• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ille dürüst olup gercegi soylemem mi lazım.

Iste evlenme falan olmazsa bu durumu belki bana karsi kullanir herkes soyle soyle diyorda isin bide bu yonu var

dürüstlük ve gizlilik ayrı şeylerdir. ben bakireyim de demiyorumki sadece söyleme diyorum. o dürüstlük denen şey bende de var, kimseyi kandıramam bakış açısı söylemeyince sanki kandırmışız gibi oluyorz ama hayat o kadar çok şey öğretiyorki insana sonra olabilecekleri düşündükten sonra hiç bulandırma ortalığı diyorum ben.
ayrıca yaptığın da hata falan değil azıcık dik dur. bütün erkekler yapıyor. bize öğretilmiş çaresizlik bu ezikmişiz, yarımmışız, eksikmişiz gibi. halbuki hiçte değil. bizi var eden kzılık zarımız değil; karakterimiz, dik duruşumuz, ahlakımız..

Ne alaka :KK70:..
Benim demek istedigim konu sahibi hic evlenmemis ve bosanmis bir insan ile hayatini birlestirmeye düsünüyor acaba yapabilir mi ..sonucta karsisinda ki insan ilk heyecanlari yasamis görmüs gecirmis birseyleri (cinsellikten bahsetmiyorum) ve konu sahibi yukarda yazmis bununla sartlari esit gördüm diye kendime (konu sahibi cinsellikten bahsediyor) ..bende zaten bunu düsünüyor diye aklimdan gecirmistim.. kendisini kötü hissediyor ve bosanmis bir erkek kabul eder beni diye düsünüyor muhtemelen.
pardon ben yanlış anlamışım o zaman. :KK52:

bence söylemeni gerektirecek bir durum yok adam zaten evlenmiş ayrılmış görü usulu annesini yollamamış, sonuçta bu konuyla ilgili soru sormamış eger sorarsa kesnilikle yalan söyleme , ama nişanlandıktan sonra bir yakınlaşma olursa
tutma kendini koyver gtisn en azından sıkıntın kalmamış olur

Ben anlamıyorum benimle niye kimse kan geldi gelmedi muhabbeti yapmıyor?

Siz karşınızdakine bu şekilde konuşma hakkı verirseniz elbette konuşur. Ne münasebetle biri geçip benim karşıma bu şekilde konuşabilir ki? Karşımdakine o hakkı asla tanımam.

Artı zaten iğrenç bir muhabbet kan gelir gelmez konuşmaktan mideniz bulanmıyor mu?

Sorunun cevabına gelirsek adam cümlesinde herkes hata yapar demiş, neden yani sevişmek neden hata olsun, hataysa kendi mapusluk cehennemlik??? Herif öyle konuşmuş ki cinsellki hata ama kendisi çooooooook yücegönüllü, "affeder". Sevişip hata olarak görmeyip pişman olmayan insanlar da var, mesela ben. Bunun için neden herifin biri önünde ezilip büzüleyim ki yani karşımdaki sanki manastırdan gelme bakir keşiş????

Önce kendi hayatınızda yaptığınız şeyleri yaptım bir hata mimimim şeklinde görüp , bu bahaneyle adam kusura bakma deme ezik kafasından vazgeçin. Ezik olmayın. 29 yaşında at kadar kadınsınız cinsel hayatınızın olması normal, bunun için kimseden özür dilemeyin. O adam yaptigi aptalca evlilik icin sizden ozur diledi mi? Dik olun, ezik büzük olmayın. Evlenin evlenmeyin bu adamla beni ilgilendirmez ama ezilmeyin kimsenin karşısında. Sağlıcakla kalın.
Ohhh be! Tam da okuduklarımdan, darlanmaya başladığım anda ilaç gibi geldi.
Hakikaten nedir bu eziklik.

Boyle dusunuyorsa sorun edecegini zannetmiyorun ama soylediklerini bakılırsa bakire oldugunu dusunuyor olabilir

Bence kendisiyle onceden bu konuyu duzgun bi sekilde konusman en mantiklisi zaten evlenip bosanmis insanin bunu sorun edecegini zannetmiyorum ama yinede durumu aciklaman en mantiklisi bence
Kesinlikle en mantıklısı bu.

