imam hatip lisesi mi?Anadolu lisesi mi?

aslında şöyle düşünüyor'' ben bu yıllarda eğer öğrenirsem benim için avantaj olur malum yaş büyüdükçe bilgi edinme imkanları zorlaşıyor ama dersler zor gelir ve ve pes edersem''

ilgileriniz için teşekkür ederim ayrıca bu mesajdan sonra kararsızlığı biraz olsun gidecektir...

İmamhatip mezunu olup doktor olan çok fazla tanıdıgım var o sebepten meslek olarak tüm mesleklere gidebilir liseden sonra.
İmamhatip de diğer liselerdeki tüm dersler görülüyor ama buna ek olarak Kuran'ı Kerim Hadis kelam arapça hitabet vs. gibi bazı dersler var eğer kardeşinizin ezberi kolay değilse bu dersler onu zorlar hele Arapça insanın hayatından bezdiriyor. Kuran'ı Kerim dersinde bol bol ezber yaptırılıyor. Bende Şuanda İmam hatip okuluna gidiyorum 3 sınıfa geçtim Şuana kadar Kuran'ı Kerim Hadis Ve Arapça dersleri işledik bu sene hitabet kelam derslerini alacağız sanırım. Şahsi olarak zorlandıgım ders Arapça oldu

aslında şöyle düşünüyor'' ben bu yıllarda eğer öğrenirsem benim için avantaj olur malum yaş büyüdükçe bilgi edinme imkanları zorlaşıyor ama dersler zor gelir ve ve pes edersem''
Pes etme meselesine gelince benim kardeşim imam hatipte 3.sınıfa geçti ilk iki yıl güzeldi çok zorlanmadı ama bu sene tam anlamıyla meslek derslerini görecekler. Hem de alan seçti eşit ağırlık bi de o dersler. Yani çok çalışması gerekecek. Iki tarafa ağırlık verecek. Eğer ben imam hatipte öğrendiğim yanıma kâr kalsın diyorsa bence okulu bi araştırın öğretmenleri eğitimi nasıl sınav başarıları nasıl. Bir de kardeşinizin daha önceki dersleri nasıldı başarılı mi düzenli ders çalışan bi öğrenci mi altından kalkabilecegini düşünüyorsa gitsin bence. Dediği gibi öğrendikleri kâr. Zaten kültür derslerini de görecek ekstra meslek dersi görecek. Kaybı yok fazlası var. Ama bence imamhatipin eğitimini bi araştırın.

Konya selçuklu uluslararası ihl var. Kampusun karşısinda orası proje imam hatip lisesi turk ogrenci ilk defa geçen yıl aldı. Orayıda düşünün. Mudur mudur yardımcı ve öğretmenleri de çok ilgili... 180 kadar her dil ve müslüman milletten öğrenci var. Fransızca arapca ve diğer dillerden her an pratik yapabilir...

Üniversitede ilahiyat okumayacaksa ihl ye gitmesin. Ne olmak istedigine de yavaştan karar versin derim.

Proje imam hatip liselerini googleden araştır ve incele... Buradaki öğretmen ve idareciler atanmıyor basarili kisilerden gorevlendiriliyor yani secme ogretmen ve idareciler var...
Zorlanma meselesini takmayın. Hiç kimse de gözünü korkutmasın. Kaldı ki hayatın her alanında insanlar zorlanabilir. Uem zoru başarmak ayrı bir zevktir. Beyin ne kadar zorlanırsa kapasitesi o kadar artar...
Bunları zor olduğu için yazmıyorum. Hayatın bir parçası olduğunu hatırlatmak istedim...

