• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlla her misafir geldiğinde gitmek zorunda mıyım kızlar

Hamile ve bebekli kadından böyle beklentiler olmazzz
Ay olmaz mı. Çıkmıyorum diye 3 çocugu yolladılar bugün görümcem, zaten benimki ayrı dert. giderken alcam burda dursunlar diyo. Misafir felanda yook. Dedikodularını çocuklar duymasın diye bana yolluyor.

Ben eşime 100 kere çocuğu götürelim dedim beyfendi soğuk diye götürmedi yapabilcek bişeyim var mı.
Eşiniz alışverişe tek başına gidebilirdi.
Siz de çoçuğunuzun ve kendinizin karnını doyurur saat 9'a kadar aç kalmamış olurdunuz.
Taziye evine çocuk bırakıp karı-koca alışverişe gidiyorsunuz,size normal geliyor olabilir ama bence garip.

Belli ki kaynanan eşini doldurmuş.Misafirler geldiği Zaman kendine evde yapılacak bir iş yaratıp inme bence.Bir kez onların dediğini yaparsan,her konuda emri vaki yaparlar.

Konu hakkında benim fikrim de şu, zaten gitmeye gönlünüz olmadığı eşiniz tarafından da biliniyor. Ben olsam çıkar bir görüşür sonra kızımın bahanesiyle inerdim, ondan sonra da çıkmazsanız çıkmayın. En azından içim rahat olurdu. Kv yine konuşacaksa konuşur ama sonuçta sizin içiniz rahat olurdu. Ben böyle düşünüyorum. İçiniz %100 rahat olsa zaten burda fikir sormazdınız diye düşünüyorum.

Her misafire gitmeniz gerekmiyor. Ama ilk 2 gün en azından 1 saat çıkabilirdiniz. Çocuğu uyutacağım izninizle der kalkardınız. Hizmete falanda gerek olmazdı.

Bazı şeyleri siz düşünüp planlayın. Eşiniz çocuğu markete götürmüyorsa verin listeyi gitsin alsın. Taziye evinde küçücük çocuğun annesiz ne işi var? Hem çocuk durmuyor çıkamam diyorsunuz hem çocuğu gönderiyorsunuz.

Kesinlikle öyle. Benim ablam yılda bikere zor geliyor annemlere. Uzakta calışıyor felan geçen gün geldi bizide çağırdılar habersiz oldu ama oldu. eşimin dediği laf " senin o annen yapıyo , ben kendimi onlara göre mi ayarlıcam nası gidicem çalışıyorum habersiz gelip duruyolar neler saydırdı. Bende senin ailen her dk benim evimde gece gündüz ben bişey demiyorum dedim. Kendilerine gelince öyle olmuyor işte...
İşte ben buna çok sinir oluyor bir çırpıda kocalar keyifleri istedikleri gibi konuşabiliyorlar. İster gelirler ister gelmezler. Ya benim annem evime bir kere geldi ben diken üstünde durdum hep hep bi memnuniyetsizlik eşim tarafından. Sonra bir sinir krizi bi yapılanları anneme anlatmam ve en önemlisi o burun kıvırdığı anneme muhtaç oldu nolur gel biletini ben alayım dedi ve kendi ağzıyla çok büyük konuştum kimseye ihtiyacımız Yok biz bize yeteriz dedim şimdi annen gelse diye bekliyorum dedi. Allah büyük yapılanlar yanına kalmıyor kimsenin. Benim eşim çok şükür düzeldi. İnşallah sizin eşini de sizi anlar

Bence gidilmesi gerekir. Hele ki altlı üstlü oturuyorsanız mutlaka uğramalısınız diye düşünüyorum. Geçinememezlik ayrı cenaze ayrı.

Oyle bir yazmışsınız ki sanki kayınvalıdenız gun yapmıs sızı de zorla hızmete cagırıyor. Cenaze varmıs gıtmeniz munasip olur bence

Ben bu olaylara soyle bakiyorum. Gereklilik gibi degilde insan iliskisi olarak bakiyorum. Ayip mi olur evet ayip olur. Sonucta bir kayinvalide tipki bir anne gibi geliniyle gurur duymak isteyebilir. Cok bisey yapilmasina karsiyim bende ama arada cikip misafirlere gorunup arada bir hizmet etmeniz sizden bisi goturmez. Ha ama benim icin onemli degil , diyorsaniz siz bilirsiniz. O zaman esiniz surat asarsa , sizin hakkinizda konusurlarsa , sizi sevmezlerse bunlari da goze almalisiniz. Ben hem calisiyorum hem ev isi yapiyorum hem hamileyim yine de arada sirada cikarim gunduzleri . Kusmesin de bi goreyim diye. Gerci yetiyor mu yetmiyordur ama kendimce olmasi gerekeni yapiyorum iste. :))))

İşte ben topluma karışmak istedikce kv beni uzak tutuyor. Ben cenaze evine gitmek istedim bana dedikleri şey sen napıcan evde uğur tek mi kalıcak(küçük kaynım) dedi
Bi ara bi tanıdık, benimde arkadaşım bebek mevlutü yaptı ben beraber gideriz diye düşünüyodum bana direk sen napcan ki gelip çocuğun durmuyo etmiyo rezil olursun oralarda" dedi.
Benle asla ortama girmez kv anca böyle hizmet bekler tabi biraz utanma olsa konuşmaz bile gelip çünkü az şeyler yapmadı...
Anladim sikintili biri anlasilan .o zaman her durumda gitme zaten de cenazede biraz da mecburiyet var.bir de ben sana sunun icin yazdim bebegin var ya da hamilesin diye kendini soyutlama hayattan.bir tek sen degilsin boyle olan rahat ol

