Maşallah oğluna, Allah bağışlasınOğlum 8.sınıf 13 yaşında ama bazen babası şakadan da olsa hoşlandığın kız var mı diye sorsa babasını bile azarlıyor''şaçmalama baba onlar hepsi benim arkadaşım'' diye.
Yokmuş ilkokul. Aile ikna edilmeye çalışılmış ama başarılı olamamış, yani yapılması gereken buydu galiba diye düşünüyorum.Onu ben de bilmiyorum. Ama nisanlim ortaokul imam hatipte öğretmen kiz erkek ayri siniflardaymis.
Varsa bu yolu denesin yoksa razi olsun.
Üzücu bir durum bu. Simdi o kiz okula geri döndüğünde arkadaslari arasinda sorun yasayabilir de. Olan çocuğa oluyor ailenin umrunda degil.
Bizim tepkimiz doğal olarak o aileye zaten,yoksa minicik bir çocuğun okula gitmemesi mümkünmü..
O çocuğun suçu yokki,suçlu aranacaksa aile suçlu..
Lisam daha çok küçük çocuk,ilkokul öğrencisi,nasıl karma eğitim olmayan okula versin ki ailede..
En fazla ya okuldan alacak,yada imamhatibe yollayacak ortaokul zamanı geldiğinde..
Ablam,eğitim hayatımızla ilgili tercihleri çoğu zaman üniversiteye kadar biz değil ailelerimiz yapıyor. Ve hayatımız şekillenmeye bu dönemde başlıyor iyi ya da kötü.Evet çok küçük ve onunla ilgili kararı aile kendi düşünce yapısına uygun olarak verecek. Okuldan almasındansa uygun yaş gelince imam hatibe vermek tamami ile eğitimden mahrum kalmama adına daha.
Peki ama birşeyi merak ettim bu veli öğretmen ile özel olarak görüşüp sadece kendi çocukları için bir kız öğrenci yanına oturtulması talebinde bulunsaydı bu kabul edilemezmiydi?Çünkü bir kız çocuğunun okuldan alınmaması adına.
Lisabella,Ablam,eğitim hayatımızla ilgili tercihleri çoğu zaman üniversiteye kadar biz değil ailelerimiz yapıyor. Ve hayatımız şekillenmeye bu dönemde başlıyor iyi ya da kötü.Evet çok küçük ve onunla ilgili kararı aile kendi düşünce yapısına uygun olarak verecek. Okuldan almasındansa uygun yaş gelince imam hatibe vermek tamami ile eğitimden mahrum kalmama adına daha.
Peki ama birşeyi merak ettim bu veli öğretmen ile özel olarak görüşüp sadece kendi çocukları için bir kız öğrenci yanına oturtulması talebinde bulunsaydı bu kabul edilemezmiydi?Çünkü bir kız çocuğunun okuldan alınmaması adına.
Peki neden yok çünkü dinende sakıncalı değil çocuk olduklarından ama işte kafalar bir başka çalışıyorYok öyle birşey,sadece ortaokulu ve lisesi var..
Peki neden yok çünkü dinende sakıncalı değil çocuk olduklarından ama işte kafalar bir başka çalışıyor
böyle özel okullar var ama, okul ararken rastladıydım 1. sınıf kızlar bile başörtülüydü, çok şaşırmıştım taşıyamıyorlar bile örtü kendi boyları kadar, arkası ayaklarına gelecek nerdeyse
ama tabii bu ailenin o kadar maddi gücü yoktur istediği özele yollasın
gerçi maddi güçleri olsa bile kızlarının eğitimini çok umursadıklarını sanmıyorum
Cidden varmı böyle okullar,bir damla çocuk nasıl taşısın örtüyü..
evet canım özel okul ama..
Lisabella,
bu sınıf düzeninin bozulması, Öğretmenin disiplininin ayaklar altına alınması demek.
Ki Öğretmen Sınıfta düzen ve disiplini Sağlamak zorunda, Öğretmen ve Veli mutlaka konuşmuştur ama sınıf için uygun bir talep olmadığından öğretmen reddetmiştir.
Şöyle ki, sen Öğretmene gittin çocuğunun yerinin değiştirilmesini istedin, çocuğun bunu bilecek, annem Öğretmene istediğini yaptırıyor diyecek, diğer sınıf arkadaşları da bunu görecek ve onlarda annelerinden yerlerini değiştirsin diye öğretmenle konuşmasını isteyecekler, onlarında değişecek, çünkü birine yaptıysan hepsine yapmak zorundasın, sonra yanına oturduğu kişiyle kavga edip küsecek, yine yerim değişsin diye ağlayacak, eee sonra? Bunun sonu gelmez, Öğretmenin otoritesi, disiplini sarsılır.
Sıra değişiklikleri çok zaruri durumlarda geçerli sebeplerle olmalı, misal çocuk hastadır, görmeyle ilgili sorunları vardır, önünde uzun boylu öğrenciler oturuyordur, tahtayı göremiyordur vb gibi.