Çanakkale İmam hatip lisesinde yaptım. Benim olduğum okulda ne projeksiyonları vardı, ne tarih atlasları, ne haritaları.. Tahtaları bile kara tahtaydı. Rezil bir haldeydi okul. Kaliteli eğitim verebilecek alt yapısı yoktu. Stajımın ilk günü bağlı olduğum okulun kendi tarih öğretmeni stajınızı keşke daha iyi bir okulda yapabilseydiniz diye halimize acımıştı. Her okulun fiziki şartları elbette farklıdır. Ama genel geçer bazı şeyler vardır. Hangi ilde ve hangi okulda olursa olsun imam hatip liseleri diğer liselerden daha kalitesiz eğitime sahiptir. Çünkü öğrenci profili ne yazıkki çok parlak öğrencilerden oluşmaz. Veli profillerinden hiç bahsetmiyorum bile. Çocuğum okuyup adam olsun diye değil dini eğitim alsın, korunsun diyerek gönderiliyor neredeyse hepsi. Bence öncelik bu olmamalı. Öğrenci profili diğer meslek liselerinde de olduğu gibi parlak olmadığı için o öğrencilerle yapılan ders de kalitesiz oluyor. Bir de derslerinin ağırlığını hesaba katın.. Okulun tüm öğretmenleri ilallah etmişler bir eğitimci olarak çok kınasamda kendi öğrencilerinden gerizekalı diye bahsediyorlardı bize. Tek çaresi imam hatip olsaydı birşey diyemezdim ama puanı iyi bir anadolu lisesini tutuyorsa bence ikileme düşmeyin. İmamhatipten çıkıp kötü bir ilahiyat fakültesi kazanacağına iyi bir lisede çıkıp marmara ilahiyatı kazanabilir kardeşiniz. Anadolumu imamhatip mi olarak değil de okulun kalitesi, eğitimi şeklinde düşünün.