• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlla her misafir geldiğinde gitmek zorunda mıyım kızlar

Ama şuan ki tenezzül durumu değil. Ölen kaynananız yada münakaşa yaşadıgınız bırı degıl kı esınızın dedesı. Yani bi ölüm var ortada ne olursa olsun gitmeliydiniz gercekten ıkı bardak cay doldurup kızım durmuyo deyıp sıvışabilirdiniz 1hafta gunde on dk ınmekle ac kalmazsınız bu kadar nefret kaynanaya olmalı onun kayınpederıne degıl BENCE. Ayrıca kızınızı da bırakmayın ınsanlar gelen gıdenlemı ugrasacak sızın durmayan kızınızla mı. Önceden ne yasanmıs olursa olsun mevtaya saygıdan gidin bırakın onlar utansın. Boyle gunlerde bellı olur ınsanlık
Böyle gunlerde belli olursa benim zor gunumde de onlar İNSANLIK yapıcaktı. Hiç bi gün yanımda olmadılar babam kaza yaptıgında resmen dalga geçtiler. Ha kaynanam kpnin ailesinden zaten nefret ediyordu görüşmüyolardı bile. Gelenlerle çay içip dedikodudan başka bişey yapmıyolar cokta zor günler değil onlar için.
Buarada benim 'durmayan kızım' onlara göre gayet uslu akıllı da ben bakmayı bilmiyorum. Zaten dayıları vardı onlarda kızımı görmedikleri için eşim severler oynarlar dedi zaten gayette duruyomuş çocuk. Onlar eşim gelsin diye bahane edip aradı. Kimseye durmayan cocuğumu yük etmiyorum sorun yok yani.

Bende altlı üstlü oturuyorum misafir geldiğinde 5 dakika ugruyorum çünkü 3 aylık kızım var. Bu halinle saatlerce oturmana gerek yok ki hoşgeldiniz dersin cikarsin. Benim kayınvalidem de çok ısrar eder bazen kalırım nazende isim var der çıkarım.
Canım bırakmıyolar ki. Önceden biri oturmaya gelince cıkıyodum mesela, kızım durmuyo ağlıyodu kv kucağında hızlı hızlı sallayıp cocuğu sersemleştirip uyutmaya calısıyodu resmen. Yada ben bezini değiştirmeye gidicem dediğimde getir burda değiştir diyodu. Akşam bile eşim gelmeden göndermiyolardı eşimde 9-10○da geliyodu bazen . Ayy öyle işte çıktım mı inemem daha.

Sürekli orada oturmak zorunda değilsiniz zaten ama aralıklı olarak gidip gelebilirdiniz
Böyle bir günde gidilmeyecekse ne zaman gidilecek ki

bir de şöyle düşünmek lazım

misafir geldi kv ye alt katta oturan gelin yok

sordular X nerelerde ne yapıyor diye

hamile bu nedenle biraz rahatsız, kızı da kalabalıkta durmuyor rahatsızlık vermeyeyim diye çıkamadı soranlara çok çok selam söyledi demek var

evde sizin küçük kızı görünce gelinle oğlan nerede diye sorulunca markete gittiler demek var

yani annesi rezil olduk, herkes bizi ayıpladı, cenaze evine oğlu ve gelini gelmemiş, zaten gelin dedenin evine de gelmemişti, kesin küs bunlar diye dedikodu yaptılar vs demiştir

o nedenle evlilik satranç gibidir hamlelere dikkat etmek lazım

o sizin atınızı aldı diye siz de ata odaklanmayın, belki fil ile daha etkili hamle yapabilirsiniz

Kızlar önceki konularımı bilen bilir kv ile pek aram yok altlı üstlüyüz. Hiç gitmiyorum evine. kv geliyor ama.

Eşimin dedesi( babasının babası) vefat etti.
Neyse hepsi toplandı gitti zaten evi yakındı beni ne cenaze ne bi şeye götürmediler zaten 4 aylık hamileyim 1 buçuk yasında kızm var hiç durmuyo yerinde.

Neyse simdi başsağlıgına gelenler başladı dun akşam. Bizde markete gitcektik eşimle kaç gündür gitcez erteliyoruz evde doğru duzgun bişey yok. Çıkmadım ben görümcem felan yardıma gelmiş kv me zaten. Cıksamda bişey yapamam ki kızımla karnımı doyuramıyorum daha ben. Sonra 8 gibi çıktık markete kızımda mecbur kv gile bıraktık(eşim dedi) eşim yolda başladı işte cabuk gelelim misafirler gelmiş, sende cıkarsın şimdi yukarı zaten. Bi anda sinir geldi biz gelene kadar saat 9u geçer yemek yememişim aç susuz ben gidip yemeğimi yiyip yatıcam kimse kusura bakmasın dedim. Bozuldu.

