Ulkemizde imam hatip lisesine gitmenin sevap olduğunu sanan insanlar varken kimseye bir şey anlatamazsın arkadaşım. O liseye giderse ona göre hayat sürdürürlermiş diye yazanlar var. Ben halen ınanamiyorum okuduğum bazı yorumlara. Erasmusla yurtdisina gittiğim bir donem oradaki hocalardan biri din ile ilgili oyle guzel yorumlar yapmisti ki. Bizde sorsan onlar musluman degil dinden Allah'tan anlamaz sanirlar.
Ulkemizde eğitimin din ile mukayese edilmesi beni hayretler içerisinde bırakıyor.. Imam hatip okuluna gitmedim. Asla bir yakınıma da sebep olmam; lakin Allah'a çok şükür arapçam çoğundan iyidir. Ailenin evladına vermesi gereken informal eğitimin gücünün yanında, formal eğitimde imam hatip secmek bana oylesine mantıksız geliyor ki.. Üniversitede asistanligini yapmis olduğum bölümde bir tane imam hatip mezunu yok. Ki herkesin hayalini kurduğu, böylesine zorlu bir bolumde neden bir tane bile imam hatip mezunu ogrenci yok. ?
Hayata at gözlüğü ile bakanlara bu konular anlatılmaz. Güncel hayattan habersiz,siyaset, felsefe, matemati, teorem bilmeyen insanlara bir sey anlatamayiz.
Allah'a çok şükür, bizlere de ne mutlu ki bilimin ışığında aydınlık gençler yetişmeye devam ediyor.
Sevgiyle kal Senem..