Eğer üniversitede ilahiyat ve din kültürü öğretmenliği istiyorsa imam hatipe gitsin çünkü meslek dersi görüyor arapça kuranı kerim vs. Ama yok ben başka bölüm okuyacağım üniversitede diyorsa meslek dersleriyle uğraşmasın direk anadolu lisesinde matematik fizik kimya edebiyat görsün seçtiği alana göre. Hiç değilse ygs lysye faydası olur. Ha yok ben bunları da görüyim imam hatipte de kuran dersi aliyim derse i.hatip okuyabilir çünkü ordada matematik edebiyat gibi kültür dersi görecek ama meslek derslerini de göreceğinden ağır gelebilir.
İmam hatipli olmak harikadir.Ben imam hatip lisesi mezunuyum. Kat sayı zaten kalktı. İstedikleri bölümü okuyabiliyorlar. Ben dil okudum. Arkadaşlarımdan bazıları Eczacılık, dış hekimliği, dil, tıp, ilahiyata gittiler.
Yani merak etmeyin istedikleri bölüme rahatça tabi çalışarak girebilirler
Pes etme meselesine gelince benim kardeşim imam hatipte 3.sınıfa geçti ilk iki yıl güzeldi çok zorlanmadı ama bu sene tam anlamıyla meslek derslerini görecekler. Hem de alan seçti eşit ağırlık bi de o dersler. Yani çok çalışması gerekecek. Iki tarafa ağırlık verecek. Eğer ben imam hatipte öğrendiğim yanıma kâr kalsın diyorsa bence okulu bi araştırın öğretmenleri eğitimi nasıl sınav başarıları nasıl. Bir de kardeşinizin daha önceki dersleri nasıldı başarılı mi düzenli ders çalışan bi öğrenci mi altından kalkabilecegini düşünüyorsa gitsin bence. Dediği gibi öğrendikleri kâr. Zaten kültür derslerini de görecek ekstra meslek dersi görecek. Kaybı yok fazlası var. Ama bence imamhatipin eğitimini bi araştırın.aslında şöyle düşünüyor'' ben bu yıllarda eğer öğrenirsem benim için avantaj olur malum yaş büyüdükçe bilgi edinme imkanları zorlaşıyor ama dersler zor gelir ve ve pes edersem''
evet zaten imam hatiplere bu kadar kolaylığı sağlamasıda ondan hem gurur duyuyoruz başımızda böyle bir lider olduğu içinCumhurbaşkanımızda İHL mezunu
Canım benim, öğretmenim ve stajımı 1 sene boyunca imam hatip lisesinde yaptım.. İçinde bulunduğunuz ikilem hiç mantıklı bir ikilem değil. İmam hatip lisesi meslek lisesidir. Ve emin olun şartları, eğitimi, kalitesi tahmin edemeyeceğiniz kadar kötü ve ağır. Ben tarih öğretmeniyim, benim üniversite 4. sınıfta aldığım arapça eğitiminden zordu 9. sınıfta gördükleri arapça dersi. Sınav kağıtlarına bön bön baka kalmıştım. Öğrenci kalitesi ve eğitimi de ne yazıkki kaliteli olmuyor. Aileleri tarafından okusun değil de korunsunlar mantığı ile verilmiş öğrenciler çoğu. Acı ama durum bu şekilde. Benim en zor senemdi imam hatipte stajım. Eğer puanı tutuyorsa kardeşiniz anadolu lisesine gitsin. İyi bir eğitim alsın. İlahiyat düşünüyorsa liseden sonra eğitimine ilahiyat fakültesi ile devam edebilir.merhaba arkadaşlar sizden kardeşim için yardım istiyorum. Kardeşim imam hatip lisesine gitmek istiyor ama bir yandan da korkuyor derslerinin ağırlığından...acaba imam hatip lisesi mi yoksa Anadolu lisesi mi iyi...İmam hatip lisesi okuyanlarınızdan ve imam hatip lisesi mezunları olanlardan bu konu hakkında yorum alabilir miyim? ....Şimdiden teşekkür ederim hem dinlediğiniz hem de yardımcı olduğunuz için.....
öncelikle ilgilenip yorum yaptığınız için teşekkürler siz stajınızı hangi il ve okulda yapmıştınız?Canım benim, öğretmenim ve stajımı 1 sene boyunca imam hatip lisesinde yaptım.. İçinde bulunduğunuz ikilem hiç mantıklı bir ikilem değil. İmam hatip lisesi meslek lisesidir. Ve emin olun şartları, eğitimi, kalitesi tahmin edemeyeceğiniz kadar kötü ve ağır. Ben tarih öğretmeniyim, benim üniversite 4. sınıfta aldığım arapça eğitiminden zordu 9. sınıfta gördükleri arapça dersi. Sınav kağıtlarına bön bön baka kalmıştım. Öğrenci kalitesi ve eğitimi de ne yazıkki kaliteli olmuyor. Aileleri tarafından okusun değil de korunsunlar mantığı ile verilmiş öğrenciler çoğu. Acı ama durum bu şekilde. Benim en zor senemdi imam hatipte stajım. Eğer puanı tutuyorsa kardeşiniz anadolu lisesine gitsin. İyi bir eğitim alsın. İlahiyat düşünüyorsa liseden sonra eğitimine ilahiyat fakültesi ile devam edebilir.
Eğer düz liseden dönüşmüş disiplinsiz ve başarısız bir anadolu değilse kesinlikle anadolu lisesi derim
evet çalışkan ve sorumluluk sahibidir%60 kültür dersleri, %40 meslek dersleriydi sanırım oran.
Eğer çalışkan ve sorumluluk sahibiyse zorlanmaz, değilse zaten her yerde zorlanır.
Ben olsam yönlendirirdim.