• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlla her misafir geldiğinde gitmek zorunda mıyım kızlar

Söylediklerimizi biraz bahane gibi geliyor. Eşinizin dedesi vefat etmiş sonuçta taziyeye gelenlerle ilgilenmek zorunda değilsiniz ama insani olarak yapılması gerekir.Bu gibi durumlarda kendi ailemi ve kardeşinin eşini düşünürüm açıkçası ve gelinimiz bu şekilde davransa ben kirilirdim. Evlenince uç durumları tenzih ederek söylüyorum aile oluyoruz bu kadar kurallı gitmemeliyiz. Sinsice düşünmek gerekirse de bunu ilerde sorun olduğunda iyi niyet göstergesi olarak eşiniz düşünecektir.

Çocuğu da biraz bahane ediyosunuz gibime geldi ama. Zaten altlı üstlüymüşsünüz çocuğunuz durmadığı an misafirlere de yine görüşürüz benim çocuk durmuyor deyip evinize inebilirsniz. Zaten onlarda görüyo olucaktr çocuğunuzun durmadığını. Yabancı değil çünkü eşinizin dedesi yani bu vefat eden . Ayıp olabilir

İnanın eşim böyle bir davranışta bulunsaydı benim için onarılmaz bir davranış olurdu

Boşuna bahane üretmeyin. İnanın anlamıyorum. Tamam normal zamanda anlarım. Fakat cenaze gibi durumlarda anlayamıyorum. Eşinizi utandırmışınız. Kızınızın durmadığını söyleyerek beş dakika sonra ortamdan ayrılabilirdiniz.

Yani çocuk bırakıyorsanız alışverişe aç susuz gidebiliyorsanız yukarıda misafir varken eve geçip yatmanız biraz saçma olmuş
Ayrıca cenaze evi sizin kvlerin evi alt katta gelin varken hiç görünmemesi de bence ayıp başkasının bişey söylemesine gerek yok ben yan gel yat yapamam rahatsız olurum

Alt üst oturuyorsan çok şeye mecbursun istemiyorum deme lüksüne sahip değilsin, maalesef,
Mahalle baskısı yoğun

Gelin olduğunuz için sizi görmek isterler ayıp olur bı çay falan ikram edin iki konuşup çocuğu bahane Edip iner yatarsiniz az daha sabır dayanin.

Millet ister ayıp desin ister yanlış desin hiiiç umrumda olmaz. Canım isterse giderim istemezse gitmem ki zaten canımda istemezdi. Sırf oğluyla evlisiniz diye hiçbir şeye mecbur değilsiniz.
Ayrıca evine gitmediğim kayınvalideye çocuğumu bırakmazdım!

Tamam burda gelinler kayırılır kaynanalar linç edilir de bu konuda haksızsınız.Kendinizi ezdirmeyin dedikçe gelinler de olur olmaz her şeye mecbur muyum demeye başlar oldu.İnsanlık görevi bu gelinliği kaynanalığı bırakın da.Ay neyse ya.

Ben de gitmedim aynısı başıma geldi ben yemin etmiştim eşime çok iyi biliyor ne düğününüze ne cenazenize gideceğim diye ama hak etmişti ailesi... ilk iki yıl herşeylerine koştum gittim. Sonra ben hastanede 10 gün yattım ortada bişey yokken bi geçmiş olsun demek için bile gelmemişlerdi. Bende bitirdim bütün bağları sonra bunların cenazesi oldu gitmedim. Kaynanam gelecektin sen benim tek gelinimsin gözüm seni aradı Yok bilmem nereden gelen oldu sen şurdan gelemedin dedi. Bende herşeyi yüzüne vurdum tek kelime edemedi.

Edit: tabi ki de cenaze evine ben eşimle sonradan gittim çok uzun süre geçmeden ama kaynanamla gitmedim. Asla o kadın bu da benim gelinim diyemeyecek ki ben o yoğun bakımda onların beni gelin getirdiği memleketlerinde tek başımaydım kimse kusura bakmayacak. Eşim bu kadar olan şeylerden sonra asla gidelim demez kendi gider görür aynı gün gelir ne zaman isterse

