incilin değiştiğini söyleyen kesin bir kanıt var o da tek ve hiç değişmemiş olan KURAN'I KERİM'DİR.... RABBİMİZ DİYORincilin değiştiği sizin iddianız oturup bir hristyanla bunu konuştunuzmu hiç? onlar için incil değişmemiştir. inançlara saygı duymak lazım.
ikincisi müslümanlar böyle yapıyor diye müslümanlığı neden böyle görmeyeyim ki? yani takımı 10-0 yenilmiş bir teknik direktör çıksa bakmayın böyle oynadığımıza bizim taktikler çok iyidir dese komik olur değilmi? sizin dediğinizden ne farkı var bunun?
neden hiç hristyan terör örgütü yok. bütün dinini anlamamışlar bizim dinde mi toplandı yani?
herşeyi geçtim imam hatiplerde doğru din eğitimimi veriliyor? kanıtı nedir?
alevi bir insan çocuğunu neden imam hatibe göndersin?
caferi bir aile aynı şekilde?
hangisi doğru kim nasıl bilecek?
Zaten anlayamamissin ki bosver o yuzden . Yalniz dikkat et fazla gelen dunya gorusun tasmasin ...
Evet, senin gibi fazla!!! dünya görüşümüz yok. Zaten cumlemde belirttim zorlama anlayamazsin o fazla!!! dünya gorusunle bile diye ama hala dert yaniyorsun neyse.. Ben üniversite bile okumamis halimle cekileyim köşeme.Iste kullandığınız dilde karsinizdakine 'sen' demeyi aliskanlik edinen insanlara bir sey anlatamayiz. Son cümleniz ise maalesef benava.. dunya gorusunun ne oldugunu bilmiyorsunuz. Yillar olmuş halen 28 subat diyorsunuz.
Savundugunuz nedir anlasam ah.! Üniversite okumadiginizi o kadar belli ediyorsunuz ki; bunun acısını okumus bireylere burda yuklenerek cikariyorsunuz. Ne yazik din tüccarlarının partizanligini yapanlara.. kimlik cümlelerinizdir. Unutmayiniz.
Haksizliga ugradigim icin haksizliklarin her turlusunun karsindayim merak etme ken gorusumden gibi gorunen insanlarin yaptiklari dahi olsa. O acinin ofkenin ne demek oldugunu da gayet iyi biliyorum yasadiklarim bunu cok iyi ogretti.
incilin değiştiğini söyleyen kesin bir kanıt var o da tek ve hiç değişmemiş olan KURAN'I KERİM'DİR.... RABBİMİZ DİYOR
ne yani onun dediğini kanıttan görmeyecek misin? müslümanlar böyle yapıyor diye tabiki MÜSLÜMANLIĞI böyle görmeyeceğiz çünkü Müslümanlık böyle değil. GERÇEKTE MÜSLÜMANLARI TANIMAK İSTİYORSAN OKU EFENDİMİZİN HAYATINI. şimdi mezhep yüzünden kavga edenlerin Müslüman görecek misin bakalım onların hatasının faturasını MÜSLÜMANLIĞA KESME. ALEVİLİK ,CAFERİLİK Bir mezheptir ayrı bir DİN DEĞİL
Senin baktigin yer konun basindan beri verdigin cevaplarla belli oldugu icin goremezsin normaldir. Haksiz hukuksuz hicbirseyin destekcisi degilim ihl meselesinde ise resmen iki taraf tarafindan sunduruldu okul. Ben buna karsiyim iste.hiç belli olmuyor buradan bakınca..
İncil Kuran gibi vahiyle inmiş bir kitap değildir.
Hz. İsa hristiyanlara göre yeryüzünde Allahin bir sureti gibidir. O nederse ne yaparsa vahiydir. Ayrıca melek aracılığıyla vahiy gelmez onlara göre...
Hz. İsa hayatı süresince yaptığı sohbetleri onun havarileri yaklaşık 80 yıl sonra yazıya dökmek akıllarına gelmiştir. Sözlü olarak aktarmışlardır.
Havariler o öğütleri yazıyor onlarca farklı incil türüyor sonra iznik konsili toplanıyor ve orada matta markps luka ve yuhanna incilleri kabul edilip borleştiriliyor. Diğerlerinin ortadan kaldırılması emrediliyor.
