• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlla her misafir geldiğinde gitmek zorunda mıyım kızlar

Keske ev ayirmak filan cok kolay seyler olsaydi da herkes bir lafla ayrilabilseydi. Bence canin istemiyorsa yapma. Esinin dedesi ölmüş ana-babası degil. Gelin olarak kayinvaliden ilgilensin. Ayrica sende o sevgi yoksa yapabilecek bir sey de yok. Hamilesin, karnindaki bebegi üzme canin gelenin gidenin işini yapmak istemiyorsa yapma. Eşinle aran çok bozulacaksa gunde bir 10 dk gorun oram ağrıyor buram agriyor de geri kaç. Maksat agzinizin tadi bozulmasin.

Kızlar önceki konularımı bilen bilir kv ile pek aram yok altlı üstlüyüz. Hiç gitmiyorum evine. kv geliyor ama.

Eşimin dedesi( babasının babası) vefat etti.
Neyse hepsi toplandı gitti zaten evi yakındı beni ne cenaze ne bi şeye götürmediler zaten 4 aylık hamileyim 1 buçuk yasında kızm var hiç durmuyo yerinde.

Neyse simdi başsağlıgına gelenler başladı dun akşam. Bizde markete gitcektik eşimle kaç gündür gitcez erteliyoruz evde doğru duzgun bişey yok. Çıkmadım ben görümcem felan yardıma gelmiş kv me zaten. Cıksamda bişey yapamam ki kızımla karnımı doyuramıyorum daha ben. Sonra 8 gibi çıktık markete kızımda mecbur kv gile bıraktık(eşim dedi) eşim yolda başladı işte cabuk gelelim misafirler gelmiş, sende cıkarsın şimdi yukarı zaten. Bi anda sinir geldi biz gelene kadar saat 9u geçer yemek yememişim aç susuz ben gidip yemeğimi yiyip yatıcam kimse kusura bakmasın dedim. Bozuldu.

Sonrada aradılar cabuk gelin cocuk durmuyo burda diye. Neyse gelince kızımı getirdi eve annesi demiş illa gel buraya diye gitti onlara

Bugünde tutturmuş gelen olursa arada bi çıkda misafirlere ayip olur diyo. Ya istemiyorum ben babasının yanına gittim başsağlıgıda diledim cocugum durmuyo çıkıp onun akrabalarına hizmet etmek zorunda mıyım kızlar? Gelen giden bitmiyo ki zaten maşallah ne konuştuklarını bile anlamıyorum kafam beynim şişiyo cocuk bi yandan. Kalk cay koy onu getir bulaşık yıka. İlk hamileliğim sırf böyle geçti ozamanlar yeme içme birdi hep çıkıyodum.

Olsun görünüp gel sen diyo.

Hiç içimden gelmiyo ayıp mı olur gitmemek?
Böyle kararlı olmaya devam edin. Daha önceden çıkmışsınız da kıymet mi bildiler. Siz kendinizle ilgilenin boşverin

Tabi ki karar sizim kimse zorla cikaramaz sizi ama ben olsam bir saat yarim saat gorunur inerdim

Hamile bir kadinin cocugunu kvye yollayip kocasi pesinden alisverise gitmesi de manasiz. Evde cocukla beraber kalabilirdiniz,yemeginiz yoksa da peynir ekmek yer yatar insan. Bir tost yapar yine yer. Esiniz yapar alisverisi gelirdi. Simdi tamam kvye gitme zorunlulugunuz yok da,esinize tuhaf gelmistir market gezmeye enerjisi var iki merdiven cikip misafire gorunmeye enerjisi yok demistir.

