- 9 Kasım 2015
- 2.827
- 4.094
- 133
- Konu Sahibi Merhabanenbeyxa
-
ay hep de bi tahrik olma olayı anlamış değilim. tamam siz birincisiniz organik hoşafınızla birlikte bu sizi teknoloji ve bilgi bakımından Norveç,Kanada, Danimarka gibi ülkelerle yarıştıracaktır tebrikler beybi :)Cok tahrik ediyorsunuz. Bildiginiz gibi degil. Zaman her zaman bizim zamanimiz. Ne gecmis tarihimizde nede suanda kin duydugumuz kimse yok. Basarimizda bu yuzden galiba. Vatana millete hayirli bi vatandas olma isteginden. Haliyle biraz one atiyor bizi bu.
İmam hatip mezunuyum.
Kendi lisans bölümümde de en iyilerini havada karada kazandım. (kontenjanların düşük olduğu zamanlarda)
Başörtüsü ve katsayı sorununun olduğu dönemde kendi isteğimle tercihte bulundum.
En iyi Anadolu liselerine puanım yeterken tercih ettim.(şu an fen lisesinden hemen sonra benim mezun olduğum İHL geliyor)
Bir kez olsun pişman olmadım.
Hem sayısal sözel hem de mesleki derslerde çok iyi bir şekilde yetiştirildik.
Katsayı sorununu kısmi olarak çözüldüğü dönemde ygs-lys ye girdim.
Başörtüsü sorunu devam ettiği için alanımla ilgili tercihlerde bulundum.
Bulunduğunuz okulu yüceltecek olan öğrencileridir. Bunu unutmayın. Aşağılamak bir okulda değilsiniz asla...
Şu an mezun olduğum imam hatip Lisesinden onlarca tıp, hukuk, pdr, mühendislik, öğretmenlik vs.. Kazanan oluyor.
Ben her önünden geçtiğimde iyi ki diyorum.
Diğer okullardan daha fazla ders göreceksin belki ama yaptığın ezberler, göreceğin dil dersleri vs.. Senin zihnini daha da çok çalıştırıp başarıya ulaştıracaktır.
Eğer ki bilinçli bir öğrenci olursan elbette...
Duygusallıktan uzaklaşarak sadece sağ duyu ve objektif bakış açısı ile bakarsanız imam hatip liselerinden mezun insanların meslek seçim yelpazesinin daha dar olduğunu görebilirsiniz. Ha sebebi tartışılır, kişinin çalışması benim için bu konuda ikincil etken. Umarım eğitim ve öğretim sistemine sizin kadar yakınlaşabilmişimdirEğitim ve puan sisteminden epey uzaksınız sanırım.
Anlatayım "bu imamhatip liselerinde" normal derslerin yanı sıra dini bilgiden uzak kalmak istemeyen müslüman çocuklarına islami bilgiler öğretiliyor.
Ne olduklarına gelince; Puan türlerine göre istedikleri meslekleri seçebilirler.
Arapça, Arapça derken ben aşağılamak maksatlı söylemedim o yanlış anlaşılmasın. İmam hatip olduğu için haliyle Arapça, Kur'an, fıkıh yani tam da bilmiyorum bu tarz dersler çoğunlukta olduğu için onlara odaklanacak haliyle, sınavlara çalışırken onlara daha ağırlıklı çalışacak, okulun amacı aslında imamlar hatipler yetiştirmek değil mi yani yanlışım varsa siz düzeltin beni. Şu an belki daha farklıdır, katsayı farklılıkları da kalktı ona göre seçmeli dersler veriliyordur, öğrenciler istediği şekilde yönelebiliyordur. Ben mesela sayısal çıkışlıyım, eşit ağırlık bölümü yazdım. Eski zamanlardaki gibi net bir puan farklılığı yoktu ama katsayı farkından yine de etkilenmiştim, 2 üste yazdığım tercihe girebilecekken girememiştim.
Neyse ki basarilarini konusacagimiz daha cooook arkadasimizi taniyacaksiniz. Sizde siir okursunuz belki. Yarismalara katilirsiniz. Bosa gitmesin aldiginiz egitimler. Geridesiniz ama o kadarda geride kalmayin lutfen. Uzuluruz.ay hep de bi tahrik olma olayı anlamış değilim. tamam siz birincisiniz organik hoşafınızla birlikte bu sizi teknoloji ve bilgi bakımından Norveç,Kanada, Danimarka gibi ülkelerle yarıştıracaktır tebrikler beybi :)
O ilimde ne ogretiliyor ki? Oysa ki benim bildiğim kuran ve peygamberin sünnetleri yeterli bi insan icin.Meslek okulu gibi dusunun orayi. Amac dini ogrenmek degil. Dini ilme dokmek. Universitede de islami bilimlerden devam edebilirsin. Dilersen meslek hocasi olursun. Dilersen ilahiyatci olursun, diyanette calisirsin. Orada sadece Kuran ogretilmiyor. Dini butun ilimleri en ince ayrintisina kadar ogrenebilirsin. Size sacma geliyor olabilir ama resime, muzige ilgisi olanlar nasil normalse buna ilgisi olanlarda o kadar normal.
