne hedefler koyulan bir öğrenci profili var.
Yanılmıyorum değil mi? :)

Bu islami bilgiler icin okula gerek olduğunu düşünmüyorum. Kurani kerimin meali ve peygamberin hadis ve sünnetlerinin yeterli oldugunu düşünüyorum. Hatta ben düşünmüyorum bunu kuran söylüyor.

O ilimde ne ogretiliyor ki? Oysa ki benim bildiğim kuran ve peygamberin sünnetleri yeterli bi insan icin.
Kuran'in indirilisini, inene kadar gecen olaylari, savaslari, islamiyete kadar olan dinleri, hadislerin rivayetcilerini, sahih olup olmadigini, Kuran'in tefsirini, ibadetlerin farzini/vacibini/sunnetini/mekruhunu ve daha bircok ayrintisini ogrenmek icin sadece Kuran ve hadisler yetmiyor. Tarihciye "sen neden varsin ne ise yararsin?" Diyor muyuz? Demiyoruz. Burda bahsettiklerimizde dinin tarihine ait ilimler.

aynen öyle ama ısrarla yanlış anlamak isteyenler hep vardı halen de var malesef..

Bu islami bilgiler icin okula gerek olduğunu düşünmüyorum. Kurani kerimin meali ve peygamberin hadis ve sünnetlerinin yeterli oldugunu düşünüyorum. Hatta ben düşünmüyorum bunu kuran söylüyor.

Dini eğitim ile din eğitimi arasında bir fark vardır.
Akademik anlamda ilk yardımı öğrenmek ile öğretmek için ayrı bir tahsile ihtiyaç vardır değil mi?
İmam hatip ve İlahiyat sayılarının bu denli arttırılması ayrı bir tartışma konusudur.
Ancak doğru eğitim için devlet eliyle düzenlemeler gelmelidir kesinlikle..

Keşke lise tercihleri gerçekten mesleki yönelime göre yapılsa. Fen lisesi güzel sanatlar lisesi imam hatip lisesi aslında hepsi sonunda bir mesleğe eleman yetiştirmek amacıyla açılmış ama imam hatip mezunlarının kaçı imam oluyor bilmiyorum. Sanılanın aksine lise eğitiminin yanında dini eğitim verilsin diye değil o liseler, din adamı yetiştirmek için. Eğer hedefin buysa oku.

++++

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…