imam hatip lisesi mi?Anadolu lisesi mi?

JeweL81

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2015
41
61
merhaba arkadaşlar sizden kardeşim için yardım istiyorum. Kardeşim imam hatip lisesine gitmek istiyor ama bir yandan da korkuyor derslerinin ağırlığından...acaba imam hatip lisesi mi yoksa Anadolu lisesi mi iyi...İmam hatip lisesi okuyanlarınızdan ve imam hatip lisesi mezunları olanlardan bu konu hakkında yorum alabilir miyim? ....Şimdiden teşekkür ederim hem dinlediğiniz hem de yardımcı olduğunuz için.....

onun düşündüğü Anadolu lisesi biliyor musunuz bilmiyorum Konya da Dolapoğlu Anadolu lisesi ve bir yandan yine Konya da Mahmut Sami imam hatip lisesi ikilemde

Valla o kadar zor bir soru ki. Ben İstanbul'un iyi anadolu liselerinden birinden mezun oldum ve bir kere şunu bilmeniz lazım. Eğer imam hatip'e giderse kardeşiniz, ygs ve lys için çalışmaya vakit bulamaz. Sürekli ezber vs. dersleri var çünkü.
Aslında bu en çok liseden sonra ne yapmak istediğiyle alakalı. Ne düşünüyor?

İmam hatip liseleri kendi içinde sayısal , sözel , eşit ağırlık şeklinde alan seçimi olduğundan mesleğe zararlı bir etkisi olmaz ilerisi için ve de dersleri ağır olduğundan uni daha başarılı olabilir. Bazıları kaldiramaz okulu bırakır öğrencinin sahsiyetine göre değişir.

Kardesiniz hangi liseyi istiyorsa ona gitsin.Universitede katsayı yok artık istediği alandan sınava girer.

onun düşündüğü Anadolu lisesi biliyor musunuz bilmiyorum Konya da Dolapoğlu Anadolu lisesi ve bir yandan yine Konya da Mahmut Sami imam hatip lisesi ikilemde
Kac puan aldi peki..konyayi bilmiyrm ama puanindan okulun seviyesini anlayabiliriz

ben anadolu lısesı okudum ustelık özel okul kazandım imanım gevredı kazanmak ıcın ama bızım zamanımızda baya zordu sınavlar anadolu ve fen lıselerıne gırmek lıseden 2004de mezun oldum
sımdı heryer anadolu lısesı ben anlamıyorum
allah sımdıkı genclere daha cok yardım etsın valla
karısık kurusuk sıstem

Liseden once yonelmek istedi meslek belli olsa daha net olur cevap. Sayisal bir bolum istiyorsa ihl de o alanda geri kalabilir ama sozel alanda gayet iyi yetisir. Sahsen benim sozelim cok iyiydi cunku fszlasiyla iyi aldik temelden. Din dersleri de zorlamaz ilgisi varsa sahsen bana cok sey katti agir miydi evet tabi o donem diger okulda okumadim kiyaslama imkanim yok ama bitiriyorsun bi sekilde.

Eğer üniversitede ilahiyat ve din kültürü öğretmenliği istiyorsa imam hatipe gitsin çünkü meslek dersi görüyor arapça kuranı kerim vs.alt yapı oluşuyor. Ama yok ben başka bölüm okuyacağım üniversitede diyorsa meslek dersleriyle uğraşmasın direk anadolu lisesinde matematik fizik kimya edebiyat görsün seçtiği alana göre. Hiç değilse ygs lysye faydası olur. Ha yok ben bunları da görüyim imam hatipte de kuran dersi aliyim derse i.hatip okuyabilir çünkü ordada matematik edebiyat gibi kültür dersi görecek ama meslek derslerini de göreceğinden ağır gelebilir.

Hić korkmasın ve imam hatipe gitsin kesinlikle oneririm bir ogretmen olarak ve orada gorev yapmış biri olarak.
Ayrıca kendisini tebrik ediyorum krndi isteğinden dolayı

''Liseden once yonelmek istedi meslek belli olsa daha net olur cevap. Sayisal bir bolum istiyorsa ihl de o alanda geri kalabilir ama sozel alanda gayet iyi yetisir. Sahsen benim sozelim cok iyiydi cunku fszlasiyla iyi aldik temelden. Din dersleri de zorlamaz ilgisi varsa sahsen bana cok sey katti agir miydi evet tabi o donem diger okulda okumadim kiyaslama imkanim yok ama bitiriyorsun bi sekilde.''

.....sayısala göre sözeli iyidir ve dini konulara da ilgisi vardır.....

İmam hatipli olmak harikadir. Ben imam hatip lisesi mezunuyum. Kat sayı zaten kalktı. İstedikleri bölümü okuyabiliyorlar. Ben dil okudum. Arkadaşlarımdan bazıları Eczacılık, dış hekimliği, dil, tıp, ilahiyata gittiler.
Yani merak etmeyin istedikleri bölüme rahatça tabi çalışarak girebilirler )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…