Benim oğlumda yıllardır kızların yanında oturuyor ne kızlardan ne de annelerinden hiç şikayet duymadım şimdiye kadar . Oğlum ve samimi olduğu kız arkadaşları birbirlerine '' kanka '' diye sesleniyorlar .Burda sıkıntı öğretmenin dayatması...benim kızım da yıllardır erkekle oturuyor...öğretmen ısrarla kız erkek oturtuyor...ve kızım bundan nefret ediyor...atıyorum ali, sürekli eşyalarımla oynuyor,kalemimi araba yapıyor,silgimi uçak yapıp atıyor diyor...ve ders sürekli yapma etme demekle geçiyor...erkek çocukları çok hareketli...kızım yanında bilgi alışverişi yapacağı,mutlu olacağı arkadaşını seçemiyor....
ya hanımabla geçen de bir veli diyor ki biz çocuğumuzu hafız olsun diye imamhatipe gönerdik çocuklarımıza namaz sevgisini aşılayın gerekirse kolundan tutun namaza götürün diyor
çocugunu da yurda vermiş dini eğitim veren yurda çocuk hayattan bezmiş görsen
mayıs ayını iple çekiyorum tayin isteyp düz ortaokula geçicem inş
Evet katılıyorum, ilkokuldayken benim Yanımda çok sakin bir arkadaşım oturuyordu, yaramazlar baştan arka sıralardaydı ama dersi mahvediyorlardı, bunun üzerine öğretmenimiz yaramazları uslu ve çalışkanların arasına serpiştirdi, bana sınıfın en azılısı düştü, öyle defter kalem kırsa iyi, resmen yumruk atıyordu, kum torbası muamelesi gördüm resmensonra sonra düzeldi, bütün yaramazlar düzeldi, sınıfın genel başarı oranı da Yükseldi, okulda 3. sınıflardan 8 şube varsa biz o 8 şubenin 1. si oluyorduk.
Hey gidi günler, bak aklıma geldi de o Arkadaşımın yumruğunu bile özledim, keşke geriye dönebilsem.
Ilkokul arkadaşları kardeş gibi oluyor zaten, benim kızım kaç sene oldu ilkokuldan mezun olalı, hala arkadaşları onun kardeşi gibi, bana da evlattılar hepsi, okuma bayramlarını ben hazırlamıştım, hepsini ayrı ayrı çalıştırmıştım, okulda bir sorun yaşasalar bana söylerlerdi, şimdi büyüdüklerini görüyorum, gurur duyuyorum.Benim oğlumda yıllardır kızların yanında oturuyor ne kızlardan ne de annelerinden hiç şikayet duymadım şimdiye kadar . Oğlum ve samimi olduğu kız arkadaşları birbirlerine '' kanka '' diye sesleniyorlar .
aslında daha rahat ederim diye yazdım ama çok pişman oldum hayırlısı artıkBunlar varya çok derin konular aslında..
Çocuğu yurda versen ne olacak,ne kadar eğitim olabilirki orada..
Hayırlsı olsun şimdiden,inşallah olurda sende rahat edersin birazcık..
Çocuğun zaten suçu yok ama aile laf anlamiyor ikna edememisler hala. Ve bu yuzden tum sınıf magdur olmus.Yorumlara şaşırdım ve üzüldüm. Göndermezse göndermesin olmaz ki , çocuğun suçu ne ? Ailesinin cahilliği yüzünden çocuk eğitiminden geri mi kalmalı ? Yazık değil mi ?
Öğretmenleri ve idarecileri taktir ettim yanlış da olsa bir çocuğun eğitiminden geri kalmamaları için çabalamışlar gerçekten helal olsun.
Ay valla daha da yazarsam ağlarım. Teneffüslerde kız erkek mendil kapmaca oynardık, eğitim öğretim yılı başladığında yeni alınan çantalarımızı, kokulu silgilerimizi gösterirdik birbirimize, biz mi başka büyüdük acaba? Haylazlıklarımızda vardı ama saftık, çocuktuk, annelerimizde birbiriyle görüşürdü, annem hala bile okul Arkadaşlarımın anneleriyle arkadaş.Sorma :) ben de sakin, çalışkan öğrencilerdendim.
Yanıma ne kadar hiperaktif erkek varsa oturttu öğretmen. Çok sinir oluyordum bu duruma. Ama şimdi düşününce ne haklılarmış.
Olan benim gibilere oluyordu o ayrı :)
Öğretmenlerin yaptığı kaş göz dayatmaları bile özledim be Mune.