çocuğunuzu öyle bir anlatıyorsunuz ki tek çocukla kaynanaya çıkamıyorsunuz ,markete gidemiyorsunuz , cenazeye gidemiyorsunuz.
yemek yiyemiyorsunuz ne oluyor allah aşkına.
önce bi silkelenin kendinize gelin bence siz.

bence de ne kadar sevmeseniz istemeseniz de cıkıp bir görüünup ben bıraz yorgunum evıme gıdıcem dersenız herkes sızı anlar hamılelıkten dolayı yorgun oldugunuzu ama hıc cıkmazsanız bu sefer 'gelın hıc yukarı cıkmadı' olur. bende aynı sokakta oturuyorum. mesela kv bıze gelırken mahalleden uc bes komsusunu alır bana hıc sormadan gelır. isterse pazar gunu olsun. bende buna cok sınırlenırım ve bunu baskası yapmıs gıbı kv me anlatırım anne bak boyle olmus ne terbıyesız kadın dımı dıye :sus: o da zamanla anladı kı artık kımseyı pesıne takıp getırmıyor:KK48:

2 küçük çocuğumla cenazeye gittim , yardım edecek kimse olmadığı için görümcemle ben hiç durmadık 3 gün.
kimseye yaranmaya çalışmak değil bu dedeyi çok severdim helali hoş olsun adamcağıza.
siz de hayata dönün biraz.bişey kaybetmezsiniz.bence kayınvalidenin gönlünü kazanamasın elbette ama sen açılırsın 2 insan görürsün.iyi gelir.

Aile nedir?
Ne için varız ?

Size bu tip bir sürü soru ile gelebilirim . Cenazeden bahsediyorsunuz. Geçtim kaynanayı ölenin hatrına bir hoşgeldiniz deyip 5 dk görünseydiniz bari.

Madem ççocuğunuzu neden bıraktınız ?Kayınvalide misafirlerlemş ilgilenecek çocuğunuzla mı?

Markete eşiniz yalnız gitseydi. Zaten hamilesiniz hiç bir şey taşıyamazsınız heralde.

Allah göstermesin sizin ailenizden biri ölse çocuğum var diye gitmeyecekmiydiniz ?

Başınız sağolsun

Aile nedir?
Ne için varız ?

Size bu tip bir sürü soru ile gelebilirim . Cenazeden bahsediyorsunuz. Geçtim kaynanayı ölenin hatrına bir hoşgeldiniz deyip 5 dk görünseydiniz bari.

Madem ççocuğunuzu neden bıraktınız ?Kayınvalide misafirlerlemş ilgilenecek çocuğunuzla mı?

Markete eşiniz yalnız gitseydi. Zaten hamilesiniz hiç bir şey taşıyamazsınız heralde.

Allah göstermesin sizin ailenizden biri ölse çocuğum var diye gitmeyecekmiydiniz ?

Başınız sağolsun

Aslında tüm söylemek istediklerimi yazmışsınız. Yani kvdenin hatırı yoksa bile ölen insana karşı saygıdan insan bir görünür veya bir yerde manevi destek olur. Burda komşu ölse bile insanlar taziye ziyaretine gider. Birde çocuğu kvdeye bırakmalara saçma olmuş. "senden nefret ediyorum, evine gelmem ama işimi görmem icin cocuguma bak" gibi.

Eşimin babası ( dedesi yaşasaydı farketmez) vefat etti taziye benim evimde oldu
7 gün sürüyor ve yatılı kalıyorlar 3 -4-5 sofra kuruyordu gelene yemek çıkartıyordum.
Bence böylesi günlerde fedakarlık yapmak lazım

Dünyada bir siz çocuk doğurdunuz yanlız siz hamilesiniz
Ay Allah Allah ne alaka ya . Hamile olmasam cocuğum da olmasa mecbur muyum benden nefret eden insanların evine gidip misafirine iş güç yapıp sağa sola koşturmaya? Yaptığımda kıymet bildiler mi hem?

2 küçük çocuğumla cenazeye gittim , yardım edecek kimse olmadığı için görümcemle ben hiç durmadık 3 gün.
kimseye yaranmaya çalışmak değil bu dedeyi çok severdim helali hoş olsun adamcağıza.
siz de hayata dönün biraz.bişey kaybetmezsiniz.bence kayınvalidenin gönlünü kazanamasın elbette ama sen açılırsın 2 insan görürsün.iyi gelir.
Ben cenazeye,evine gitmek istedim bana sen otur evde dediler. Küçük kaynım var onunla ilgilencekmişim. Üstüne bide azar yedim kv den. Zaten kv benimle insan içine çıkmaz, mevlut olur bişey olur asla benimle gitmez. Bikere sordum arkadaşımın bebeğinin mevlutuydu. Onunda tanıdıgı. Gelip napcan cocugun durmaz etmez rezil olursun dedi.. ne biliyim ya utanıyo sanki benden

Kızlar önceki konularımı bilen bilir kv ile pek aram yok altlı üstlüyüz. Hiç gitmiyorum evine. kv geliyor ama.

