imam hatip lisesi mi?Anadolu lisesi mi?

Kac senelik ogretmenim boyle sacma bir genelleme gormedim. Ne demek en kalitesiz liseler imam hatip liseleri siz okullarin durumlari hakkinda bilgi sahibi oldugunuza emin misiniz? Gittiginiz bir oka gore bu genellemeyi nasil yapabiliyorsunuz? Yanlis yonlendirmeyin insanlari eksik bilginizle.

anadolu liseleri kalitesiz dense aynı tepkiyi gösterirmiydiniz?
dürüst olun.

anadolu liseleri kalitesiz dense aynı tepkiyi gösterirmiydiniz?
dürüst olun.
Ayni olurdu. Genelleme yanlis ama arkadasin yazdiklari ciddi manada eksik ve genelleme yapilmis yorumda art niyet gormedim ama siğ bir bakis acisi. Yalniz bazi bunyelerde imam hatip lisesi kelimesinin hazimsizlik uyNdirdigi dogru soruyu soran anadolu mu kiz meslek mi dese sizde bu soruyu bana soruyor olmazdiniz.

Bilmiyorum imam hatip lisesinde görev yaptınız mı hiç ? Kendim gördüm, görev yaptım, kaç senelik öğretmenlerle aynı yerde çalışıyorum herkes bu genellemeyi yapıyor. Ayrıca kalitesiz demedim. Anadolu liseleri kadar kaliteli eğitimi ve öğrenci profili yok dedim. Anadolu liselerininde fen liseleri kadar kaliteli eğitimi ve öğrenci profili yok. İstisnalar tabiki vardır, ben genel durumdan söz ediyorum. Eksik bilginiz tarzı söylemlerde bulunmazsanız daha hoş olur

sizin de okulunuz bir gecede imam hatibe çevrilirse sizin de sorununuz olur. bu hazımsızlık değil haksızlığa tepkidir. sizin şu anda imam hatiplere toz kondurmama çabanızla aynı düzeydedir. zorlamayla dayatmayla yapılan her şey tepki çeker.

benim için imam hatibe gitmeyen dinsiz değildir .benim de kuzenlerim var herhangi bir liseye gidiyor ve ben onu şimdi dinsiz mi görüyorum ? hayır o o liseyi istediği için o liseye gitti ve ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ.. yani benim gözüm de illa imam hatip diye bir şey yok. ışid bu ayete göre ,şu ayete kafa kesiyorsa o onun o ayeti saptırttığını belirtiyor.
ne yazık RABBİMİZ bize üstü kapalı ayetleri anlatması için EFENDİMİZİ gönderdi. peki ışidin söylerek o kafa kestiği ayeti araştırıp gerçekte o ayet ne demek istiyo diye hiç araştırma yaptınız mı? zamanında hz İSA 'ya gelen o kutsal kitabı o öldükten sonra kendilerince değiştiren kişiler de bir ışid değil mi? ayetleri saptırmamışlar mı yani? evet kimse dinsiz değil zaten çünkü insanoğlunun ihtiyacıdır bu İNANMAK ...sürekli bir şeylere inanma ihtiyaci duyar insanoğlu..ki ben bundan neden korkayım...mezhep savaşı yapanlar adı Müslüman kişiler peki gerçek Müslümanlar mı? MÜSLÜMANLIK gerçekte ne nasıl bir din biliyorlar mı? biliyor musunuz? günümüz de adı Müslüman kişilerin yaptıklarından dolayı MÜSLÜMANLIĞI böyle görmeyin? günümüzde MÜSLÜMANLIĞI hakkıyla yaşayanlar var bir de onlara bakın

teşekkür ederim işte herkes imam hatibe aynı amaç için gitmiyor ne yazık ki bu da insanlar da farklı imaj oluşturuyor İMAM HATİP LİSELERİ hakkında

Genel olarak tüm liseler hakkında öğrenci profili ile ilgili imaj sıkıntısı vardır zaten sadece ihl ye indirgemek doğru olmaz diye düşünüyorum. Hiç bir öğrencinin de zorla gönderildiğini görmedim, bunun için başarısız olduğunu ya da ahlakının bozulduğunu görmedim. Ama veliler zamanında ilgilenmedikleri başarısız ve problemli çocuklarını ihl ye gönderirsek düzelir diye düşünüp gönderiyorlar. Çocuğun zaten okuma gibi bir niyeti olmadığı için çocuk başka liseye de gitse uzaya da çıksa hiç bir şey değişmiyor.
Köklü ve artık marka haline gelmiş puanla girilen ihl ler bunun dışında tabi.