çok hassas bir konu.. ama tahmin ediyorum ki o senin bakire olduğunu düşündüğü için bunu sormamış. ve eğer evlendikten sonra öğrenirse ikiniz için de çok tatsız ve mutsuzluk verici olabilir. benim fikrim, yani eğer senin yerinde ben olsaydın herşeyi göze alıp bunu paylaşırdım. o zaman gerçekten neye değer verdiğini, onun için ne anlam ifade ettiğimi de anlamış olurdum.

dürüstlük ve gizlilik ayrı şeylerdir. ben bakireyim de demiyorumki sadece söyleme diyorum. o dürüstlük denen şey bende de var, kimseyi kandıramam bakış açısı söylemeyince sanki kandırmışız gibi oluyorz ama hayat o kadar çok şey öğretiyorki insana sonra olabilecekleri düşündükten sonra hiç bulandırma ortalığı diyorum ben.
ayrıca yaptığın da hata falan değil azıcık dik dur. bütün erkekler yapıyor. bize öğretilmiş çaresizlik bu ezikmişiz, yarımmışız, eksikmişiz gibi. halbuki hiçte değil. bizi var eden kzılık zarımız değil; karakterimiz, dik duruşumuz, ahlakımız..

Her doğruyu söylemek zorunda değiliz; bu dürüstlük olmuyor; yeter ki her söylediğiniz doğru olsun...

soylediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünenlerdenim konu sahibine dik durması gerektiğini söylemek güzel ama bunun yolu 'bütün erkekler yapıyor' ifadesiyle değil.Bütün erkekler yapmıyor.
Herkes yaşadığı hayatın arkasında olsun. Kendi zihniyetindeki kişilerle evlensin. Birseyleri yapıp sonra yok erkeklerin yüzünden saklamak zorunda kalıyoruz yok toplum baskısı.. Etrafa b.k atmak en kolayı.Azalarak bitin artık..

Ben bi hata yaptim biriyle beraber oldum pismanim evlenene kadar bidaha boyle bisey yasamama karari aldim de. Bilmeye hakki var

Burayi kayit olmadan cok takip edenlerdenim oyuzden çoğunuz birazdan ya dürüst ol diyecek yada tu kaka edecek biliyorum az bi azinlik beni anlayip aklı başında cevaplar verecektir mutlaka..
Herseyi ayrintili anlatacagimki ona göre cevaplar gelsin soru işareti kalmadan..

Arkadaslar ben 29 yasindayim evlenmedim hiç sevdigim birisi oldu o kisiyle birlikte oldum ve bu toplam 4 kez oldu.birgun tartisma sirasinda bana tokat attigi tartakladigi icinde bu kisiden ayrildim eyvallah etmedim bisey yasadim diye ona boyun eğmedim .

Zaman gecti bunu atlattim tabi buraya yazdigim kadar kisa basit sekilde olmadi psikolojik destek aldım.

Sonra zaman geçti birisini tanidim oda 33 yasinda kısa sureli bir evliligi olmuş boşanmış cocugu yok kendisi cok iyi biri hayattan bekletilerimiz aynı ve ciddi adimlar atmak istedigini ailesinin bize gelip tanisip adini koymak istedigi söyledi buraya kadar mutluyum..ama eskiden yasadigim olayi dusununce bi aklima takilmadi degil acaba bakirelik konusunda ne dusunuyor diye lafi bir sekilde buna getirip sordum bana dedigi "Ben sevdigim insani zari icin sevmiyorum insanlik lazim bana insaniz hepimiz hata yapariz onemli olan beynin namuslu olsun kalbin temiz olsun dedi ilk gece 1 damla kan icin insanlar ne kadar cahillik yapiyor yuz yil gecti hala zar diye kendini paralayanlar var bir hatadir olmus olabilir yada kazara olmus olabilir bunun icin yargilanmaz insan" dedi

Tam o sirada soyleyecektim sen cok temiz durust bi insansin melek gibi seni orduya gondersem basina bi is gelmeden donersin okdar güvenilir birisin diyince konu dagildi dilimde kaldi sozcukler sustum.Oncesinde tabiki sevgilim oldugunu biliyordu ama ne boyutta oldugunu hic konusmadik sormadı

Bunlari en yakin dostum sirdasimla paylastim bana anlatmamam gerektigini söyledi sonucta oda bakir degil bu senin bedenin kimseye aciklama yapma madem oda boyle söylemiş hic deme dedi simdi sizce aileler tanismadan boyle dusundugu icin soylemelimiyim yoksa bu sekilde kalsinmi lutfen tam anlayip yazın
ben erkeklere hiç acımam. namus sadece zarla olacak bişey değil. kimse beni ne kadar genişsin diye yargılamasın ama erkekler evlenene kadar istediği bayanla birlikte oluyolar kadının elini başka erkek tuttuğu an olmaaaaaaaaaaaz sen nasıl bir erkeğin elini tutarsın diye şaha kalkıyolar. kızlık zarını söylemiyorum bile.arkadaşım aman boşver ya madem sorun etmemiş sende söyleme

Bence söyleyin .
Şuan önemli değil gibi konuşmuş ama o gün geldiğinde anlarsa farklı bi tepkiyle karşılaşırsanız sonuçları daha kötü olmaz mı ?