Sonrada aradılar cabuk gelin cocuk durmuyo burda diye. Neyse gelince kızımı getirdi eve annesi demiş illa gel buraya diye gitti onlara

Bugünde tutturmuş gelen olursa arada bi çıkda misafirlere ayip olur diyo. Ya istemiyorum ben babasının yanına gittim başsağlıgıda diledim cocugum durmuyo çıkıp onun akrabalarına hizmet etmek zorunda mıyım kızlar? Gelen giden bitmiyo ki zaten maşallah ne konuştuklarını bile anlamıyorum kafam beynim şişiyo cocuk bi yandan. Kalk cay koy onu getir bulaşık yıka. İlk hamileliğim sırf böyle geçti ozamanlar yeme içme birdi hep çıkıyodum.

Olsun görünüp gel sen diyo.

Hiç içimden gelmiyo ayıp mı olur gitmemek?
hayatı ne kadar zorlaştırıyorsunuz...

Kayınvalidene git misafirlere hoşgeldin de görün sonra çık evine.
Gidince çıkamam laf eder bırakmaz gibi bir şeye sen izin vermeyeceksin kararlı olacaksın
.

bir de şöyle düşünmek lazım

misafir geldi kv ye alt katta oturan gelin yok

sordular X nerelerde ne yapıyor diye

hamile bu nedenle biraz rahatsız, kızı da kalabalıkta durmuyor rahatsızlık vermeyeyim diye çıkamadı soranlara çok çok selam söyledi demek var

evde sizin küçük kızı görünce gelinle oğlan nerede diye sorulunca markete gittiler demek var

yani annesi rezil olduk, herkes bizi ayıpladı, cenaze evine oğlu ve gelini gelmemiş, zaten gelin dedenin evine de gelmemişti, kesin küs bunlar diye dedikodu yaptılar vs demiştir

o nedenle evlilik satranç gibidir hamlelere dikkat etmek lazım

o sizin atınızı aldı diye siz de ata odaklanmayın, belki fil ile daha etkili hamle yapabilirsiniz
Doğru haklısınız aslında.. ama biz markete gittiğimizde görümcem beni aradı cocuk durmuyo nerdesiniz diye, geliyoruz dedim tamam misafirler felan geldi ahmet gelsin yukari dedi.(eşim)
O öyle diyince ben hiç cıkmadım direk eşim kızımı getirdi kendisi gitti oturmaya... amcasının cocukları felanmış gelenler pek aralari da yok birbirlerini bile fazla tanımıyorlar yani. Saatte 9 olmuştu

Son düzenleme:
Böyle gunlerde belli olursa benim zor gunumde de onlar İNSANLIK yapıcaktı. Hiç bi gün yanımda olmadılar babam kaza yaptıgında resmen dalga geçtiler. Ha kaynanam kpnin ailesinden zaten nefret ediyordu görüşmüyolardı bile. Gelenlerle çay içip dedikodudan başka bişey yapmıyolar cokta zor günler değil onlar için.
Buarada benim 'durmayan kızım' onlara göre gayet uslu akıllı da ben bakmayı bilmiyorum. Zaten dayıları vardı onlarda kızımı görmedikleri için eşim severler oynarlar dedi zaten gayette duruyomuş çocuk. Onlar eşim gelsin diye bahane edip aradı. Kimseye durmayan cocuğumu yük etmiyorum sorun yok yani.
Ee sız sorunuzda verecegınız detayları yorumlarda verıyosunuz o zaman bızde anlattıgınız kadarını yorumlayabılıyoruz

Valla bir kere herşeyden önce cenaze evinde cay dağıtmak erkegin gorevidir geleneklerimizde bu 1
2.si orasi dedikodu yeri degil,cenaze evi. Gelin gormeye gelmemisler bassagligina gelmisler
3.su onlarin hısımlarını saymak zorunda degilsin
4. Senin eşin olcak kisi,babana bassagligi bile dilememis
5.kaynanan baban kaza gecirince neredeyse dalga gecmis
6.kimse millet icin yasamiyor millet ne derse desin
7. Ben olsam gitmezdim hemde katiyen gitmezdim

Yani sen haklısın canım.