Duz lise yok artik bu bir artik hepsi Anadolu lisesi. Zaten puani varsa Anadolu Imam Hatip Liseleri de var ki onlari tercih eder. Puani dusukse Anadolu lisesi bile olsa vasat ogrencilerle o begenmedigin ihle ogrencileri seviyesinde bir okula yerlesir olay budur. Imam hatipte kac sene bende okudum ki bir suru su an doktor muhendis avukat olan arkadasim var ve gorev de yaptim genelleme seklin yanilticiydi. Duz ihl var Anadolu ihl var ve basari duzeyleri farklidir.

Ulkemizde imam hatip lisesine gitmenin sevap olduğunu sanan insanlar varken kimseye bir şey anlatamazsın arkadaşım. O liseye giderse ona göre hayat sürdürürlermiş diye yazanlar var. Ben halen ınanamiyorum okuduğum bazı yorumlara. Erasmusla yurtdisina gittiğim bir donem oradaki hocalardan biri din ile ilgili oyle guzel yorumlar yapmisti ki. Bizde sorsan onlar musluman degil dinden Allah'tan anlamaz sanirlar.

Ulkemizde eğitimin din ile mukayese edilmesi beni hayretler içerisinde bırakıyor.. Imam hatip okuluna gitmedim. Asla bir yakınıma da sebep olmam; lakin Allah'a çok şükür arapçam çoğundan iyidir. Ailenin evladına vermesi gereken informal eğitimin gücünün yanında, formal eğitimde imam hatip secmek bana oylesine mantıksız geliyor ki.. Üniversitede asistanligini yapmis olduğum bölümde bir tane imam hatip mezunu yok. Ki herkesin hayalini kurduğu, böylesine zorlu bir bolumde neden bir tane bile imam hatip mezunu ogrenci yok. ?

Hayata at gözlüğü ile bakanlara bu konular anlatılmaz. Güncel hayattan habersiz,siyaset, felsefe, matemati, teorem bilmeyen insanlara bir sey anlatamayiz.

Allah'a çok şükür, bizlere de ne mutlu ki bilimin ışığında aydınlık gençler yetişmeye devam ediyor.

Sevgiyle kal Senem..

Vakti zamaninda yapilan dayatmalarin acisi diyelim. Bu isler boyledir.

incilin değiştiği sizin iddianız oturup bir hristyanla bunu konuştunuzmu hiç? onlar için incil değişmemiştir. inançlara saygı duymak lazım.
ikincisi müslümanlar böyle yapıyor diye müslümanlığı neden böyle görmeyeyim ki? yani takımı 10-0 yenilmiş bir teknik direktör çıksa bakmayın böyle oynadığımıza bizim taktikler çok iyidir dese komik olur değilmi? sizin dediğinizden ne farkı var bunun?
neden hiç hristyan terör örgütü yok. bütün dinini anlamamışlar bizim dinde mi toplandı yani?
herşeyi geçtim imam hatiplerde doğru din eğitimimi veriliyor? kanıtı nedir?
alevi bir insan çocuğunu neden imam hatibe göndersin?
caferi bir aile aynı şekilde?
hangisi doğru kim nasıl bilecek?

neden o farklı imaj anadolu liseleri hakkında oluşmuyor diye bir düşünmenizi tavsiye ederim. oralara da zorla gönderilen çok öğrenci var.
en ufak hatada dinimizin üzerine gölge düşürmek isteyenlere koz oluyor çünkü ve orada öğrenci kalitesi düşük olsada sadece okul kötü diye okulun adı çıkıyor imam hatip de ise öğrenci kalitesi düşük olsada dine yansıyor...