Şimdi... 393 puanla dolapoğlu anadolu lisesine yerleşemez. Muhtemelen düz liseden anadolu lisesine dönüşen bir okulda okur eğer ki Konya Merkez'de iseniz...eskiden imam Hatipliler doktor, mühendis vs.. Olabiliyordu çünkü tek basamaklı ve bilgiye Dayalı olmayan bir sınav vardı. Şimdi ygs- Lys var ve Lys zor bir sınav. Özellikle de fen grubu. Imam hatiplerde 11 ve 12'de fen müftedatı yok. Eskiden seçmeli ders olarak 2 saat seçilebiliyordu. Şimdi 11. Sınıfta fizik, kimya ve biyoloji 4'der saate Çıktığı için meslek liseleri 11'den sonra fen grubu pek seçemeyecekler. Dershaneler de kapatıldığından, kardeşinizde de süper bir azim yoksa ve Sayısal bölüm istiyorsa imam hatip lisesine gitmemeli. Ama Eşit ağırlık veya sözeli istiyorsa sıkıntı olmaz. Yine de son kararı kendisi vermeli. Yoksa en ufak başarısızlıkta sizi suçlayacaktır. Rehberlik yapın ama karar vermeyin.

Eğitim sistemi her geçen gün değişiyor. Yarın öbür gün imam hatipten çıkanlar sadece ilahiyata devam edecek derlerse kötü olur. Riske girmemek lazım...

İmam hatipler sadece ilahiyata gideceklerin okulu değildir. Bu orada okumamış kişilerin dillerine doladıkları bir durumdur. Ihl bir ruhtur oradan mezun olanlar o ruhu ölunceye kadar üstünde taşırlar. Her ortamda mezunlar birbirleriyle dayanışma içindedirler.
Şuan tüm iş kollarında ihl mezunu olmak apayrı bir ayrıcalıktır.

%60 kültür dersleri, %40 meslek dersleriydi sanırım oran.

Eğer çalışkan ve sorumluluk sahibiyse zorlanmaz, değilse zaten her yerde zorlanır.

Ben olsam yönlendirirdim.

Canım benim, öğretmenim ve stajımı 1 sene boyunca imam hatip lisesinde yaptım.. İçinde bulunduğunuz ikilem hiç mantıklı bir ikilem değil. İmam hatip lisesi meslek lisesidir. Ve emin olun şartları, eğitimi, kalitesi tahmin edemeyeceğiniz kadar kötü ve ağır. Ben tarih öğretmeniyim, benim üniversite 4. sınıfta aldığım arapça eğitiminden zordu 9. sınıfta gördükleri arapça dersi. Sınav kağıtlarına bön bön baka kalmıştım. Öğrenci kalitesi ve eğitimi de ne yazıkki kaliteli olmuyor. Aileleri tarafından okusun değil de korunsunlar mantığı ile verilmiş öğrenciler çoğu. Acı ama durum bu şekilde. Benim en zor senemdi imam hatipte stajım. Eğer puanı tutuyorsa kardeşiniz anadolu lisesine gitsin. İyi bir eğitim alsın. İlahiyat düşünüyorsa liseden sonra eğitimine ilahiyat fakültesi ile devam edebilir.

Eğer düz liseden dönüşmüş disiplinsiz ve başarısız bir anadolu değilse kesinlikle anadolu lisesi derim..

öncelikle ilgilenip yorum yaptığınız için teşekkürler siz stajınızı hangi il ve okulda yapmıştınız?

imam hatip okuyup doktorluğa vs. özenenleri anlamıyorum dotorluk bu ya ya da mimarlık bunlar için arapça öğrenmek gerekmiyor sen din ağırlıklı okul okuduysan ilahiyata gideceksin ki katsayı uygulaması ne kadar doğruydu haksızlığı önlüyordu şimdi üniversitede gençler arasında bilgi uçurumu var biri sürekli din eğitimi almış diğer mantematik fizik almış sonra bunlar aynı düzeyde başarı bekle..
neyse dediğim gelecekte olmak istediği yere göre belirleyecek kararını. benim kararım anadolu lisesi okuması imam olacağım diyorsa ancak imam hatip okusun zaten her yere imam hatip diktiler bu kadar imam lazım değil ki memlekete. öğretmen eksiği var doktor eksiği var aman imam hatip açalım sanki din elden gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…