Arapça, Arapça derken ben aşağılamak maksatlı söylemedim o yanlış anlaşılmasın. İmam hatip olduğu için haliyle Arapça, Kur'an, fıkıh yani tam da bilmiyorum bu tarz dersler çoğunlukta olduğu için onlara odaklanacak haliyle, sınavlara çalışırken onlara daha ağırlıklı çalışacak, okulun amacı aslında imamlar hatipler yetiştirmek değil mi yani yanlışım varsa siz düzeltin beni. Şu an belki daha farklıdır, katsayı farklılıkları da kalktı ona göre seçmeli dersler veriliyordur, öğrenciler istediği şekilde yönelebiliyordur. Ben mesela sayısal çıkışlıyım, eşit ağırlık bölümü yazdım. Eski zamanlardaki gibi net bir puan farklılığı yoktu ama katsayı farkından yine de etkilenmiştim, 2 üste yazdığım tercihe girebilecekken girememiştim.[/QUOTE
Meslek derslerine (arapça, kuran, fıkıh, hadis vs.) ağırlık verildiği algısı doğru değil. Bu konuda öğrencilere büyük kolaylık sağlanıyor. Sınav dönemlerinde öğretmenler dersleri sohbet havasında geçiriyor.
Özellikle 12. sınıfta öğretmenler hassas davranıyor her türlü teşvik sağlanıyor.
Katsayı sistemi kalkalı çok oldu sayısal çıkışlı bir öğrenci tıp fakültesine dahi gidebilir. Lütfen okula yeni başlayacak bir öğrencinin iyi bilmediğiniz bir konuda hevesini kaçırmayın .
Kurani camilerde ogretiyorlar dedim ben. Ayrica dini öğrenmek icin de kurani kerimin meali ve peygamberin sunnetleri yeterli okula gerek yok diye düşünüyorum. Zira kuranin dini ogrenmek icin yeterli oldugunu soyleyen ayetler de var.Din camide mi ogrenilir?? Ne kadar cahilce bir bakis acisi. Sertifika programiyla psiloloji ogrenilir mi? Ya da uc aylik bir kampa katilip doktor olabilir misiniz? Egitim okulda ogrenilir dil din hukuk vs. Camilerde sohbetlerde anlatilan isin hikaye kismi.
Konuyu Ataturke baglayan provakatif cahillere de bir sozum olacak azicik tarihini bilen bir insan zaten M.Kemal'a saygi duyar. Provakasyon yapmayin
Meslek derslerine (arapça, kuran, fıkıh, hadis vs.) ağırlık verildiği algısı doğru değil. Bu konuda öğrencilere büyük kolaylık sağlanıyor. Sınav dönemlerinde öğretmenler dersleri sohbet havasında geçiriyor.
Özellikle 12. sınıfta öğretmenler hassas davranıyor her türlü teşvik sağlanıyor.
Katsayı sistemi kalkalı çok oldu sayısal çıkışlı bir öğrenci tıp fakültesine dahi gidebilir. Lütfen okula yeni başlayacak bir öğrencinin iyi bilmediğiniz bir konuda hevesini kaçırmayın .
Tebrik ediyorum canım
Her okulun olduğu gibi imamhatibinde iyisi ve kötüsü var malesef hele de bu zamanda..
Bende asla pişman değilim ama bizim okulun meslek dersi hocaları çok yetersizdi şimdi daha iyi anlıyorum bunu. Severek öğretip öğrenebilsek bunlarda olmaz ama işte..
Arkadaşım imam hatiple ya da normal liseyle alakası yok bu şeylerin, kaliteyle alakası var. Kaliteli eğitimci ve idarecilerle alakası var ha bir de öğrencinin zekası da çok önemli.
Bu islami bilgiler icin okula gerek olduğunu düşünmüyorum. Kurani kerimin meali ve peygamberin hadis ve sünnetlerinin yeterli oldugunu düşünüyorum. Hatta ben düşünmüyorum bunu kuran söylüyor.Eğitim ve puan sisteminden epey uzaksınız sanırım.
Anlatayım "bu imamhatip liselerinde" normal derslerin yanı sıra dini bilgiden uzak kalmak istemeyen müslüman çocuklarına islami bilgiler öğretiliyor.
Ne olduklarına gelince; Puan türlerine göre istedikleri meslekleri seçebilirler.
Kuran'in indirilisini, inene kadar gecen olaylari, savaslari, islamiyete kadar olan dinleri, hadislerin rivayetcilerini, sahih olup olmadigini, Kuran'in tefsirini, ibadetlerin farzini/vacibini/sunnetini/mekruhunu ve daha bircok ayrintisini ogrenmek icin sadece Kuran ve hadisler yetmiyor. Tarihciye "sen neden varsin ne ise yararsin?" Diyor muyuz? Demiyoruz. Burda bahsettiklerimizde dinin tarihine ait ilimler.O ilimde ne ogretiliyor ki? Oysa ki benim bildiğim kuran ve peygamberin sünnetleri yeterli bi insan icin.
Hangi okul olursa olsun kötü öğretmen, kötü öğrenci, iyi öğretmen, iyi öğrenci kombinasyonu tutmayabiliyor.
Elbette inkar etmiyorum belirli bir misyonu olan bir okul.
Bu misyon karalama kampanyalarının değil toplumu geliştirmek üzere önüne hedefler koyulan bir öğrenci profili var.
Yanılmıyorum değil mi? :)
Bu islami bilgiler icin okula gerek olduğunu düşünmüyorum. Kurani kerimin meali ve peygamberin hadis ve sünnetlerinin yeterli oldugunu düşünüyorum. Hatta ben düşünmüyorum bunu kuran söylüyor.
++++Keşke lise tercihleri gerçekten mesleki yönelime göre yapılsa. Fen lisesi güzel sanatlar lisesi imam hatip lisesi aslında hepsi sonunda bir mesleğe eleman yetiştirmek amacıyla açılmış ama imam hatip mezunlarının kaçı imam oluyor bilmiyorum. Sanılanın aksine lise eğitiminin yanında dini eğitim verilsin diye değil o liseler, din adamı yetiştirmek için. Eğer hedefin buysa oku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?