Acaba bir zamanlar yaptiklari puan engelinden olabilir mi ? 28 Subat denen karanlik bir donem yasadi bu ulke bilmezsin ondan sonra benim bolumde ihl yok dersin tabiiki..

İmam hatip lisesinde okuduğunuzu belirtmenize inanın gerek yoktu çünkü yorumumu ilk alıntıladığınızda ben bunu ve yapmaya çalıştığınız şeyi anladım. İmam hatip lisesinden doktor, mühendis çıkanlar elbette var. Ama imam hatipten çıkan kaç tane var, anadolu lisesinden çıkan kaç tane, fen lisesinden çıkan kaç tane ? Dediğiniz gibi eğitimciyseniz cevabını çok iyi biliyorsunuzdur zaten Bende Allah inancı olan dini bütün biriyim fakat objektif bir eğitimci kimliğimde var. Anadolu lisesi müfredatını da gördüm, imamhatip lisesinide.. Sadece görmedim, sizin gibi kaç yıllık olduğunu söyleyen öğretmenlerden de dinledim. Bu yüzden konu sahibesine tavsiyem seçimini anadolu lisesinden yana kullanmasıdır. Sizin görüşünüzün farklı olmasına saygım sonsuz ancak ben bu şekilde düşünüyorum.

Acaba bir zamanlar yaptiklari puan engelinden olabilir mi ? 28 Subat denen karanlik bir donem yasadi bu ulke bilmezsin ondan sonra benim bolumde ihl yok dersin tabiiki..

Burda size bir şey söylediğimi sanmıyorum. 28 Subat dediginiz için hakkinizda fikir sahibi olmak zor olmadi. Dillere pelesenk olmus bu bilgiyi 100 yil da gecse sizden sonrakiler kullanacaktir sanirim.

Bu sene gelen öğrencilerden de yok.. Ayrıca keşke kapatilsa idi.. maalesef düzgün örnekler göremiyorum cevremde, haberlerde, gazetelerde.. ayri liseye gidenler dort dortluk demiyorum katiyen, lakin dünya görüşü fazla olan ben ve benım gibilere de asla bu mantığı hakli bulduramazsiniz.

Polemik istemiyorum. Düşüncemi size yazmadığım halde cevap hakki dogurdunuz.

Zaten anlayamamissin ki bosver o yuzden . Yalniz dikkat et fazla gelen dunya gorusun tasmasin ...

ben devlet liselerinde eğitim kalitesi olayına hiç inanmıyorum, neticede öğretmenlerin atanma kriterleri ders anlatma kalitelerine bağlı değil. Fiziki özellikleri, donanımı, muhiti şahane, puanları öğrenci kalitesi yüksek devlet okullarında anlaşılır türkçe konuşamayan, ya da mesleki heveslerini kaybetmiş emeklilik için gün dolduran öğretmenler oluyor sıkça.

Lise için en mantıklısı gerçekten köklü bir lisede okuma şansı yoksa şu temel liseler bana göre. Hem ders saatleri az, hem biraz ortalama üstü bir çocuğun iyi bir diploma notu tutturma, okul birincisi olma vs şansı yüksek. Ben anadolu lisesi mezunuyum görece güzel bir okulda keyifli bir dört yıl geçirdim ama şimdiki aklım olsa en azından son senemde düz liseye geçerdim mutlaka. Hem diploma notum daha yüksek olurdu hem tüm günüm okulda geçmezdi, kendi ilgi alamlarıma ayırabilecek ya da en azından eve gidip ders çalışanilecek enerjim olurdu. Mezunları manevi sebeplerle toz kondurmasalarda imam hatipler içinde geçerli bu yazdıklarım, boşunA alakasız ders yüküyle yormaya gerek yok çocukları

demek yarın başka bir iktidar imam hatipleri kapatırsa mesele yok sizin için.
ya da sivasta yakılan aydınların intikamını almak istese aleviler sizin evinizi yaksa mesela. bu işler böyledir dermisiniz?
Haksizliga ugradigim icin haksizliklarin her turlusunun karsindayim merak etme ken gorusumden gibi gorunen insanlarin yaptiklari dahi olsa. O acinin ofkenin ne demek oldugunu da gayet iyi biliyorum yasadiklarim bunu cok iyi ogretti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…