Valla bir kere herşeyden önce cenaze evinde cay dağıtmak erkegin gorevidir geleneklerimizde bu 1
2.si orasi dedikodu yeri degil,cenaze evi. Gelin gormeye gelmemisler bassagligina gelmisler
3.su onlarin hısımlarını saymak zorunda degilsin
4. Senin eşin olcak kisi,babana bassagligi bile dilememis
5.kaynanan baban kaza gecirince neredeyse dalga gecmis
6.kimse millet icin yasamiyor millet ne derse desin
7. Ben olsam gitmezdim hemde katiyen gitmezdim

Yani sen haklısın canım.
Çok haklısın canım aynen öyle. Yüzünde cenaze havası bile yok geliyo eşimle gülüyo oynuyo normal hayatında. Benim daha o kv min yüzüne bile bakmamam gerekirken affettim. Çok sey yapti. Doğum yaptığım gün kendi misafrine hizmet etti benim ailem gelince çıktı gitti hoşgeldin demeden. Benim bi akrabamı ailemi istemiyor evime. Art niyetli fesat bi insan. Niye gitmek gelsin ki içimden...

Ee sız sorunuzda verecegınız detayları yorumlarda verıyosunuz o zaman bızde anlattıgınız kadarını yorumlayabılıyoruz
Bilemedim bunları anlatıp uzatmak istemedim. Buarada dedelerini ne eşim ne diğer kardeşleride asla sevmezdi. Evlatları arasında ayrım yaparmış bu yuzden bizimkileri de sevmezmiş yolda görünce tanımazmış torunlarnı felan. Kp bana şakasına getiriyim sen bak diyodu hepsi 2 günde boşanırsınız onun yuzunden sakın diyodu eşim bile.konuda açmıştım burda . Zaten kimsede üzgün bi hava yokki Yani açıkcası ben çokta üzüldüklerini düşünmüyorum kv kendisi nefret ediyordu cocuklarını da öyle alıştırmış...

Bilemedim bunları anlatıp uzatmak istemedim. Buarada dedelerini ne eşim ne diğer kardeşleride asla sevmezdi. Evlatları arasında ayrım yaparmış bu yuzden bizimkileri de sevmezmiş yolda görünce tanımazmış torunlarnı felan. Kp bana şakasına getiriyim sen bak diyodu hepsi 2 günde boşanırsınız onun yuzunden sakın diyodu eşim bile.konuda açmıştım burda . Zaten kimsede üzgün bi hava yokki Yani açıkcası ben çokta üzüldüklerini düşünmüyorum kv kendisi nefret ediyordu cocuklarını da öyle alıştırmış...
Yıne enteresting bi aile yapısı. Ozaman yapacak bısey yok canım nabza göre çak şerbeti:rapci:

Cenaze evi ne bekliyorsun ki
Hayat akışı hemen dönmüyor mormale
Ne biçim insanlar anlamadım 7 kat yabancı ölse apartmanda etkilenirim

Eğer eşiniz sizin yaptığınız iyiliklerin farkında olsaydesinizim hatrı için çıkın derdim. Hem size o kadar eziyet edilip hem ailenize sürekli eleştiri okları atan birinin kapısına da gönül huzuru ula gidilmez bilirim. İnsanlar karsidakinden birşey beklemede önce buna hakkım var mı diye bir düşünecekler. Bu kadar verici olmak sizi hasta yapar.

Eğer eşiniz sizin yaptığınız iyiliklerin farkında olsaydesinizim hatrı için çıkın derdim. Hem size o kadar eziyet edilip hem ailenize sürekli eleştiri okları atan birinin kapısına da gönül huzuru ula gidilmez bilirim. İnsanlar karsidakinden birşey beklemede önce buna hakkım var mı diye bir düşünecekler. Bu kadar verici olmak sizi hasta yapar.
Kesinlikle öyle kv kişisi benden ve ailemden nefrret ediyor gayet açıkca belli ediyor bende bunu biliyorum ve artık ona hiçbirşekilde iyilik yapmak samimi olmak istemiyorum inanın eşiminde hatrı yok artık nasıl ki benim kimsede hatrım yoksa öyle işte çektim kendimi herkesten artık

Cenaze evi ne bekliyorsun ki
Hayat akışı hemen dönmüyor mormale
Ne biçim insanlar anlamadım 7 kat yabancı ölse apartmanda etkilenirim
Hey Allahım sen çok düzgün insansın yazdıgın yorumdan belli. Ölen kişiyi evine kabul etmiyor sakın getirmeyin diyip nefret ediyordu kv neyinden etkilenicek gelenlerle kahkaha sohbet muhabbet ediyorlar kimsenin bişeyden etkilendiği yok yaşarken yolda görüp birbirlerini tanımayanlar şimdi yas mı tutcak

Sizi çok iyi anlıyorum . Aslında istedeydiniz ne hamilelik ne çocuğunuz engel olurdu o eve inip çıkmanıza. Bende Kendi ailem olunca hep giderimde kocamın ailesi olunca olmuyor

Dede vefat etmis...ona hurmeten bu zamanda sogukluk yapmayin bence...tabi ki misafir gelince gitmeniz gerek

Back