Son düzenleme:
O zaman iyiliğinle utandır eşini de, ailesini de.
Gitmesen ' zaten onların bildigi, bekledigi şeyiyapmış olursun.
Ben olsam giderim, elimden geleni yaparım ki olması gerekende bu bence.
Sonra onlar sana itiraf edemese de içten içe utanacaklardır.
Yok canım ya utanmıyorlar kadın iyilik yaptıkça daha çok üste çıkıyorlar. Ben yaptım dıdısının dıdısına gittim hiç kendimi çekmedim ama eşim kardeşimin düğüne bile gelmedi bi bahane buldu... ama artık işler değişti dinsizin hakkından imansız geliyor işte. Keşke utanma olsa bu kadın benim aileme gidiyor hizmet ediyor en azından onun ailesine Güler yüzlü olayım bile demiyorlar :bicak:

Hakli bulmadim sizi.insan hic lafini ettirmez cikar bir kere olsun.yabanci degilsiniz ki siz.cenaxe evine bile gitmeliydin.hamile cocuklu insan da gidebilir bir yerlere.cok fazla duramazsin ya da cok yardimin olmaz belki ama topluma karisabilirsin bence.

Hamilelikten mi yoksa hamilelik artı ilk çocuktan mı bu kadar yanlış yapıyorsunuz anlamadım

Yok canım ya utanmıyorlar kadın iyilik yaptıkça daha çok üste çıkıyorlar. Ben yaptım dıdısının dıdısına gittim hiç kendimi çekmedim ama eşim kardeşimin düğüne bile gelmedi bi bahane buldu... ama artık işler değişti dinsizin hakkından imansız geliyor işte. Keşke utanma olsa bu kadın benim aileme gidiyor hizmet ediyor en azından onun ailesine Güler yüzlü olayım bile demiyorlar :bicak:
Kesinlikle öyle. Benim ablam yılda bikere zor geliyor annemlere. Uzakta calışıyor felan geçen gün geldi bizide çağırdılar habersiz oldu ama oldu. eşimin dediği laf " senin o annen yapıyo , ben kendimi onlara göre mi ayarlıcam nası gidicem çalışıyorum habersiz gelip duruyolar neler saydırdı. Bende senin ailen her dk benim evimde gece gündüz ben bişey demiyorum dedim. Kendilerine gelince öyle olmuyor işte...

Hakli bulmadim sizi.insan hic lafini ettirmez cikar bir kere olsun.yabanci degilsiniz ki siz.cenaxe evine bile gitmeliydin.hamile cocuklu insan da gidebilir bir yerlere.cok fazla duramazsin ya da cok yardimin olmaz belki ama topluma karisabilirsin bence.
İşte ben topluma karışmak istedikce kv beni uzak tutuyor. Ben cenaze evine gitmek istedim bana dedikleri şey sen napıcan evde uğur tek mi kalıcak(küçük kaynım) dedi
Bi ara bi tanıdık, benimde arkadaşım bebek mevlutü yaptı ben beraber gideriz diye düşünüyodum bana direk sen napcan ki gelip çocuğun durmuyo etmiyo rezil olursun oralarda" dedi.
Benle asla ortama girmez kv anca böyle hizmet bekler tabi biraz utanma olsa konuşmaz bile gelip çünkü az şeyler yapmadı...

Konuyu okuyunca normalde çıkılması lazım ama kesin eşinin ailesi soğuk ki kadının da üst kata çıkası gelmemiştir diye düşündüm, bilmiyorum nasıl bir iletişiminiz var ama cenaze sonuçta arasıra bir gözükebilirsiniz . Tabi siz gidince daha da bırakmayıp her işe koşmanız bekleniyorsa hamilesiniz sonuçta rahatsızım diyebilirsiniz.
Esiniz ve ailesi de gelen misafirlere gelin zorlu bir hamilelik geçiriyor diyebilirler aslında. İnsanlar yardımcı olmak istedikten sonra çözüm kolay da ne yazik ki açık aramak daha kolaylarına geliyor.

Çocuğunuzu bırakmanız biraz gereksiz olmuş sadece, bahaneleri oldu arayıp gelin diyebildiler. Çocuğu market arabasına oturtup onunla alışveriş yapabilirsiniz, onlardan uzak duruyorsanız işinizi de onlara düşürmemeye bakın derim.

Her insanın bünyesi farklı evet ağırlaşmış olabilirim bu kimseyi ilgilendirmez ben herseyimi düşündüm siz merak etmeyin.
Sağol ya ben doğumdan sonrasını hiç düşünmüyodum da sen hatırlattın zaten.Ayrıca onlardan yardım bekleyeceğimi nerden biliyosun. İlk doğumumda bi tabak yemek getirip haram olsun diyen insandan yardım bekleyeceksem ölsem daha iyi.
İyi de siz bu konuyu insanlar fikirlerini söylesin diye açmadınız mı?:işsiz:

Back