ille dürüst olup gercegi soylemem mi lazım.

Iste evlenme falan olmazsa bu durumu belki bana karsi kullanir herkes soyle soyle diyorda isin bide bu yonu var

dürüstlük ve gizlilik ayrı şeylerdir. ben bakireyim de demiyorumki sadece söyleme diyorum. o dürüstlük denen şey bende de var, kimseyi kandıramam bakış açısı söylemeyince sanki kandırmışız gibi oluyorz ama hayat o kadar çok şey öğretiyorki insana sonra olabilecekleri düşündükten sonra hiç bulandırma ortalığı diyorum ben.
ayrıca yaptığın da hata falan değil azıcık dik dur. bütün erkekler yapıyor. bize öğretilmiş çaresizlik bu ezikmişiz, yarımmışız, eksikmişiz gibi. halbuki hiçte değil. bizi var eden kzılık zarımız değil; karakterimiz, dik duruşumuz, ahlakımız..

pardon ben yanlış anlamışım o zaman.

bence söylemeni gerektirecek bir durum yok adam zaten evlenmiş ayrılmış görü usulu annesini yollamamış, sonuçta bu konuyla ilgili soru sormamış eger sorarsa kesnilikle yalan söyleme , ama nişanlandıktan sonra bir yakınlaşma olursa
tutma kendini koyver gtisn en azından sıkıntın kalmamış olur

Ohhh be! Tam da okuduklarımdan, darlanmaya başladığım anda ilaç gibi geldi.
Hakikaten nedir bu eziklik.

Kesinlikle en mantıklısı bu.

çok hassas bir konu.. ama tahmin ediyorum ki o senin bakire olduğunu düşündüğü için bunu sormamış. ve eğer evlendikten sonra öğrenirse ikiniz için de çok tatsız ve mutsuzluk verici olabilir. benim fikrim, yani eğer senin yerinde ben olsaydın herşeyi göze alıp bunu paylaşırdım. o zaman gerçekten neye değer verdiğini, onun için ne anlam ifade ettiğimi de anlamış olurdum.

Her doğruyu söylemek zorunda değiliz; bu dürüstlük olmuyor; yeter ki her söylediğiniz doğru olsun...

soylediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünenlerdenim konu sahibine dik durması gerektiğini söylemek güzel ama bunun yolu 'bütün erkekler yapıyor' ifadesiyle değil.Bütün erkekler yapmıyor.
Herkes yaşadığı hayatın arkasında olsun. Kendi zihniyetindeki kişilerle evlensin. Birseyleri yapıp sonra yok erkeklerin yüzünden saklamak zorunda kalıyoruz yok toplum baskısı.. Etrafa b.k atmak en kolayı.Azalarak bitin artık..

Ben bi hata yaptim biriyle beraber oldum pismanim evlenene kadar bidaha boyle bisey yasamama karari aldim de. Bilmeye hakki var

ben erkeklere hiç acımam. namus sadece zarla olacak bişey değil. kimse beni ne kadar genişsin diye yargılamasın ama erkekler evlenene kadar istediği bayanla birlikte oluyolar kadının elini başka erkek tuttuğu an olmaaaaaaaaaaaz sen nasıl bir erkeğin elini tutarsın diye şaha kalkıyolar. kızlık zarını söylemiyorum bile.arkadaşım aman boşver ya madem sorun etmemiş sende söyleme

Bence söyleyin .
Şuan önemli değil gibi konuşmuş ama o gün geldiğinde anlarsa farklı bi tepkiyle karşılaşırsanız sonuçları daha kötü olmaz mı ?

Yasamayana laf soylemesi ne kadarda kolay eziklikmis okumasaydin konuyu ozaman
Birincisi konu yazılmış, okumadan ne olup olmadığını bilemem.
İkincisi, yaşadım. Üstelik eski sevgilimi öyle tokat için falan değil, bu ilişki yürümeyecek, aşktanda eser kalmadı bu ilişkide diyerek, isteme vs gibi şeyler konuşulurken, ayrılmayı teklif ettim.

Üçüncüsü, eşim ve ben çıkmaya başladığında öylesine bir konu açılmışken(hani şu sizinkinin dediği gibi bir hata herkesler hata yapar gibi değil) saçma sapan geyik muhabbetinde, adamın hiçbir talebi sorusu yokken tüm ilişki seceremi döktüm ortaya... o da ne kadar(!) hatasız kul(!) olduğunu anlattı.
Gün geldi birlikte yaşlanalım dedik evlendik...
O kadar aşıktık ki bunların 10 da 1 ini bile düşünmek aklımıza gelmedi.
Hadi kocamı bırak, benim aklıma gelseydi, emin ol ben aslında neden korkuyorum, çekiniyorum bilincimde ve altında neler geziyor, ilişkinin ilerleyen günlerinde ne gibi şeyler hortlatabilirim diye düşünürdüm...
Kesinlikle sana da tavsiye ederim. Sor bakalım kendine gerçekte neden çekiniyorsun?

Konu sahibi, butun yorumlari okudum, bu adam bunu kafaya takiyor besbelli, hakli mi derseniz, haksiz ama takiyor,yapacak bir sey de yok, adami degistiremezsiniz, yarin bir gun ogrendiginde neler olur, onunla kiyaslayarak hayatiniz icin en dogru karari verin,olur da bu adamla olmazsaniz,bir dahaki iliskinizde bunu sorun etmeyecek zihniyette bir insan bulun, dilerim hakkinizda hayirlisi olur.

Yoruma laf yetiştireceğine, konu sahibine kendi nadide düşüncesi söylesen sadece! Ayrıca buna b.k atmak diyorsan sen Türkiyede değilsin ve hiç haber okumuyorsun, izlemiyorsun demektir.

Kafaya taktigini nasil anladin peki bana konusmalari bunu kabul edecek gibi geldi bana

Konuşulanlarla gerçek düşünceler farklıdır bazen.Konuşmasında hatadır olabilir demiş ama sonrasında güveniyorum orduya da girsen gibi bir tabir kullanmış önemsediğini hissettim. Ama evlendikten sonra ya sorun olursa şimdi olmasından korktuklarınızdan daha kötü tepki alırsanız?
Bu defada ilerde evlendim bosandım nasıl açıklıcağım diye düşünmek zorunda kalırsanız?
Bence söylemelisiniz,size güveniyorsa bir defalık hata olduğunu kabul eder. İlerde sorun çıktıkça da aynı konuyu önünüze getirmiceğine siz güvenmedikçe evlenmeyin...

Ileride bunu öğrendiğinde daha büyük problem olurdu. Yani neden gizledin diye. Hata olduğunu söylersin. Eger seni gercekten bir zar icin sevmiyorsa zaten kabul eder, sonucta ondan önce olmus bisey. Bu konudaki tepkisi de onu tanıman icin bir fırsat aslında, söylediklerinde ciddi mi dürüst mü diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…