Yasamayana laf soylemesi ne kadarda kolay eziklikmis okumasaydin konuyu ozaman
Birincisi konu yazılmış, okumadan ne olup olmadığını bilemem.
İkincisi, yaşadım. Üstelik eski sevgilimi öyle tokat için falan değil, bu ilişki yürümeyecek, aşktanda eser kalmadı bu ilişkide diyerek, isteme vs gibi şeyler konuşulurken, ayrılmayı teklif ettim.

Üçüncüsü, eşim ve ben çıkmaya başladığında öylesine bir konu açılmışken(hani şu sizinkinin dediği gibi bir hata herkesler hata yapar gibi değil) saçma sapan geyik muhabbetinde, adamın hiçbir talebi sorusu yokken tüm ilişki seceremi döktüm ortaya... o da ne kadar(!) hatasız kul(!) olduğunu anlattı.
Gün geldi birlikte yaşlanalım dedik evlendik...
O kadar aşıktık ki bunların 10 da 1 ini bile düşünmek aklımıza gelmedi.
Hadi kocamı bırak, benim aklıma gelseydi, emin ol ben aslında neden korkuyorum, çekiniyorum bilincimde ve altında neler geziyor, ilişkinin ilerleyen günlerinde ne gibi şeyler hortlatabilirim diye düşünürdüm...
Kesinlikle sana da tavsiye ederim. Sor bakalım kendine gerçekte neden çekiniyorsun?

Konu sahibi, butun yorumlari okudum, bu adam bunu kafaya takiyor besbelli, hakli mi derseniz, haksiz ama takiyor,yapacak bir sey de yok, adami degistiremezsiniz, yarin bir gun ogrendiginde neler olur, onunla kiyaslayarak hayatiniz icin en dogru karari verin,olur da bu adamla olmazsaniz,bir dahaki iliskinizde bunu sorun etmeyecek zihniyette bir insan bulun, dilerim hakkinizda hayirlisi olur.

soylediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünenlerdenim konu sahibine dik durması gerektiğini söylemek güzel ama bunun yolu 'bütün erkekler yapıyor' ifadesiyle değil.Bütün erkekler yapmıyor.
Herkes yaşadığı hayatın arkasında olsun. Kendi zihniyetindeki kişilerle evlensin. Birseyleri yapıp sonra yok erkeklerin yüzünden saklamak zorunda kalıyoruz yok toplum baskısı.. Etrafa b.k atmak en kolayı.Azalarak bitin artık..
Yoruma laf yetiştireceğine, konu sahibine kendi nadide düşüncesi söylesen sadece! Ayrıca buna b.k atmak diyorsan sen Türkiyede değilsin ve hiç haber okumuyorsun, izlemiyorsun demektir.

Konu sahibi, butun yorumlari okudum, bu adam bunu kafaya takiyor besbelli, hakli mi derseniz, haksiz ama takiyor,yapacak bir sey de yok, adami degistiremezsiniz, yarin bir gun ogrendiginde neler olur, onunla kiyaslayarak hayatiniz icin en dogru karari verin,olur da bu adamla olmazsaniz,bir dahaki iliskinizde bunu sorun etmeyecek zihniyette bir insan bulun, dilerim hakkinizda hayirlisi olur.
Kafaya taktigini nasil anladin peki bana konusmalari bunu kabul edecek gibi geldi bana

Konuşulanlarla gerçek düşünceler farklıdır bazen.Konuşmasında hatadır olabilir demiş ama sonrasında güveniyorum orduya da girsen gibi bir tabir kullanmış önemsediğini hissettim. Ama evlendikten sonra ya sorun olursa şimdi olmasından korktuklarınızdan daha kötü tepki alırsanız?
Bu defada ilerde evlendim bosandım nasıl açıklıcağım diye düşünmek zorunda kalırsanız?
Bence söylemelisiniz,size güveniyorsa bir defalık hata olduğunu kabul eder. İlerde sorun çıktıkça da aynı konuyu önünüze getirmiceğine siz güvenmedikçe evlenmeyin...

Ileride bunu öğrendiğinde daha büyük problem olurdu. Yani neden gizledin diye. Hata olduğunu söylersin. Eger seni gercekten bir zar icin sevmiyorsa zaten kabul eder, sonucta ondan önce olmus bisey. Bu konudaki tepkisi de onu tanıman icin bir fırsat aslında, söylediklerinde ciddi mi dürüst mü diye.

Back