Eşimin dedesi( babasının babası) vefat etti.
Neyse hepsi toplandı gitti zaten evi yakındı beni ne cenaze ne bi şeye götürmediler zaten 4 aylık hamileyim 1 buçuk yasında kızm var hiç durmuyo yerinde.

Neyse simdi başsağlıgına gelenler başladı dun akşam. Bizde markete gitcektik eşimle kaç gündür gitcez erteliyoruz evde doğru duzgun bişey yok. Çıkmadım ben görümcem felan yardıma gelmiş kv me zaten. Cıksamda bişey yapamam ki kızımla karnımı doyuramıyorum daha ben. Sonra 8 gibi çıktık markete kızımda mecbur kv gile bıraktık(eşim dedi) eşim yolda başladı işte cabuk gelelim misafirler gelmiş, sende cıkarsın şimdi yukarı zaten. Bi anda sinir geldi biz gelene kadar saat 9u geçer yemek yememişim aç susuz ben gidip yemeğimi yiyip yatıcam kimse kusura bakmasın dedim. Bozuldu.

Sonrada aradılar cabuk gelin cocuk durmuyo burda diye. Neyse gelince kızımı getirdi eve annesi demiş illa gel buraya diye gitti onlara

Bugünde tutturmuş gelen olursa arada bi çıkda misafirlere ayip olur diyo. Ya istemiyorum ben babasının yanına gittim başsağlıgıda diledim cocugum durmuyo çıkıp onun akrabalarına hizmet etmek zorunda mıyım kızlar? Gelen giden bitmiyo ki zaten maşallah ne konuştuklarını bile anlamıyorum kafam beynim şişiyo cocuk bi yandan. Kalk cay koy onu getir bulaşık yıka. İlk hamileliğim sırf böyle geçti ozamanlar yeme içme birdi hep çıkıyodum.

Olsun görünüp gel sen diyo.

Hiç içimden gelmiyo ayıp mı olur gitmemek?
Ben ayiplari hic sallamam. Ama kopegin hatri yoksa sahibinin hatri var. Esin istiyosa bir kac gorun derim ben. Zaten kizim durmuyo diye bir bahanen var

Olen kisi kayinpederinizin babasi, esinizin dedesi. esiniz ve kayinpederiniz icin gidebilirsiniz, alt katta oturuyorsunuz gitmemeniz kindarca bir davranis. Ayrica markete esiniz tek gidebilirdi, madem siz kizinizi birakmak istemiyordunuz, esinizde soguk diye birakmak istedi, kizimla evde kalayim sen eksikleri al gel deseydiniz. Bence bu tavirlariniz esinizi sizden sogutur, bunu goze aliyorsaniz devam edin.

Ben böyle zamanlarda fedakarlik yapmaniz gerektigini dusunuyorum.

Bu halinizde kimse sizden hizmet beklemez ama orda bulunmanız aile butunlugu acisindan olumlu olur.

Ayrica madem gitmek istemiyorsunuz esiniz soylese bile cocugunuzu oraya birakmaniz cok uygun olmamis. Market alisverisi atla deve degil, liste yaparsiniz esiniz alir.

Siz bu gunlerde yaninda olursaniz esinin ve ailesinin, sizinde zor zamaninizda esinizin aklina gelecektir iyiliginiz.

Ay Allah Allah ne alaka ya . Hamile olmasam cocuğum da olmasa mecbur muyum benden nefret eden insanların evine gidip misafirine iş güç yapıp sağa sola koşturmaya? Yaptığımda kıymet bildiler mi hem?
Şimdi siz kıymet bilen birimisiniz
Benim bildiğim hanımefendi değerleri olan biri en azından böyle bir durumda bu kadar rahat olamaz
Demekki çocuğunuzu o hengamede onlara bıraktığınızda size
Ya bari yanımızda değilsin yük olma çocuğu bize bırakma demeyecek kadar iyiler
Ya vala onu bunu bilmiyorum buradan çok duyarsız duruyorsunuz en azından ben öyle görüyorum

Back