İlkokulda Kızlı-Erkekli Oturma Krizi...

bu kafa da ki bir veliye siz ağzınızla kuş tutsanız okutmayacaksa okutmaz!!!!!
tamam güzel okul yönetimi veliyi kazanmak istemiş ama görüldüğü üzere dönen yok

Kiz erkek oturmak çok da iyi bir halt değil aslında..orta okulda fatma testi diye sifatsiz kadin beni erkeklerin tam arasına oturtmuştu yanimdaki arkamdaki her fırsatta kafamdan sac yolardi...şikayet etsemde nafile....o öğretmenligi hak etmeyen kadina ve sacimi yolanlara hakkimi helal etmiyorum...
Yani karisik oturmaya karsi degilim ama öğretmenler çokda iyi yapmiyor düşünüp tartmadan göz yaslarina bakmadan..noldu yani beni orya oturttu hala lanet okuyorum...

buna benzerini bir kız arkadaşım başka bir sıra arkadaşına yapardı. devamlı uğraşırdı kızla. kısaca bu cinsiyetten değil çocukların kişilikleriyle alakalı

buna benzerini bir kız arkadaşım bir sıra arkadaşına yapardı. devamlı uğraşırdı kızla. kısaca bu cinsiyetten değil çocukların kişilikleriyle alakalı

Ya tabi oyleside dershanede vardi ama, zorla istenmeyen yere oturtulmak , eziyet cekmek hala çok üzülüyorum resmen travma olmuş.o veli istemiyorsa olay yapmadan anlasilmali bence...

Ya tabi oyleside dershanede vardi ama, zorla istenmeyen yere oturtulmak , eziyet cekmek hala çok üzülüyorum resmen travma olmuş.o veli istemiyorsa olay yapmadan anlasilmali bence...
işte sebep varsa haklı sebep evet. ama erkekmiş kızmış yanyana olmaz olayı cinsiyetçi yaklaşım. buna izin vermek başka şeylerinde olmasına ve izin vermelmesine kadar gider.
saç çekmek şiddet vurmak olursa elbette yer değiştirilir ama o kız buda erkek yok öyle şey gibi bir istekle ailenin isteğiyle olmamalı.

Yasadigim durumdan dolayı gerçekten saglikli düşünemiyorum.6 7. Sinifa kadar sorun olacagini sanmıyorum ama sonra sikintilar basliyor erkekler çok fena oluyor.düşününce ne kadar sorunluymustu diye biliyorum orta okul lise

valla benim sıra arkadaşımda erkekti. duvar kenarına oturmak için çok kavga ederdik:) lisede.
birde derste devamlı arkadaki arkadaşıyla sohbet ederdi. matematik öğretmeni bunu görüp tebeşir fırlatır buda eğilir bana gelirdi tebeşir. evet evet bende kızgınım ona. onun yüzünden ne çok tebeşir yedim. eğilmesine kızgınım ıskalayan tebeşir o eğilince direkt bana gelirdi
. off ki off:)
şimdi bende demeliyimmi hayır erkekle oturulmaz. asla:)

Yanlız bu olay neden bu kadar büyütülmüş anlamadım..oturtmak istemiyor ise öğretmende oturtmasaymış keşke

o aile bence hiç bir öğretmenin hiç bi kararına saygı duymaz, muhtelemen toplumada çıkarmaz, erkeklerle karşılaşmadan yaşamak diye bişey yok çünkü
o çocuk ergenliğe geldiğinde erkekler onun için daha bi merak konusu olacak bence diğer kızlara göre, kaş yapayım derken göz çıkaracaklar

Bu torpil dediğin şey çok basit birşey ; yer değiştirmek. Okul hayatım boyunca onlarca kere yer değiştirmişimdir. Işık gelmiştir değişmişimdir, duymamışımdır değişmişimdir. Yanımda ki çocuk sorunlu olduğu için değişmişimdir. Boyum uzun diye arkaya atıldığım için itiraz etmişimdir. V.s v.s v.s

Sen kafana göre erkekli kızlı ayıracaksın, ben çocuk olduğum için hakkım olmayacak yer değiştirmek istersem. Bu ne saçma birşey.
Sırf sen oğretmensin, kendince , kafana göre koyduğun bir kurala uymak zorundayım ben. Yok böyle bir dünya..
Hepiniz kuzu kuzu büyüdünüz herhalde. Hiçbir itirazınız olmadı.
Eşitlikten yanasın da eşitsizliklerle dolu herbirtaraf.