Aman boşver ilk hamilelginde hizmet etmekten bisey anlamamissin tekrar basa sarmanin anlami yok gitmeyin bosver ama sunu da belirteyim madem kv gitmek istemiyorsun o zaman kizinizi da bir yere giderken birakmaniz dogru gelmiyor bana bende kv inip cikmayi kestim ama kizimi da hic bir sekilde onlara birakmiyorum yuk olmamak icin

Haklısınız aslında kızlar. Ama bilmiyorum eşim benim aileme çok çok uzak,soğuk. Belkide bu yuzden içimden gelmiyor.. benim babamın cok cok sevdiği eniştesi öldü gitmeyi bırakın aramadı bile eşim. Pek araları yoktu ozaman ama beklerdim ben. Normalde de cok soğuk aileme karşı. Ama onlar genede oğlum oğlum der. Benim kv ise sürekli beni ezip azarlamaya çalışır nefret eder benden.
Kendimi onların gelinleri olarak orada olmam gerekiyormuş gibi hissedemiyorum

Eşiniz ayıp etmiş, şimdi size ona ne yapması gerektiğini göstermek için iyi bir fırsat var.

Siz kendinize davranılmasını istediğiniz gibi davranın, o sizden utansın. Şimdi el gibi durursanız o da size el olur. İnsanın komşusu olsa çıkmadan durmuyor. Yaptığınızın göze batması çok normal. Bu durum günü gelince karşınıza çıkar.

Eşiniz ayıp etmiş, şimdi size ona ne yapması gerektiğini göstermek için iyi bir fırsat var.

Siz kendinize davranılmasını istediğiniz gibi davranın, o sizden utansın. Şimdi el gibi durursanız o da size el olur. İnsanın komşusu olsa çıkmadan durmuyor. Yaptığınızın göze batması çok normal. Bu durum günü gelince karşınıza çıkar.

evet konu sahibi,
bunu da unutmayin,

esimin babasinin cenazesi zamani bir tanidikla bir munakasa gibi bir sey yasanmisti,
cok da onemli sayilmaz bence,
ama ailecek unutmuyorlar,
bizim kotu gunumuzde boyle yapti diye sildiler o kisiyi mesela,
boyle zamanlar insanlarin cok hassas olduklari zamanlar,
biraz daha duyarli olmak gerekir, icten gelmiyorsa zorla.

Altlı üstlü oturmanın zorlukları işte çıksan bi dert çıkmasan bi dert.bi gün gidersin bi gitmesen senden kötüsü yok.yanı bastan yakın otururken bunların olacagını düşğnmedınuzmı..ben 1 sokak arkasına bile istemedım o yuzden.asla katlanamam.dilefığım gıbınyasamalıyım yok çıkmalıyım yok ayıpmı oldu.süreklı bi düşğnce halı hayatmı bu asla dayanamam..içşnizden nasıl geliyorsa öyle davranın siz köle degıl gelinsiniz..müsade etmeyın

Bencede gıtmelısın en azından ugrayıp halım yok zar zor gelebıldım desen anlarlar dıye dusunuyorum cunku bu cenaze yanı dogumgunu degıl. Kımsenın hatrı yoksa esının hatrı var ve ölene hürmettir bu

Diğer konularımda oldugu için uzatmak istemedim bakmak zorunda da değilsiniz tabi ki. Ama kısaca sırf eşim maaşını kv ye vermiyor diye bana senin o muskacı annen büyü yaptı oğlumu sen doldurdun o annen bu kapıdan girmeyecek kovarım ocağımı yıktınız gibi daha hakaretler neler neler dedi yazarsam çok uzar.
Mecbur muhattap olunuyor iste . Bana kalsa asla onlara tenezzül etmem ama eşim işte ..
Ama şuan ki tenezzül durumu değil. Ölen kaynananız yada münakaşa yaşadıgınız bırı degıl kı esınızın dedesı. Yani bi ölüm var ortada ne olursa olsun gitmeliydiniz gercekten ıkı bardak cay doldurup kızım durmuyo deyıp sıvışabilirdiniz 1hafta gunde on dk ınmekle ac kalmazsınız bu kadar nefret kaynanaya olmalı onun kayınpederıne degıl BENCE. Ayrıca kızınızı da bırakmayın ınsanlar gelen gıdenlemı ugrasacak sızın durmayan kızınızla mı. Önceden ne yasanmıs olursa olsun mevtaya saygıdan gidin bırakın onlar utansın. Boyle gunlerde bellı olur ınsanlık

Benimde kp babasi vefat etti. Ben 15 aylik kizimi anneme biraktim cenazeye gittim geldim. Sabah gittim aksam döndüm, memlekete gittik. Daha sonra da birkaç gelen giden oldu bende ugradim. Altli ustlu de oturmuyorum. Hatta onlar koyden 1 hafta sonra geldi gittim yemek yaptim, eve taziyeye gelenleri ben karşıladım. Bence gelin olmakla da ilgili degil biraz dusunce meselesi galiba. Ama sorunuza gelince çıkmalısınız

Bende altlı üstlü oturuyorum misafir geldiğinde 5 dakika ugruyorum çünkü 3 aylık kızım var. Bu halinle saatlerce oturmana gerek yok ki hoşgeldiniz dersin cikarsin. Benim kayınvalidem de çok ısrar eder bazen kalırım nazende isim var der çıkarım.

Back