Oysa barnabas incili kurana en yakın incildir ama kabul edilmez.
Dünyanın yaratılması bile incilde yanlıştır. Ancak kuranda bilime ters hiç bir ayet yoktur aksine bing bang teorisine kadar bir uyum vardır.
Hz. İsanın tanrının bir sureti ya da oğlu olması zaten büyük bir çeliski olduğu için hristiyanlıktan islamiyete bir geçiş vardır. Onca islamafobi üretmelerine rağmen
Kurana inanmayan birine kurandan örnek gösteremezsiniz. Karşınızda bir hristyan varsa incilin değiştiğini kuran dışından bir örnekle kanıtlamanız gerekir. ikincisi peygamber zamanı ölümünden sonraki süreç de dahil dört halifenin üçünün ölümünden kerbela faciasına kadar nice kötü örnek var. mezheplerin çıkışı zaten buradaki sorunun temeli. ben şimdi caferi olsam çocuğum sünni eğitim almasını istemem. üçüncüsü o kadar kötü örnek var ki nerede o esas müslümanlık göremiyoruz. siyasetçisi bile hırsız olmuşsa kim nasıl inansın dediğinize?
tamam o zaman neden 4 tane İncil var ? eğer gerçekte hz İSA (a.s) sonra yeni bir din getirildi neden buna ihtiyaç hissedildi ? tamam madem değiştirmediler neden başka bir kitap ve başka bir elçi? neden HZ İSA 'dan sonra insanlar sapıttı? siyasetçi hırsızsa hırsız insanların şu an hayatını kolaylaştırdı mı kolaylaşırdı en azından içki içmiyorKurana inanmayan birine kurandan örnek gösteremezsiniz. Karşınızda bir hristyan varsa incilin değiştiğini kuran dışından bir örnekle kanıtlamanız gerekir. ikincisi peygamber zamanı ölümünden sonraki süreç de dahil dört halifenin üçünün ölümünden kerbela faciasına kadar nice kötü örnek var. mezheplerin çıkışı zaten buradaki sorunun temeli. ben şimdi caferi olsam çocuğum sünni eğitim almasını istemem. üçüncüsü o kadar kötü örnek var ki nerede o esas müslümanlık göremiyoruz. siyasetçisi bile hırsız olmuşsa kim nasıl inansın dediğinize?
Senin baktigin yer konun basindan beri verdigin cevaplarla belli oldugu icin goremezsin normaldir. Haksiz hukuksuz hicbirseyin destekcisi degilim ihl meselesinde ise resmen iki taraf tarafindan sunduruldu okul. Ben buna karsiyim iste.
Valla canim hicte ispat niyetinde degilim sozum budur oteside yoktur ama senin niyetin gayet bellidir acinda var belli ne diyeyim ..daha çok senin cevapların sebebiyle göremedim. düzgün cevaplar sun biz de görelim yoksa iddianı kanıtlayamıyorsan yalan söylüyorsun demektir. kanıtlamak zorunda değilim dersen neden iddia ediyorsun?
tamam o zaman neden 4 tane İncil var ? eğer gerçekte hz İSA (a.s) sonra yeni bir din getirildi neden buna ihtiyaç hissedildi ? tamam madem değiştirmediler neden başka bir kitap ve başka bir elçi? neden HZ İSA 'dan sonra insanlar sapıttı? siyasetçi hırsızsa hırsız insanların şu an hayatını kolaylaştırdı mı kolaylaşırdı en azından içki içmiyor
Hıristiyanların İncil'e bakış açıları onun değişmediği yönünde değil. Zaten İncil'in yazıya geçirilmesi isa'nın ölümünden çok sonra din adamları aracılığıyla olmuştur. Bu sebeple 4 farklı incil var. Değişmiştir ama içerik olarak isa'dan geliyor diye bakıyorlar. Bizdeki hadis külliyatı gibi. Metin de isa'nın ağzından değil ona inananların ağzından yazılmıştır.
Valla canim hicte ispat niyetinde degilim sozum budur oteside yoktur ama senin niyetin gayet bellidir acinda var belli ne diyeyim ..