Herşeye din olarak bakılmasa keşke.. Bu haber bile o şekilde bakılıp yorumlanmış..
Görüşünü asla değiştiremeyeceğini düşündüğünüz bir ailenin 7 yaşındaki çocuğu haber olmuş bu şekilde.
Neden ; sırf bir öğretmenin hiçbir şekilde zorunlu olmayan yerleştirme planı yüzünden.
Oh ne guzel. At başkasının üzerine yaptığın hatayı.
Eşitlikle olmuyor sadece.. Devlet okullarında bile paralarla neler dönüyor. Bana gelmiş eşitlikten söz ediyorsun.

keşke ne dediğini bir anlayabilsem:)

şu meşhur öğretmen forumunda aileyi destekleyen öğretmenler var, başka da bişey demiyorum

O meshur ogretmen forumunun cogu ayni zihniyet cunku.
Bu yer degistirme olayini simdiki okuluma ilk geldigim yil yasadim.4 tane kiz var 12 erkek.Kizlar inanilmaz sessizler.Derste bile cogu zaman kizim ekmek deyin su deyin derste diyordum.Baktim bunlar yanyana olunca daha sessizlesiyor derste erkeklerde zivanadan cikiyor.Dengeli sekilde dagittim bunlari.1 hafta sonra birinin babasi geldi.Kizim orda oturmak istemiyor.Tamam dedim degistirdim.Bu defa oburunun annesi.Kizim orda oturmak istemiyor.Kizim sinifin sol tarafinda oturmak istemiyor gibi taleplerle gelmeye basladiklari an siniri cizdim.Sinif ogrrtmenleri benim boyle uygun goruyorum.Olumsuz bir durum olursa bana gelsinler bana soylesinler dedim.3 sene olucak tik yok masallah.Taviz tavizi dogurur.Ogretmen zaten olumsuz giden bir durum oldugunda mudahale eder.Bunu en iyi o sezer.Gerisine cok ta laf dusecegini sanmiyorum.

Ben anladım öğretmen velinin dediğini yapsın. Sonra başka bir veli gelsin onu da yapsın. Kızım yanındaki ile anlaşamıyor, oğulcuğumun gözüne ışık geliyor desin. Hatta öğretmen kalksın ordan veli şöyle bir yer düzeni yapsın arada gelip kontrol etsin falan. Sırf öğretmen diye onun kuralına uyulmaz ki... hem sekiz yıllık eğitimde zorunlu değil bizim ülkede adam göndermeyeceğim der göndermez. Hayır bunun normalinde para cezası hatta oda ödenmezse hapis cezası olmalı. .nerde kaldı o zaman bu eğitimin zorunlusu..bir de öğretmeni göndermeye kalkmışlar pes. Bir de öğretmenleri yok sınıf ayırmışlar. Bir insanın ilkokul temeli çok önemlidir sen birinin keyfi için hoca değişimi yapamazsın. Öğretmen başka bir okula gitmedikçe sınıf falan değişmez. Ve evet farklı bakış açısı diye eğitimle ilgisi olmayan cümleler ortaya konmamalı.

yani öyle olması lazım tabii ki, valla bende ilkokuldan veli toplantılarından hatırlıyorum herşeye karışıyorlar herşeye... bana daral geliyo, geç o zaman sen öğretmen ol dicem. bi de toplantılarda karışan ayrı özel gidip bıdı bıdı eden ayrı, konuştuklarıda eğitim öğretim olsa bişey demicem

keşke ne dediğini bir anlayabilsem:)

Burada moda olmuş zaten, işime gelinmeyene " anlaşılmıyorsun" demek.
Anlamayıp tekrar anlat desen anlarım yine yazarım , Türkçe'ne uygun olarak.
Bu senin cümlen akıma uymak olmuş. :)
İyi akşamlar.

Birinin ailesi gelsin kızım oturmak istemiyor desin öteki gelsin oğlum yerini beğenmemiş öne alın desin...Velilerin okul hayatına bu kadar müdahale etmesi kesinlikle öğretmen öğrenci ilişkisini bozuyor.Bence özellikle ilkokulda çocukların öğretmen disiplininden geçmesi lazım o yüzden istisna bir durum olmadıkça müdahale edilmesi saçmalık.Habere zaten yorum bile yapmayacağım.

Biz de öyleydik ama küçükken erkeklerle oturmak istemezdim. Pis dağınık yaramaz oluyolardı. Kalemlerim kayboluyodu. Senin kızların dersi öyle bişeydi bence

Arkadaşlrıyla da anlaşamasa zaten durumu öğretmen farkeder. Velinin bu tip şeylere müdahale etme hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…