Sınıf arkadaşlarımın yaptığı tüm haylazlıkları bile :)
Güzel günlerdi geri gelmeyecekler...
Yorumlara şaşırdım ve üzüldüm. Göndermezse göndermesin olmaz ki , çocuğun suçu ne ? Ailesinin cahilliği yüzünden çocuk eğitiminden geri mi kalmalı ? Yazık değil mi ?
Öğretmenleri ve idarecileri taktir ettim yanlış da olsa bir çocuğun eğitiminden geri kalmamaları için çabalamışlar gerçekten helal olsun.
Bir velinin isteği ile şekillenemez bütün öğrencilerin oturma düzeni veya okul hayatı. Bundan rahatsızlık duyan veli o zaman çocuğunu karma eğitim olmayan uygun okula gönderecek.
Oğlum 8.sınıf 13 yaşında ama bazen babası şakadan da olsa hoşlandığın kız var mı diye sorsa babasını bile azarlıyor''şaçmalama baba onlar hepsi benim arkadaşım'' diye.Ilkokul arkadaşları kardeş gibi oluyor zaten, benim kızım kaç sene oldu ilkokuldan mezun olalı, hala arkadaşları onun kardeşi gibi, bana da evlattılar hepsi, okuma bayramlarını ben hazırlamıştım, hepsini ayrı ayrı çalıştırmıştım, okulda bir sorun yaşasalar bana söylerlerdi, şimdi büyüdüklerini görüyorum, gurur duyuyorum.
İmam Hatip ilkokulu var mı ? çocuk yedi yaşında ilk sınıf yani var mı ki ? gerçekten bilmiyorumÇocuğun zaten suçu yok ama aile laf anlamiyor ikna edememisler hala. Ve bu yuzden tum sınıf magdur olmus.
Bir veli yüzünden neden onca ogrenci magdur oluyor?
Madem imam hatipe yollasinlar karma okula zorluk cikaracaklarina. Orada kiz erkek sorunu yok.
Yolu yokuşa surmektense cocuguna care uretsinler. Yazik gunah.
aslında daha rahat ederim diye yazdım ama çok pişman oldum hayırlısı artık
Ay valla daha da yazarsam ağlarım. Teneffüslerde kız erkek mendil kapmaca oynardık, eğitim öğretim yılı başladığında yeni alınan çantalarımızı, kokulu silgilerimizi gösterirdik birbirimize, biz mi başka büyüdük acaba? Haylazlıklarımızda vardı ama saftık, çocuktuk, annelerimizde birbiriyle görüşürdü, annem hala bile okul Arkadaşlarımın anneleriyle arkadaş.
İmam Hatip ilkokulu var mı ? çocuk yedi yaşında ilk sınıf yani var mı ki ? gerçekten bilmiyorum
Onu ben de bilmiyorum. Ama nisanlim ortaokul imam hatipte öğretmen kiz erkek ayri siniflardaymis.İmam Hatip ilkokulu var mı ? çocuk yedi yaşında ilk sınıf yani var mı ki ? gerçekten bilmiyorum
Ama kızımın ders dinlemesine asıl o hiperektif öğrenci engel oluyorÇok iyi anlaşan arkadaşları Yanyana oturtursan, kız olsun erkek olsun, sohbet edebilirler, öğretmenin ilgisini dağıtabilitler.
Bilerek hiperaktif erkek öğrencileri daha sakin kız öğrencilerin yanına oturtuyor öğretmenler.
Birlik içinde olacağı bir insan yanında olmadığı için yapacağı gürültü senin dediğinin yanında solda 0 kalıyor.
Senin oğlun sakin demek ki...ama bu kızımın rahatsız olduğu gerçeğini değiştirmiyor malesef...kızım sınıf birincisi...ve bu bahsettiğim çocuk inanılmaz hareketli...ben bi kere teklif ettim öğretmene hayır dedi...burda öğretmenle inatlaşmak yerine kızımı sakinleştirmeyi denedim...bak arkadaşın senin bilgilerinden faydalansın ne güzel, o sana laf atsa da sen dersi dinleyelim de zamanla o da öğrenecek dedim durdum...belki ali değil de veliyle otursa daha memnun olacak...ama öğretmenin ısrarlı tutumu bizi üzüyor...Benim oğlumda yıllardır kızların yanında oturuyor ne kızlardan ne de annelerinden hiç şikayet duymadım şimdiye kadar . Oğlum ve samimi olduğu kız arkadaşları birbirlerine '' kanka '' diye sesleniyorlar .